Dodaj do ulubionych

prezent na 75 urodziny

14.06.20, 19:14
dla mojego taty. jestem w kropce. lubi operę, ale biletów teraz nie kupię a płyty ma. lubi czytać ale wciąż kupuje sobie różne książki i nie wiem co ma. gadżety do domu i ogrodu już w przeszłości sprezentowane. sprawny, ma kota, ubrań nie ceni sobie (jak mu kupowałam nowe to i tak dalej nosił te stare zdarte). jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: prezent na 75 urodziny 14.06.20, 22:40
      My mojemu teściowi kupiliśmy nową wieżę. Oczywiście jakąś miał, ale wieloletnią. No to dostał nową.
      A z kolei dla mojej mamy, która niedługo ma urodziny, myślę o jakimś wypaśnym leżaku czy hamaku. Akurat idzie lato i coś takiego wypoczynkowego mogłoby się spodobać. Miała dostać zagraniczną wycieczkę, ale cóż...
      Znajoma dostała kurs sommelierski. Skorzystała w dogodnym terminie.
      • swiecaca Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 09:29
        wieżę ma sprawną, a parę lat temu kupiliśmy mu huśtawkę ogrodową, hamak ma, grill ma
    • kkalipso Re: prezent na 75 urodziny 14.06.20, 23:01
      Spędź z tatą cały dzień, zjedz obiad, idź na spacer, posłuchaj opowieści, historii rodzinnych ...
      • swiecaca Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 09:28
        jadę właśnie w weekend smile on małomówny jest
    • feliz_madre Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 09:48
      Masz duża najbliższą rodzinę? Moja ciotka dostała zdjęcie, duże w pięknej ramie, a na nim jej dzieci z małżonkami i wnukami. W sumie 9 osób. Zdjęcie zrobione profesjonalnie, w studio, z ładnym tłem. Ciotka bardzo zadowolona, powiesiła sobie przy kominku.

Z innych - fotel bujany, jak jeździ autem to może jakiś gadzet do samochodu? Albo przeżycie - kurs z degustacja wina/piwa/whisky, kolacja w ciemności, karnet na strzelnicę, lot widokowy nad jego ukochanym miastem, zestaw masaży? Jak ma znajomych to może zestaw do gry w bule?
      Albo zabierz go na weekend gdzieś, gdzie nie był. We dwoje, albo jeszcze z kimś. Jak się lubicie, to to mógłby być najlepszy prezent.
      • swiecaca Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 12:44
        gadżet do samochodu to może być trop, co na przykład? ja niegadżetowa to się nie znam...

przeżycia ogólnie uważam za dobry prezent ale akurat do taty mi nic takiego nie pasuje sad on z przeżyć ceni, jak pisałam wcześniej, koncerty muzyki klasycznej a teraz o to trudno
    • berdebul Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 09:52
      Dobre słuchawki/lepsze głośniki? Jakaś super płyta, której nie ma? Są różne edycje kolekcjonerskie.
    • daniela34 Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 10:27
      A wino lubi? Mój ojciec dostał na okrągłe urodxiny prezent-przeżycie, czyli wycieczkę do winnicy (polskiej oczywiście 😀). Jak tata sprawny i mobilny to może mu się spodobać. A jak nie winnica to jakiś inny wspólny wypad.
    • monique_alt Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 11:52
      Fotoksiązka?
      My zrobiliśmy taką babci na 90-te urodziny. W środku był życiorys babci, zdjęcia jej dzieci, wnuków i prawnuków.
      • edka12 Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 13:02
        skąd takie panujące przekonanie, że starsza osoba marzy o posiadaniu fotoksiążki ze zdjęciami wnuków? Nie ma własnych zainteresowań? Już prędzej zdjęcia tej osoby, może jej przodków i dokonań chociaż wg mnie to słaby pomysł.
        • swiecaca Re: prezent na 75 urodziny 15.06.20, 13:08
          istnieją pewne stereotypy, np. na 90 urodziny babci radzono mi dać jej album ze zdjęciami naszego papieża a ona wolała z Kwaśniewskim z czasów prezydentury wink
        • kalina_lin Re: prezent na 75 urodziny 18.06.20, 16:05
          Może dlatego, że niektórzy się cieszą z takich prezentów? Mój tata wszystkim znajomym pokazywał bombkę choinkową ze zdjęciem wnuków.
    • olga.ola Re: prezent na 75 urodziny 18.06.20, 12:37
      Może kup mu smartwatcha którego obsługę będzie w stanie ogarnąć. Ja kupiłam mojemu tacie smartwatcha Garett z funkcja gps i bez problemu daje radę. To bardzo wygodny gadżet i można też wykonywać połączenia telefoniczne
      • m_incubo Re: prezent na 75 urodziny 18.06.20, 13:48
        Serio można smartfonem wykonywać też połączenia telefoniczne?? Co za nowatorskie podejście!
        • m_incubo Re: prezent na 75 urodziny 18.06.20, 13:50
          Ok, głupia ja, czytam teraz że smatwatchem 😀
          Ale w sumie odradzam, te tanie z opcją rozmowy są beznadziejne i awaryjne, przynajmniej te modele, które znam, a porządny ma też funkcje, które niekoniecznie przydadzą się 75 latkowi.
      • swiecaca Re: prezent na 75 urodziny 18.06.20, 15:55
        a w czym to jest lepsze od smartfona? nie jestem fanką kupowania zbędnych gadżetów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka