Dodaj do ulubionych

Wàtek covidowy- Beskid Śląski

23.08.20, 12:44
Czy mialybyscie obawy przed pobytem wakacyjnym w okolicy Wisły? Pobyt od dawna zapłacony i zaplanowany. Wszelkie formy reżimu sanitarnego oczywiście będą zachowane. Od początku pandemii mam „zdrowe” podejście do tematu, ale teraz myśląc o tym pobycie wakacyjnym odczuwam niepewność czy decyzja o wyjeździe jest właściwa. Z drugiej strony szkoda, żeby wpłacone pieniądze przepadły..
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:47
      strachliwamama napisał(a):

> Czy mialybyscie obawy przed pobytem wakacyjnym w okolicy Wisły?

żadnych.
    • zlota.ptaszyna Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:47
      A nie mozesz przelozyc wyjazdu w uzgodenianiu z hotelem?
      To takie nieatrakcyjne miejsce ze szkoda sie narazac teraz zdrowie tym bardziej ze pogoda i tak ma byc kiepska
      • strachliwamama Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:49
        Chciałam przełożyć ale niestety nie ma takiej mozliwosci
        • zlota.ptaszyna Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:09
          Aha, no to bym jechala w takiej sytuacji
      • damartyn Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:48
        zlota.ptaszyna napisała:
        > To takie nieatrakcyjne miejsce ze szkoda sie narazac teraz zdrowie tym bardziej
        > ze pogoda i tak ma byc kiepska

Mnie najbardziej zainteresował ten fragment. Beskid Śląski nieatrakcyjny?
        Cisza , spokój , piękna okolica ,gdybym mogła ,pojechałabym natychmiast.
        • treo.tralve Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 21:23
          Zgadzam się, cudnie tam jest.
          Nic bym nie odwolywala
    • lajtova Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:49
      Zadnych obaw. Unikać ludzkiego ścisku i wypoczywać.
      Większość czasu i tak będziecie spędzać na powietrzu.
      • rb_111222333 Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:52
        Z tego co pamiętam były już zarażenia, spowodowane tym, że własciciel/sprzątaczka pensjonatu czy domku byli chorzy.
    • triss_merigold6 Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 12:53
      Jesteś samotną matką czy może Twój mąż nie na nic do powiedzenia w temacie wypoczynku i kosztów?
      • strachliwamama Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:02
        Mąż nie widzi zagrożenia, ja jestem większą panikarą, myśle jednak, ze przy zachowaniu wszelkiej ostrożności nie zrezygnujemy z wyjazdu
    • rozwiane_marzenie Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:06
      Uważam, że powinnaś jechać. Prawdopodobieństwo zakażenia raczej małe. Poza tym dzieci pójdą niedługo do szkół, więc raczej tłoku takiego jak w sezonie nie będzie. Udanego wypoczynku.
      I żeby nie było, że jestem wyrywna i nie traktuję covid poważnie - traktuję bardzo poważnie, sama nadal przestrzegam rygoru i jestem przeciwna otwieraniu szkół molochów bez maseczek. Ale taki wyjazd i w obecnym czasie (po sezonie) raczej jest bezpieczny.
    • przepio Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:08
      Byłam parę dni w miejscowościach turystycznych. Pojechałam z własnym płynem odkazajacym i go używalam w pokoju, tz przetarłam kontakty, przyciski czy piloty. Jadłam na zewnatrz. Rezygnowałam z miejsc, gdzie kłębili się ludzie.
      W hotelu zawsze możesz poprosić, by nikt do pokoju nie wchodził.
      • zlota.ptaszyna Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:10
        Z tego co ja zauwazylam to hotele nie rwa sie do " wchodzenia" i korzystaja z pandemii- wszedzie sprzatanie bylo tylko na specjalne zyczenie i trzeba to bylo zglaszac na recepcji
      • ola_fatyga Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 21:34
        >Pojechałam z własnym płynem odkazajacym i go używalam w pokoju, tz przetarłam kontakty, przyciski czy piloty.

Leczysz się psychiatrycznie?
    • jowita771 Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 13:20
      Sprawdzaj, jakie są obostrzenia tam, gdzie jedziesz. Ja wczoraj wróciłam z parodniowego wypadu do Beskidu Żywieckiego. Szukając noclegu brałam pod uwagę tylko te w strefie zielonej. Nie miałam ochoty trafić do czerwonej i chodzić po dworze w maseczce, bo to żaden wypoczynek.
      • jusytka Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:14
        jowita771 napisał:

> Sprawdzaj, jakie są obostrzenia tam, gdzie jedziesz. Ja wczoraj wróciłam z paro
        > dniowego wypadu do Beskidu Żywieckiego. Szukając noclegu brałam pod uwagę tylko
        > te w strefie zielonej. Nie miałam ochoty trafić do czerwonej i chodzić po dwor
        > ze w maseczce, bo to żaden wypoczynek.
        >
        A po co ci naseczka na dworze???
        • jowita771 Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:30
          W strefie czerwonej jest obowiązek noszenia maseczek na dworze. Pojedziesz do takiej na urlop i użyjesz jak pies w studni.
    • nutella_fan Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 14:04
      Ja właśnie wróciłam z Zakopanego, który też niby jest niebezpieczny i nie żałuję. Mąż przed wyjazdem miał opory, ale ostatecznie się zdecydowaliśmy. Bardziej niż wirusa w ostatecznym rozrachunku bałam się deszczowej i burzowej pogody.
      • morekac Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:26
        Zakopane jest w tej chwili w strefie żółtej, a Wisła - w zielonej.
    • agnstep Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 14:11
      A czemu akurat Wisła ma być taka niebezpieczna? Skoro masz zdrowe podejście, to tematu to naprawdę nie rozumiem w czym problem.
      • ola_fatyga Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 21:39
        agnstep napisała:

> A czemu akurat Wisła ma być taka niebezpieczna?

bo szumowina rzekł
    • jusytka Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:13
      Byalm tam 2 tygodnie temu Żyję, nic mi nie jest, mąż też Ludzi sporo, ale bez tłumów, zwlaszxza na mniej uczęszczanych szlakach
    • redwineiswhatilike Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:23
      Pojechałabym z pewnością.
    • jakis_wolny Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:35
      W takiej samej sytuacji nie pojechałam. Miałam super zaplanowany pobyt, ale w miejscu o największych zachorowaniach.
      • agnstep Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 16:40
        W takiej czyli w jakiej? Wisła ma jakieś szczątkowe zachorowania, podobnie jak reszta miejscowości w Beskidzie Śląskim.
    • iliri Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 19:58
      Miałam podobne obawy tydzień temu- wtedy Wisła trafiła do żółtej strefy. Dzień przed wyjazdem panikowałam, ale postanowiłam po prostu przestrzegać zasad bezpieczeństwa. Pojechałam, wróciłam. Było super! Poza tym w ostatnich dniach ilość zakażeń w powiecie cieszynskim bardzo spadła- znów jest w zielonej strefie.
    • katriel Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 21:11
      Ja odwołałam wyjazd do Szczyrku (pojechałam zamiast tego w okolice Świeradowa i jest równie fajnie, jak miało być tam), ale ja miałam darmową rezygnację jeszcze wtedy, więc nic mnie to nie kosztowało. W twojej sytuacji pewnie bym nie odwoływała jednak. Trochę zależy, co to za miejsce jest (hotel? kameralny pensjonat? agroturystyka? ilu jest innych gości i jak często będziesz ich spotykać?).
    • ga-ti Re: Wàtek covidowy- Beskid Śląski 23.08.20, 22:09
      Ja bym się dobrze zorientowała, jakie obostrzenia są wprowadzone w okolicy, w Twoim hotelu/pensjonacie, jakie atrakcje są odwołane, jak wyglądają posiłki itp.
      My zrezygnowaliśmy, bo właśnie nie działało to, na czym nam zależało (bardziej dzieciom).

A Beskid Sląski jest piękny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka