Dodaj do ulubionych

Piórnik dla nastolatka

24.08.20, 17:32
Widziałyście gdzieś fajny? Wszędzie są dziecięce lub dziewczyńskie
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:33
      A jaki podoba się nastolatkowi?
      • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:40
        Na razie to się ogólnie nic nie podoba. Ogląda to co jest w sklepach, a potem sztucznie wesołym głosem zapewnia, że jego przybory szkolne są jeszcze dobre i nic nie potrzebuje.

To głównie ja nie znoszę zużytych rzeczy, on jest wyluzowany wink zakupów tak do końca sam nie robi, ma 11 lat.
        • berdebul Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:43
          Jak mu pasuje, to po co zmieniać?
          • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:46
            Bo zaraz się rozpadnie. A dziubdzius pewnie i coś by chciał, ale żeby to nie wyglądało jak dla pierwszaka.
            • berdebul Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:50
              To rzuć okiem Topgal młodzieżowy 881. Są bure, są w kratki.
              • ichi51e Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:55
                moje tez ma topgala w kwadraty kolorowe imho neutralny
            • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 19:07
              jak sie rozpadnie to cos wybierze, nie wyskakuj przed szereg wink

od siebie polecam st. right majewski, maja takie duze saszetki, niedrogie i bardzo wytrzymale, wzorow mnostwo - sa i kratki i jakies geometryczne wzory i moro i gladkie ciemne.
    • aguar Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:36
      Mój ma taki allegro.pl/oferta/piornik-trzykomorowy-trojkomorowy-ekoskora-e04-8894797441?fromVariant=8894836762
      • memphis90 Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 10:34
        Nastolatek używa czegoś takiego...? I układa tam sobie pisaczki i kredeczki...?
    • jolinka102 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 17:59
      Obejrzyj sobie piorniki Satch albo dakine.
    • lily_evans11 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:05
      Są takie plecaki Job Jobber czy jakoś tak i do nich serie piórników, też są typowo "męskie" kraty.
    • joaz Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:17
      Może szukajcie w sklepie z mangami i anime. Jeśli lubi te klimaty
    • mamaemmy Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:24
      Ja mojej córce która bardziej jak chłopak jest, kupiłam taki, przyleciał w 12 dni
      Ale to jeśli ma takie zainteresowania oczywiście 😉
      • joaz Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 21:57
        No to klasyk anime.
    • rosie Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:37
      cool-pack.pl/pl/saszetki/2907-piornik-saszetka-szara-coolpack-cp-clever-army-grey-podwojny-5907620177462.html
      coolpack ma fajne, moro, czarny z naszywkami, szare. Są też różne kształty. Link dla przykladu.
      • best_bej Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:40
        Świetny!
    • fibi00 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 18:45
      Mój 13latek ma coś takiego:
      allegro.pl/oferta/piornik-szkolny-saszetka-na-dlugopisy-czarny-moro-9273531477?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_wyposazenie-artykuly-szkolne&ev_adgr=Artyku%C5%82y+papiernicze,+artyku%C5%82y+plastyczne,+pi%C3%B3rniki+oraz+przybory+do+pisania&gclid=EAIaIQobChMIkI2XzaS06wIVmZSyCh10zwFOEAkYAiABEgIPuvD_BwE
      • ga-ti Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:09
        Te są praktyczne, moja córka miała, tylko kolorowy wink Teraz kupiła jakiś szarobury.
        A syn gdzieś od 6-7 klasy nie ma piórnika, nosi długopisy i ołówki luzem. Kupuję mu co jakiś czas jakąś najzwyklejszą i najczarniejszą saszetkę (piórnik na suwak, tubę) na wypadek, gdyby się rozmyślił.
        • little_fish Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 07:11
          A po co mu kupujesz co jakiś czas nowe? Co się dzieje z tymi kupionymi wcześniej, skoro ich nie używa?
      • hedna Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:26
        Moja córka (12 lat) od roku ma taki , tylko popielaty w kolorowe kropki.Bardzo fajny. Ma kilka piórników i zmienia sobie co jakiś czas.
      • enigma81 Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 09:47
        O, dziękuję Ci za tego linka! Właśnie o czymś takim myślałam dla mojego syna a jakoś nie umiałam wyszukać.
    • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:26
      Serio, nastolatek może sam ogarnąć swój piórnik... może tez nosić luzem w plecaku te dwa długopisy i jedne flamaster.
      • edelstein Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 07:27
        Szczególnie gdy szkoła wymaga więcej niż dwa długopisy i flamaster.
        • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:16
          Mój skończył podstawówkę i gimnazjum z jednym długopisem. czasem zabierał cyrkiel.
          • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 11:34
            a reszte pozyczal od kolegow notorycznie.
            • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:18
              Którą resztę??
              Nie mówimy o nauczaniu początkowym...

A jeśli nawet - to dobrze, jak dziecko ćwiczy kompetencje społeczne big_grin
              • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 14:11
                Tak, moja corka kiedys musiala dzielic lawke z takim cwiczacym kompetencje....
                Od tego roku natomiast jest zakaz wymieniania sie rzeczami.

Przeciez nawet w starszych klasach potrzebna jest linijka, olowek, temperowka, katomierz, ekierka, nozyczki, klej, gumka do wycierania i cos kolorowego do zaznaczania.
    • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:32
      > Wszędzie są dziecięce lub dziewczyńskie

I nie dało C to do myślenia? Po prostu w pewnym wieku chłopaki przestają używać piórników.
      • fibi00 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:46
        kanna napisała:

> > Wszędzie są dziecięce lub dziewczyńskie
        >
        > I nie dało C to do myślenia? Po prostu w pewnym wieku chłopaki przestają używać
        > piórników.

Ale raczej nie w wieku 11 lat? Mój ma 13 lat i nadal piórnika używa i z tego co wiem w jego klasie większość chłopców również ma piórniki. Tak zdarzają się tacy co luzem wrzucą do plecaka długopis a potem pożyczają od innych a to ołówek a to gumkę bo nie ma albo gdzieś leży w plecaku i znaleźć nie umie. A z tego co wiem w obecnej sytuacji uczeń ma mieć wszystko swoje żeby nie pożyczał od innych. Już widzę te leżące luzem w plecaku długopisy, ołówki,gumki ,linijki itd No super wygoda.

• mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 21:14
        z ciekawosci - a w czym nosza caly ten kram? Mowimy o dziecku z podstawowki.
        • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:19
          Luzem, w kieszeni placka. nie ma kramu, a dwa długopisy.
    • bei Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 20:57
      Pióronos, jest w różnych kolorach
    • mamamisi2005 Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 21:42
      mój ma taki, kolor troche inny allegro.pl/oferta/coocazoo-piornik-pencildenzel-melange-darkgrey-9476986016
    • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 22:09
      Co za nastolatek , że sam nie potrafi sobie wybrać piórnika. Wybacz ale albo upupiasz nastolatka robiąc z niego dzidziusia, albo on faktycznie jest jełopem, że matka mu musi piórnika szukać.
      • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 22:16
        Sorry, ale jelopem to jest osoba, która wypisuje takie rzeczy w wątku o piórniku dla 11-latka big_grin zapanuj nad językiem i agresją, jeżeli ulewa ci się tak w wątkach o przyborach szkolnych, to jest bardzo źle
        • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 23:33
          jedenastolatek to nie pięciolatek aby matka mu piórnik wybierała. Napisałam jasno albo upupiasz nastolatka robiąc z niego dzidziusia, albo masz jełopa a nie nastolatka.
          Proponuję abyś sama zapanowała ale nie nad językiem, a nad swoją nadopiekuńczością.
          • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 03:49
            makurokurosek napisała:

> jedenastolatek to nie pięciolatek aby matka mu piórnik wybierała. Napisałam jas
            > no albo upupiasz nastolatka robiąc z niego dzidziusia, albo masz jełopa a nie n
            > astolatka.
            > Proponuję abyś sama zapanowała ale nie nad językiem, a nad swoją nadopiekuńczoś
            > cią.

Można to było napisać innymi słowami.

A może ty naucz się panować nad sobą zmiany zaczynamy od siebie.
            • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:20
              Zgadza sie, jezyk do poprawy, ale co do meritum to ona ma racje.
              Moj 6,5 latek sam wybieral (on wybral wzor, ja rodzaj piornika), wiec nie widze jak mozna wybierac 11-latkowi.
              • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 12:44
                princy-mincy napisała:

> Zgadza sie, jezyk do poprawy, ale co do meritum to ona ma racje.
                > Moj 6,5 latek sam wybieral (on wybral wzor, ja rodzaj piornika), wiec nie widze
                > jak mozna wybierac 11-latkowi.

Jeśli dzieciak twierdzi ze mu się nie przyda ,ze wszystko ma i nie chce wybierać to matka może kupić a nuż będzie nosił.
                Mój starszy wszystko ma jemu nic nie trzeba, po domu chodzi w dresach z dziurą ile razy mu mówiłam żeby sobie kupił nowe , nie bo mu nie trzeba 1 dziura nie przszkadza a i tak go nikt nie widzi. Zawsze taki był taki minimalistyczny człowiek. Ciuchów ma co kot napłakał. Tylko tyle żeby z gołym tyłkiem nie chodzić. Pracuje i uczy się zarabia odkłada kasę.
                Gdy był młodszy miał te 12-14 lat to jeszcze kupowałam ja i mu przynosiłam to używał sam z siebie nie pójdzie nie kupi nie wybierze.
                Bo jemu nie potrzeba. W pokoju ma jak w hotelu łóżko szefa stolik na komputer . Jakbyś weszła to gdyby nie komputer to byś pomyślał ze nikt tam nie mieszka.
                Jeśli matka ma podjęcie do szkoły musi mieć i musi nowe to tak to niech wybiera i młody będzie używał. Cóż w tym złego.
                Nigdy mężowi skarpetek nie kupiłaś czy majtek kupując ciuchy sobie czy dzieciom?
                Od 6 roku życia dziecko decyduje o każdym zakupuje dla niego? Wszystko wybiera tylko dziecko?
                • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 12:57
                  Mezowi nigdy, on ma swoj gust i wybiera sam.
                  Corka (prawie 11 lat)- wybiera wzory sama.
                  Syn- (6,5) tez wybiera wzory sam, ale nie decyduje o kazdym zakupie, to chyba zrozumiale.
                  • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:03
                    Ja to nawet koleżance potrafiłam buty kupić, nie mówiąc juz o najbliższej rodzinie...I nijak to sie ma do nieposiadania gustu.
                    • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:13
                      thank_you napisała:

> Ja to nawet koleżance potrafiłam buty kupić, nie mówiąc juz o najbliższej rodzi
                      > nie...I nijak to sie ma do nieposiadania gustu.

Dokładnie.
                    • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:31
                      No coz, a ja nie potrafie. I nijak nie cierpie z tego powodu, tez bym nie chciala zeby mi kolezanka buty kupowala, sama bym nie kupila, nawet gdybym podejrzewala, ze te sa w guscie kolezanki.
                  • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:12
                    princy-mincy napisała:

> Mezowi nigdy, on ma swoj gust i wybiera sam.
                    > Corka (prawie 11 lat)- wybiera wzory sama.
                    > Syn- (6,5) tez wybiera wzory sam, ale nie decyduje o kazdym zakupie, to chyba z
                    > rozumiale.

A gdzie ja mówi o wzorach?
                    Nigdy nikomu nic nie kupiłaś nic głupich skarpet czy majtek? Będąc w sklepie a im czegoś brakowało albo by się przydało? Wiesz jakoś ci nie wierze.
                    Twoje dzieci chodzą tylko w ciuchy markowych ze WZORY musza wybierać?
                    • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:29
                      No mezowi kupilam pare razy i nie trafilam z kolorem lub rozmiarem, wiec oddalam i juz od dawna nie kupuje.
                      Dzieciom kupowalam do pewnego wieku i wszystko im pasowalo, teraz maja swoje preferencje, wiec sami wybieraja- i nie, nie chodza w samych markowych ciuchach, po prostu jak trzeba kupic t-shirty to corka wybiera wszystko sama a syn albo wybiera sam albo ja kupuje z opcja zwrotu. Zdarzylo sie juz, ze oddawalam skarpetki z batmanem bo on teraz woli ninjago.
                      Po prostu chyba co innego rozumiemy przez wybieranie wzorow.
                      Dla mnie t-shirt to t-shirt a dla dziecka jest roznica czy bedzie to ninjago czy dinozaur. Corka pokazuje mi zupelnie inne ciuchy z HR ktore chce niz ktore ja bym wybrala, ale jesli potrzebuje spodni to kupujemy taki wzor spodni, ktore jej sie podobaja.
            • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:21
              W przeciągu tygodnia pojawiło się kilka wątków o " piórnik dla nastolatka", " "plecak dla nastolatka". Nastolatek z założenia ma własne zdanie, skąd więc takie osobniki którym matki przedmioty szkolne muszą wybierać. Toż to ręce opadają, co za niemroty z tych nastolatków lub co za toksyczne, upupiające matki
              Ja rozumiem takie pytanie u matek pierwszaka ( Sp. żeby była jasność), ale nie u matek nastolatków
              • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:27
                Raczej nastoletni chłopcy maja to w nosie i mogliby używać choćby rozpadającego sie piórnika/plecaka
                • little_fish Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:31
                  Jak mają w nosie, to niech noszą rozwalony, albo niech matka kupi pierwszy lepszy, skoro i tak im wszystko jedno.
                  • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:33
                    Ale matka ma prawo chciec/nie chciec pierwszego lepszego. smile
                  • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:16
                    little_fish napisała:

> Jak mają w nosie, to niech noszą rozwalony, albo niech matka kupi pierwszy leps
                    > zy, skoro i tak im wszystko jedno.

Nie bo w pl przekłada się to bardzo na wizerunek rodziców jeśli dziecko chodzi w podartym.

Poza tym chodzi o doświadczenie innych ludzi nastolatek nie będzie robił rozeznania która firma lepsza i na dłużej posłuży.
                    Matka popyta powie zobacz z tej firmy i se wybierz.
                    • joanna_poz Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:18
                      3-mamuska napisała:

> little_fish napisała:
                      >
                      > > Jak mają w nosie, to niech noszą rozwalony, albo niech matka kupi pierwsz
                      > y leps
                      > > zy, skoro i tak im wszystko jedno.
                      >
                      > Nie bo w pl przekłada się to bardzo na wizerunek rodziców jeśli dziecko chodz
                      > i w podartym.
                      >
                      > Poza tym chodzi o doświadczenie innych ludzi nastolatek nie będzie robił rozezn
                      > ania która firma lepsza i na dłużej posłuży.
                      > Matka popyta powie zobacz z tej firmy i se wybierz.
                      >
                      >

wyobraż sobie, że nastolatkowie robia takie rozeznania i calkiem nieźle sobie radza....
                      • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:52
                        joanna_poz napisała:

> 3-mamuska napisała:
                        >
                        > > little_fish napisała:
                        > >
                        > > > Jak mają w nosie, to niech noszą rozwalony, albo niech matka kupi p
                        > ierwsz
                        > > y leps
                        > > > zy, skoro i tak im wszystko jedno.
                        > >
                        > > Nie bo w pl przekłada się to bardzo na wizerunek rodziców jeśli dziecko
                        > chodz
                        > > i w podartym.
                        > >
                        > > Poza tym chodzi o doświadczenie innych ludzi nastolatek nie będzie robił
                        > rozezn
                        > > ania która firma lepsza i na dłużej posłuży.
                        > > Matka popyta powie zobacz z tej firmy i se wybierz.
                        > >
                        > >
                        >
                        > wyobraż sobie, że nastolatkowie robia takie rozeznania i calkiem nieźle sobie r
                        > adza....

Nie muszę sobie wyobrażać bo mój syn robi takie rozeznania ,tylko nie z ciuchami ten temat go nie interesuje. Ma inne zalety.

Koleżanki syn jest tak rozerwany w butach ze jeszcze jej kupuje buty bo mama te są świetne na chłopak taki swój konik.

Nie każdy robi rozeznania co do piórnika plecaka czy przyborów szkolnych.
                        Robią na temat rzeczy które ich interesują
                        Co nie oznacza ze są to akurat rzeczy których potrzebują czy są przydatne.

Mojej koleżanki mąż jeździ po świecie i z każdej podróży przywozi jej torebkę.
                        Facet ma oko kupuje piękne wyjątkowe choć drogie. Nie znaczy to ze ona nie umie sobie kupić torebki. Ma ich ponad 30 od niego.
                        To co ona tez jej jełop ?
                        Ona jemu kupuje koszule. Jak jedzie na zakupy dla siebie to zawsze coś dla dzieci i męża przywiezie.

Dla mnie to jest chore i śmieszne ze w rodzinie nic sobie kupić nie można, bo zaraz druga strona to nieogarnięty jełop.
                    • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 12:48
                      3-mamuska napisała:

>
                      > Nie bo w pl przekłada się to bardzo na wizerunek rodziców jeśli dziecko chodz
                      > i w podartym.

ah ta zszargana opinia przez oberwany piornik, kariera przekreślona, sąsiedzi palcyma wytykają!
                      😂😂😂😂
                      • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 13:04
                        mid.week napisała:

> 3-mamuska napisała:
                        >
                        >
                        > >
                        > > Nie bo w pl przekłada się to bardzo na wizerunek rodziców jeśli dziecko
                        > chodz
                        > > i w podartym.
                        >
                        > ah ta zszargana opinia przez oberwany piornik, kariera przekreślona, sąsiedzi p
                        > alcyma wytykają!
                        > 😂😂😂😂

No widzę ze nie masz pojęcia, gdy chodzi o wydanie opinii na temat rodziny.
                        Od razu sprawdzają szczepienia i zadbanie o dziecko.
                        Sąsiadom nic do tego, ale już pedagog czy socjal już obchodzi 😛
                        • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 13:18
                          oczywiście. Dyrekcja w sp mojej córki codziennie dokonywała inspekcji piórników. Każda dziura i kleks z długopisów były odnotowywane w specjalnym zestawieniu do monitorowania zaniedbań rodzicielskich. Ci u których dziury się powiększały od razu dostawali wezwanie podczas którego wręczano żółte kartki ze smutnymi buźkami. Trzy takie dawały czerwoną z buźką wściekła i od razu szło zawiadomienie do policji, kuratorium, mops i księdza.
                • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:32
                  To niech używa tego rozpadającego się piórnika, jego wybór.
                  A tobie mąż czy matka garderobę wybiera?
                  • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:35
                    Moje dziecko nie widzi nic złego w tym, ze jest uświniony. Ja widze, dlatego każe mu sie przebrac. Rozumiesz, tak samo byłoby gdyby miał dziurawe buty.
                    • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:43
                      Mówimy o nastolatku, a nie o pięciolatku.
                      Naprawdę sprawdzasz czystość nastolatka, pupę też mu sprawdzasz ?
                      • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:03
                        No, jak widze, ze ma ubrudzone ubranie to mu zwracam uwagę i każe sie przebrac. Tylka nie musze sprawdzać, bo mam w domu bidet. tongue_out
                        • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:07
                          Ubrania w domu też masz, a jednak nastolatka w tym temacie sprawdzasz
                          • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:08
                            Ale mam do tego prawo. smile))
                      • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:20
                        makurokurosek napisała:

> Mówimy o nastolatku, a nie o pięciolatku.
                        > Naprawdę sprawdzasz czystość nastolatka, pupę też mu sprawdzasz ?

Jak ci przecieknie podpaska i masz czerwona plamę na dupie to co nikt ma ci nie powinien powiedzieć bo dupy ci nikt nie będzie sprawdzić, bo jesteś dorosła?
                        Albo usiądziesz na czymś brudnym?
                        Mąż ma w dupie i nich żona idzie ufajdana wszak jest dorosła i powinna mieć oczy w tylu głowy.
                        Śmieszna jesteś.
              • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:29
                Napisz mi koniecznie do jakiego wieku mama kupowała ci piórniki, zrobię dokładnie odwrotnie, może uniknę wychowania jełopa wyciagajacego wnioski z dudy i czującego potrzebę dzielenia się nimi.
              • little_fish Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:32
                Pytanie o plecaki akurat rozumiem. To co się podoba nastolatkowi niekoniecznie będzie trwałe i wygodne. Czasem warto mieć alternatywe do podsunięcia
                • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:37
                  To jednak nastolatek, a nie matka będzie tych rzeczy używać.
                  Czy wam też matki garderobę i torebki wybierają
                  • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:16
                    Ale mozna wczesnemu nastolatkowi powiedziec, ze plecaki firmy x i y sa dobrej jakosci i niech przejrzy sobie wzory i sam wybierze wzor z plecakow konkretnej firmy.
                    Co w tym zlego?
                    • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:21
                      Tobie też matka sugeruje, że torebka X jest lepiej wykonana i nie powinnaś sie decydować na torebkę Y?
                      Nastolatek to nie siedmiolatek, ma swoje zdanie i gusta, ma inne priorytety przy wyborze plecaka/ piórnika aniżeli matka.
                      To nie matka będzie ten piórnik/plecak nosiła tylko nastolatek.
                      • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:29
                        Sugerowac moze, ale place ja, podobnie jak i za plecak nastolatka.
                        I dlatego wole kupic porzadny, wzorow jest cala masa, mozna wybrac.
                        I pisze o wczesnych nastolatkach, bo takie wlasnie dziecko mam. Nie widze nic zlego w pokazywaniu corce, ze w sklepie sa rzeczy roznej jakosci, jedne lepszej, inne gorszej i by przemyslala czy naprawde to chce.
                        2 lata temu (miala wtedy niespelna 9 lat) podobaly jej sie plecaki z arbuzami lub flamingami, oczywiscie jasne, pastelowe kolory. Powiedzialam jej, by przemyslala sprawe bo arbuzy i flamingi za kilka miesiecy beda niemodne a pastelowe kolory sie pobrudza. Przemyslala i wybrala ciemniejszy plecak, w bardzo fajny wzor, ma go do dzis i sama powiedziala, ze to byl dobry wybor.
                        • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:04
                          Uwielbiam ten teks "Ja płacę ja wymagam", a później wielkie zdziwienie że w polskim społeczeństwie w tak wielu domach króluje przemoc fizyczna, psychiczna i ekonomiczna.
                          • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:12
                            Lecz sie, jaka przemoc? Bo ucze dzieci kupowania trwalych i dobrych jakosciowo rzeczy? Nie oznacza to ze maja byc szare bure i ponure, wzorow dobrej jakosci jest masa.
                          • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:15
                            U nas panuje przemoc ekonomiczna ale od strony osób „chcących” a nie wymagających 😂😂😂
                      • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:24
                        makurokurosek napisała:

> Tobie też matka sugeruje, że torebka X jest lepiej wykonana i nie powinnaś sie
                        > decydować na torebkę Y?
                        > Nastolatek to nie siedmiolatek, ma swoje zdanie i gusta, ma inne priorytety prz
                        > y wyborze plecaka/ piórnika aniżeli matka.
                        > To nie matka będzie ten piórnik/plecak nosiła tylko nastolatek.
                        Ale matka wydaje na to kasę i nie będzie co miesiąc kupować nowego badziewia , bo se nastolatek wymyśli.

A nie? Mało to było pytań o kiecki torebki buty tu na forum?
                        Której formy da dobre czy których wzór czy kolor pasuje?
                        Jelop to ty jesteś.
                      • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 14:34
                        >Tobie też matka sugeruje, że torebka X jest lepiej wykonana i nie powinnaś sie >decydować na torebkę Y?
                        >Nastolatek to nie siedmiolatek, ma swoje zdanie i gusta, ma inne priorytety przy >wyborze plecaka/ piórnika aniżeli matka.

a ty nie rozmawiasz z wlasna matka o pierdolach typu torebka? My normalnie gadamy, na rozne tematy, bywa, ze mi powie, ze widziala fajna torebke, poleca, bo swietna jakosc i pewnie mi sie spodoba, zebym spojrzala na te marke czy zajrzala do jakiegos tam sklepu. Ja jej tez moge podoradzac. Co w tym zlego?
                        I nie zapominajmy, ze ten gust nastolatka to czesto jest ograniczony do tego, co maja koledzy. Dobrze jest pokazac alternatywy i dac wybor.
                        • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 15:00
                          a ty nie rozmawiasz z wlasna matka o pierdolach typu torebka? My normalnie gadamy, na rozne tematy, bywa, ze mi powie, ze widziala fajna torebke, poleca, bo swietna jakosc i pewnie mi sie spodoba, zebym spojrzala na te marke czy zajrzala do jakiegos tam sklepu. Ja jej tez moge podoradzac. Co w tym zlego?

Nie rozmowa ,skoro tak rozmawiają tylko jełopy. Pewnie dla niej to rozmówić ekonomiczna 😂 A z ograniczona osoba nie ma dyskusji.
                    • little_fish Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 09:22
                      Otóż to. To jednak ja finansuję zakup i nie chciałabym kupić rzeczy która wytrzyma 2 miesiące
                      • joanna_poz Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:09
                        dlatego u mnie nastolatek wyszukuje sobie sam, po czym - jesli ja to finansuję - przedstawia mi do akceptacji.
                        nie akceptuję ceny/ jakości - mówię mu co nie gra i każę szukać dalej i tyle.

od paru dobrych lat nie wyszukuję synowi ciuchów, butów, gadzetów szkolnych, ba - nawet nie kupię mu nawet zeszytów, bo mogą miec wg niego obciachowe okładki..

• mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 10:59
                          Ja tez od długiego czasu niczego sama nie kupuję dziecku, tylko jedziemy do sklepu, mówię jakie rzeczy mamy dzisiaj kupić, dziecko wybiera a ja akceptuję. Ale piórników w których można wybierać akurat nie ma, dlatego proszę o podpowiedzi. A tutaj jakiś fioł mi bełkocze o jełopach i przemocy ekonomicznej.

I tak, matka mi często mówi, że coś jest super i żebym sobie kupiła, a nawet o zgrozo, jak bąknę że chyba mi niepotrzebne, albo nie mam na to pieniędzy, to mi kupuje! Ojciec w ramach przemocy ekonomicznej potrafi mi całkowicie dam wybrać i sfinansować samochód, taka z nas patologia.
                  • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 13:22
                    makurokurosek napisała:

> To jednak nastolatek, a nie matka będzie tych rzeczy używać.
                    > Czy wam też matki garderobę i torebki wybierają

Ale matka musi wydać kasę i jak się będzie co miesiąc rozsiadać i zeszyty uciekać dołem to co ma tak chodzić cały rok🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • kotejka Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 22:14
      mój synio w technikum informatycznym nosi plastikowe rózowe etui, na łyzeczki, czy cos tam
      bez obciachu, bo mu tak wygodnie big_grin
      • kotejka Re: Piórnik dla nastolatka 24.08.20, 22:17
        synio młodszy nastolatek nosi 4you i tez zadowolony
        www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4265286_-pencil-case-mit-geodreieck-4you.html
      • anorektycznazdzira Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 06:57
        fajne smile
    • thank_you Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:11
      Moj syn ma taki: Tekst linku

Wybrał sobie czarny, bo takie są „męskie”. wink
    • princy-mincy Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:18
      Widzialam mase fajnych i niekoniecznie sa one dziewczynskie i dzieciece.
      Nawet dla 11 (jak wyczytalam ponizej, tyle ma Twoj syn) mozna znalezc bez problemu
      np tu eplecaki.pl/piorniki-szkolne-i-mlodziezowe/piorniki-mlodziezowe
    • monique_alt Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 08:42
      Sadzasz 11-latka przy allegro, wpisujesz piórnik czarny/szary/nasa/minecraft/krata (niepotrzebne skreślić) i sam wybiera. Wyskakuje setka stron piórników do wyboru do koloru.
      • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 25.08.20, 16:13
        11-o latek na bank potrafi znaleźć sam piórnik.
        Jak rozumiem, ma ten piórnik w nosie (w końcu kto by tracił ostatni tydzień wakacji na głupoty) , więc mamunia mu szuka,
        • monique_alt Re: Piórnik dla nastolatka 28.08.20, 15:39
          To nadal nie rozumiem problemu. Mamunia siada i wpisuje w allegro "czarny/szary ..." i dawaj.
      • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 09:31
        w tym wieku chlopak potrafi juz korzystac z wyszukiwarki, a jesli jakimś cudem nie to jest piekna okazja aby sie z nia zapoznał wink
    • tol8 Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 09:25
      Dakine albo saszetka
    • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 29.08.20, 09:28
      Nastolatek to sobie doskonale sam poradzi z takim zakupem jak bedzie czul potrzebę
    • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 21:51
      No i zamówiłam piórnik st. Right z trzema zamkami (tak, synuś wybrał rodzaj i nadruk ;P) i niestety porażka. Może i sam piórnik jest porządnie wykonany i na pewno nie rozleci się w kilka tygodni, ale ma wyposażenie z najniższej półki (źle ostrzące się kredki, drapiące pisaki i cienkopisy, ołówki i długopisy od razu poszły won), a wymieniać te przybory na inne trudno, bo pętelki z gumek są tak ciasne, że nawet te oryginalne cienizny ledwo się mieszczą. Przy próbie wciśnięcia cyrkla na miejsce spędziłam dobrą chwilę... dołożyć niczego nie można, nawet dodatkowego zakreślacza - nie ma miejsca.

Dalej szukam...
      • hanusinamama Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 21:55
        Wyposażenie w piórnikach od zawsze było badziewne....albo kupowac puste albo wymieniać zawartość.
        • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 21:59
          W herlitzach nie, ale w tym roku herlitz z wzornictwem zatrzymał się na ośmiolatkach.

Spodziewałam się, że wyposażenie będzie do wymiany, ale niestety, w ten piórnik prawie nic nie wchodzi. Ani lepsza temperówka, ani przeciętny długopis, szukam nawet odpowiednio małej gumki do ścierania...
      • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 00:06
        wez st. right z jednym zamkiem, taka wieksza saszetka, w srodku jest tez taka jakby wkladka z paroma gumkami. Bez wyposazenia, to co wkladaja do piornikow nigdy porzadne nie bylo.
    • hanusinamama Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 21:54
      Tak z ciekawości, nie złośliwie. Serio kupujecie nastolatkom plecaki, piórniki??
      • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 21:56
        Tak jeszcze bardziej serio - dajesz jedenastolatkowi 1000 złotych na wyprawkę szkolną i ma sobie kupić co mu się podoba?
        • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 22:26
          nie, ale dawałam zawsze po 50, 30, 20, zł na akcesoria jakie potrzebowała - piórnik, kredki, pióra itp. Kupowała je sobie sama. Plecak sama wybierała w necie, ja robiłam przelew.
          • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 22:31
            20 złotych to kosztuje jeden porządniejszy zeszyt A4. Jednak pozostanę w tym roku przy wysyłaniu mojego dziubdziusia do warzywniaka po sałatę, a wycieczki do centrum handlowego oddalonego o kilkanaście kilometrów z tysiakiem w portfelu to może w przyszłości.
            • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 23:24
              yhy, to ja pozostanę przy wysyłaniu młodej, która potrafi za 20zł kupić ich z 5 i więcej - widać jest bardziej ekonomicznie ogarnięta od ematki.
              • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 03.09.20, 23:38
                Jak dostaje 20 złotych, to musi sobie jakoś radzić. Jak będę pytać o tanie zeszyty, to koniecznie wpisz mi się do wątku.
                • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 00:54
                  gdybyś zamiast na wysokiej cenie bardziej skupiała się na jakości produktów, to nie musiałabyś teraz wybierać nastolatkowi piórnika i akcesoriów .
                  Moja córka od lat wie które firmy piśmiennicze mają produkty dobre jakościowo, ale zapewne dlatego że rysowanie to jej hobby, i wbrew twojej opinii za produkty np kohi-nora czy faber castell nie płaci majątku, ale jak ktoś skupia się na drogich gadżetach a nie na ich jakości to i na wyprawkę wątpliwej jakości wydaje 1000
                  • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 01:22
                    Długo tak jeszcze możesz dziamgolić? Wchodzę w wątek z nadzieja na link do fajnego piórnika, a tu wywody na temat rysunków córki jakiegoś jelopa i jej geniuszu w dziedzinie wyboru kredek 🤣
                    • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 01:37
                      widzisz gdybyś nie skupiała się na cenie to wiedziałabyś, że obydwie podane przeze mnie firmy mają szerszą ofertę aniżeli tylko kredki, ale czegóż można spodziewać się po osobie skupionej tylko i wyłącznie na tym by kupiony produkt był najdroższy, wszak czymś trzeba się chwalić, a skoro nie ma czym to przynajmniej ceną zakupionych produktów
                    • mid.week Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 06:51
                      mary_lu napisała:

> Długo tak jeszcze możesz dziamgolić? Wchodzę w wątek z nadzieja na link do fajn
                      > ego piórnika, a tu wywody na temat rysunków córki jakiegoś jelopa i jej geniusz
                      > u w dziedzinie wyboru kredek 🤣

az się jełopy palą do pomocy i podrzucania linkow 😂
                      • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:40
                        Jelop dalej lansuje się na kredki i piórniki. Ostatnio spotkałam się z tego rodzaju lansem jak babcia koleżanki z 1 klasy SP przywiozła jej pisaki z USA, w roku 1986.
                        • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 12:06
                          Pierwszy raz spotkałaś się z określeniem " jełop", że zachowujesz się jak pięciolatek który poznał znaczenie nowego słówka i wykorzystuje je w każdej swojej wypowiedzi
                          • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 12:11
                            Pierwszy raz spotkałam się, żeby jakaś matka słysząc inną, która prosi o polecenie piórnika, nazwała jej 11-latka jełopem. Od tej pory masz u mnie taki nick na forum.
                            • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 12:30
                              Jaka matka taki syn, nic więc dziwnego że wybierasz piórnik nastolatkowi
        • makurokurosek Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 00:39
          piórnik ani akcesoria do niego jak i plecak nie kosztują 1000 zł. Moja córka zdecydowanie lepiej wie co jej się podoba i co jej się przyda niż ja, z wyborem odpowiedniej jakości produktów również nie ma problemów, zapewne dlatego że z nich faktycznie korzysta.
      • mikams75 Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 00:03
        odkad mam nastolatke to potrzeby nie bylo, piornik i plecak sa nadal dobre z poprzednich lat, ale jakby cos bylo potrzebne, to tak, kupuje nastolatce rozne rzeczy. Nie mamy papierniczego blisko, takie zakupy zalatwiamy przy okazji innych wiekszych zakupow, wiec jedziemy razem po zakupy. A jeszcze czesciej to corka mi mowi co jest jej potrzebne i przy okazji kupuje.
      • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:22
        Ja nie kupuje :p
        Plecak ma, inne pierdoły jak będzie potrzebował, sam powie i sobie kupi. Zresztą w domu leży tego mnóstwo.
        Sadzam przed internetem, żeby sobie książki znaleźli i wrzucili do koszyka.

Ja z wyprawki kupiłam 10 zeszytów a Allegro.
        • 3-mamuska Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:44
          kanna napisała:

> Ja nie kupuje :p
          > Plecak ma, inne pierdoły jak będzie potrzebował, sam powie i sobie kupi. Zres
          > ztą w domu leży tego mnóstwo.

To po co ma mówić? Skoro sam kupi z każdego skupu się matce tłumaczy 😝

> Sadzam przed internetem, żeby sobie książki znaleźli i wrzucili do koszyka.
          >
          > Ja z wyprawki kupiłam 10 zeszytów a Allegro.
    • anorektycznazdzira Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 06:56
      Kupiliśmy w sklepie tzw papierniczym, młody (lat 14) sam wybrał i był bardzo zadowolony. Coś więc jest, ale nie wiem czy aby wszędzie, w marketach to chyba podstawówkowe klimaty.
    • mama_kotula Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 07:35
      Mój syn w pierwszej gimnazjum dostał na Dzień Chłopaka silikonowy piórniki w kształcie banana z Tigera, jest w drugiej LO, nosi w nim pióro i długopis na wypadek, gdyby się atrament skończył.

HInt: chłopcy w pewnym wieku potrzebują długopisu, linijki i cyrkla. W ekstremalnych przypadkach nastolatki płci żeńskiej noszą po kilka piórników - w jednym standardowe przybory, w drugim cienkopisy, w trzecim zakreślacze, w czwartym śmieszne gadżety z aliexpressu typu gumka do mazania w kształcie marchwi, zszywacz z głową pandy i tona naklejek.

Kupiłabym zwyczajnie jednokolorową saszetkę, pełno tego.
      A teraz idę poczytać wątek, bo nie wiem, jakie są warunki brzegowe i nawet ile ten nastolatek ma lat big_grin w razie czego odszczekam.
      • kanna Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:25
        W końcu rozsądny wpis.
        Moja nastolatka potrzebuje piórnik, bo (raz z kupą ścinków papierowych) trzyma w nim ściągi.

Potrzebuje, więc sobie zalazła i kupiła.
        • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:36
          Strasznie rozsądny. W tym roku po raz pierwszy w szkole mojego dziecka nie ma wspólnych szuflad z przyborami, tylko każdy musi trzymać w szkole swoje rzeczy i jest kategoryczny zakaz pożyczania od siebie choćby ołówków (i z tego co słyszę, w innych szkołach też jest ten zakaz). Program jest kreatywny, nauczanie jest w blokach, to nie jest tak, że kredki i nożyczki tylko na plastykę raz w tygodniu - wiecznie muszą smarować jakieś makiety czy plakaty.

A co do ściąg - to nasza polska plaga. Syn chodzi do szkoły, w której nie ma ściągania.
          • mama_kotula Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 13:37
            No ale w czym problem, nadal nie wiem. Piórników rozmaitych jest masa, nie wiem jakim cudem znalazłaś tylko "dziecinne" i dziewczęce".
            Żadnych rzeczy nie mogą trzymać w szkole, czy tylko nie można pożyczać?
            Nadal obstaję przy piórniku typu saszetka. Albo nawet dwóch - jeden na kredki, drugi na resztę. To spore ułatwienie organizacyjne.
            • mary_lu Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 13:41
              Ja tam nie wiem skąd takie cyrki w wątku piornikowym. Jakieś nieprzepracowane traumy z zerówki?
    • agus-ka Re: Piórnik dla nastolatka 04.09.20, 11:05
      W carreful były czarna nieduże piórniki z fajnymi napisami. Poza tym w pepco były malutkie gumowe piórniki, tez w kolorze czarnym. Cena coś ok 8-9 zł. Córka wzięła, ale w sumie nosi w niej jakieś kosmetyki, bo wolała ten z carrefula.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka