Dodaj do ulubionych

Czy podczas urlopu

15.08.20, 22:14
Odbieracie telefon od swojego pracodawcy?
Dla mnie to zakłócenie odpoczynku i niepotrzebny stres.
Obserwuj wątek
    • molik28 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:19
      Nie. Nie zabieram telefonu służbowego na urlop.
      • anika772 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:29
        Jeszcze trzeba mieć służbowy, żeby mìc go nie zabrać...
    • anika772 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:20
      W poniedziałek zadzwoni na 100%. Odbiorę, co mi szkodzi, jestem za daleko aby móc zjawić się na zapowiedzianym parę dni temu szkoleniu z projektu.
    • fil.lo Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:21
      Wkurzona, ale odbieram
      • milupaa Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:46
        Nie, bo nie mam pracodawcy big_grin No chyba że sama od siebie miała bym tel odebrać.
    • 1matka-polka Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:23
      Nie, gdyz nie posiadam tego typu relacji.
    • chococaffe Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:24
      Zależy kto dzwoni smile
    • triss_merigold6 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:25
      Tak, mam służbowy przekierowany na prywatny. Idąc na urlop zostawiamy opisane sprawy kolegom z wydziału, zawsze ktoś może zadzwonić i chcieć o coś dopytać. Zwykła zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubanczykom każe podawać sobie informacje i wyjaśnienia.
      • hanusinamama Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 12:23
        W jakim ty urzędzie pracujesz?? Ja ostatnio czekałam na odpzowiedź 3 tygodnie bo pani na urlop poszła, a onna nie chciała "zaczynam sprawy od nowa". Fakt, ze moj kleint musiał czekac 3 tygodnie z drukiem etykiet nie miało znaczenia...
        • mimfa Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 12:25
          Urząd ma 30 dni na załatwienie sprawy także chyba nie ma potrzeby na urlopie niepokoić.
    • nickbezznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:28
      Gorzej. Dzwonię czasami do pracodawcy.
    • simply_z Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:29
      oczywiscie, ze niewink. w wakacje nie pracuje
    • berdebul Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:39
      Odbieram, ale nikt nie dzwoni z pierdołami.
    • madame_edith Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:46
      Zależy od kogo. Akurat szefa mam Niemca i nigdy przenigdy nie zadzwoniłby do mnie na urlopie, gdyby sie świat nie walił. Współpracownicy podobnie. Pozostałych telefonów nie odbieram.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:49
      Tak, ale to zazwyczaj w pierwszych dniach z jeden góra dwa.
      Nie mam problemu.
      • niemaznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:54
        Nie, niby po co miałby dzwonić?
    • agniesia331 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:57
      Tak, mi zależy na mojej pracy. Tylko przełożony nie praktykuje dzwonienia raczej robią to koledzy z innych departamentów. Którzy zwykle dzwonią nie patrzą na zwrotkę mailową,.
    • tt-tka Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 22:59
      Odbieram. Bo jesli pracodawca dzwoni na moj prywatny numer w moim wolnym czasie, to oznacza najazd Hunow albo zwolnienia grupowe, nic ponizej. A o czyms takim chce wiedziec natychmiast smile
      • niemaznaczenia Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:07
        Raz odebrałam, gdzieś 10 lat temu. Właśnie rozpakowywaliśmy w hotelu w Grecji, a kierownik działu administracyjnego koniecznie chciał wiedzieć ile nowych krzeseł i mebli potrzebuję do swojego działu, akurat moja firma była w trakcie przeprowadzki do nowego budynku. Jakby nie mógł zapytać ludzi na miejscu.

Od tej pory nigdy. A w umowie o pracę nie mam wymogu dyspozycyjności 24h/dobę.
    • milva24 Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:18
      Tak, odbieram. Gorzej, pod koniec urlopu sma dzwonię żeby się dowiedzieć czy coś ważnego się wydarzyło jak mnie nie było.
    • sasha_m Re: Czy podczas urlopu 15.08.20, 23:27
      Odbieram zawsze, bo inaczej po powrocie z urlopu kilka dni musiałabym poświęcić na naprawę szkód. Już mi się to kilka razy zdarzyło.
    • kosmos_pierzasty Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 00:01
      Nie, mój pracodawca nie dzwoni w czasie mojego urlopu. Jak raz się zapomniał i zadzwonił, gdy byłam już w drodze na wakacje, to przeprosił smile
    • kyrelime Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 00:31
      Tak, gdyż wiem, że jeśli zdecydował się zadzwonić to na pewno w ważnej sprawie.
    • rosapulchra-0 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 05:44
      Nie. A na ostatnim urlopie było ich kilka.
    • jusytka Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 06:08
      Tak, ale tłumaczę że wyjechalam i pracować nie zamierzam.
    • mona-taran Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 06:54
      Odbieram, bo jeśli już dzwoni, znaczy że COŚ się stało i jestem zwyczajnie ciekawa :p
    • zazou1980 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 07:13
      Dzwoni, w tym toku tez dzwonil. Ja na urlop biore tylko telefon i na cito nie moglam zrobic tego, co potrzebowali. U mnie zdecydowana wiekszosc pracownikow jako podstawowe wyposazenie urlopowe bierze sluzbowe laptoki i regularnie tyra na wakacjach. Pani manager zdziwiona, ze nie mialam jak czegos zrobic, akurat dopadla mnie na plazy tuz po wyjsciu z morza 😂
      • panna_lila Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 21:30
        Gdzie Ty pracujesz?co to za firma co każe ludziom pracować na urlopie?
        • simply_z Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 00:06
          wtf?
    • pani_tau Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 07:16
      Przenigdy. Pracuję w takiej przedziwnej wink firmie, w której urlop to świętość nad świętościami i prędzej padną zimnym trupem niż będą niepokoić pracownika w trakcie jego trwania.
      Za to w poprzedniej dzwoniono do mnie bez krępacji niemal codziennie na telefon prywatny i niech bym nie odebrała...
    • clears Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 08:36
      Nie zabieram służbowego telefonu. Pracujemy na projektach i ja jestem koordynatorem jednej jego części. Przed urlopem przekazuję informacje kierownikowi projektu. Na szczęście jest nim fajna babeczka i ciągnie moje sprawy . Na kolegów z mojego działu nie mogę liczyć. Nie są w ogóle w temacie. Za to nigdy nie awansują mnie na kierownika, czego też nie chcę więc godzę się z brakiem kariery i niższymi zarobkami. Coś za coś . Stanowisko specjalistki ( żadnej wąskiej) mi na razie wystarcza.
    • enigma81 Re: Czy podczas urlopu 16.08.20, 11:21
      Odbieram, bo mamy taką zasadę, żeby nie dzwonić ze sprawami mocno stresującymi albo takimi, z którymi osoba na będąc na urlopie nie pomoże. I tak - zadzwonią zapytać z kim się kontaktować w danej firmie albo czy pamiętam może jak coś wycenić, albo że zamawiają koszulki służbowe i czy zależy mi na jakimś kolorze albo jak wystawić jakiś nietypowy dokument. Natomiast nie dzwonią z info, że jest mega mina bo nie zgadza się ilość towaru na magazynie z tym, co w komputerze albo zamówienie klienta jest zyebane i jest problem.
      Mamy mały zespół, lubimy się i szanujemy więc nie mamy problemów z kontaktem na urlopach.
      • laura.palmer Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 17:00
        Moim zdaniem wydzwanianie do ludzi na urlopach by zapytać taką pierdołę jak kolor koszulki, to właśnie jest brak szacunku.
        • enigma81 Re: Czy podczas urlopu 18.08.20, 18:50
          Jak mamy wcześniej ustalone, że można to chyba jednak nie.
          To może być kwestia tego gdzie i z jakim zespołem pracujesz. U mnie to żadne wielkie korpo, prywatna firma, mały zespół 4os i brak szefa na miejscu - to inny klimat, bliskie stosunki etc. Poważnymi sprawami nie zawracamy sobie głowy a pierdoły - to jak telefon od koleżanki.
          Imho najważniejsze, że nam ten układ pasuje.
          • simply_z Re: Czy podczas urlopu 20.08.20, 00:07
            a no właśnie mała firemka..cudowne stosunki, tak cudowne, że dzwonią i zawracają ci dupę na wakacjach.
            masakra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka