Dodaj do ulubionych

Pytanie zakupowo-ciuchowe

05.06.20, 10:55
Wczoraj byłam u fryzjerki, która miała taki rodzaj bluzki/koszulki bawełnianej, jaki ja lubię i poszukuję. Oczywiście miałam zapytać, gdzie kupiła ale zapomniałam. Może wy mi pomożecie. Czy wiecie gdzie kupić bluzkę /koszulkę z bawełny z takim dużym łódkowym dekoltem, może trochę o kroju oversize (nie obcisłą)? Kiedyś taka miałam, ale nie pamiętam gdzie kupiłam i nie była zbyt dobrej jakości. W popularnych sieciówkach takich nie widziałam, a jak są to do pępka. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Może jakieś małe polskie marki?
Obserwuj wątek
    • vodyanoi Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:00
      www.onemugaday.com/koszulki-0-1334.htm
      • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:06
        Dzięki. Chyba mi o cos takiego chodzi. Trochę wzory mi się mało podobają. A wiesz jaka jakość, kupowałaś tam? Może ktoś cos jeszcze poleci.
        • vodyanoi Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:16
          Jakość ok, ostatnio kupiłam. Rozmiar S jest duży. Normalnie noszę S w polskich firmach (XS w sieciówkach typu Tatuum). Kupiłam tę dwustronną, która wygląda na modelce na w miarę wąską, a okazała się oversizową bluzką.
          • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:20
            Dzięki. Czyli w razie wątpliwości lepiej brać mniejszy rozmiar.
            • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:22
              Te gładkie to jeszcze w miarę, ale te nadruki, kotki, myszki, króliczki, czy dość infantylne napisy to nie dla mnie.
      • homohominilupus Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 18:12
        vodyanoi napisał:

> www.onemugaday.com/koszulki-0-1334.htm

Jejku, świetne. Chcę!
    • skat_0 Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:08
      Duży spadający na ramię, czy taki "pływający"
      • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:19
        Nie, nie, zdecydowanie nie pływający. Spadający na ramię.
        • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:27
          mojkrajtakipiekny.com/kategoria/bluzki/longsleeve-dluzsza-historia-granatowo-biale-paski

O taki dekolt, i paseczki tez super, tylko z długim a ja chce z krótkim. I chyba ta trochę droga, jak na taka koszulkę.
          • skat_0 Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 11:52
            Monnari jeszcze sprawdź, kiedyś dostałam taka od siostry, dobrze sie nosiła
            • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 15:23
              Właśnie przejrzałam monnari. Pomijam już to, ze nie ma takiego kroju i bawełny, które ja chcę, to jeszcze te brzydkie, dziwne wzory, aplikacje, zdobienia, błyszczenia. Mnie się to nie podoba.
              • skat_0 Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 16:35
                Nie znam ich kolekcji, ale sis tam kupuje, a ona klasycznie lubi sie ubierac tez bez ozdobek i wydziwiaczy. Jeszcze makalu z polskich znam. No i jak masz czas 🤪 to zobacz ten boozt.pl, duzo marek skandynawskich, ja lubie bluzki soyakoncept, sainttropez, czasem vila, only no i esprit czesto jest taniej niz na zalando- porównuję, bo na z. Wiecej zdjęć robią 😂
                • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 21:12
                  Dzięki. Esprit znam i lubię, resztę zobaczę smile soyakoncept i only o vila znam z van graaf chyba.
          • nuta15 Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 12:01
            c&a bawełna bio z dodatkiem 5% elastanu, są też w wersji w paseczki
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/t-shirt-2102137/2?categoryId=16430&facets=ads_f17501_ntk_cs%3ABawe%C5%82na+bio%3Bads_f14002_ntk_cs%3ADekolt+w+%C5%82%C3%B3dk%C4%99%3B
            • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 14:58
              Nie. Nie taka. Tutaj dekolt łódka ale mały i bluzka raczej przylegajaca. Sieciowki popularne przejrzałam dokładnie.
          • hosta_73 Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 15:33
            W życiu bym nie dała 169 za taką bluzkę. Mimo, że ładna.
    • kotejka Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 16:39
      a to zobacz tu
      allegro.pl/uzytkownik/moda-fresca?bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-uni-1-1-0605
      wprawdzie ja nie recze, bo nie bralam u nich
      ale opinie maja entuzjastyczne, a ja mam dodane, bo mnie te tuniczki dresowki podobaja do trampek
    • danaide Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 19:51
      Zadzwoń do fryzjerki i spytaj.
      Pomogłam?
      • kanna Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 08:41
        Pomogłabyś, gdyby w wątku chodziło o odnalezienie bluzki, a nie reklamy sklepów uncertain
        • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 09:08
          kanna napisała:

> Pomogłabyś, gdyby w wątku chodziło o odnalezienie bluzki, a nie reklamy sklepów
          > uncertain
          >
          A jakie sklepy tu zostały zareklamowane? Z podanych tu wpisów nie znalazłam tego, co szukam. Albo zła jakość, albo kiepskie wzory, albo drogo.
          • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 09:13
            A swoja droga, na tym forum to same reklamy. Ktoś chce kupić buty dla dziecka, ktoś inny meble, a jeszcze ktoś żarcie dla kota. No, co wątek to reklama wink
      • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 09:05
        danaide napisała:

> Zadzwoń do fryzjerki i spytaj.
        > Pomogłam?

Nie, nie pomogłaś. Fryzjerka nie jest moją koleżanką, nie będę zawracać jej głowy byle bluzeczką wiedząc jaki ma teraz trudny czas, pracuje od rana do wieczora a samotnie wychowuje dziecko. Telefony się u niej urywają a ja będę dzwonić bo mi się bluzeczka spodobała. No musiałabym być zupełnie pozbawiona empatii, jak niektóre tu na forum.
        • kanna Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 09:22
          rotfl big_grin
          • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 06.06.20, 09:32
            Że też chce się ci czytać i tracić czas na wątki, które cię nie interesują. No ale w sumie się nie dziwię, jak dla ciebie wiszenie pol dnia na telefonie, żeby dodzwonić się do fryzjerki z pytaniem o bluzeczkę, która albo właśnie kogoś czesze albo umawia wizytę, jest normalne.
    • damakama Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 19:57
      Unisono?
      • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 21:15
        damakama napisała:

> Unisono?
        >
        Dla mnie fatalna jakość. To chyba od nich miałam kiedyś właśnie podobna bluzkę.
        • damakama Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 23:34
          Fakt - ale zdażają się niezłe rzeczy (mam lnianą sukienkę, jakieś dwie bluzki i są ok).
          • magata.d Re: Pytanie zakupowo-ciuchowe 05.06.20, 23:47
            Ale przypomniałaś mi o tym sklepie. Dawno nie zaglądałam, wiec zerknę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka