czerwonylucjan 22.07.20, 18:49 Niech ktos mi powie poco ludzie instaluja te niewygodne graty gdy mozna miec bidetke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fitfood1664 Re: Bidet 22.07.20, 19:00 pochwaliłaś się bidetką czy tam znajomością bideti i co, lepiej ci? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Bidet 22.07.20, 20:09 Ponieważ wolą myć sobie tyłek w innym naczyniu niż w tym do ktorego robią kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 22.07.20, 20:15 Sle myja tylek z kupy wiec co to za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Bidet 22.07.20, 20:56 Ahahah rozbawiłaś mnie. Masz dwa zas...ne naczynia Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Bidet 22.07.20, 20:13 Oprócz niechęci do mycia się na sedesie, w bidecie świetnie myje się stopy, obmywa buty, małe dzieci uwielbiają myć tam ręce. Jak nie mogę gdzieś mieć bidetu, to kupuję bidetki, ale bidet o wiele lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Bidet 23.07.20, 13:03 O to, to. Ja wprawdzie nie mam ze względu na brak miejsca, ale wyobrażam sobie jakie to musi być ułatwienie móc się wygodnie umyć np w czasie miesiączki bez konieczności brania całościowego prysznica kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 23.07.20, 13:44 Bidetka tez mozna sie umyc i to bez wstawania z sanitariatu, mozna kierowac strumien jak sie chce a nie podchlapywac jak na bidecie... Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Bidet 23.07.20, 13:26 Ręce w bidecie???? Może w kiblu od razu Fuuuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bidet 23.07.20, 15:24 Mnie tez to zszokowalo jak sie okazalo, ze tak nauczono moje dziecko u tesciowej, na szczescie tam bidet stal nieuzywany i bywalismy rzadko, ale i tak uwazalam to za obrzydliwe i odczulam ulge jak dziecko zaczelo dosiegac do umywalki. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Bidet 23.07.20, 16:46 A pod prysznic nie brzydzisz się wchodzić? Albo do wanny? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Bidet 24.07.20, 16:44 mary_lu napisała: > A pod prysznic nie brzydzisz się wchodzić? Albo do wanny? Pewnie nie myje pupy w wannie czy pod prysznicem, tylko najpierw w bufecie a potem w chodzi do wanny czy pox prysznic. I wtedy już umycie rąk czy buzi pod prysznicem czy w wannę nie jest fuj Czy ludzie sobie wyobrażają, ze jak ktoś ma bidet to nie używa papieru toaletowego czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Bidet 24.07.20, 16:44 No i jeszcze mój komputer woli bufet zamiast bidetu Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Bidet 24.07.20, 16:54 Nie, nie. Zanim pod prysznic rączki do autoklawa. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bidet 24.07.20, 16:59 wg niektórych bidet po użyciu wygląda jakby ktoś w nim dostał mega sraczki Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bidet 22.07.20, 20:32 z takiego samego powodu, dla którego montują kibel a nie robią dziurę w podłodze Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 22.07.20, 20:51 Porownanie bez sensu.. bidetka mozns umyc sie z przodu i tylu a na bidecie trzeva zdjac spodnie aby to zrobic. Poza tym jak splukuje kupe to wole aby to sie dzialo na sedesie - tj. Jeden 'brudny' sanitariat Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Bidet 22.07.20, 21:50 Można zamontować dłuższy szlauch i jeszcze kwiatki w domu podlać Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Bidet 23.07.20, 14:44 ja nalewam z bidetki do konewki, bardzo wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bidet 22.07.20, 21:51 dupę myjesz na bidecie wygodniej bo nie musisz trzymać słuchawki a spodnie do mycia tak czy siak się zdejmuje do kolan. Możesz usiąść przodem i tyłem a na kiblu tylko tyłem (chociaż może i przodem ktoś próbuje). Nie wiem czy inni też tak robią ale ja to używam papieru najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 22.07.20, 22:05 Nie siade przodem na bidecie ze spodniam8 sciagnietymi do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 23.07.20, 03:45 ?? Bidetka mozna umyc sie z przodu i tylu bez sciagania spodni bardziej niz do kolan aby umyc sie z przodu na bidecie trzeba je zdjac calkowicie wiec jak wygodniejszy? Dodatkowy sanitariat do sprzatania jest wygodniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bidet 23.07.20, 09:49 nie chcesz, nie montujesz, proste. Nie przekonuj mnie, że bidetta jest lepsza bo dla mnie nie jest. Bidet ma wiele dodatkowych funkcji poza myciem dupy. W kiblu poza dupą niczego nie umyjesz. Bidet to niska umywalka z korkiem i tyle. Mycie jej zajmuje pół dnia, faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 23.07.20, 13:45 Nie tlumacz mi czym jest bidet bo korzystalam i z bidetki i bidetu i dla mnie bidet to niepotrzebny grat, nogi to sobie moge umyc pod prysznicem, do tego sluzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Bidet 23.07.20, 15:07 bidettę wymyślono do mikro łazienek. Jak się nie mieszka w kurniku, to montuje się bidet i tyle. Nie rozumiem czemuś się uczepiła tego bidetu, nie jest obowiązkowy, nie trzeba go mieć. Jak ktoś potrzebuje to montuje. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Bidet 23.07.20, 18:41 "Uczepiłaś" Lol. Przecież to jest ten oblech z fiksacjami fekalnymi, nie karmcież tego. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 23.07.20, 21:29 Pokaz mi chociaz jeden moj watek lub post na fekalny temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Bidet 23.07.20, 03:47 Ba kiblu nie ma potrzeby siadac przodem aby umyc sie bidetka z przodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Bidet 23.07.20, 07:25 No i znowu się czegoś dowiedziałam. Ze niektorzy w bidecie myją nie wytarty wcześniej czyt.zasrany tyłek.Niby wiedza bezuzyteczna ale teraz inaczej będę patrzeć na swój bidet po wizycie kilkudniowych gości Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Bidet 23.07.20, 07:29 A na bidet będąc w kilkudniowej gościnie u kogoś to już w ogóle 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Bidet 23.07.20, 07:57 Rozwalają mnie te wątki okołohigieniczne. Zaraz się okaże że trzeba oprócz bidetu niezbędne są dwa sedesy, no bo jak sikać tam gdzie się sr........ Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Bidet 23.07.20, 13:04 Wątki około higieniczne to moje ulubione! Czekam aż ktoś napisze, że po umyciu tyłka w bidecie idzie jeszcze pod prysznic wyszorować rękę, którą mył tyłek, a w odpowiedzi dostanie info, że kto inny, to się podetrze 2 listkami papieru i jest czyściutki i pachnący, więc nie rozumie jak można się tak obsrywać Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Bidet 23.07.20, 14:03 Uwielbiam wątki higieniczne☺ te wszystkie- co ile zmienianie majtki pościel, ręczniki itp te kłótnie pomiędzy frakcją zmieniających majtki dwa razy na dobę a tymi co tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Bidet 23.07.20, 17:37 Moje też Jeszcze tylko brakuje zdjęć poglądowych albo filmików, przodem, tyłem, z papierem, bez. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bidet 23.07.20, 16:58 Dwa sedesy na osobę, czyli dla czteroosobowej rodziny potrzebujemy 8 sedesów i 4 bidety. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzia098 Re: Bidet 23.07.20, 12:58 Zastanawiam się jak z tym brudnym tyłkiem , kąpiąc po drodze, przechodzą na bidet. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Bidet 23.07.20, 08:06 Mam w jednej łazience bidet a w drugiej się nie zmieścił , więc jest bidetka. Zalety bidetu: - można w nim wygodnie umyć nogi (jak wracam z ogródka, to są tak brudne, że myję przed wejściem do wanny lub pod prysznic) - mniej się chlapie Zalety bidetki: - jest - można wygodnie napełnić wiaderko. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Bidet 23.07.20, 10:26 Jak ktoś ma duża Łazienkę, to oba się wygodnie mieszą :p Poza tym - świetnie się sprawdza do mycia zabłoconych butów, lub jako zapasowa miska na mokre , brudne rzeczy Sedesu nie użyjesz w ten sposób :p A teściowa chwaliła sobie do mycia nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Bidet 23.07.20, 15:29 Myjesz bidet po kazdym uzyciu czy bez mycia, oplukany stoi i wrzucasz ubrania jak do miski? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Bidet 23.07.20, 17:05 O matko! Słabo mi. Czerwonylucjanie - masz rację. Jesli założyć, że bidet i bidetka służa do podmywania się, to bidetka jest o wiele lepsza, bo nie zajmuje dodatkowo miejsca. Jeśli ktoś używa bidetu jako dotatkowej miski / do mycia nóg / kaloszy / zębów / uszu / kąpania niemowląt, no to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Bidet 23.07.20, 18:28 Małosolne można by też nastawic, potem wypuszczać wodę i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Bidet 23.07.20, 16:49 🥺 A ja nie mam bidetu ...jezuuùuuuu ... czy mogę nadal pisać na forum??? I w życiu nie słyszałam o żadnej bidetce. Shame on me! Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Bidet 24.07.20, 10:28 Też nie mam, nie są popularne w NL. Na 20 oglądanych domów i mieszkań ŻADEN nie miał bidetu :p Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Bidet 24.07.20, 10:50 smiem twierdzic, że poza ematką oczywiście, w Polsce tez bidety nie są popularne. jak mam być szczera, to kompletnie nikt z moich znajomych, śąsiadów, rodziny nie ma bidetu (i bidetki). Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Bidet 24.07.20, 10:57 Fakt, jak mieszkałam w PL to też nie zauważyłam żeby były popularne :p nie miałam ani ja ani nikt znajomy :p Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Bidet 24.07.20, 11:10 Wśród naszych znajomych, którzy często mają wypasione domy jest JEDEN bidet. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Bidet 23.07.20, 17:39 Jak instalowałam bidety wieki temu, to nie miałam świadomości istnienia bidetek. Miejsce mam, nie postrzegam bidetów jako niewygodnych gratów. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Bidet 23.07.20, 18:14 W bidecie można przechować karpia na Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Bidet 23.07.20, 20:32 Peeling stop taki z scholla sobie robię nad bidetem, to najlepiej na suchych stopach wychodzi. Pewnie mogłabym tez nad umywalka, ale tak wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Bidet 24.07.20, 11:16 Dla obrzydzonych tym, do czego moze sluzyc bidet - jaka jest roznica miedzy bidetem, taka wanna czy prysznicem? Ktos ma miesiaczke i nie ma bidetu - idzie pod prysznic. Ktos ma miesiaczke,ma bidet - idzie sie myc na bidet. Bidet jak i prysznic czy wanne myje sie po uzyciu. Skad to oburzenie i zniesmaczenie, ze w bidecie mozna umyc rece, nogi, namoczyc pranie? W wannie tez zdarzylo mi sie namoczyc np posciel. I co? Wytlumaczy mi ktos? Mam bidet, mialam bidetke. Tej drugiej NIGDY wiecej. Chyba ze bede zmuszona przeprowadzic sie dokads, gdzie lazienka bedzie rozmiaru chusteczki higienicznej. Bidetka to jak pralka i suszarka w jednym. Niby ok, ale lepiej osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Bidet 24.07.20, 16:52 No ja właśnie tez tego nie rozumiem. Mycie pupy w bidecie, nog i rąk jest fuj, ale jak ktoś wchodzi pod prysznic czy do wanny i tam myje wszystkie części ciała to jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś