Dodaj do ulubionych

Telefon do Ross...na - OJCNM!

07.08.20, 21:29
Usiłuję zadzwonić do dwóch drogerii Ross...na, obu w Warszawie.

W jednym przypadku (R... w galerii handlowej):

- google podaje telefon z kierunkowym 42 (Łódź);

galeria handlowa, w której ten Ross... jest, podaje telefon z kierunkowym warszawskim, który jednak nie odpowiada (Pi-pi-pi! Abonent czasowo niedostępny);

- strona Ross...na nie podaje telefonów wcale.

W drugim przypadku (Dworzec Centralny) znajduję tylko telefon z kierunkowym łódzkim, który to telefon nie odbiera.

Można się jakoś dodzwonić do ich drogerii czy nie ma takiego sposobu?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 21:34
      Nie mają ogólnodostępnych telefonów poszczególnych punktów, tylko ogólne infolinie.
    • profes79 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 21:35
      Telefon łódzki to centrala. W sieciówkach rzadki kiedy się dodzwonisz do konkretnego sklepu.
    • maggi9 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 22:43
      Raczej się nie dodzwonisz. Zadzwoń na infolinię, BOK czy co tam mają i wyjaśnij sprawę. Centrala będzie miała kontakt z danym sklepem.
      • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 22:44
        A dziękuję, ale to wkurzające, dlaczego się nie dodzwonię?
        • maggi9 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 22:52
          Ale jaki masz interes?
          Centrala czy bok będą miały kontakt ze sklepem nawet jeśli chodzi o odłożenie produkty, sprawdzenie dostępności czy innych takich. Jak zostawiłaś coś w sklepie też pomogą.
          Po prostu w takich sieciowych sklepach jest duży młyn i nie ma czasu wisieć na telefonie bo jak jest podany to klienci często gęsto dzwonią z jakimiś pierdołami w stylu do której jest otwarty sklep albo czy można zwracać produkt do 7 czy 30 dni. Czyli wszystko czego można się dowiedzieć na stronie lub w boku.
          • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 22:58
            Interes mam taki, czy mają gąbkę konkretnego rodzaju, o konkretnej nazwie (gąbka o tej samej nazwie innego rodzaju nie liczy się).

Dawniej w każdym R...nie były takie gąbki, a teraz guzik, z niektórych wycofali.

Dziękuję za wyjaśnienie.
            • 35wcieniu Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:31
              Na stronę rossmanna też masz bana, nie tylko na google?
            • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:33
              35wcieniu nie czytam. Próżny trud, jak pisał klasyk.
              • 35wcieniu Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:34
                Mnie nie musisz, ale dlaczego strony rossmanna nie, to nie wiem.big_grin
            • 35wcieniu Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:33
              PS. I właśnie dlatego nie mają telefonów dla klientów.
              • mid.week Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:53
                chciałam dokładnie to samo napisać big_grin
            • nuclearwinter Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:39
              Ale przecież na stronie Rossmanna masz informacje, czy dany produkt jest dostępny w konkretnym sklepie, i to nawet w jakiej ilości. Mnie się to zawsze sprawdza.
              • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:44
                O, faktycznie, upierdliwe to trochę, ale da się!
                • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 01:50
                  Towar niedostępny prawie wszędzie w Warszawie, system zachwala mi sklepy w Siedlcach, Bełchatowie i Łodzi.
                • sundace46 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 10:47
                  taki-sobie-nick napisała:

> O, faktycznie, upierdliwe to trochę, ale da się!

Cud, da się. Tylko trzeba trochę pomyśleć i wykazać odrobinę chęci.
                  • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 22:04
                    Nie - trzeba WIEDZIEĆ, że istnieje możliwość wyszukiwania.

• sundace46 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 11.08.20, 12:23

> Nie - trzeba WIEDZIEĆ, że istnieje możliwość wyszukiwania.
                      >
                      Fakt, nie trzeba tez myśleć big_grin Brawo ty.
                      • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:25
                        Lecz się.
                        • sundace46 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 14.08.20, 11:16

> Lecz się.

Ty się lecz. To nie ja zakładam histeryczne wątki w sprawie, którą rozwiąże 30 sekund szukania w google big_grin
                      • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:27
                        Bezinteresowna wredota i podłość podstawową cechą ematki.
                  • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 22:05
                    Bezinteresowna wredota ematki - na nią zawsze można liczyć.
                    • rosapulchra-0 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 14.08.20, 05:02
                      A nie przyszło ci do tej swojej znerwicowanej głowy, że dziewczyny, które dłużej cię znają, mogą mieć dość twoich pytań o coś, co google znajdzie w pięć sekund?
                      • sundace46 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 14.08.20, 11:15
                        rosapulchra-0 napisała:

> A nie przyszło ci do tej swojej znerwicowanej głowy, że dziewczyny, które dłuże
                        > j cię znają, mogą mieć dość twoich pytań o coś, co google znajdzie w pięć seku
                        > nd?
                        >
                        Nie, z pewnością jej to nie przyszło do głowy. Po co w ogóle o czymkolwiek pomyśleć. big_grin
            • leni6 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:29
              Właśnie dlatego nie udostępniają numerów żeby takich telefonów nie odbierać.
              • sol_13 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 22:27
                😂😂
                • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:24
                  No, faktycznie, straszny telefon, a teraz mi wyjaśnijcie, co w tym zabawnego.

Skoro idę do sklepu po artykuł X, chciałabym wiedzieć, czy go kupię. No chyba że ematka kupuje co popadnie.
                  • 35wcieniu Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:36
                    Masz wyjaśnione wyżej 5 razy. Nikt w takim sklepie nie ma czasu na odbieranie telefonów od klientów i dlatego nie podają numerów- jedynie numer infolinii.
                    I nie, ematka "nie kupuje co popadnie" tylko to czego potrzebuje-jak nie ma, to nie kupi, a jak jej zależy to sprawdzi na stronie czy jest.
                    Do każdego sklepu dzwonisz zanim pójdziesz? Warzywniak, monopol?
                  • m_incubo Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 13.08.20, 10:21
                    Ematka kupuje dokładnie to, co jej potrzebne i dokładnie wie, gdzie to kupić, bo sprawdza w ciągu 4 minut dostępność w necie.
                    Jak chcesz kupić japonki w najbliższym CCC to też najpierw dzwonisz do centrali, później na ogólnopolską infolinię, a później zakładasz wątek na forum?
            • hanusinamama Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 13.08.20, 10:13
              Przeciez to sprawdzisz na stronie. Wybierasz konkretny sklep i ci podaje czy jest....
    • chococaffe Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 22:54
      Matko swięta, znowu.
    • mava Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 07.08.20, 23:41
      ale o 22.00? naprawdę MUSISZ?
      idź spać kobito..
      ewentulanie walnij sobie kolejne pifko
    • lilia-anna Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 08.08.20, 07:49
      Z ciekawości: dlaczego nie piszesz pełnej nazwy sklepu? To skrót czy nie można, czy nie pamiętasz jej, czy...? Nie jest to złośliwa uwaga, ale zaciekawiło mnie to.
      • m_incubo Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:36
        Tak jest bardziej tajemniczo.
      • mid.week Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 09:01
        Może RODO jej nie pozwala. To taki stwór dziwny, który nawiedza ludzi i zabrania im pisania pewnych rzeczy, np bywalcowi zabronił podawania lokalizacji szeregówek deweloperskich pod poznaniem.
        • lilia-anna Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 11.08.20, 12:16
          Dobre. A do tej pory myślałam, że RODO dotyczy osób prywatnych, nie firm wink Widzę, ze autorka chyba nie odpowie. Swoją drogą, mam w rodzinie osobę, która pisze: "W metrze chyba była b...a", bo boi się napisać "bomba" na wypadek podsłuchu...
          • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:22
            Owszem, odpowiem. Obawiałam się, że nie puści mi wątku z powodu wykrycia spamu (nazwy sklepu).
          • taki-sobie-nick Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 12.08.20, 22:29
            Przy odrobinie rozgarnięcia mogłaś zauważyć, że nie pisałam dwa dni.
            • lilia-anna Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 14.08.20, 03:43
              Ok, dzięki za odp. Ale stwierdzenie "autorka chyba nie odpowie" nie jest nieuprzejme, prawda...? W każdym razie chyba nie na tyle, żeby zarzucać mi nierozgarniecie. Nie wiem, ile dni nie piszesz, bo nie bywam tu codziennie i nie śledzę ani nie notuje, kto kiedy ostatnio pisał...
    • nikita1907 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:06
      Z sieciowkami zawsze kontaktuje się przez fb- od razu odpowiadają.
      • mikams75 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 11:23
        Tez polecam ten sposob - juz kilka razy tak mialam, ze problem zglaszany przez infolinie byl olewany, maile tez, formularze online tez albo odpisywali, ze maja duzo zgloszen i zajma sie w kolejnosci. Przez Fb milo, sprawnie, w jeden dzien zalatwione.
        • mysiulek08 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 22:34
          fejsbuk? toz ona gugla nie uzywa, sklepy online z krucyfiksem odwiedza a Wy jej fejsbuka propnujecie, na zawal by zeszla tongue_out
          • sundace46 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 11.08.20, 12:24
            mysiulek08 napisała:

> fejsbuk? toz ona gugla nie uzywa, sklepy online z krucyfiksem odwiedza a Wy jej
            > fejsbuka propnujecie, na zawal by zeszla tongue_out
            >

big_grin
    • m_incubo Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:44
      Nie ma sposobu, żeby dzwonić do konkretnych drogerii, i bardzo dobrze. Do sprawdzenia dostępności produktu w danym sklepie używa się ich strony, nie ma potrzeby dzwonić do Łodzi 🙄
    • mid.week Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:55
      Boszzzzz, niech już miną te upały bo wszyscy świrujemy wink
    • mecenaspirania Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 08:59
      Moja klientka ma znajomości na wysokim szczeblu w tej firmie.
      Może się pokaże i coś doradzi.
      • m_incubo Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 12:31
        😄
    • nieskomplikowany.miesniak Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 11:35
      Po to nie ma numerów do poszczególnych sklepów, żeby ludzie tacy jak Ty nie zawracali dupy.
    • 18lipcowa3 Re: Telefon do Ross...na - OJCNM! 09.08.20, 22:13
      po co sie dzwoni do rossmana??????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka