Dodaj do ulubionych

Laser ablacyjny

30.07.20, 11:41
Macie doswiadczenia? Mysle o lumenis total fx, na czolo -mam gruba tlusta cere, na ktorej uwidocznily sie pory i zmarszczki.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 12:10
      Lepiej może podziałać botoks plus seria zabiegów z kwasami u kosmetologa. Głębokich zmarszczek mimicznych laser nie zlikwiduje.
      • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 12:51
        To nie sa grube zmarszczki mimiczne rylko plytkie i rozsiane na calym czole.
    • konsta-is-me Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 12:31
      Triche z armsty do wrobla i niecelnie.
      Zmarszczki-botoks.
      Pory , prosciej chyba kwasy.
      Aczkolwiek na gruba i tlusta pomaga tylko regularne stosowanie kwasow, nie zadne tam "od wielkiego dzwonu".
      • konsta-is-me Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 12:33
        Powierzchowny laser da mniej wiecej to samo co mocny (ale naprawde mocny )kwas.
        I starczy na tyle samo , czyli, powiedzmy miesiac?
        Fakt ze przy lekkim laserze skora szybciej sie goi i krocej luszczy.
      • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 12:53
        Kwasy tylko ja oczyszaja ale nie odpraruja tkanki aby sie zregenerowala - dlatego pytam o laser. To sa dobne plytkie 'zmarszczki' botox nic tu nie da.
        • snakelilith Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 13:38
          Jak masz płytkie zmarszczki na grubej skórze w tym wieku, to popełniasz wielkie błędy w pielęgnacji. Nie wiem jakie kwasy stosujesz, ale powinnaś to robić regularnie, czyli małe stężenia jako krem albo serum stale, a nie zrywy peelingujące, które skórę podrażniają, wysuszają i zmuszają do pogrubienia. Niewykluczone, że skórę masz też mocno przesuszoną, bo używsz zbyt lekkiej pielęgnacji.
          • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 14:01
            Taki jest juz urok tlustej grubej i tlustej cery, brak zmarszczek wokol oczu ale mam lekke zmarszczki w okilicach najwiekszych porow na czole, moze nawet nie zmarszczki tylko struktura skory jest mocno zaznaczona - jak na skorzanej galanterii czy skorce pomaranczy.
            • snakelilith Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 14:17
              Ja zmarszczek wokół oczu też nie mam, ale to nie zasługa tłustej czy suchej skóry, a indywidualnego wzoru zmarszczek mimicznych. Te płytkie jednak, jak wygarbiona skóra, to u młodej kobiety wynik złej pielęgnacji, co przy tłustej skórze zdarza się bardzo często. Najczęściej chodzi o zbyt agresywne mycie, odtłuszczanie, za częste peelingi i zbyt lekka pielęgnacja, która zmusza skórę do pogrubiania się i jeszcze większego wydzielania sebum. Jak ty swoją cerę pielęgnujesz?
              • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 14:56
                Do mycia cerave do wrazliwej, peeling wampirzy z the ordinary raz na tydzien lub dwa i kremy nawilzajace bez zapychaczy. Wydzielajie sebum mam ogromne od zawsze ale to raczej osobnicze.
                • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 14:59
                  taka skore- jakby wygarbowana- widze u wielu moich kolezanek ktore wlasnie przekroczyly 30 - nie wazne czy cera sucha czy tlusta, pory sa coraz bardziej widoczne wiec to raczej starzenie sie skory.
                  • gaskama Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 15:07
                    Serio? Żadna z moich koleżanek nie jest pytana o dowód. I to od dawna. Ale opisaną przez ciebie skórę zaczynamy mieć w okolicach 50-tki. Palisz? Zdrowo się odżywiasz? Uprawiasz sport?
                    • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 15:37
                      Nie pale, zdrowo sie odzywiam i jezdze na rowerze.
                • snakelilith Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 15:11
                  Znajdź serum z niżej stężonymi kwasami AHA/BHA (do 10%), które możesz stosować codziennie wieczorem. Ten wampirzy peeling może być dla ciebie po prostu za mocny i stymulować skórę do ochronnego pogrubiania się. Przemyśl też, czy twoje kremy nie są za lekkie. To może powodować wysychanie i rogowacenie naskórka. Czasem odrobina oleju dopasowanego do cery (np.z pestek winogron, dzikiej róży, arganu albo konopii) sprawi, że będzie się ona bardziej miękka.
                  • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 15:38
                    A wlasbie uzywalam azelainowy z bielendy - byl bardzo dobry ale rozjasnia skore a teraz jestem opalona.
                  • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 31.07.20, 08:03
                    Te oleje to na sucha czy mokra twarz? Same czy pod krem?
            • konsta-is-me Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 15:10
              Ale struktura skory w sensie pory, a zmarszczki to co innego.
              Ja mam wlasnie taka gruba, z rozszerzonymi porami.
              Z tymże ja stosowalam laser b .mocny na blizny zanikowe, ale to inna historia.
              I rzeczywiscie czeste kwasy tutaj sa pomocne.
              U mnie lwia zmarszczka nie wygladala jak typowa "kreska", tylko bardziej jak nierownosc skory, cos jak wybrzuszenia.
              I na to botoks pomogl, ale tez mam b.silne miesnie twarzy.
              To sa zmarszczki mimiczne (aczkolwiek w sumie kazde w jakim stopniu, chocby posrednio zaleza od mimiki).
              Zdecyduj czy chodzi ci o pory czy zmarszczki?
              To wedle opisu wyglada bardziej na przesuszenie, plus te pory.
              Sprobuj najpierw pielegnacji, u mnie sprawdza sie glinka do mycia twarzy zamiast zelu i niestety ale trzeba czesto robic peelingi, choćby domowe ,ale regularnie.Najlepiej chemiczne.
              Teraz po umyciu zelem (czasem musze) czuje sciagniecie skory, co wczesniej mi sie nie zdarzalo i skora mniej sie przetluszcza.
              Sprobuj zmienic pielegnacje najpierw.
              Laser sobie zostaw na wieksze problemy.

Nawilzacze bardziej wodniste, co 2-3 dzien lekki krem.Zalezy tez od pory roku.
              I niestety taki typ skory tak wyglada, nigdy nie bedzie idealnie gladka i "bezporowa" jak porcelana.
              Gruba skora jest ciezsza, wiec ma tendencje do "zwisania" szybciej, za to nie wyglada jak pergamin w starszym wieku i jest mniej zmarszczek.
              • czerwonylucjan Re: Laser ablacyjny 30.07.20, 16:01
                Nie bylaby zla gdyby nie to czolo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka