Dodaj do ulubionych

Bosch Mum. Pomocy potrzebuję.

19.06.20, 12:15
Czy ma któras z Was Bosh Mum 58364?
Jutro jadę go kupić, opinie ma dobre, ale może Wy mi poradzicie czy warto?
Wszystko mi się w nim podoba oprócz maszynki do mięsa, bo jej po prostu nie używam.
Najbardziej chciałabym Kitchenaid, ale jak dla mnie cena za wysoka.

Będę wdzięczna za pomoc😁.
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:20
      Mam muminka 56340 i polecam. Jeżeli nie używasz maszynki do mięsa to po prostu wybierz inny zestaw bez niej.
      • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:23
        araceli napisała:

> Mam muminka 56340 i polecam. Jeżeli nie używasz maszynki do mięsa to po prostu
        > wybierz inny zestaw bez niej.
        >
        O widzisz, nie wiedziałam że da się bez maszynki.
        Tylko ten model ma wszystkie inne funkcje, które są mi potrzebne.

OT. Czy to już paranoja, że cieszę się na zakup robota🤔?
        • yuka12 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:26
          Jak dostałam Kenwooda, to go pogłaskałam 😀. Najlepszy prezent gwiazdkowy od męża. Służy mi już 9 lat, używam kilka razy w tygodniu i uważam nadal za jeden z najlepszych zakupów.
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:29
            yuka12 napisała:

> Jak dostałam Kenwooda, to go pogłaskałam 😀.
            😁😁
            U mnie będzie podobnie😁.
            • moadek Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 19:02
              A który kenwood tak długo już służy? Też bym przytuliła się do niego smile
              • yuka12 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 19:38
                Chef premier 1000W. Z głównego urządzenia i mieszadeł działa wszystko, nawet to z silikonową nakładką. Kawał dobrego żelastwa 😀.
                Jedyne co mi poszło to młynek do mielenia ziaren - spalił się na robieniu nutelli (mieleniu orzechów laskowych).
        • turzyca Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:41
          Nie, zdrowy objaw.
        • cichadziewuszka Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:46
          Szukałam boscha bez maszynki do mielenia i kupiłam zestaw z trzema końcówkami do ciast, trzema tarczami i blenderem. Dokupiłam sobie tarcze do cięcia frytek a nakładkę do krojenia w kostkę może kiedyś kupię. Musisz policzyć, co będzie korzystniejsze cenowo, każdyelement wyposażenia można nabyć oddzielnie. Robot fajny, testowałam wszystkie funkcje, jest dość kompaktowy i ładnie wygląda, stoi u mnie cały czas na blacie.
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:05
            cichadziewuszka napisała:

> Szukałam boscha bez maszynki do mielenia i kupiłam zestaw z trzema końcówkami d
            > o ciast, trzema tarczami i blenderem. Dokupiłam sobie tarcze do cięcia frytek a
            > nakładkę do krojenia w kostkę może kiedyś kupię. Musisz policzyć, co będzie ko
            > rzystniejsze cenowo, każdyelement wyposażenia można nabyć oddzielnie. Robot faj
            > ny, testowałam wszystkie funkcje, jest dość kompaktowy i ładnie wygląda, stoi u
            > mnie cały czas na blacie.
            Właśnie ten model, który ja chcę ma tarczę do krojenia w kostkę.
            Po prostu nie będę używać maszynki. A może się kiedyś do niej przekonam🤔?
            • araceli Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:24
              karme-lowa napisała:
              > Właśnie ten model, który ja chcę ma tarczę do krojenia w kostkę.

O - widzę, że poszli po rozum do głowy i połączyli szatkownicę z kostkarką smile Ja mam jako osobne akcesorium i jedyny minus to właśnie, że zajmuje dodatkowo miejsce. Sama kostkarka jest super i w sumie to ona zaważyła, że kupiłam właśnie MUMA smile
            • gulcia77 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:25
              Wg mnie maszynka do mięsa to niezbędny gadżet kuchenny. Może dlatego, że mi właśnie pulpeciki z indyka pyrkają na gazie. No i warzywa fo ryby to kwestia 10 minut, a nie godziny.
        • kaka-llina Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 15:17
          Absolutnie normalne ja się cieszyłam jak głupia przy zakupie kenwooda, używam praktycznie codziennie.
    • anika772 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:33
      Mam i uzywam, ale mam też zastrzeżenia.
      Mikser kielichowy ne daje rady zamrożonym owocom itp. Na szczęście ma jakiś system chroniący przed spaleniem silnika i kończy się na smrodku.
      Planetarny z kolei nie zgarnia dokładnie podczas mieszania z dna i boków misy. Trzeba zatrzymać i zgarnąć łyżką. Poza tym ok.
      Aha, koniecznie dokup od razu drugą miskę.
      • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:44
        anika772 napisała:

> Mam i uzywam, ale mam też zastrzeżenia.
        > Mikser kielichowy ne daje rady zamrożonym owocom itp. Na szczęście ma jakiś sys
        > tem chroniący przed spaleniem silnika i kończy się na smrodku.
        > Planetarny z kolei nie zgarnia dokładnie podczas mieszania z dna i boków misy.
        > Trzeba zatrzymać i zgarnąć łyżką. Poza tym ok.
        > Aha, koniecznie dokup od razu drugą miskę.
        O dzięki za radę z drugą miską. To faktycznie by się przydało, bo bardzo dużo piekę.
      • tairo Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:45
        > Planetarny z kolei nie zgarnia dokładnie podczas mieszania z dna i boków misy. Trzeba zatrzymać i zgarnąć łyżką.

Sprawdź, czy nie można dokupić mieszadła z silikonowymi skrzydełkami.
      • kk345 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 12:49
        >Planetarny z kolei nie zgarnia dokładnie podczas mieszania z dna i boków misy.

A nie ma dodatkowego mieszadła z takim silikonowym bokiem? Ja dokupowałam do KA, i to z silikonem już nie ma takiego problemu
        • anika772 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:13
          Dzięki, nie wiedziałam o tym.
          • martialis Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:27
            Silikonowe dokupiłam ja - nie daje rady, a wydałam prawie kolejną 100.
            A opinie o tym robocie już były na forum, polecam poszukac.
            • tairo Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 16:47
              Jesteś pewna, że jest dobrze ustawione?
              W odróżnieniu od zwykłego mieszadła, to ze skrzydełkami powinno być ustawione tak, żeby dotykało miski.
              • martialis Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:47
                Ekhm... No wiesz, dużego pola manewru to nie ma..
                • tairo Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 16:15
                  Zdziwiłabyś się. Tutaj milimetry robią różnicę.
                  • martialis Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:12
                    Znaczy się, że mam przerobić mikser, bo oryginalnie nie daje rady? Możesz wytłumaczyć, jak mam dobrze ustawić mieszadło?
            • kk345 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:48
              >Silikonowe dokupiłam ja - nie daje rady,
              Ja akurat piszę o KA, mieszadło jest metalowe tylko boki ma ze sztywniejszego silikonu- przylegają do boków miski z czasie mieszania więc grzebanie łyżką już niepotrzebne. Nie mam pojęcia, czy w Boschu jest tak samo
      • dame_de_coeur Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:18
        Dokup drugą miskę i tarczę do placków ziemniaczanych. Maszynka do mięsa przydaje mi się do mielenia sera na sernik i bułki tartej. Mieszadła z silikonowym bokiem chyba nie ma ☹️.
        • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:36
          dame_de_coeur napisał(a):

> Dokup drugą miskę i tarczę do placków ziemniaczanych. Maszynka do mięsa przydaj
          > e mi się do mielenia sera na sernik i bułki tartej. Mieszadła z silikonowym bok
          > iem chyba nie ma ☹️.
          Ale tam pisze, że jest tarcza do tarcia ziemniaków na placki🤔.
        • berdebul Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:46
          Jest. smile
          • iwles Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:50

A nie jest tak, ze te tarcze do warzyw zaklada sie w nakladce na maszynke do miesa?
            Mam takie (innej firmy), ale wlasnie musze podlączac do maszynki do mielenia.
            • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:03
              iwles napisała:

>
              > A nie jest tak, ze te tarcze do warzyw zaklada sie w nakladce na maszynke do mi
              > esa?
              > Mam takie (innej firmy), ale wlasnie musze podlączac do maszynki do mielenia.
              >
              Nie, maszynka jest osobno.
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:46
            berdebul napisała:

> Jest. smile
            Cudnie! Bo lubimy placki ziemniaczane😁😀.
      • 1012ja Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:31
        Jak mnie to wkurza. Zatrzymywanie robota i grzebanie łyżką aby masło odeszło od brzegów misy. Ziemniaków na placki też nie ściera bo tarcza się zatrzymuje. W ogóle warzywa trę tylko kiedy robię sałatkę na zimę bo robi się to jakoś niewygodnie. Zaleta jest ładny wygląd. Mam, używam ale nigdy więcej nie kupię. Ucieszę się jak się popsuje. Mam starszy model.
        • anika772 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 15:43
          "Ucieszę się jak się popsuje. "

Uzbrój się w cierpliwośćwink
          A jaki potem planujesz?
        • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:36
          przez lata uzywalam mum4, ziemniaki tarlam bez zadnych problemow, cielam frytki, nic sie nie zatrzymywalo (na najwyzszych obrotach sie uzywa) ciasto na chleby, pierogi, dziesiatki innych i nic

owszem zabieraki lamalam ale to wylacznie moja wina

zrob ciezkie ciasto zytnie, na najwyzszych obrotach, z mniejsza iloscia wody, a nuz sie silnik spali i bedziesz sobie mogla kupic kiczena tongue_out
          • anika772 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 20:09
            A skąd, cholerstwo się samo wyłącza, kiedy grozi mu zagłada silnika.
            • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 20:24
              faktycznie, trzeba czekac az ostygnie smile ale cos wymylisz tongue_out

ja jestem specjalistka w paleniu silnikow (mam kilka recznych mikserow, rozdrabniaczy, malakserow na sumieniu) ale muma4 nie udalo sie zajechac
      • przepio Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 00:47
        anika772 napisała:

> Mam i uzywam, ale mam też zastrzeżenia.

Tak samo i zastrzeżenia jak przedmówczyni. Miska dodatkowa oczywiście też kupiona.
        Dodatkowo--gdy używam długo nieużywanej tarczy czy tej maszynki do mięsa to naklnę się, by to właściwie złożyć. Rysunki mi niewiele pomagają...
        Ale generalnie jestem zadowolona. A najbardziej podoba mi się zwijany przewód😜

• lauren6 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:11
      Mam Muma już z 10 lat. Nie psuje się, działa ok.
    • berdebul Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 13:48
      Mam. Robię w nim chleby, ciasta, miksuję różne rzeczy. Tarcza azjatycka jest fajna, tnie w julienne. Robię w nim tez lody. W zestawia miałam mieszadło z silikonowymi skrzydełkami - super do serników.
      Co do mieszania łyżka, bo coś zostało na ściankach - wystarczy na moment zwiększyć obroty i samo odejdzie.
      Warto dokupić drugą misę.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:35
        berdebul napisała:

> Warto dokupić drugą misę.

Po piątym "warto dokupić drugą miskę" zdecydwałam się zapytać, choć pewnie mnie wyśmiejecie, bo pewnie odpowiedz oczywista - co mi daje druga miska? Mowa o tej głównej, metalowej, prawda? Będę wdzięczna za wyjasnienia smile
        • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:48
          doubledoublejoyandtrouble napisała:

> berdebul napisała:
          >
          > > Warto dokupić drugą misę.
          >
          >
          > Po piątym "warto dokupić drugą miskę" zdecydwałam się zapytać, choć pewnie mnie
          > wyśmiejecie, bo pewnie odpowiedz oczywista - co mi daje druga miska? Mowa o te
          > j głównej, metalowej, prawda? Będę wdzięczna za wyjasnienia smile
          Robisz ciasto. Musisz osobno ubić pianę z białek. Nie musisz jednym mikserem ubijać pianę, przekładać do innego naczynia, myć miski po białku itp. Tu tylko zmieniasz miskę.
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:49
            Wyszło mi masło maślane, ale mam nadzieję że wytłumaczyłam😊.
            • anika772 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 15:45
              Pan, u którego kupowałam drugą miskę, też nie rozumiał. Wytłumaczyłam mu opisując proces tworzenia jakiegoś ciasta i zrozumiał. I chciał posmakować tego ciastawink
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 16:26
                Dziekuje Wam, nie wiem, jak o mnie swiadczy fakt, że na to nie wpadłam big_grin zawsze ubijam pianę w osobnej misce, innym mikserem i to w dodatku gorszym...
        • berdebul Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 14:57
          Elastyczność daje. wink Jak robisz chleby z różnymi dodatkami, to podmieniasz tylko miskę. Albo jak potrzebujesz ubić pianę i dodać do ciasta. Albo jak robisz furę drożdżowego i jedno już wyrasta. Bo te misy nie są jakieś mega wielkie.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 22:51
            berdebul napisała:

> Elastyczność daje. wink Jak robisz chleby z różnymi dodatkami, to podmieniasz ty
            > lko miskę. Albo jak potrzebujesz ubić pianę i dodać do ciasta. Albo jak robisz
            > furę drożdżowego i jedno już wyrasta. Bo te misy nie są jakieś mega wielkie.

Czuję się przekonana, dokupię sobie smile
            • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 23:01
              i kup plastikowa, sa tansze
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 01:05
                mysiulek08 napisała:

> i kup plastikowa, sa tansze
                >

To dobry pomysł, bo skrobanie czymkolwiek po ściankach tej metalowej przyprawia mnie o dreszcze...
                • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 06:56
                  na to pomaga silikonowa lopatka, cicho i zbiera do czysta, polecam 😀
    • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:03
      o drugiej misie juz pisano, ja doloze: KONIECZNIE dokup zabieraki, jeden w zapasie musisz miec!
      • kk345 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 18:50
        No ale chyba jesteś jedyną osobą, której się te mieszadla łamią, nikt inny o tym nie pisze.
        Mi się raz w KA blokowały jakoś dziwnie mieszadla, wymieniono mi je reklamacyjnie, mimo, ze mikser był już po gwarancji, ale o łamaniu słyszałam tylko od ciebie.
        • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 20:24
          wlasnie o tym pisze nizej smile
    • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:32
      wersji 5 nie mialam, za to mum4 pracowal dzielnie przez 12lat, codziennie smile i nadal sie jest sprawny (uzywam kielicha do mielenie bulki tartej) ale oczy mi sie zaswiecily do mum9 optimum i to jest pelnia szczescia smile

jedynym problemem sa te zabieraki, ale najpewniej to tylko moj problem, bo w optimum tez juz zlamalalam tongue_out jak scieram miekki, lepki ser to z wrodzonego lenistwa nie chce mi sie rozkladac elementow, ser oblebia zabierak, pyk i juz.

zadnych problemow z ciastem na bokach, owszem jak przesadzilam z iloscia maki na chleb to musialam zbierac

bedziesz zadowolona smile
      • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 17:59
        O rany, jaram się jak dzik kasztanem.
        Już się jutra nie mogę doczekać!
        Już widzę te bezy, beziki i jadalne doniczki🙉🙃🍰🍰.
        • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 18:15
          tylko instrukcji sie sluchaj smile
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 18:29
            mysiulek08 napisała:

> tylko instrukcji sie sluchaj smile
            >
            Ok. Dziękuję😘.
        • yuka12 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 19:06
          Coś w tym jest 😁. Moja mama dziwi się, że jakie ja rozmaite ciasta piekę i pieczywo, ale jak tu nie piec, jak się ma robota, maszynę do chleba i jeszcze różne pomocne dodatki. Wszystko to bardzo ułatwia pracę 😀.
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 19:23
            yuka12 napisała:

> Coś w tym jest 😁. Moja mama dziwi się, że jakie ja rozmaite ciasta piekę i pie
            > czywo, ale jak tu nie piec, jak się ma robota, maszynę do chleba i jeszcze różn
            > e pomocne dodatki. Wszystko to bardzo ułatwia pracę 😀.
            >
            Prawda? A jak cieszy🙉.
            • yuka12 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 19:40
              I nie trzeba brudzić rąk 😂.
    • garnek_pieprzu Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 20:52
      Będziesz zadowolona 😁
      Mam starszy model, teraz trochę mniej używam, bo sporo robię w thermomixie, ale so tej pory zdaza mi się go wyciągać i używać z przyjemnością 😁
      • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 19.06.20, 20:53
        Dziękuję za odzew. Zdecydowałam się😁.
        • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 14:47
          Mam!
          • kk345 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 17:59
            Baw się dobrze! big_grin
            • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 18:27
              kk345 napisała:

> Baw się dobrze! big_grin
              😂
          • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 18:33
            ladny smile owocnych wypiekow i nie tylko!
            uwazaj tylko przy tarciu miekkiego zoltego sera tongue_out
            • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:30
              mysiulek08 napisała:

> ladny smile owocnych wypiekow i nie tylko!
              > uwazaj tylko przy tarciu miekkiego zoltego sera tongue_out
              >
              Będę pamiętać😂.
    • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 19:40
      akurat zrobilo sie ciasto na bulki (1kg maki) i robi kruche, tak to wyglada, bez zadnego sciagania ze scianek (to dla tych co narzekaja tongue_out smile
      • martialis Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:09
        Nie bardzo zrozumiałam Twoja intencję - przestanie mi się źle mieszać po Twoim zdjęciu???
        • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:32
          Hmmm, została mi jedna część i ni cholery nie wiem gdzie ją dopasować🤔.
          • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:44
            dawaj fote, przypasujemy 😀
            • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:53
              mysiulek08 napisała:

> dawaj fote, przypasujemy 😀
              >
              • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:55
                hmm, no nie wiem, pierwsze widze smile ale wyglada na zaslepke albo dystans pod jakas przystawke
                • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 21:07
                  mysiulek08 napisała:

> hmm, no nie wiem, pierwsze widze smile ale wyglada na zaslepke albo dystans pod ja
                  > kas przystawke
                  >
                  Też tak myślę. No nic - kiedyś do tego dojdę😂.
                  • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 21:21
                    otworz instrukcje do cube cutter na str 72, masz tam liste elementow, popatrz na rysunki
                    wyglada, ze jest czesc walka napedowego, wklada sie sie do od spodu

na sucho pocwicz skladanie elementow zgodnie z instrukcja, zeby potem czasu i nerwow nie tracic smile
              • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 21:05
                to jest to przystawki do krojenia w kostke:
                www.bosch-home.pl/sklep/roboty-kuchenne/akcesoria/mum5/zestawy-lifestyle/00577340

nigdy czegos takiego nie mialam smile
                • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 21:25
                  mysiulek08 napisała:

> to jest to przystawki do krojenia w kostke:
                  > www.bosch-home.pl/sklep/roboty-kuchenne/akcesoria/mum5/zestawy-lifestyle/00577340
                  >
                  > nigdy czegos takiego nie mialam smile
                  Dziękuję. Nie widzę tego w mojej instrukcji😳.

• mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 21:34
                    jest, jest, patrz na rysunki instrukcji od cube cutter
                    • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 22:18
                      mysiulek08 napisała:

> jest, jest, patrz na rysunki instrukcji od cube cutter
                      >
                      No kurde jest😁
                      • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 22:32
                        smile
        • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:43
          nie, moze po prostu cos zle robisz
          • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:46
            mysiulek08 napisała:

> nie, moze po prostu cos zle robisz
            >
            Zdradzisz przepis na bułki?
            • mysiulek08 Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:52
              to zle akurat nie bylo do Ciebie, od Ciebie do fota tego coniewiadomodoczegojest smile

bulki to beda bajgle wg tego przepisu:
              www.mojewypieki.com/przepis/bajgle z podwojnej porcji, bo czesc zamrazam

tak wygladaja :
              • karme-lowa Re: Bosch Mum. Pomocy potrzebuję. 20.06.20, 20:54
                Super. Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka