Dodaj do ulubionych

Co zrobić z psem

10.07.20, 20:52

który pogryzł cztery opakowania soczewek konaktowych??? a każdym opakowaniu po sześć soczewek...
odebrałam paczkę od kuriera, sprawdziłam zawartość, zostawiłam to na stoliku i poleciałam na ploty z sąsiadką. a ta zielona mała małpa mało co tego nie zeżarłasad . pogrom soczewek odbył się cztery godziny temu, złość już opadła, bo to w końcu szczeniak . ale zemstę obmyślam....
Obserwuj wątek
    • pris_stratton Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 20:54
      Nie zostawiać nic na wierzchu... mój niskopodlogowiec potrafi wskoczyć na blat jeśli zostawię tak chleb, kostki rosołowe lub cokolwiek co jest pyszne...
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 20:57
        toteż smacznych rzeczy nie zostawiam. do głowy by mi nie przyszło, że toto połasi się na plastik.
      • mikawi Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:43
        Nasza miała okres w życiu, gdy z upodobaniem gryzła płyty kompaktowe. Wyciągała je metodycznie z pudełka z płytami. Szło jak leci - muzyka, filmy, bajki młodego. Do tego poszła ładowarka do zdalnie sterowanego auta, której szukałam prawie miesiąc po necie. Były chwile, ze chciałam ubić gadzinę, ale ten wzrok niewiniątka....
    • berdebul Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 20:59
      Nic. Trzeba być mądrzejszym od psa i docenić, że uczy Cię odkładania na miejsce. tongue_out
    • alpepe Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:01
      Ciesz się, że jej nie zaszkodziło i bij się w piersi z powodu głupoty własnej.
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:08
        przecież się biję, biję. człowiek zapomniał, jak to jest mieć małego świrka w domu/ reszta psów jest dorosła i głupot nie popełnia. to się zapomniało co małe dziecię psie potrafi nawywijać.
        ale i tak zemstę obmyślam.
        swoją drogą... na stoliku leży serweta, na serwecie stoi bukiet róż, obok leży pilot, dwie spinki do włosów i różdżka Harrego Pottera. na półce pod stolikiem leżą książki , szczota do czesania oraz długopis. a małpa wybrała akurat soczewki!@
        • eliszka25 Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:26
          Pojawiło się coś nowego, to trzeba było sprawdzić, co to.
        • alpepe Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:32
          Inny zapach
        • kyrelime Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:57
          Pewnie zapach. Choć np.nasz jako szczeniak namiętnie ostrzył zęby na pilocie mimo, że nie był nowy. Za każdym razem jak ktoś się zapomniał i nie odłożył dość wysoko brał go do zabawy a milion innych rzeczy omijał.
    • aankaa Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:29
      wycałuj i podziękuj
      taniej i zdrowiej (w perspektywie) wyjdą okulary big_grin
    • mama-ola Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:31
      Soczewki dobre, słonawe takie smile
      Moja psica zeżarła 3 książki i kilka ładowarek, tez byliśmy na nią źli. Soczewek współczuję, drogie to przecież bardzo.
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:35
        drogie, nie da się ukryć. już jej powiedziałam, że zamiast mięska przez dwa miesiące ma trawę wpierniczać. ale sie nie przejęła.
        • elf1977 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 06:15
          Moja Lenka jak była mała potrafiła z że stołka zdjąć mój sweterek, poodgryzac ws,ustnie guziki i połowę z nich połknąć. Do dziś na spacerze szuka zawzięcie szkiełek, które międli w pysku jak tylko nie zauważę.
    • bergamotka77 Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:40
      O kurcze u mnie bylaby chyba zbrodnia w afekcie bo moje w takiej ilości kosztują prawie 500 zl sad Nie wspominając o tym, ze bez nich nie wychodzę z domu.
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:46
        moje też. dlatego, jak już psica dorośnie to kupię sobie dwa kilogramy mięsa. nazrywam pączków róż ( bo pączki róż też obżera, serio. podchodzi do krzaka, wącha i jak zapach odpowiada - spożywa); ugotuję zielonego kalafiora ( bo uwielbia)/ a potem.... potem....potem to wszystko sama zjem! nic jej nie dam! na jej oczach będę przeżuwała.
        tak wymyśliłam. i jeszcze jej powiem, że to za soczewki.
        • homohominilupus Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:49
          Pokazalabys lepiej to cudo 😊
          • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:52
            nie pokażę, wybacz. żadnego z moich bestii nie pokazałam. taki schiz .
            • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:03
              żadnej. żadnej z bestii.
            • elf1977 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 06:16
              Dlaczego?
        • umi Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:18
          Wiem, ze nie pociesze do konca, ale pomysl ile bys do tej ceny soczewek dodala kosztow weterynaryjnych gdyby psiak nie gryzl tego zgodnie z BHP. Mimo wszystko na swoj szczeniakowy sposob pomogl Ci troche oszczedzic.
          • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:19
            jasssssssssne. jutro jej bukiet dam. mięsnego jeża jej wykonamsadP
            • umi Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:33
              Bukiet to lepiej nie, pewnie tez wciagnie. Operacja psiaka sporo kosztuje. WIem, ze to moze sie wydawac slabe, ale jak policzysz, ze moglas stracic nie 500 a 1000 albo wiecej peelenow lub waluty lokalnej (plus strach wlasciciela i psa, szukanie weta przy dogorywaniu korony) to jakies szczescie w tym pechu bylo.
              A jeza (albo inna bariere) to jej zorganizuj, zeby nie mogla siegac do miejsc strategicznych wink
    • ursydia Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:53
      Ciesz się, będzie robił kupkę w silikonowej osłoncesmile
    • iwles Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 21:56

Z zemsty to bym temu diabłu zjadła wszystkie psie smakołyki.

😉
      • banicazarbuzem Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:14
        Upublicznić wizerunek w necie😂
        • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:18
          nie ma mowy. powód - wyżej.
          ponadto nikt by nie uwierzył, że taki słodziak wp...rzył soczewki. albowiem na zdjęciach to ciapa i miodek. tudzież mop. w niczym nie przypomina Pogromcy Soczewek oraz Naraziciela Pani na Koszty i Stresy.
          nie będę się podkładać. nic z tego.
          • elf1977 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 06:19
            Każdy słodziak ma swoje przywary, dlatego pusty smiech mnie bierze, kiedy ktoś chce kupić ode mnie szczenię i pyta, czy piesek będzie niszczyć rzeczy.
    • lukrecja46 Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:27
      Nic. Kochaj jak swoje.
    • nikita1907 Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:29
      eutanazja li i jedynie ...a tak serio - dobrze się czujesz?
      • umi Re: Co zrobić z psem 10.07.20, 22:34
        Pewnie nie bardzo. Jak kazdy komu pies zezarl 500 zlotych tongue_out
      • pelissa81 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:43
        a ten kij w d. nie uwiera za mocno?
    • hamerykanka Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 01:12
      Mojej corce wilkopies zezarl bluze i buty Vansy...to tez byl bol. A psie zabawki i gryzaki sobie leza. Na szczescie od paru miesiecy jakos chyba dojrzala psychicznie i poza dziura w kocu nic nie zrobila, wiec jest szansa ze Twoj tez sie zmieni na lepsze!
    • morekac Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 07:40
      Udaj, że go nie dostrzegasz...
      • little_fish Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 09:30
        Bez soczewek może nawet nie będzie musiała udawać 😂
    • kanna Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 08:10
      1. Kupić więcej zabawek.
      Mój ma koszyk z zabawkami, czasem staje i przegrzebuje go w poszukiwaniu tej, co by chciał. Dzięki temu nie gryzie nam rzeczy.
      2. Psy lubią rozrywać, też paczki/pudełka - córka co jakiś czas robi psu "pudło", czy wkłada w siebie kilka kartonów, zaklejonych, a w środku są chrupki., lub inna nagroda. Potem daje komendę i pies rozrywa.
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 12:33
        taaa.... więcej zabawek. Zaraza ma: kilka piłek, gryzaki, kości, sznurek, brzęczące coś, sześć pluszaków i cztery lalki barbie. zabawnie było, jak usiłowała wszystkie skarby upchnąć na posłaniu. żadną metodą się nie mieściły , więc... przeniosła się na największy fotel. jak jej damy więcej zabawek, to wysiuda nas z kanapy, bo na tym fotelu może siadać tylko jej mała pani. nas spycha kopytami.
    • kurtkapuchowa Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 08:16
      Moja (papillon) jako szczeniak polknela 2 srubki - byly w takiej malej torebce jako material montazowy do lustra z ikea. I pogryzla ülastikowe "szklo" od okularow lezacych na podlodze. Po zmianie zebow jak reka odjal. Ciesz sie, ze nie musialas na cito do weta pedzic jak ja.
    • mid.week Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 08:37
      zjedz mu kocyk 😆
    • morekac Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 08:59
      > sprawdziłam zawartość, zostawiłam to na stoliku i poleciałam na ploty z sąsiadką.

To jest dowód, że ploty to kosztowne i szkodliwe hobby. Gdybyś zamiast do sąsiadki poszła z piesiem na spacerek... byłoby taniej.
      • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 12:31
        fcale nie szkodzliwe, fcale a fcalebig_grin podczas plot dowiedziałam się, że w naszym ogrodniczym pojawiła się całkiem znienacka róża jakiej szukałam. a jeszcze kiedyś podczas plot dowiedziałam się, że mam romans .
        • iwles Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 18:17

Jestes pewna, ze chcesz kupic nowa roze? 😃
          • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 21:03
            maupabig_grin
    • bo_jestem_jedna Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 13:39
      Szczeniak wskoczyl na stolik?? No to musisz byc bardziej przewidywalna na przyszlosc.
      Ja nie pozwalam, zeby pies mial dostep to calego mieszkania/domu, szczegolnie jak wychodze. Zostaje tylko w jedym pomieszczeniu, ktore jest zabezpieczone, a w reszcie zostawiam, co chce.
      • morekac Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:00
        >No to musisz byc bardziej przewidywalna na przyszlosc.

Chyba przewidująca...
        • bo_jestem_jedna Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:34
          Masz racje, sorry
          • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 21:05
            bez jaj. nie będę zamykać wszystkich wrót kiedy idę do płotu na gędu gędu z sąsiadką. zwłaszcza, że przeszłam przez drzwi tarasowe które też zostały otwarte.
            ale fakt, mądrzejsza o ostatnie wydarzenia teraz wzięłabym zarazę pod pachę i poszła z nią.
    • mid.week Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 15:05
      Poszperałam w archiwum i parafrazując Linde:
      "co ty kurwa wiesz o zniszczeniach?"
      skórzana ramoneska, blender brauna wersja full, szafka, drzwiczki od szafki narożnej, kilka pilotów od tv, kindle - to tylko najpoważniejsze szkody smile
      • pelissa81 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:44
        ale wina/szampana nie wypiła psinka big_grin
        • bukietlisci Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 21:07
          prawda? znaczy się: łobuz i niszczyciel ale nie alkocholikbig_grin
          zaprawdę powiadam: wy jej po prostu nie karmiliście. i daltegoż , biedna zagłodzona psina jadła co się dało, aby tylko przeżyćbig_grin
    • pelissa81 Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 16:49
      mój znadł kiedyś drzwi. Takie wejściowe, obite skajem. Zrobił dziurę, powiększył ją i wyżarł środek z gąbki.
      Raz zjadl pieluchę z g... , delicje takie, że aż z nią uciekał po działkach. Eh... psy.

A i raz zjadł książkę, oczywiście była pożyczona i odkupiłam, ale teściowa po latach mi "wypomniała", że dawała mi z inną okładką. smile

Mam kolejnego kota i przy każdym się uczę, że koty mogą jeść coś innego - ta teraz: chleb, ziemniaki, makaron, ciasto francuskie (zamrożone!) - generelanie lubi dodatki skrobiowe - żaden poprzedni kot nigdy na nie nie spojrzał big_grin
      • aerra Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 17:27
        Mój kot się namiętnie przegryza przez butelki pepsi. Rzadko kupujemy, ale jak coś, to trzeba chować, bo przegryza na wylot, przewraca i potem nie chce sprzątać połowy kuchni zalanej słodkim i musującym paskudztwem.
        I jeszcze drzwi od łazienki obgryza. I jedno krzesło.
    • aerra Re: Co zrobić z psem 11.07.20, 17:30
      Czemu zielona?
      A zemstę to musisz obmyślić na sobie, bo to ty zostawiłaś na pokuszenie wink I jeszcze biednemu pieskowi mogło zaszkodzić! Niedobra pani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka