bulzemba 04.06.20, 13:13 Podbieranie moich ciuchów. Na razie ostrożnie. Kapcie sobie kupiłam. Postawiłam przy drzwiach. Młoda przyszła, obejrzała i poszła sobie w nich na stopach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdylag75 Re: No i się zaczęło 04.06.20, 13:17 hehe, moja 11-latka ma większą stopę od mojej, więc już chwilę za nami etap przejmowania moich butów, ale zaczęło się eksperymentowanie z kosmetykami. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: No i się zaczęło 04.06.20, 18:25 Jak 11 latka ma większą stopę od twojej???🤔🤔🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: No i się zaczęło 04.06.20, 18:45 Moja 9-latka nosi 37-38, a ja 38-39... Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:20 Moja 11latka nosi 38, ja 38/39. To nie jest jakoś super duża stopa. Jako 13 latka miałam 38 i w sumie tak zostało, potem dobiłam do 39. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: No i się zaczęło 04.06.20, 23:59 znowu.to.samo napisała: > Jak 11 latka ma większą stopę od twojej???🤔🤔🤔 > Ja też miałam wtedy stopę większą od mamy. Mama ma 36, ja dobilam do rozmiaru 41 (rosnąć przestałam w wieku 14 lat). Mój syn ma 7,5 roku i nr buta 34-35... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:31 Moj 11latek ma wieksza stope od mojej,rozmiar 41.On Ma stope wieksza niz wszystkie kobiety w mojej rodzinie i wieksza niz niektorzy faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:38 znowu.to.samo napisała: > Jak 11 latka ma większą stopę od twojej???🤔🤔🤔 > Normalnie. Moj 10-latek też ma większe stopy niż ja. Moj rozmiar buta, to 35-36, a on nosi 39, a czasem i 40. Donaszam kilka par fajnych butów sportowych, z których wyrosły moje dzieci 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
eveeveeve Re: No i się zaczęło 04.06.20, 14:41 Ja swojej udostepnilam ciuchy ktore nosilam dwa rozmiary temu. Z blyskiem w oku zabrała wszystko i zachwycona nosi. Obecnie roznimy się rozmiarami więc nie podbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: No i się zaczęło 04.06.20, 14:45 Haha...moja mi ostatnio kupiła buty i zabronila wymienić na większe...te są na mnie akurat Ale na weselu raczej rady nie dam A większe są na nią za duże 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: No i się zaczęło 04.06.20, 14:53 Ku pokrzepieniu serc: the day will come (promise!) gdy zaczniecie dostawac ciuchy od coreczek/po coreczkach Te, ktore, wedlug nich, beda juz niemodne albo im sie znudza, albo w ogole zostana uznane za "lepiej beda mamie pasowac" Pol mojej szafy to "spady"/hand-me-downs od Najstarszej. A poniewaz moja corka jest obsesyjnie porzadna i wszystkie jej ubrania sa in perfect condition, wiec dzieki owym "spadom" mam bardzo atrakcyjna i roznorodna garderobe Czego i Wam serdecznie zycze! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: No i się zaczęło 04.06.20, 15:09 Oj tak, ja dostaję ubrania po nastolatce 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:42 U mnie ten dzień już nadszedł 😁. Dostałam w spadku po starszym synu kurtkę zimową. Tylko u mnie sprawę utrudnia różnica płci, bo nie wszystko po chłopakach dam radę nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: No i się zaczęło 04.06.20, 15:07 Moja też (2,5) a najbardziej lubi popylać w roboczych butach taty, rozmiar 46, z blachami wszędzie :p Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: No i się zaczęło 04.06.20, 15:23 Trzeba zmienić styl, moje tam niczego ode mnie nie pożyczają Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: No i się zaczęło 04.06.20, 18:10 Tez jestem notorycznie okradana! Z ubran, kosmetykow, buty bezpieczne, bo mam wieksza noge córka lat 11 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: No i się zaczęło 04.06.20, 18:28 Moja 13 latka rok temu zabrała sobie wszystkie moje ciuchy, w które się nie mieściłam. Myślałam, że dzięki temu jestem parę stów do przodu ale poszło na buty dla młodej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: No i się zaczęło 04.06.20, 18:48 Mi ostatnio młody zaiwanił moje ulubione skarpetki w kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:01 Wystarczy mi post założycielski żeby zakrzyknąć - ojjjjjjjjjjj znam to. Po raz drugi znikają mi ciuchy. A że jestem mniejsza niż przystarszej - znikają wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:12 Jakoś tak się nie mogę tego doczekać moje na razie 9 i 6 więc jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:19 Moja starsza córka ma mniejszą stopę niż ja, ale szpilki czasem podbiera Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:21 Ja pożyczam od 11 latki głównie bluzy. Ona odemnie crop topy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: No i się zaczęło 04.06.20, 19:44 mój prawie 3latek założył moje złote sandały i w nich pomaszerował na podwórko, czy też mam się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: No i się zaczęło 04.06.20, 22:29 Na gendera wychowujesz... Od jutra lepiej poślij na siłownię. Odpowiedz Link Zgłoś
kebabbathehutt Re: No i się zaczęło 05.06.20, 00:45 Zawsze mogla na głowę zalozyc! 😉 Tak to juz jest. Ja na twoim miejscu odebralabym to jako komplement 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: No i się zaczęło 05.06.20, 00:50 Zaskoczyłaś mnie. Pewnie mnie czeka to samo bo moja to taka sroka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 01:09 U mnie podbieranie ciuchów to nie problem bo córka ma 15 kg mniej niż ja, 10 cm więcej niż ja i 1 rozmiar mniejszą stopę niż ja poza tym ma inny styl ubierania a jak czasem spodobają się jej skarpety czy papcie, które sobie kupie to prosi żeby jej też takie kupić co do kosmetyków to też ma wszystko swoje i nie podbiera moich. ale za ty środków higienicznych to nie nadążam kupować. permanentnie brakuje wacików, patyczków do uszów , wkładek i podpasek. no dramat zresztą swój szampon, tonik i żel do twarzy to chyba pije bo też ciągle tylko słyszę, że jej się skończył. sama nie wiem czy ja tak oszczędnie używam czy ona nadużywa Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: No i się zaczęło 05.06.20, 01:28 jak pamietam to jako bardzo mlodociane dziewcze paradowałam w szpilkach matki - po domu. Ale żeby, kilka lat później, ciuchy podbierać??? przeciez one były jakies takie "stare".... No jeszcze kapcie to moze...chociaz bóg mi świadkiem, że pojecia nie mam, co może rajcowac wczesną natolatke w kapciach!!! ja nawet nie pamietam jakie wtedy nosilam i jakie nosiła moja matka! Niemniej ciuchy były stanowczo zbyt "dorosłe' na podbieranie. Czasem kosmetyki podbierałam, w ramach eksperymentowania - ciuchow nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:23 Ja w ciuchach mamy też nie chodziłam, ale szpilkami zniszczyłam drewnianą podłogę na poddaszu.. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:26 No właśnie to też zwróciło moją uwagę po przeczytaniu całego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:07 Przypomniały mi się akcje z moją siostrą. Nigdy nic jej się nie podobało, wszystko było okropne, niczego nie chciała. Więc moja mama kupowała "sobie", w domu mierzyła, oglądała się w lustrze i wołała moją siostrę, żeby wyraziła opinię. Wystarczyło, że ta była lekko, wręcz niezauważalnie pozytywna (okeeej, może być) i mama zaczynała: może też byś taką chciała? Nie? A przymierz chociaż. Podoba ci się? Jak chcesz, to weź, ja nie potrzebuję, naprawdę, weź sobie, weź. I rozterki mojej siostry: Jak powiem, że ładne (na mamie), to mi będzie wciskać. Jak powiem, że brzydkie, to jej będzie przykro. Stąd zwykle mówiła ostrożnie: może być. I czasem udawało jej się szybko zwiać do pokoju, zanim mama zaczęła natarcie. Przypadek kliniczny jak na nastolatkę W dorosłości jej przeszło, 3/4 pensji (niemałej, ematkowej, wąskospecjalistycznej) wydaje na ciuchy i buty. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:26 Serio ematki ubierają się w o samo, co ich nasto- i wczesnonastoletnie dzieci, że tak chętnie ich rzeczy są podbierane? Czytam ten wątek i przecieram oczy ze zdumienia . Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:29 Nie nosisz sportowych butow i bluz? Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:31 Nie lubię takich ubrań w ogóle. Dziecko ma z kolei wystarczającą ilość tego typu rzeczy i nie musi zabierać. No i inne zamiłowania co do kolorów, wzorów itp, takie typowo "nastolatkowe", których bym nie założyła nawet za opłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:38 Ja lubie i chetnie kupuje,z reguly to ja mu zabieram,a nie on mi.Moj nosi bluzy jednokolorowe najczesciej,Nike,Puma itd.moge wiec tez zalozyc.Buty unisex,Ale teraz ma wieksza stope niz ja.Ja nosze bluzy,dzinsy i sportowe buty.Tak wiec moge sie z nim wymieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:45 Moja córka podebrała mi moją "małą" czarną sukienkę. Zupełnie nie jej rozmiar i wygląda w niej super. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:01 Raczej wątpię, że te pozbierane ciuchy, to różowe bluzeczki z cekinami i motywem księżniczki. Mojemu synowi spodobały się ostatnio buty sportowe, które kupiłam sobie na wiosnę. Zwykłe lekkie snickersy w jednolitym kolorze. Nie podbiera mi ich, bo ma większą stopę, ale kupił sobie taki sam model, tylko w innym kolorze i w swoim rozmiarze. Moje buty są ceglastoczerwone, jego czarne, ale czerwone buty też miał w ubiegłym roku bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:28 Moj syn mial moment,ze moje buty Mu pasowaly.Szczegolnie sportowe unisexy mi podpierdzielal.Teraz ma stope 41 i Po ptokach.Ale ja podbieram jego bluzy😂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:34 Hehe, klasyka 😉 Ja mam dwóch synów, więc mnie to raczej nie czeka. Za to ja podbieram im czasem buty, a starszemu synowi podebrałam kurtkę zimową 😁. Niestety, niedługo mi się to skończy, bo stopy już mam najmniejsze w rodzinie, a młodszy syn też mnie niedługo przerośnie Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:40 No wiesz kurtke Po moim synu zaklepala moja wlasna rodzicielka ,a jego babka😬.Ostatnio Mi przypomniala,ze mam ja przywiezc.On i tak wyrosl,a mi sie podoba😂moja siostra Ma w spadku trampki Po mlodym raz zalozyl i wyrosl Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:43 Moja Mama mowi,nie Ma co mu zalowac,Jak wyrosnie to my bedziemy nosic😂wszystkie odetchnelysmy Jak przestal pasowac w nawz rozmiar butow😂Problem zaczyna miec moj facet,bo widze,ze mlody sie zaczyna zasadzac na jego ciuchy😬 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:52 Moi tak prędko od taty nic nie podbiorą, bo moj mąż ma ponad 1,90m wzrostu i waży w granicach 100 kg, a chłopaki to póki co chude i długie szczypiorki, więc chyba musieliby we dwóch w jednej bluzce chodzić 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:56 Moj stary,az tak wysoki nie jest i dosc szczuply,wiec podejrzewam,ze mlody za rok bedzie mu cos podwedzal😂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:06 No mój jest cały dość potężny, więc chłopaki mają trudniejsze zadanie 😁. Ciuchami mąż dzieli się czasem ze swoim dorosłym już synem, który ma podobną budowę. Podejrzewam, że młodsi też osiągną ten etap, ale pewnie gdzieś w okolicach 20 urodzin, jak ich starszy brat. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:48 U nas jest jeszcze opcja, że po starszym dziedziczy młodszy, więc dla mnie już wiele nie zostaje 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 09:55 No ja mam jego jednego,wiec dzielimy sie sprawiedliwie.Rosnie jak na drozdzach,wiec nawet nie zdazy ponosic.Wczoraj kupilam Mu bokserki,meskie s z mysla,ze moga byc za duze,gdzie tam,dzis zalozyl na tylek i pasuja😂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:10 Oj, spodniami, to ja się z nimi nie podzielę, a już napewno nie ze starszym. On jest tak szczupły w biodrach, że mam poważny problem z zakupem spodni dla niego. Do tego od jakiegoś czasu rośnie bardzo nieproporcjonalnie i ma głównie nogi. Znów widzę, że zaczyna się etap, kiedy wyjmuje spodnie z szafy i stwierdza, że za krótkie, czyli w najbliższym czasie czeka mnie polowanie na bardzo długie i bardzo szczupłe spodnie 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:15 No moj wreszcie przestal wygladac Jak szparag,zaczyna miec meska budowe i normalne spodnie moge kupowac.Tylko teraz to musze sie pozbyc nawyku kupowania slim😂Bo slim Mu przez lydke nie wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:26 Phi, do rozmiaru slim, to mój syn nigdy nie dorósł 😄. W grę wchodzą tylko i wyłącznie spodnie oznaczone jako „extra schlank” albo „extra schlanker bund” i to pod warunkiem, że maja regulację w pasie. Wszystkie inne mu z tyłka spadają. Choć jest nadzieja, bo ostatnio udało mi się upolować jedne takie, które regulacji w pasie nie mają, ale z paskiem też wygląda ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: No i się zaczęło 05.06.20, 10:29 A no i jeszcze super skinny z oznaczeniem „extra schlanker bund” wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś