Dodaj do ulubionych

Co zrobić z takim psem

03.08.20, 22:00
Opiekuje sie labradorem , pies mieszka na wsi , do dyspozycji ogród wiec na pewno mu dobrze. Właściciel wyjechał ,jest to osoba starsza. Pies wielki , zauważyłam ,że sie drapie , troche śmierdzi,na brzuchu ma jakby taką słoniowatą skóre . Wyczesałam go , wykąpałam , pcheł nie ma. Dziś przychodze a ten znowu sie drapie, co to może być?
Obserwuj wątek
    • dvdva Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 22:19
      Swierzb?
    • thea19 Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 22:23
      oto diagnoza
    • prezent_urodzinowy Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 22:56
      Podejdz do weta i opisz objawy. Maść na swierzb możesz kupić bez recepty i jest tania w razie czego.. Są też krople do zakraplania na kark, ale tylko u weta można je kupić.
    • majenkir Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 22:58
      Brzmi jak swierzb.
    • umi Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 23:09
      Wziac do veta, raczej nie bedzie jakos bardzo drogo. Pewnie dostanie cos przeciwswiodowego i albo na ten swiezb, albo na pchly. Na pchly mozna by kombinowac samemu, mozna pojsc i kupic bez psa, ale lepiej chyba sprawdzic, czy to nie cos innego.
      • kosmos_pierzasty Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 09:08
        No... My właśnie wydaliśmy już prawie 1000 na podobny problem. To niedrogo? Lek przeciwśwądowy dla labka to jest 16 zł/dzień. Oczywiście, że psa musi zobaczyć wet, ale finansować to powinien raczej właściciel, a nie osoba, która grzecznościowo go dogląda.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Co zrobić z takim psem 03.08.20, 23:16
      A to u ciebie dostał? Bo może uczulenie, psy też mają. Do weterynarza, bo pierdoła, która nie leczona może się przerodzić w poważny stan, z ranami, smrodem na 5 m i robalami w ranach.
      • 3-mamuska Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 00:04
        Może świerzb może nużyca.
        Może go mrówki gryzą gdy śpi, może mieć alergie.
        Psu wcale niedobrze ciagle na tym samym podwórku wiec może na tle nerwowym.
        Jest zabezpieczony przed pchłami?
        Zobacz czy nie ma czarnych kuleczek w sierści to odchody pcheł.
        • ajaksiowa Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 08:21
          Jeżeli nie możesz psa zaprowadzić,zrób chociaż zdjęcie tej zmiany
        • kosmos_pierzasty Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 09:09
          U nas jeszcze grzybicę wykluczali.
    • alpepe Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 09:23
      Może być wszystko, ja typuję banał: alergię, dlatego też pies śmierdzi, co on je? Ale fakt, to mogą być też pasożyty. Generalnie poszłabym do veta. Poza tym ogród bez pana aż taką atrakcją nie jest.
    • m_incubo Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 09:30
      Skąd pomysł, że na ogródku na pewno mu dobrze? Ale w sumie nie w tym rzecz. Jeśli właściciela długo nie będzie, zabrałabym psa do weta. Pokaz zdjęcie tej skóry, jeśli możesz zrobić.
    • berdebul Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 10:37
      Starszy właściciel aktywnego psa. Tak, na 100% ma świetne warunki. 🤦🏻‍♀️
      Weterynarz. Jeżeli to świerzb, to tez możesz złapać.
    • kanna Re: Co zrobić z takim psem 04.08.20, 11:08
      Mojemu psu jest dobrze w ogródku, a jeszcze lepiej - jak wychodzimy na spacer. :p
      Weterynarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka