Dodaj do ulubionych

Psychoterapia...

19.05.20, 12:59
Podjełam decyzję.Muszę rozpocząć terapię.Nie radzę sobie z kilkoma problemami osobistymi.Problem leży gdzieś głębiej...Czy byłyście u psychologa,podjełyście terapię?Czy długo trwała i czy faktycznie przyniosła efekty.Moja serdeczna przyjaciółka mnie namówiła,ale sama też już w końcu czułam potrzebę.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lumeria Re: Psychoterapia... 19.05.20, 14:02
      Fajnie, ze sie zdecydowalas. Bylam, jestem i polecam terapie.

Jak dlugo to zalezy od tego, nad czym pracujesz. Bywa kilka sesji pomaga rozwiązać problem, albo sa potrzebne lata by rozpracować głębokie traumy.

Ale zawsze lepiej jest robić cos niż nic. I tak, terapia pomaga, jeśli klient chce i terapeuta jest sensowny.
    • ajr27 Re: Psychoterapia... 19.05.20, 14:09
      Bardzo dobry plan, popieram.
      Życzę wytrwałości, do tego trzeba cierpliwości, ale jeśli wytrwasz, efekty Cię zaskoczą nie raz.
    • potworia116 Re: Psychoterapia... 19.05.20, 14:14
      Byłam, jestem, polecam.
      • raczek47 Re: Psychoterapia... 19.05.20, 14:38
        Chodziłam rok,regularnie raz w tyg .Teraz mam przerwę,musiałam odpocząć,ale będę kontynuować.
        Działa,choć po pierwszych sesjach byłam bardzo rozdrażniona,miałam rozwalony dzień po wizycie,potem się uspokoiło.
        • eliksir_czarodziejski Re: Psychoterapia... 19.05.20, 20:44
          Ech, ja też tak miałam.
    • lilia-anna Re: Psychoterapia... 19.05.20, 15:05
      Byłam. 10-12 spotkan; nie pamiętam już dokładnie. Problem nie wrócił (dawno to było). Terapia poznawczo-behawioralna.
    • mapo0 Re: Psychoterapia... 19.05.20, 21:09
      A wiesz już co Ci dolega? Bo psychoterapeuci są w różnych tzw. nurtach i specjalizują się w pomocy w różnych problemach.
      Chodziłem na psychoterapię CBT w nerwicy natręctw - godzina w tygodniu około pół roku. Pomogło. Ale bardziej pomogły też leki.
      • nelamela Re: Psychoterapia... 19.05.20, 21:35
        Mam problemy w związkach.Wchodzę w dziwne relacje,powtarzam schematy...i jestem nieszczęśliwa.Nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy wybieram nieodpowiednie osoby.Po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka