Dodaj do ulubionych

Termy na Podhalu

27.07.20, 06:23
Które termy polecacie? Chochołowskie, Szaflary, Białka czy Bukowina? A może coś na Słowacji? Wyjazd bez dzieci.
Zależy nam na wymoczeniu się i braku tłumów, choć nie wiem czy to możliwe, po tym co wczoraj widziałam na Krupowkach.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 06:57
      Byłem tylko w Szaflarach i polecam - jest fajnie a nie ma tłumów. Tylko uwaga - tam są 2 centra term obok siebie a ja byłem w „Termy Szaflary”
      • best_bej Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 06:59
        No tak obok widziałam Gorący Potok. Myślałam ze to naczynia połączone.
        • bywalec.hoteli Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 07:31
          Chyba konkurencja smile
          • inez21 Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 08:26
            Najfajniejsze jest Białka oczywiście strefa dla dorosłych. Kameralna, klimatyczna i przepiękny widok na Tatry. Chochołowskie też super strefa dla dorosłych całkiem ok i też z widokiem na Tatry. Jak dla mnie Szaflary są małe i nie ma tam nic ciekawego my byliśmy mocno rozczarowanisad ale myślę że teraz wszędzie pełno ludzi i nigdzie nie będzie kameralnie. My zawsze jeździmy jesienią to jest super. Chociaż myślę że w strefie saun zawsze większy luz bo wchodzą tylko dorośli na tyle odważni żeby się rozebraćsmile))
            • bywalec.hoteli Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 11:32
              Szaglary są małe ale nam się podobało właśnie to bo było wszystko co trzeba
    • motyllica Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 09:11
      może Bukowina? są duże, kilka basenów na dworze, kilka w środku, zjeżdżalnie.
      byliśmy ostatnio w dzień roboczy i było bardzo mało ludzi, nie jak sezon a jak listopad.
      jest kamerka internetowa na żywo, można zobaczyć
    • volta2 Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 09:21
      Gorący? Potok w szaflarach, potem długo nic, ostatecznie słowacka strona i oravice. Reszta to ściema, nie stety. Ale nie testowałem Chochołowskich, z opinii wynika, że raczej nic nadzwyczajnego.
    • segregatorwpaski Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 10:09
      To tak: powiem o polskich bo z tych korzystałam.
      Chochołowskie - najmłodsze w związku z tym chyba najlepsze, świetne beczki z wodą siarczkową do podsiadywania, po kilku seansach mój wiecznie pobolewający bark doznał cudownego ozdrowienia wink Ale poważnie - przestał dokuczać. Jest strefa w środku i strefa zewnętrzna, każda fajna. Termu są duże i czyste.
      Szaflary - Gorący potok - fajne zewnętrzne termy, nie ma możliwości popływania w środku, więc jak ktoś uważa na słońce to odradzam w upalny dzień - jak jest dużo ludzi to nie ma się za bardzo gdzie skryć w cieniu. Za to baseniki fajne, małe, klimatyczne, takie wiejski-sielski klimacik, można polegiwać na trawce, jest fajnie. I jedynie tu dobre jedzenie: grille, kiełbaski, kaszanki, serki - ale coś za coś - pachnie wokół tym grillem okrutnie wink
      Zwykłe termu w Szaflarach - nie byłam, nie wypowiem się.
      Aquapark w Zakopanem - chyba najstarszy basen w okolicach, niewielki, głównie baseny wewnątrz, jeden zewnętrzny, mało atrakcji w stosunku np do chochołowskich term, ale jak stacjonujesz w Zakopcu spokojnie można iść wymoczyć pupę wieczorkiem, na takie wejście godzinne, dwugodzinne, nie na dłużej.
      Białka i bukowina - dla mnie mw. na jednym poziomie, dość zatłoczone ale fajnie zorganizowane, można spędzić większość dnia.
      Są jeszcze jedne w Zakopcu, takie zewnętrzne ale jak byłam były zamknięte.
    • marta.graca Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 10:39
      W Bukowinie jest fajnie i w Chochołowie też, ale tam są tłumy nawet w normalny weekend, a co dopiero teraz.
      • motyllica Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 10:44
        bukowina-termy.webcamera.pl/ zobacz jakie tłumy;
    • agnstep Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 23:40
      W zeszłym roku dziecko marzyło o termach więc byliśmy na Podhalu prawie wszędzie - w szczycie sezonu, być może poza sezonem są inne odczucia. Moja opinia:
      Chochołowskie - najnowsze, więc w najlepszym stanie, ale: to bardzo duży, chyba największy kompleks, co generuje ogromne wręcz ilości ludzi w jednym miejscu, jest bardzo głośno, wszyscy się przekrzykują, a jak chcesz odpocząć w sportowym basenie, gdzie zwykle mało chętnych, to trzeba dopłacić do i tak drogich biletów.
      Jest dużo atrakcji, ale naprawdę można się pogubić. Z czystością bym dyskutowała - na zewnątrz jest "mokry bar" i podpici ludzie to norma - jedna kobieta tak się chwiała w wodzie, że zastanawiałam się czy w ogóle będzie w stanie wyjść z tego basenu. Współczuję tamtejszym ratownikom i sorry ale nie wierzę że to podpite towarzystwo po 3 czy 4 piwie grzecznie wychodzi z basenu do toalety wink
      Termy Bania - tu już lepsze wrażenia chociaż kompleks sporo mniejszy. Najlepiej przyjść rano, bo potem robi się to samo co w Chochołowskich, no ale jest spory teren na zewnątrz więc przy ładnej pogodzie można się odizolować od tłumów i odpocząć. Sporo atrakcji dla dzieci, w tym mnóstwo dmuchańców i wodny plac zabaw na zewnątrz.
      Termy Bukowina - dla mnie fajne, choć atrakcji dla dzieci raczej mało. Tłum jakby mniejszy, ale minusem może być to, że baseny są rozsiane po kilku kondygnacjach i trzeba się sporo nachodzić po piętrach, jeśli ktoś lubi zmiany.
      Termy Szaflary - trafiliśmy gdy było akurat mało ludzi, choć może to norma bo tuż obok jest Gorący Potok więc tłum się rozładowuje. To chyba najmniejsze termy ale nam się podobało z uwagi właśnie na mniejszy tłum i możliwość relaksu, ale to raczej przy ładnej pogodzie. Same wewnętrzne baseny to zbyt mało.
      W Gorącym Potoku i Aquaparku nie byłam więc się nie wypowiem
      • best_bej Re: Termy na Podhalu 30.07.20, 19:54
        Termy szaflary spełniły moje oczekiwania smile dzięki za cynk smile
    • simply_z Re: Termy na Podhalu 27.07.20, 23:46
      w gorącym potoku jest siarka, która dobrze działa na skórę.
      niestety wszędzie są te migdalące się parki z tatuażami. bleh
    • best_bej Re: Termy na Podhalu 30.07.20, 19:42
      Najpierw podjechaliśmy na Chochołowskie, w holu zobaczyliśmy co się tam dzieje i podziękowaliśmy. Rzeczywiście termy nowe i na wypasie, ale dla nas za duże tłumy. Na parkingu z tysiąc samochodów plus kilka autokarów.
      Pojechaliśmy na termy szaflary i było tak bywalec mówił- mało ludzi, ciepła woda, widok na Tatry. Dzięki bywalec!
      Dodam od siebie, ze ogólnie czysto. Plus zakaz wchodzenia z piciem i jedzeniem do wody, co wydawałoby się norma, ale w sąsiednim gorącym potoku to standard.Na minus brakowało mojemu chłopu basenu sportowego. Ale to chłopu. Było kameralnie, bez masy dzieciarni i czysto.
      Wieczorem pojechalismy do gorącego potoku, bo rano tez stał
      tlum. Tam uderzył nie smród w przebieralniach i już nic nie było w stanie tego wynagrodzić. Woda mętna (takie naturalne osady) ale ten smród z przebieralni zrobił mi niestety na wyobraźnie. Tym bardziej, ze wszędzie ludzie z piwem siedzieli bezpośrednio w basenach. Obok kioski z kurczakami , co prawda wieczorem zamknięte, ale smród starego tłuszczu czuć mimo wszystko.
      Mnóstwo infrastruktury dla dzieciaków plus rzeczywiście obłupiających się parek z piwskiem. chłopu się podobało, mnie tak sobie. To jest opcja dla mało obrzydliwych.
      Rozważamy jeszcze białke albo Bukowinę, ale na pewno wieczorem, bo za dnia za dużo ludu.
    • woman_in_love Re: Termy na Podhalu 30.07.20, 20:13
      nie daj zarobić cebulakom z Podhala - jeżeli termy, to tylko na Słowacji
      • best_bej Re: Termy na Podhalu 30.07.20, 20:36
        Ludzie akurat mili i pomocni. Ceny term rzeczywiście wysokie. 1,5 h Wejście kosztowało 35 zł/os.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka