Dodaj do ulubionych

Szelągowska- plotkarsko

01.10.20, 09:56
plejada.pl/newsy/media-dorota-szelagowska-rozwodzi-sie-malzenstwo-corki-grocholi-przetrwalo-trzy-lata/4hyhjvd
Trzeci rozwód, po 3 latach, małe dziecko na stanie.
Co jest nie tak?
Lubicie ją? Bo ja bardzo, nie tylko z programów, ale kupuję to, co ona mówi, mam wrażenie, że to kobieta mądrze nastawiona do życia. Ale dotarło do mnie, że musi mieć w sobie jakieś pęknięcie, skoro kończy kolejny, młody związek zaraz po urodzeniu dziecka i wybudowaniu super domu.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:00
      Szelągowska miala dość mocno skopane dzieciństwo, to może być "nie tak"
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:04
        Gdyby wszyscy że skopanym dzieciństwem tak kończyli, to Polska byłaby krajem singli😉
        • najbardziej-normalny Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:08
          ajr27 napisał(a):
          > Gdyby wszyscy że skopanym dzieciństwem tak kończyli, to Polska byłaby krajem si
          > ngli😉

Ale naczelnik państwa jest singlem! big_grin
        • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:08
          Wiesz co, jak się komuś ze skopanym dzieciństwem uda stworzyć fajną, pełną rodzinę albo dobry, stabilny związek to super. I nie twierdzę, że to niemożliwe, ale niekoniecznie każdemu się uda. Nie wiem, czy Dorota Szelągowska przeszła terapię czy nie, ale rozwód rodziców, ojczym -alkoholik i pedofil, bardzo ciężka choroba matki i parę lat duuużej biedy to jak na dziecko i nastolatkę moim zdaniem dużo. Szukasz, co jest nie tak. No to moim zdaniem-właśnie to
          • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:07
            Nie miałam pojęcia o ojczymie pedofilu. Straszne.
            • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:12
              Przy czym chyba zarówno Szelągowska jak i Grochola twierdzą, że Doroty nie molestował. Ale krzywdził ponoć w inny sposób (opieram się tylko na wywiadach). W każdym razie uciekły od niego.
            • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:44
              Ale jej nie wykorzystywał, z tego co kojarzę. Na szczęście.
          • zosia_1 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:32
            przeszła terapię, wspomina o tym wielokrotnie wywiadach
        • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:12
          ajr27 napisał(a):

> to Polska byłaby krajem singli😉

lepsze to, niż wieloletnie tkwienie w kiepskim związku i fundowanie dzieciom patrzenia na to.
          • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:13
            Lepsze. Przy czym z wywiadów z Szelągowska na temat związku ze Sztabą wynika, że to też robiła.
          • damartyn Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:39
            alicia033 napisała:

>
            > lepsze to, niż wieloletnie tkwienie w kiepskim związku i fundowanie dzieciom pa
            > trzenia na to.

Zgadzam się co do zasady, tylko po co jej te śluby? Bez ślubu nie można? Nie chciałby mi się , znowu do urzędu stanu i z powrotem do sądu, znowu do urzędu stanu i sądu. Zawracanie gitary.
        • ginger.ale Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:10
          ajr27 napisał(a):

> Gdyby wszyscy że skopanym dzieciństwem tak kończyli, to Polska byłaby krajem si
          > ngli😉

Ciężko ją nazwać typowym singlem..
          Praktycznie całe życie w związkach, z 1 i 3 mężem dzieci, z drugim kilkanaście lat razem.
    • nocnamagia Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:03
      Na początku ja lubiłam, ale po obejrzeniu bardzo wieeelu odcinków remontów i obserwacji jej stosunku do pracownikow uważam ją za toksyczna manipulantke. Chociaż ktoś inny mógłby nazwać to kobiecą mądrością
      • feiticeira Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:40
        Mam bardzo podobne odczucia na jej temat
      • gaskama Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:10
        Oooo, też tak uważam. Wszyscy pieją nad nią a ja jej nie lubię. Ładnie to ujęłaś. Ona zdecydowanie nie jest taka sympatyczna za jaką chce uchodzić. I widać to nawet w programie po tym, jak ludzie z jej ekipy odnoszą się do niej.
        • nocnamagia Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:28
          Ona na pierwszy rzut oka wydaje się taka fajna, miła, wesoła, pozytywnie zakręcona, a ekipa mimo tej fajności stoi przed nia na bacznosc.
          • gama2003 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:38
            Możesz mieć rację.
            A możesz nie mieć.
            Ci ludzie są w telewizji, na wielu to działa paraliżująco. Ta sama ekipa pracuje w innych programach- chyba dwa jeszcze kojarzę. I zachowują się identiko. Może ma być w konwencji, że robią swoje i tyle. Nie gadając i nie pajacując.
            Dwa - praca z ekipami remontowymi to jazda bez trzymanki. I trzymanie surowego dystansu i wymagania to podstawa. Co w sumie dotyczy każdej firmy. Niestety. Chyba nigdzie luzacka koleżańska atmosfera długoterminowo nie zaprocentowała.
            Nie mówię o szefie zamordyście, ale szefie- szefie. Od decydowania i wymagania.
            Dlatego oceniam to ostrożnie.
            • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:02
              Uważam podobne
            • memphis90 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:43
              Przecież ona nie jest żadną szefową, to prowadząca. Szefem jest reżyser. I skoro ekipa pracuje w iluś tam produkcja, to o jakim paraliżu wywołanym kamerą mówimy? Teorii o "surowym dystansie" ze współpracownikami nie kupuję.
    • najbardziej-normalny Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:04
      ajr27 napisał(a):
      > Co jest nie tak?

Ciekawe czy to jej wina czy mężów?
      • mama.pracujaca Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 08:01
        najbardziej-normalny napisał(a):

> ajr27 napisał(a):
        > > Co jest nie tak?
        Może u ciebie ,, jest nie tak" i zadzrościsz jej zaradności życiowej oraz ,, kolejnych domów".?
    • purchawka2017 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:07
      Być może jest bardziej skupiona na pracy niż na mężu. Faceci tego nie lubią.
    • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:08
      ajr27 napisał(a):

> Co jest nie tak?

Nic?
      Może już wie, że z tej mąki chleba nie będzie i nie warto się wspólnie męczyć dalej.
    • ga-ti Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:14
      Bardzo ją lubię. Według mnie jest pełna energii, radości, taka pozytywna kobieta i śliczna. W programach czasem 'odjedzie', ale wiadomo, to jest pewnego rodzaju szoł, więc musi się dziać. Za to w "Tu jest pięknie" jest całkiem spokojna wink
      Nie wiem, co jest nie tak, trochę żal, że się jej rozsypuje życie osobiste.

Ps. Czy tylko ja jedna nie wiedziałam, że jest córką Grocholi?
      • zamyslona_ona02 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:42
        Też nie wiedziałam wink Takie zaskoczenie.
      • pade Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:14
        Też nie wiedziałamsmile
      • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:16
        Wow! Przyznam, że jestem zaskoczona, ze Wam to jakoś umknęło.
        Ale za to ja jej zupelnie nie kojarzę z Roweru Błażeja a oglądałam ten program dość często.
        • barattolina Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:18
          Bo ona wtedy miała ciemne, długie i kręcone włosy.
      • beata985 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:14
        Czego to się jeszcze człowiek z ematki nie dowie...
        Też nie miałam pojęcia że jest córką Grocholi
        • simply_z Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:37
          A Grochola to chyba tez siostrzenica Urbana, tak ze hm..
          • ga-ti Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:26
            Uf, nie jestem sama wink Czego to się człowiek z ematki nie dowie wink
          • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:00
            simply_z napisała:

> A Grochola to chyba tez siostrzenica Urbana,

nie, to nie jest jego siostrzenica.
            Katarzyna Grochola jest córką brata pierwszej żony Urbana.
            • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:01
              Jejku, co za kombinacyje 🙈
              • sol_13 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 06:43
                Tez ciezko nad tym myślę, ale wychodzi mi, że w każdym razie nie jest rodziną Urbana
                • alpepe Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 20:06
                  Spowinowacona wink
      • nutella_fan Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 20:58
        Serio nie wiedziałyście? Przecież ona na tym wypłynęła, córka sławnej matki.
    • mary_lu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:16
      Żeby wszyscy mieli takie pęknięcie, które powoduje ze mają dwójkę dzieci, które kochają, dobrą relację z matką, przynajmniej jeden dość długi, dobry związek oraz spektakularną jak na nasze warunki karierę.

Ot, związki się rozpadają. Między nią a Sztabą była chemia promieniującą z każdego zdjęcia, tu się chyba nie udało, bo on potrzebował kobiety skupionej na nim w 100% (co wnioskuję po tym, że związał się potem z własną menagerką), Szelagowska wnosiła o rozwód z orzekaniem winy męża, wiec to nie z nią było COŚ NIE TAK.
      • evolventa Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:09
        matko, skąd Wy takie szczegóły wiecie?
        • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:15
          Też mnie to zastanawia. A najbardziej ta chemia ze zdjęć.
          • anika772 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:35
            Czasami widać, i chemię i jej brak.
            Chyba ostatnio Sara i Artur Boruc rzucili mi się w oczy gdzieś na fotce. Widać chemię i ogień; no chyba że są doskonałymi aktorami.
            • black_magic_women Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:39
              anika772 napisała:

> Czasami widać, i chemię i jej brak.
              > Chyba ostatnio Sara i Artur Boruc rzucili mi się w oczy gdzieś na fotce.

A mogłabyś to jakoś przybliżyć? Na żywo to chyba bym rozpoznała, że jest chemia, ale na zdjęciu? Pytam poważnie.
              • anika772 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:43
                Widać, po prostu, po spojrzeniach, kierowaniu się w swoją stronę itp.
                Chyba ze aktorstwo🤔
                • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:08
                  Wśród celebrytów żyjących z wizerunku ciężko byłoby mi wyciągnąć jakiekolwiek wnioski nt. relacji po czytaniu ich mowy ciała. Na żywo już prędzej, nieraz mówiłam koleżance/koleżankom, że jakiś facet czuje do nich miętę, ta zaskoczona, a po czasie przyznawała mi rację.
            • simply_z Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:39
              taka chemia, ze nie przeszkadzalo mu zrobic kolejnego dziecka studentce w Glasgow.
              • bye-bye Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 06:57
                A skąd ty to wiesz?

I nie pytam złośliwie🙂
                Chodzi mi o to czy z pudła czy np. to twoja znajoma jest w ciąży.

W sumie byłoby to smutne. Wydają się naprawdę fajna para.
        • mary_lu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 18:08
          Podoba mi się Szelągowska (z urody, energii i zawodu - uwielbiam wnetrzarstwo), to wchodzę w artykuły o niej na Pudlu i łatwo wszystko zapamiętuję. Tzn. siedzę w nocy przed komputerem, chcę się dokształcać, wpisuję w Google pubmed, a tu pudelek! Słownik w telefonie mi zamienia!
      • hosta_73 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:21
        Gdzieś czytałam, że Dorota chciała dziecko a Sztaba nie. Po czym, po rozstaniu Sztaba szybko został ojcem. Jeśli to prawda, to współczuję dziewczynie, musiało zaboleć.
        Lubię ja, ma taką fajną energię 💚. Lubię jej głos i sposób mówienia. Kurde, mój typ 😋
    • kropkaa Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:21
      Ona jest gwiazdą, a gwiazda może być tylko jedna. Poza tym gdy kręcą np. serię o hotelach, to są cały czas w rozjazdach - są 5-6 dni poza domem, wpadają na 1-2 dni i znowu wyjazd.
      • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:45
        Ale chyba zwiazek rozjazdowy latwiej utrzymac? Bo sie wad partnera nie widzi, a jak intensywnie pracujesz, to i tak nie masz czasu na romanse.
        • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:52
          annajustyna napisała:

> Ale chyba zwiazek rozjazdowy latwiej utrzymac?

niespecjalnie. Można np. dojść do wniosku, z nieobecnym partnerem to żaden związek.

> a jak intensywnie pracujesz, to i tak nie masz czasu na romanse.

zdaje się, że tu rozwód z winy pana.
        • kropkaa Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:03
          Może pan nie chciał żyć sam, nie wiem.
    • sofia_87 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:22
      Bez przesady, kobieta ma niemal 40 i 3 nieudane związki w życiu, to tak dużo?
      Z pierwszym mężem nie wyszło, ale była bardzo młoda, pojawiło się dziecko, nie było za bardzo szans na sukces, ze Sztaba była kilkanaście lat, choć pewnie niepotrzebnie decydowali sie na ślub. O obecnym związku niewiele wiemy, ale nie ona pierwsze i nie ostatnia się rozwodzi mając małe dziecko, bez przesady
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:13
        Dużo.

Jeden rozwód - no dobra, nie pykło, wypaliło się, każdy może się pomylić, związki kończą się po latach. W normie.

Trzy rozwody - z pacjentem jest coś mocno niehalo.
        • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:18
          dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Trzy rozwody - z pacjentem jest coś mocno niehalo.

też uważam, że konkubinaty są lepsze.
      • hanusinamama Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:16
        Serio 3 rozwody to mało?
        • sofia_87 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:18
          A gdyby to były tylko związki bez rozwodów, to byłoby dużo?
          W przypadku 40 latki?
          • memphis90 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:50
            Tylko jeden dzieli ją od Wiśniewskiego...
            • sofia_87 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:54
              1,5😁
              Wiśniewski chyba się ożenił, piąty rozwód wkrótce.
              • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:58
                I on ma dzieci z trzema paniami.
        • najbardziej-normalny Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:22
          hanusinamama napisała:
          > Serio 3 rozwody to mało?
          >

Jeśli nie było ślubów kościelnych, to się nie liczą. Ani śluby ani rozwody big_grin
          • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:47
            Ze Sztabą podobno był.
            • daniela34 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:59
              Tak.
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:05
        Tak, uważam, że to dużo, nieważne, czy formalny związek, czy nie.
        • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:17
          To ile jest normalnie? Do końca życia z chłopakiem z liceum?
        • sofia_87 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:23
          Nie znasz 40 latek po trzech nieformalnych związkach, w tym jednym kilkunastoletnim?
          • koronka2012 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 00:01
            Ja na przykład znam zatrzęsienie takich kobiet. W zasadzie trudno byłoby mi wskazać takie które miały mniej niż trzy długie związki będąc w wieku Szelągowskiej
            • sol_13 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 06:47
              To prawda, ale jak sa sluby to jakos inaczej się na to patrzy.
    • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:35
      Tkwienie w związku nie jest z automatu sukcesem, a jego rozpad - porażką.
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:58
        Dla mnie taki przebieg życia osobistego świadczy o nierozważnym wchodzeniu w związki. Początki są złe, nie końce. Jeżeli ktoś decyduje się na dziecko z człowiekiem, który po 3 latach ma już inną panią, do tego ona jako matka, intensywnie pracowała, to gdzie był w tym momencie tata dzidziusia? Rozglądał się za nową du.. Coś jest nie tak.
        • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:16
          A to jej wina, że ja facet zdradzał? Z nią jest coś nie tak?
          • gama2003 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:18
            Nie wiesz ? Złą kobietą była.
            Było na forum milion razy. A z ust panów tutajszych to wręcz sztandarowe stwierdzenie.
            • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:24
              Wiem, wiem, zajezdzala biednego misia i nawet loda w podzięce nie było big_grin
        • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:16
          ajr27 napisał(a):

> Dla mnie taki przebieg życia osobistego świadczy o nierozważnym wchodzeniu w związki.

aha, jej wina, bo w szklaną kulę nie zajrzała, żeby zobaczyć, co będzie za 3 lata.

> Jeżeli ktoś decyduje się na dziecko z człowiekiem, który po 3 latach ma już inną panią,

ojp...
          • sofia_87 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:20
            Poza tym, przypominam, że nie zawsze decydujemy się na dzieci ☺
          • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:50
            Nie winię jej! Ale to trzeci mąż, a ona gada w wywiadach mądre rzeczy świadczące o potężnym doświadczeniu życiowym. Tu mi zgrzyta i zastanawiam się, gdzie jest diabeł pogrzebany.
            • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:56
              W tym że niepotrzebnie ślub bierze. Byłaby bez ślubu to nitki by jej rozwodow nie wyliczał.
              • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:05
                Upraszczasz😀
                • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:10
                  Ależ nie. Zauważ że nikt nie ma problemu z tym, że ludzie są w kilku związkach:na przykład jakiś dwuletni na początku studiów, potem pięcioletni, potem koło trzydziestki ślub i na czterdziestkę rozwód. Normalna sprawa, ludzie się rozwodzą. Ale gdyby te wcześniejsze dwa też były sformalizowane to ojej, skandal, trzy rozwody to nienormalnego
                  • trampki-w-kwiatki Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:16
                    Słuszna uwaga. Ale wiadomo, w naszej kulturze ślub to już takie poważne zobowiązanie, że absolutnie musi się świat walić, żeby go rozwiązać. Poza tym ludzie jakoś tak pobłażliwie traktują konkubinaty, jakby ich wcale nie było. Dlatego rozpad konkubinatu nie rzuca się nadmiernie w oczy. Ot, i tak co to był za związek, żyli na kocią łapę. Nie to, co małżeństwo!

Byłam z moim byłym lat naście, w tym siedem lat narzeczeństwa. I ciągle słyszałam, jak to tak, rozwodzić się, gdy nawet siedem lat od ślubu nie minęło. Nikt nie zauważał tego, że do ołtarza szliśmy już jako stare małżeństwo. O obecnym związku nawet nie wspomnę. Dla rodziny zupełnie nie istnieje, bo to przecież konkubinat.
                    • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:47
                      Tylko w kulturze i obyczaju małżeństwo stoi wyżej niż związek niesformalizowany? Przecież w prawie również są określone przywileje dla małżeństw.
                      • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:05
                        jolie napisała:

> ? Przecież w prawie również są określone przywileje dla małżeństw.

są.
                        Niesłusznie. W cywilizowanych krajach prawodawstwo już dawno od tego odeszło.
                        • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:16
                          W których czyli?
                      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:11
                        O, to to. Małżeństwo to prawne obowiązki, ale i przywileje. Konkubinat w świetle prawa nic nie znaczy, trudno, żeby funkcjonował w świadomości społecznej. Mam znajomego, który się ożenił tylko dlatego, bo szlag go trafił, jak jego wieloletnia partnerka poważanie zachorowała, a on poobijał się od wszystkich drzwi w szpitalu.
                        • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:16
                          Konkubinat znaczy coś w prawie karnym, gdzie występuje tzw. osoba bliska.
                        • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 08:59
                          Dziwne...partner normalnie odwiedzał mnie w szpitalu, porodu też rodzinne. Ja odwiedzałam w szpitalu jego dzieci
                      • trampki-w-kwiatki Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 23:27
                        Oczywiście, że prawnie też. Widzisz, mi nie o to chodzi, żeby ten stan rzeczy kwestionować. Mówię o tym tylko dlatego, żeby pokazać, że następstwem jest to, że nie zauważa się w cudzym życiorysie tych konkubinatów. A małżeństwa już tak. I stąd potem te rozważania o tym, że trzy małżeństwa Szelągowskiej sugerują , że coś z nią nie tak. A u kogoś innego nie zauważymy zupełnie kilku związków nieformalnych, a nawet jeśli zauważymy, to nie uznamy od razu, że trzy narzeczone czy konkubiny źle świadczą o człowieku.
                • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:54
                  ajr27 napisał(a):

> Upraszczasz😀

wcale nie.
          • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:49
            To ten jej aktualny jeszcze mąż ma już nową?
    • gama2003 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 10:51
      Pęknięcie to jedno.
      Bagażem pewnie jest na zawsze. Przeszło sporo niefajnych rzeczy jako dziecko.

Ale pierwszy ślub był jakoś smarkato, bo dziecko w drodze. I rozwód bardzo szybko.
      Ze Sztabą byli bardzo długo, wtedy Dorota chyba była partnerką od wszelkich domowych poruczeń, cichutka medialnie.
      Ślub i kariera własna....
      Rozwód z winy Sztaby.
      Trudno psy wieszać na niej skoro tak było.
      Choć ktoś pewnie zarzuci, że zaniedbywany Sztaba potrzebował uwagi itd. A nie żony wyjazdowej.....

Trzecie małżeństwo licho wie jak wyglądało.
      Szkoda.
      Myślę, że coś bardzo źle się zadziało, skoro taka decyzja. Moze faktycznie kariera Doroty przerosła pana, może coś innego.

Lubię ją i przykro mi, że się nie udało. Bo jakoś tak, właśnie ona chyba jako jedno z nielicznych ,, czyiś ,, dzieci naprawdę duzo osiągnęła. Jest dobra w tym co robi. Bo przecież to nie tylko programy a hulający codzienny biznes. Bez predyspozycji i własnej rzetelnej pracy to by nie toczyło się tak dobrze.
      Chyba tylko Maciej Stuhr też tak dobrze szansę wykorzystał, że stworzył własną aktorską markę.
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:06
        Też mi imponuje jej kariera, bo to chyba jedyne dziecko gwiazdy, które zrobiło karierę w dziedzinie nie związanej z zawodem rodzica. Świetnie wstrzeliła się w rynek, bo zaczęła swoje programy z początkiem boomu na wnętrza wśród Polaków
        • roks30 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:23
          Ona już wcześniej zaczęła w tv pracować. Najpierw Rower Błażeja, potem Kuchnia +, Domo +( "Dach nad Gwiazdami, Domy Gwiazd, Hotelove) potem TVN style i programy o metamorfozach i poszło. Mniej więcej kiedy przechodziła do TVN rozpadł się związek ze Sztabą. Moim zdaniem on chciał mieć dziecko, a ona akurat zaczynała wielka karierę.
          • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:56
            Tego nie wiesz. Mnie akurat Sztaba wygląda na faceta, który nie chce dzieci. Zauważ, że ona w środku galopującej kariery jednak dziecko urodziła. W świeżym związku.
            Ale to oczywiście gdybanie, nikt im do łóżka nie zaglądał
            • heca7 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:14
              Ale Sztaba przecież ma dziecko w nowym związku. I to jakoś zaraz po rozpadzie małżeństwa z Szelągowską.
              • roks30 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:57
                No właśnie o tym mówię, że on szybko miał to dziecko. Natomiast ona te małą urodziła w 2018 roku, jak jej pozycja w TVn się ugruntowała.
            • roks30 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:09
              No właśnie w środku a nie na początku. W 2013 bierze ślub że Sztabą, 2014 przechodzi z niszowej jednak stacji Domo+ do TVN, a w 2015 już są po rozwodzie.
            • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:51
              Przecież Sztabą ma z aktualną żona syna?
    • bei Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:18
      Szkoda, ze się nie udało. Lepiej rozstać się, niż tkwić w złym związku. Na pewno ułoży sobie szczęśliwe życie.
    • kozica111 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 11:52
      Może łatwo się zakochuje a jak zakochanie uleci okazuje sie ze trwalszy więzi nie ma.
    • hanusinamama Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:02
      nie wiem czy tu tak jest ale mam koleżankę która własnie 3 raz się rozwodzi. Za pierwszym razem było jej trudno...ale przeszła to przęzyła, dała sobie rade sama z dzieckiem. Drugi rozwód był juz duzo szybszy i jak mowi juz sie nie bała. Wiedziała ze da radę...w 3 związek wpakowała sie dość szybko i szybko skonczył sie rozwodem. Mam wrażenie, ze po pierwszym wie ze to nie koniec świata. Tym razem facet chciał działać, naprawiać..jakąs poradnie dla par znalazł. Nie ona wniosła o rozwód. Sama mowi ze nie ma co czasu tracic na naprawianie jak mozna miec nowy związek...
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 12:16
        Hobbystka😉
        Ale tak, wierzę, że na takie rzeczy można się uodpornić. Może dlatego ponowne małżeństwa kończą się statystycznie szybciej niż pierwsze.
        • danka88 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:40
          W hameryce to takie normalne , u nas kobieta po rozwodach najchętniej została by spalona na stosie
          Babka ma kase , to żyje jak chce . niestety większość małżeństw nie może sobie pozwolić na rozwód tylko i wyłącznie z powodu kwestii finansowych, ludzie tkwią w nieudanych związkach ze strachu
          • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:52
            Że strachu przed finansami i braku perspektyw na inny związek.
          • hanusinamama Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:49
            Tez własnie piszę ze była bezpieczna finansowo...pierwszy rozwód był trudny, następne duzo łatwiej i decyzje podjąc i przejsc przez to.
      • yennefer.00 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:10
        Kurcze, dziewczyny serio to, co piszecie nie świadczy o pełnym zdrowiu w aspekcie emocjonalno-relacyjnym i wcale nie chodzi o to, że trzeba mieć tylko jeden związek w życiu..
        • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:16
          Uważam podobnie. Raz można źle trafić i wtopić, ale 3 razy? To chyba u niewyuczalnych.
          • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:04
            jolie napisała:

> To chyba u niewyuczalnych.

to mówisz, że jak można poznać, że facet po xlatach cię zdradzi?
            • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:40
              Nie można, nikt nie ma szklanej kuli.
              • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:07
                no to jak Szelągowska miała poznać, że źle wybrała i po 3 latacj facet ją kantem puści?
                Ze Sztabą była zresztą analogiczna historia.
          • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 20:24
            Ale co to znaczy wtopić? Jak związek nie jest do końca życia to od razu wtopa?
            • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 20:33
              Wtopić- wybrać złego partnera.
              • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 20:39
                Ale dlaczego uważasz, że rozpad związku oznacza, że się wybrało złego partnera? Co to znaczy "zły"? Można na prostu w danym momencie mieć zbiezne cele, pomysły na życie, a potem to się rozjeżdża. Co w tym złego?
                • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 20:49
                  A to w tym złego, że jeśli są dzieci/plany rodzicielskie, to warto zastanowić się, z kim się je ma/planuje, żeby one miały minimum bezpieczeństwa przynajmniej do okresu podstawówki. U ludzi bezdzietnych z wyboru może (choć nie musi) być inaczej. Życie bywa wystarczająco negatywnie zaskakujące z zewnątrz, po co z góry jeszcze zakładać tymczasowość relacji, to też nie wiem.
                  • ggrruu Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 20:52
                    Ze Sztabą nie miała dzieci przecież. Mnie świadomość tymczasowości nie przeszkadza, zakładam, ze tak się może zdarzyć z róznych względów i staram się dbać o to, co jest.
                    • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:19
                      Sztabą był jak ojciec dla jej syna. Zresztą wciąż ma kontakt z tym młodzieńcem jak z własnym.
                    • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:36
                      Świadomość, że wszystko może (choć nie musi) się skończyć to ma chyba większość ludzi. I w sumie nie wiem, po co czepiasz się słów.
                • trampki-w-kwiatki Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:21
                  Dokładnie. Ja się rozwiodłam, bo mój mąż miał romans z inną kobietą i nie dbał o mnie. Ale nie uważam, że wtopiłam wychodząc za niego. Tego nikt nie mógł przewidzieć. Wyszłam za mąż za super fajnego faceta, mojego przyjaciela, którym zostanie w jakimś sensie na zawsze. To małżeństwo się skończyło, ale nie żałuję, że było.
                  Życie jest długie. Można przeżyć kilka szczęśliwych miłości, nawet jeśli każda z nich będzie mieć taki sobie finał.
                  • jolie Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:33
                    A to jest wątek o Tobie?
                    • trampki-w-kwiatki Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 23:29
                      A ciebie co użądliło?
                      To jest wątek o tym, co jest "nie tak" z babką, która miała trzech mężów.
                  • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:35
                    Ja akurat w pewnym sensie wtopilam wychodząc za mojego eksa, ale staram się widzieć pozytywy.
        • hanusinamama Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:50
          Ja nie mowie ze to jest zdrowe lub nie jest. Piszę tylko ze ona sie bała tylko za pierwszym razem. Potem deyzje o rozwodzie szły łatwiej
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 13:47
      Wystarczy, że nie znosi kompromisów.
      Moja siostra jest taka, jak jej coś nie pasuje to wypad, natomiast mając świadomość swojej zajebistosci - bo jest na prawdę fajna - po prostu nie wyszla za mąż ani nie ma dzieci.
      Jest super siostra, koleżanką i przyjaciółką, facet dla niej się jeszcze nie znalazł.
      • yennefer.00 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:10
        I myślisz, że to jest do końca zdrowe?
        • nenia1 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:22
          Zależy jak zdefiniujemy "zdrowe".
          • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:47
            Na pewno nie do końca dojrzałe.
            • mama.pracujaca Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 08:17
              annajustyna napisała:

> Na pewno nie do końca dojrzałe.
              A może bardziej dojrzałe i odpowiedzialne od łowienia na siłe chłopa przywiązania go do siebie dzieckiem?
              Każdy ma jedno życie i ma prawo przeżywać je jak chce. Nie każdy upatruje swoje szczęście w utrzymywaniu małżeństwa. Znam wiele osób, które są szczęśliwe same, ze sobą i niewyobrażają sobie życia w takich związkach jakie niestety najczęściej wystepują. Mają tez większe ,, branie" więc nie muszą ,, walczyć nieustatnnie" lub przymykać oczy, czy jak ktoś to nazwał ,, pójść na kompromis". Fakty są takie, że co drugie małżeństwo to jeden wielki układ i zobowiązania! Najczesciej kobieta trzymająca się kurczowo chopa, ktorego usidliła udaje, że nie widzi zdrad i innych patologii.
              • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 08:24
                My nie piszemy o ludziach, ktorzy wybieraja samotnosc, tylko o takich, ktore nie umieja i nie chca pielegnowac zwiazku. Nikt nie pisze o lapaniu na dziecko. Zlapala Ciebie albo Twojego misia tak ktoras?
                • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 08:24
                  ktorzy
              • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 18:50
                Tia, pogadamy o tym braniu po 40-50 roku życia, to dopiero zabawne. Zwłaszcza że niektóre kobiety wyglądają o 10 lat więcej niż metryka wskazuje a i samotnych facetów jakby mniej zainteresowanych czymś więcej niż szybkim bzykaniem. Ale jak mówi przysłowie - jak sobie pościelesz tak się wyśpisz
                • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 19:09
                  Ja akurat obserwuję, że to faceci często wyglądają o wiele starzej. A wymagania mają, że jojo.
                  • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 19:10
                    Hoho
                    • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 22:13
                      annajustyna napisała:

> Hoho

Bzykać się z Mikołajem to już desperacja🤭
        • anika772 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:36
          yennefer.00 napisała:

> I myślisz, że to jest do końca zdrowe?
          Jeśli siostra jest zadowolona, to tak.
          Wielu kobietom przydałaby się taka bezkompromisowość, jakąma ta siostra.
          • yennefer.00 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:34
            Wszystko zależy od natężenia i sytuacji, nie chodzi o podejście zero-jedynkowe. Ważne, żeby człowiek stawiał granice i nie dla sobie wejść na głowę, ale pewna doza elastyczności to też jeden z elementów "zdrowia"
          • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 17:48
            Jeśli przy tym krzywdzi innych, to nie wiem, czy takie zdrowe.
            • simply_z Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 19:47
              bo siostra tak powiedziala..? lepsze chyba to niz 3 sluby.
            • anika772 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:38
              annajustyna napisała:

> Jeśli przy tym krzywdzi innych, to nie wiem, czy takie zdrowe.

A w jaki niby sposób krzywdzi?
              Wygląda na to, że wręcz chroni panów przed skrzywdzeniem, bo kiedy uznaje, że się dla siebie nie nadają, to ich oddala. Dla obopólnego dobra.
              • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:43
                Chyba że tak...
    • nenia1 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 14:57
      Lubię, metamorfozy też ma ciekawe, jedyne co mnie dziwi to parcie do ślubów, babka samodzielna, finansowo niezależna, dobrze zarabia, jeszcze młoda więc pewnie o podatkach od spadku nie myśli, po co jej te śluby? Po drugim zdecydowanie dałabym sobie spokój na jej miejscu, właśnie po to by nie trafiać na łamy gazet w oparach "kolejnego rozwodu" i by się ludzie nie zastanawiali "co z nią nie tak", rozpad konkubinatu społeczeństwo zdecydowanie mniej przeżywa, bo to dla wielu ciągle "związek drugiej kategorii i taki trochę na niby".
    • anika772 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 15:37
      Widocznie miała powód.
      Stać ją na rozwód, finansowo i emocjonalnie, to go bierze.
    • abecadlowa1 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:35
      A musi być coś nie tak? Rozwodzi się, bo chce i może.
      Przez wiele wypowiedzi w tym wątku przebija założenie, że małżeństwo powinno być dożywotnie. I że rozwód oznacza, że źle się wybrało partnera. Przy takim aksjomacie rozwód z pewnościa będzie wstydliwą porażką, albo czymś niezdrowym.
      Ale ludzie się zmieniają, rozwijają, dojrzewają albo wręcz przeciwnie - popadają w kłopoty, które stają się uciążliwe dla ich partnerów. Nikt nie jest taki sam przez całe życie. W związku z tym bywa, że ludzie przestają do siebie pasować. Rozwód nie oznacza, że związek był zły. Związek trwa dopóki korzyści dla obu stron przewyższają koszty.
      • trampki-w-kwiatki Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 21:23
        Otóż to.
      • simply_z Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 22:22
        celebryci po prostu intensywniej żyją, więcej kasy i tzw, pokus, więc też częściej i chętniej się rozstają.
      • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 23:39
        To po co w ogóle się żenić? Ładnie piszesz, ale mimo wszystko... Pod tym względem jestem staroświecka. Lubię wierzyć w trwałość małżeństwa, uważam, że zostało wymyślone dla przytrzymania przy sobie dwojga kochających się ludzi. W sumie dramat, że uczucia się tak zdewaluowały. W tym wątku nikt nawet nie zająknął się o miłości.
        • hummorek Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:17
          Rozwód się nie komponuje z miłością jakby...
        • abecadlowa1 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 17:30
          Ja w ogólę lubię wierzyć w trwałaść relacji między ludźmi. Dotyczy to też przyjaciół, rodziny. Ale przecież wielorotnie tak bywa, że te relacje się kończą. Czasami gwałtownym konfliktem, a czasami naturalnie się wypalają. Przyjaciółka może przestać być bliska i mąż podobnie. Relacja, która była dobra i korzystna dla dwóch osób staje się niewygodna z powodu rozjeżdżających się przekonań, aspiracji. Uważam, że relacje z ludźmi wymagają pielęgnowania, ale małżeństwo samo w sobie nie jest taką wartością, by tkwić w nim wbrew sobie.
          • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 05:54
            Smutne że tylko nieliczni potrafią pielęgnować przyjaźnie, małżeństwo, partnerstwo. To wyższy stopień świadomości i rozwój człowieka. Ludzie nie potrafią słuchać, rozumieć skąd inni mają takie a nie inne poglądy, jakie doświadczenie za tym stoi. Łatwiej rzucać sloganami, prychać, pouczać
    • iberka Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 16:50
      Działa mi na nerwy zatem nie oglądam, nie słucham, nie kupuję
      • milupaa Re: Szelągowska- plotkarsko 01.10.20, 23:44
        Ja ja kiedyś lubiłam ale też mi już działa. Jak ona może być normalną po takich przejściach w dzieciństwie. Niektóre jej projektu mi się podobają a inne nie, jest powtarzalna a to nudne. W przeciwieństwie do niej Grochole lubię, fajna babka.
        • roks30 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 09:28
          O to to. Też uważam, że projektantka z niej żadna. Nic nadzwyczajnego nie pokazuje. Ciągle właściwie to samo. Biała zabudowa, cegiełka i wytwory marketu budowlanego na C. Tak że trochę zaczyna zjadać własny ogon. Bardzo ja lubiłam w programie Dach nad Gwiazdami. Teraz niestety powinna zjeść Snickersa, bo trochę gwiazdorzy.
          • milupaa Re: Szelągowska- plotkarsko 04.10.20, 13:11
            Mi się podoba jej program "Tu jest pięknie". Fajne miejsca i niezwykłe można odkryć. Ale tam też gwiazdorzy wink
            • bromba11 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 09:33
              W tych programach zawsze wygląda jakby mówiła "a teraz dziewczyny pokażę wam jak się trzyma wiertarkę!". Poza tym jej majsterkowanie polega na tym, że np przykłada narzędzie do deski albo ściany, potem jest cięcie montażowe w programie i już widzimy jak dana czynność jest zrobiona (w domyśle przez kogoś innego". Ogólnie sztuczne to i reżyserowane bardziej topornie niż programy Gesslerowej.
    • marianna1960 Re: Szelągowska- plotkarsko 02.10.20, 10:05
      Jej wnętrza szaro białe apteczne klimaty a osoba nie mam zdania.
    • agata_abbott Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 09:14
      Mnie co innego w tym wszystkim zastanawia - ze ludzie potrafią ekspresowo przemknąć przez wszystkie etapy związku - od poznania się, przez ślub, dziecko (niekoniecznie w tej kolejności), rozwód. Wszystko w 2-3 lata. Niektórzy tyle ślub planują...
      • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 09:26
        De facto nie wychodzą poza etap zakochania. A jak on minie właśnie po 2-3 latach, to nuda. No to trzeba się rozejść, co robić...
        • agata_abbott Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 09:49
          I to mnie fascynuje i jednocześnie przeraża. Szczególnie, jak we wszystko zamieszane jest jeszcze jakieś małe dziecko.
          • ajr27 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 10:03
            Prawda?
            Ta znamienna długość związku, 2-3 lata sugeruje, że niebyła to dojrzała relacja.
            • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 22:10
              ajr27 napisał(a):

> Ta znamienna długość związku, 2-3 lata sugeruje, że niebyła to dojrzała relacja

oczywiście, należy do śmierci tkwić w zwiazku z facetem, który zdradził.
              Albo przynajmniej pomęczyć się jeszcze parę lat w złym związku, co by publisi szybkim, czystym cięciem nie bulwersować...
              • agata_abbott Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 08:43
                Ja nie twierdze, ze tak trzeba. Ale po co ślub i dziecko w zasadzie od razu po poznaniu? Sa celebrytki (nie twierdze, ze Szelagowska akurat), które co trzy lata maja kolejnego faceta, kolejny ślub i rozwód. Skoro jeden zdradzał, to może trzeba jednak spędzić trochę czasu, żeby poprzyglądać się temu kolejnemu, wyjść ze związkiem poza fazę zakochania i dopiero wtedy decydować się na coś więcej?
                • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 12:06
                  Bongo
                • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 13:53
                  agata_abbott napisała:

> Skoro jeden zdradzał, to może trzeba jednak spędzić trochę czasu, żeby poprzyglądać się temu kolejnemu, wyjść ze związkiem poza fazę zakochania i dopiero wtedy decydować się na coś więcej?

no, niekoniecznie, - życie pokazuje, że można zostać tak samo zdradzoną po kilkudziesięciu latach małżeństwa.
                  Z zachodzeniem w ciażę, w pewnym wieku też lepiej już nie czekać.
                  • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 16:30
                    Dla kogoś kto chce zająć w ciążę natychmiast potrzebny jest związek z bankomatem, mniej będzie emocji
                    • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 16:54
                      ana119 napisała:

> Dla kogoś kto chce zająć w ciążę natychmiast potrzebny jest związek z bankomatem,

co za obrzydliwy tekst.

> mniej będzie emocji

twoich na pewno, tylko nikogo one akurat nie obchodzą.
                      • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 17:58
                        Lekkie życie, kariera a potem szybko bo goni czas więc przypadkowy kandydat na ojca i potem go do kosza. Szkoda że bagatelizuje się w rodzinach podejście do tak ważnych wyborów
      • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 12:05
        agata_abbott napisała:

> Mnie co innego w tym wszystkim zastanawia - ze ludzie potrafią ekspresowo przem
        > knąć przez wszystkie etapy związku - od poznania się, przez ślub, dziecko (niek
        > oniecznie w tej kolejności), rozwód. Wszystko w 2-3 lata. Niektórzy tyle ślub p
        > lanują...
        >

Nie budują związku, motyle ustają i poszukiwanie nowych stanów uniesienia.

Znajoma singielka kiedyś mi powiedziała że ona jest zbyt krytyczna żeby naginać się do ustępstw. I faktycznie jak się na kogoś uprze to nie odpuści i będzie karać za głupoty. Sama nie jest zbyt pracowita i łatwiej jej piętnować innych bo sama tylko dba o wygląd, zawodowo też nie jest zbyt lotna ani pracowita, stwarza pozory zapracowana. Zresztą to cecha narcyza
        • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 12:47
          Jak ktoś absolutnie nieskłonny do ustępstw, to się do związku nie nadaje
          • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 13:38
            Lepiej brzmi "mam wysokie wymagania" niż "łatwo mnie wyprowadzić z równowagi"🤪
        • agata_abbott Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 17:12
          Ale czy tacy ludzie w ten sam sposób traktują tez inne sprawy? Znajomych? Prace? Dzieci?
          • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 17:35
            Tak, tylko znając kogoś lata można mu stworzyć mur albo utrzymywać czasowo mniej intensywne relacje, zresztą takie kawiarniane relacje to co innego niż kontakt codzienny. Narcyz to dusza towarzystwa, stara się być mega miły w takich okolicznościach
          • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 17:44
            Znam kobietę rozwiedziona 4 razy i ona jest bardzo błyskotliwą tylko że zabawnych, przyjaźnie (łatwo nazywa kogoś przyjacielem!) też zmienia łatwo. Jak ma interes to będzie gościć, czarować a potem zrywa kontakt i nie zna człowieka, często bez słowa wyjaśnienia wyjaśnienia, kłótni. Taka zadyma żeby człowiek myślał co zrobił nie tak a przestał być potrzebny albo odkrył intencje. Znika uwielbienie i idzie dalej nawiązywać relacje
            • agata_abbott Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 19:50
              Ojej, to brzmi jak coś okropnego...
              To ja już wolę swój introwertyzm i mikroskopijne grono przyjaciół.
              • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 21:21
                agata_abbott napisała:

>
                > To ja już wolę swój introwertyzm i mikroskopijne grono przyjaciół.

O toto
            • yennefer.00 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 20:02
              Pewnie jest w jakimś stopniu zaburzona osobowościowo albo ma niezdrowe mechanizmy funkcjonowania w relacjach. Nie bez powodu np. w terapii zwraca się duża uwagę na to, jak dana osoba buduję relacje
              • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 21:38
                Niestety w Polsce mamy wielu ludzi o osobowości narcystycznej a to poważne zaburzenie psychiczne. Potrzeba by kampanii społecznej żeby uzmysłowić szkodliwość
          • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 22:05
            agata_abbott napisała:

> Ale czy tacy ludzie w ten sam sposób traktują tez inne sprawy? Znajomych? Prace? Dzieci?

to ile swoich dzieci porzuciła już Szelągowska?
            Żadnego?
            Ojejej...
            • annajustyna Re: Szelągowska- plotkarsko 05.10.20, 22:11
              Ja znam taką "gwiazdę", co porzuciła dwoje. A małżeństwo trwało 14 lat...
            • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 07:30
              Szelągowskiej nie znamy od twarzy prywatnej i nie ma musu Za to każdy ma osoby z otoczenia które mają dwie twarze.

Jak już pytasz o porzucone przez kobiety dzieci to znam również: jedna pozostawiła czwórkę a druga dwoje. Obecnie tylko pierwsza ma kontakt z jednym dzieckiem, nawiązany tuż przez urodzeniem przez nią dziecka. Jako dorosłe osoby odbieram je jako nie całkiem zdrowe psychicznie, jedna z nich nie utrzymuje też kontaktu z własną rodzinę. Powtarzają swój doświadczenia z dzieciństwa
              • mama.pracujaca Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 07:53
                ana119 napisała:

> Szelągowskiej nie znamy od twarzy prywatnej i nie ma musu Za to każdy ma osoby
                >
                No trudno jest poznac kogoś,, od twarzy prywatnej"🤣 Zdecydowanie łatwiej od strony prywatnej! Ewentualnie można poznać kogoś drugie oblicze.
              • alicia033 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 13:54
                ana119 napisała:

> Jak już pytasz o porzucone przez kobiety dzieci

w ogóle o to nie pytałam.
    • mama.pracujaca Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 07:59
      Może ceni swoje życie! Ma charakter oraz możliwości. Nie musi kurczowo trzymać się jednego chopa i udawać cudownego, idealnego małżeństwa, bo nie jest związana np. kredytami czy innymi zobowiązaniami.
      • ana119 Re: Szelągowska- plotkarsko 06.10.20, 12:11
        W każdym małżeństwie, związku trzeba przepracować podział obowiązków, za co kto odpowiada, pielęgnować związek stałe, rozwiązywać kryzysy, chodzić na randki. Do tego potrzeba obojga dojrzałych ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka