czerwonylucjan 01.08.20, 19:51 Maja twarda skore i brak 'wysciolki', rypia mnie krawedzie i ta wyprawiona skora. Czyda sie ja czyms zmiekczyc, powlec od wewnetrznej strony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Obcierajace klapki 01.08.20, 20:33 Ja sobie kiedyś w takie klapki przyklejałam od spodu plasterki z opatrunkiem (nie na stopę, tylko na wnętrze klapka, w miejscach gdzie obcierał). Skuteczne, ale efekt krótkotrwały, bo plasterek się szybko odkleja Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Obcierajace klapki 01.08.20, 21:04 Hmm moze trzeba kupic plaster opatrunkowy bez opatrunku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Obcierajace klapki 01.08.20, 22:40 Nie, nie za cienki jest. Wypróbowane. Rada jest jedna. Obetrą i przestaną. Mówi to osoba którą do krwi potrafią obetrzeć mięciutkie adidasy Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 10:06 A ja mam tak, że buty co już nie obcierają lub nigdy nie obcietaly, nagle zaczynają choćby i po paru latach. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 10:10 Mnie obciążają każde buty na początku, niektóre przestają inne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Obcierajace klapki 01.08.20, 22:56 allegro.pl/oferta/paski-zelowe-wkladki-do-butow-szpilki-obcasy-4-szt-9553020180 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 10:11 Wyrzuć i na przyszłość nie kupuj tak niewygodnych butów. Miej szacunek dla swoich stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 12:41 lauren6 napisała: > na przyszłość nie kupuj tak niewygodnych To nie takie proste, ja np. od razu odkładam każde buty, które w sklepie sprawiają stopom jakikolwiek, najmniejszy choćby, dyskomfort, a i tak zdarza się, że któreś obcierają, bo przeszłam w nich kilometr/dwa/dziesięć, a nie wzdłuż regału... Żelowe wklejki do butów odpowiedniego kształtu w strategicznych miejscach pomagają, kupuję w Rossmannie albo na dziale kosmetycznym w sekcji z kremami do stóp w dowolnym markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 12:52 U mnie kluczowe jest chyba to, ze buty nie maja wyciolki tylko surowa wyprawiona skore.. inne skorzane klapki nie obcieraja, takze byla okleje od srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 14:33 Tak sobie myślę, może krawędzie można potraktować pilniczkiem do paznokci, może jakoś je "zaokrąglić"? Skórzane buty kiedyś się moczyło i mokre zakładało,żeby za ciasną skórę rozciągnąć, dopasować do stopy. Może i te Twoje klapeczki można na mokro rozciągnąć nieco? Tylko od razu mówię, że osobiście tak nie robiłam, więc poszukaj więcej info na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Obcierajace klapki 02.08.20, 14:37 No i nie ma cudów: takie buty będą niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś