bib24 Re: Plan domu 22.06.20, 11:17 zwariował ktoś z tą powerzchnią. hol 54 m2? co to jest hogwarts? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Plan domu 22.06.20, 11:42 Sama się nie znasz. W jadalni bez drzwi hoduje Sima, który zaraz umrze, więc w ogródku warzywnym (wyjście z sali balowej) odwali się jeszcze cmentarz i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Plan domu 22.06.20, 11:52 dla simsów może dobre. ale tak to najgorszy projekt jaki widziałam w życiu. rozpacz jakaś. na takie powierzchni to mozna cuda zrobic. a tu ciemnice z małymi oknami, 1 łazienka, okrągłe schody, które się nadają tylko jak masz mini powierzchnie, i to jeszcze walnięte na środku... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Plan domu 22.06.20, 11:53 Tanebo tak widzi luksus, co zrobisz jak nic nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Plan domu 22.06.20, 12:00 bib24 napisała: > ale tak to najgorszy projekt jaki widziałam w życiu. On nie takie już miewał forum.gazeta.pl/forum/w,567,166131315,166131315,Plan_domu.html?so=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 22.06.20, 12:07 Szczerze powiedziawszy to tamten był chyba ciut lepszy niż ten. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Plan domu 22.06.20, 11:51 Spokojnie, to tylko chora wizja autora. Poza tym przyznaj sie- nie chcialabys miec chałupy z 50 m "halem", 12 m kuchnią, jadalnią bez drzwi i przygotowalnią bukietów? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Plan domu 22.06.20, 12:01 Ale tunel do pralni w tej wersji przepadł! Brak dotkliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 22.06.20, 12:08 Ale za to masz betonowe kręcone schody na środku holu prowdzące do sali balowej w piwnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Plan domu 22.06.20, 12:53 Podziemnego tunelu do pralni NIC nie zastąpi! Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 22.06.20, 13:12 No wiesz, mogą go zastąpić drzwi - zwłaszcza jak się tę pralnię przeniesie z wolnostojącego garażu w jakieś normalne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 12:41 Nie wiem czy forumka, która szukała pomysłu na przerobienie pomieszczenia z o mało co łazienki na coś innego wybrała już oststeczne przeznaczenie powierzchni, ale może pokój do układania bukietów zmieni kolejność pomysłów na podium 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plan domu 22.06.20, 13:07 z checia bym przygarnela, nie mam nic przeciwko temu, ale jakbym miala za to placic, to wolalabym cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Plan domu 22.06.20, 12:51 Przeczytałam "Pan domu" i już miałam nadzieję na goownoburzę, a tu tylko jakiś bezsensowny i od czapy plan.. Jestem rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Plan domu 22.06.20, 13:18 Korytarze, korytarze, korytarzyki. I to wielki dom, szczególnie, że w parterze, duża działka niezbędna, żeby wyglądał. Nie podoba mi się układ pomieszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Plan domu 22.06.20, 14:02 Abstrahując od tego, co Ci dziewczyny napisały. Schody prowadzące z hallu w dół wymagają zabezpieczenia balustradami, co by Ci goście nie wpadali przypadkiem do włazu. Więc na środku tego reprezentacyjnego hallu wyląduje Ci płotek z balustrad (z 3 stron musisz zejście zabezpieczyć). Ja akurat uwielbiam ogromne przestrzenie, a ze mnie nie stać, to oglądam różne wypasione wille wystawione na sprzedaż. I pomimo mojego zamiłowania do przestrzeni muszę przyznać, że istnieje coś takiego jak zbyt duży salon/pokój. Zwłaszcza, jeśli nie mówimy o usadzaniu w nim na codzień 7 osobowej rodziny. Sprawdź sobie wymiary interesujących Cię gabarytowo mebli i zobacz, czy nie będziesz miał efektu pustego hangaru lotniczego. Zastanów się po co i dla kogo ma być ten dom. Mała łazienka przy sypialni i wielki pokój kąpielowy przy wejściu. Dla kogo? Dla służby czy dla gości? Bo na pewno nie dla osoby śpiącej w tej sypialni. I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Plan domu 22.06.20, 17:46 przecież on to z nudów robi a nie dla pieniędzy, ma na koncie semestr architektury i czuje się niespełniony twórczo. W sumie lepiej by wszystkie bóstwa nie dopuściły do tego, by cokolwiek tworzył na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 20:12 Może to dom pogrzebowy? Pomieszczenie do układania bukietów i 3 spore sale pożegnań. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 20:18 A 30 "łazienka" to pokój do przygotowania zwłok i włożenia do trumny przed ceremonią pożegnalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 21:40 Świetny projekt, ja bym nic nie zmieniała. 30m łazienka bez okna obok 10m. sypialni, która do tego służy jako przejście do przygotowywalni bukietów. 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Plan domu 22.06.20, 21:44 😂😂😂 Ja bym jednak w tej 30 metrowej łazience zrobiła wejście przez podłogę do (niesłusznie zarzuconego konceptu) tunelu do pralni w ogrodzie, zdecydowanie mi tego brakuje 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Plan domu 22.06.20, 21:46 iwoniaw napisała: > 😂😂😂 Ja bym jednak w tej 30 metrowej łazience zrobiła wejście przez podłogę d > o (niesłusznie zarzuconego konceptu) tunelu do pralni w ogrodzie, zdecydowanie > mi tego brakuje 😂😂😂 > > > > > Mnie też brakuje! Tunelu nic nie przebija Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Plan domu 22.06.20, 22:21 Poczekajmy jeszcze na projekt piwnicy. Mnie zachwyca nawet nie to, że mimo zbudowania ogromnego dziwacznego domu dla singla, i tak planuje siedzieć w piwnicy i oglądać filmy. Druga wspaniała rzecz, że dla uczczenia swego geniuszu, nagradza się 60m gabinetem. Czytam ten i wątek sprzed 2 lat i łkam. Tak incel z klitki w bloku, z której nigdy nie wychodzi, wyobraża sobie willę. W klitce ma łazienkę na drugim końcu korytarza, przy kuchni, to w willi sobie tak samo zaprojektował 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Plan domu 22.06.20, 22:50 Jeśli chcesz wiedzieć to nie jest ani mój projekt ani dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 22:59 To wiele wyjaśnia. Pierwszy bdim buduje się wszak dla wroga. 😹 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Plan domu 22.06.20, 23:02 Jako inwestycję. Nie moją. I nie dla ematek a pod wynajem (też nie dla ematek). Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Plan domu 22.06.20, 23:11 Mów więcej! Tez mam hektary piwnic, dobuduję tylko pokój kąpielowy dla kucharki i bukieciarki i mam inwestycję! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Plan domu 22.06.20, 23:24 Efekt coronawirusa. Raz że przy ujemnych stopach ludzie z grubą kasą kombinują gdzie jest jeszcze zysk. Dwa że szlag trafił hotele. I pojawił się pomysł. Można zainwestować w dom. Ale jaki? Nie pod wynajem Ukraińcom bo jak zamkną granice to zysku nie będzie. To komu? Nie ematce. Więc może bogatym obcokrajowcom? Masa firm za granicy przysyła swoich prezesów na kontrakty. W hotelu nie pomieszka. Ktoś bada więc rynek i wychodzi że to co jest na rynku jest raczej siermiężne i nie ma efektu "wow". Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Plan domu 22.06.20, 23:50 I te zagraniczne inwestory jak już się nalatają do łazienki, to potem koniecznie siedzą w kanciapce i układają ikebany? W tym arcydziele architektury to będą balować w piwnicy poważni gracze. Bezos z Abramowiczem minimum. Ty rób większa tę wannę, z wykładów Ryśka kojarzę, że tu jeszcze będzie z pol prostytutki na metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Plan domu 22.06.20, 23:57 Jednym z wymagań ma być codziennie bukiet kwiatów na każdym stole. Gdzieś trzeba je robić. Raczej nie w salonie ani w kuchni której nikt nie używa i jest na wysoki połysk. Co twoich śmiechów - może tak może nie. Ale jest spory popyt na inwestycje alternatywne. Nawet na takie jak inwestycje w koty lub psy. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Plan domu 23.06.20, 00:03 A dla codziennie świeżego mięsa dolaczysz obok bukieciarni chlewnię i ubojnię? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 23.06.20, 00:07 Czyś ty naprawdę na głowę upadł? Projektujesz coś zupełnie od dupy strony i zakładasz, że bukiety to będzie się codziennie robić (kto? kucharka? sprzątaczka? Dwa w jednym, bo do tej twojej nieszczęsnej bukieciarni wejście zrobiłeś z pokoju, jak rozumiem, służbowego?) i niby z czego? Kwiaty zamawiać w ilościach hurtowych? Bo oranżerii nie masz, więc niby skąd weźmiesz? A jak zamawiane, to co za problem zamówić od razu gotowe bukiety? Resztę idiotyzmów litościwie pominę milczeniem, bo większość i tak już w wątku była wytykana po wielokroć. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 23.06.20, 00:11 A nie, jeszcze to muszę: weź sobie popatrz jak inteligentnie rozplanowałeś piony wodno-kanalizacyjne. A nie, nie rozplanowałeś wcale, bo się na tym nie znasz, co widać bardzo wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Plan domu 23.06.20, 00:18 Aha. A łazienka przy sypialni to ma w sobie przenośną turystyczną toaletę. W kuchni takoż zlewozmywak oraz zmywarka są podłączone do jakiegoś wiadra. Albo tego tunelu do pralni. Zresztą WC również, bo skoro w dolnym prawym rogu, to do łazienki może sięgnie, ale nigdzie poza tym. A jak gdziekolwiek chce się odkręcić kran, to najpierw trzeba sobie wiadrem tę wodę nanieść. Na szczęście tylko z główniej łazienki, a nie ze studni. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Plan domu 23.06.20, 00:19 A w pozostałych łazienkach są poziomy widno-kanalizacyjne! Aerra, nie czepiaj się geniusza! Toz on inwestycje dla nietypowego milionera bukieciarza-hodowcy rzadkich psów na czasy koronawirusa już zaczął rysować dwa lata temu! Wizjoner! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Plan domu 23.06.20, 00:15 Przecież to jest tylko jeden budynek a na działce mogą być też inne których nie uwzględniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Plan domu 23.06.20, 00:52 Automatyczna sławojka na zewnątrz Rety, płaczę Już wiadomo czemu łazienka z daleka od sypialni - ależ tam będzie walić od tych wszystkich nocników Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Plan domu 23.06.20, 09:20 .Ty rób większa tę wannę, z wykładów Ryśka kojarzę, że tu > jeszcze będzie z pol prostytutki na metr kwadratowy. Płaczę 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plan domu 23.06.20, 08:52 Hoteli szlag nie trafil a prezes na kontrakcie nie bedzie czasu marnowal na dojazdy z domu na zadupiu nawet jesli ma szofera. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Plan domu 22.06.20, 21:51 Narysuj sobie szafy w tej garderobie może? Chociaż zobaczysz, że się ich nie da wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Plan domu 22.06.20, 22:11 Siejesz defetyzm. Szafy zmieszczą się w łazience i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Plan domu 23.06.20, 07:34 Cudowne te drzwi do ogrodu, sadu, co tam jest za ścianą na różne strony otwierane heheeh. Na bank projekt będzie hitem. Ematki, tak jak i ten sprzed lat Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Plan domu 23.06.20, 07:51 Dziewczyny, jesteście niezawodne, dawno się tak nie uśmiałam 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: Plan domu 28.06.20, 10:13 Jak Cię stać na budowę takiego domu, to z pewnością znajdzie się też kasa na architekta. Sugeruję konsultację z jakimś z doświadczeniem, bo to zmarnowana powierzchnia i potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś