Dodaj do ulubionych

Przesada w kasie

30.05.20, 12:49
Ostatnio jak byłam w sklepie kasjer nie miał jak wydać z 50 PLN. Ja rozumiem, higiena i te sprawy ale żeby czekać na dwie 20?
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: Przesada w kasie 30.05.20, 12:51
      Bo ludzie płacą kartą? Bo wszyscy płacili większymi nominałami i nie miał jak wydać?
      • bulzemba Re: Przesada w kasie 30.05.20, 13:15
        W sklepach teraz jest duży nacisk by płacić kartą. Nawet jak mają wydać strasznie kręcą nosem, wręcz jęczą.
        • karme-lowa Re: Przesada w kasie 30.05.20, 13:17
          bulzemba napisała:

> W sklepach teraz jest duży nacisk by płacić kartą. Nawet jak mają wydać straszn
          > ie kręcą nosem, wręcz jęczą.
          To chyba u Ciebie.
          U mnie normalnie można płacić i nikt nie kręci nosem.
    • mava Re: Przesada w kasie 30.05.20, 15:10
      ale że co? konta nie masz?
      Wplac swoje 50 zł na swoje konto, w bakomacie, a potem plac kartą.
      Albo zmień sklep.
      Właściwie o co ci chodzi?
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Przesada w kasie 30.05.20, 21:59
        A ja ostatnio po galeriach płacę gotówką, żeby mnie kwarantanną nie uszczęśliwili.
        • h_albicilla Re: Przesada w kasie 31.05.20, 06:23
          Dokładnie, karta tylko w kasach samoobsługowych bo u tych korony raczej nie zdiagnozują
      • fitfood1664 Re: Przesada w kasie 31.05.20, 11:24
        oficjalnym środkiem płatniczym w Polsce jest złoty polski w banknotach i bilonie NBP, tak tylko przypominam
        o to chodzi
    • rosie Re: Przesada w kasie 30.05.20, 17:04
      Też raz tak miałam, kasjerka w rossmanie miała problem z wydaniem reszty. Jednego dnia placiłam kartą w trzech sklepach. W trzecim odrzuciło transakcję. Teraz wyplacam z bankomatu i placę gotowką. Jak wszyscy zaczną płacic kartą, to będzie problem z kupowaniem warzyw na straganie albo jajek wiejskich na targu. W rossmanie to już tak kasjerki stękają na gotówkę. Ostatnio przede mną kobieta placiła i ledwo jej wydali ze stówy. Ja miałam wyliczone i jeszcze dużo drobnych w portfelu. Zaproponowałam, że mogę rozmienić pani trochę "żółtych", nie skorzystała.
      • jolunia01 Re: Przesada w kasie 30.05.20, 21:34
        rosie napisała:

> ...Jak wszyscy zaczną płacic kartą, to będz
        > ie problem z kupowaniem warzyw na straganie ...

Dlaczego? Normalnie płacę na bazarku kartą za warzywa. Gotówką zdarza mi się jak od jakiejś "babci" kupuję pęczek narcyzów czy konwalii albo (w sezonie) trochę grzybków.
    • viewiorka Re: Przesada w kasie 31.05.20, 01:31
      Jeśli byłaś fefnastą klientką płacącą stówą rachunek kilkuzłotowy (dobra, pięćdziesiątką) to się kasjerce drobne skończyły. A pod kasą nie ma drukarki do dodrukowania w razie potrzeby.
    • joann_80 Re: Przesada w kasie 31.05.20, 10:13
      Powinnaś /powinieneś zmienić nicka na "buldupy".
      Kasjerka też człowiek, ma określoną kwotę w kasetce i jeśli skończą jej się drobne to nic nie poradzi. Płać kartą, za poradę nie dziękuj. Peace.
    • solejrolia Re: Przesada w kasie 31.05.20, 11:31
      No i?
      To trzeba było zrezygnować z zakupu, albo zapłacić kartą.
      Albo dobrać sobie jakiś towar, np na buldupy.
    • bulzemba Re: Przesada w kasie 31.05.20, 15:32
      Jesteście najlepsze w wyciąganiu wniosków. Kłopoty miała dziewczyna w kasie obok. A marudziły WSZYSTKIE kasjerki na widok klientów z portfelem w dłoni. Nawet odliczony bilon nie poprawia teraz sytuacji. W sieciówkach wszystkie baby jak jeden mąż okazują jawne niezadowolenie na granicy obrzydzenie gdy muszą pieniądze przyjąć.

Rozpuściły się dziewczyny i już im się liczyć bilonu nie chce!
      • wysokienapiec Re: Przesada w kasie 31.05.20, 22:41
        No jak taka PANI przychodzi do sklepu to dziewczyny niezadowolone!
      • tt-tka Re: Przesada w kasie 01.06.20, 08:11
        bulzemba napisała:

> Jesteście najlepsze w wyciąganiu wniosków. Kłopoty miała dziewczyna w kasie obo
        > k.

Dziewczyna ? Pisalas o kasjerze.

> A marudziły WSZYSTKIE kasjerki na widok klientów z portfelem w dłoni.

naprawde ? Zadna nie miala nic innego do roboty tylko patrzec, co robi kolezanka/kolega i marudzic ?

Nawet
        > odliczony bilon nie poprawia teraz sytuacji. W sieciówkach wszystkie baby jak j
        > eden mąż okazują jawne niezadowolenie na granicy obrzydzenie gdy muszą pieniądz
        > e przyjąć.

No to masz kosmicznego pecha w zyciu. Kupuje w sieciowkach i z niezadowoleniem ani obrzydzeniem sie nie spotykam. Czasem sa klopoty z wydaniem reszty, ale to sie zawsze moze zdarzyc. Watki n/t bywaly i przed pandemia.

>
        > Rozpuściły się dziewczyny i już im się liczyć bilonu nie chce!

Bulzemba zdycha z nudow i juz nie wie, na co jeszcze marudzic. zajmij sie czyms moze ?
    • nessy Re: Przesada w kasie 31.05.20, 17:01
      Ludzie płacą kartami, stąd problemy z gotówką. W wielu sklepach tak jest.
      • grey_delphinum Re: Przesada w kasie 01.06.20, 12:33
        Myślałam, ze chodzi o to, ze masz za dużo kasy do wydania wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka