Dodaj do ulubionych

Bezczelne zachowanie suki

03.10.20, 06:51
tej mojej młodszej
Pisalam juz chyba, ze jest najbardziej zazdrosnym psem świata i wszystko musi zrobić lepiej (jak widzi ze starsza np daje mi łapę, to ona podbiega i daje mi dwie lapy). Niedawno udawała, ze cos sie jej stalo i wyla, a jak podbiegłam z kanapy, to w sekundę wstala i zajela moje miejsce.
Wczoraj z kolei WYRZUCILA starszego psa z pokoju tylko dlatego, że tamta była glaskana. Po prostu, jak zaganiajacy pies pasterski, łbem ja nakierowala za drzwi, po czym.polozyla sie w progu i pilnowała, żeby tamta nie mogła wejść.
Jest okropna.
I wszyscy ja po prostu uwielbiająbig_grin
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 07:10
      A starsza jak reaguje?
      Zawsze pokornie pozwala wywalić się z pokoju?

Bo, widzisz, moja starsza spanielka jest dość butna, i stawia się mocno.
      Tylko jakie ona ma szanse z przerośniętą owczarką?..

i przyszedł moment, że kilka razy się ścieły, wina po obu stronach. a zaczęło się bardzo niewinnie, niby zabawa, podaj łapkę, ja lepiej podaję łapkę, mnie mocniej pogłaszcz , a jej nie głaszcz wcale; a skończyło się na szyciu, a raz na operacji na dyżurze nocnym.
      Ucierpiała oczywiście starsza spanielka ( dziś to nawet nie tyle starsza co seniorka a z charakteru nadal zadziora i nic powagi wieku wink )
      • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 07:38
        Starsza tonjej matka i reaguje na to z pobłażaniem typowym tylko dla buddyjskich matek świrniętych corek
        • ajaksiowa Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 07:42
          A Tobie nie żal starszej?nie bronisz jej?
          • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 07:53
            Sluchaj, wszyscy gremialnie pokazują ze tak nie wolno i głaszczą starsza, co powoduje jeszcze wieksza frusteacje mlodszej
            Ale generalnie dziewczyny ustalają granice miedzy sobą
            Nigdy nie wyszło to poza akceptowalne zachowania psie (warkniecia)
    • najbardziej-normalny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 07:44
      lilia.z.doliny napisała:
      > Jest okropna.
      > I wszyscy ja po prostu uwielbiająbig_grin

Psujecie psa. Kiedyś to się może źle skończyć dla jakiegoś człowieka.

• agrypina6 Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:02
      Kolejna wariatka mająca psy. Mam nadzieję że nie wypuszczasz ich bez kagancow.
    • homohominilupus Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:14
      Świetna ta Twoja sucz 🤣
      • ajaksiowa Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:19
        Jeżeli uważasz że obu stronom jest dobrze, to ok😌
        • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:30
          To matka i corka, maja swoje zaklęte rewiry od , mlodsza jest oszustka i zlodziejka, kradnie starszej papryke i chowa, udajeze nie dostala i przychodzi po następna
          Zajela ostatnie miejsce w konkursie na najszybszego zjadacza parówek ( nie lubi, a poza tym to były angielskie kielbaski). Schodziła z ringu dumna, wśród owacji i okrzyków vege-dog!, a mój mąż w tym.momencie palil sie ze wstydu. Tak się już prymitywnie lubimy bawić, jeździmy na wyścigi slimakiw i konkursy na najbardziej merdający ogon
          • homohominilupus Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 10:23
            lilia.z.doliny napisała:

> To matka i corka, maja swoje zaklęte rewiry od , mlodsza jest oszustka i zlodzi
            > ejka, kradnie starszej papryke i chowa, udajeze nie dostala i przychodzi po nas
            > tępna
            > Zajela ostatnie miejsce w konkursie na najszybszego zjadacza parówek ( nie lub
            > i, a poza tym to były angielskie kielbaski). Schodziła z ringu dumna, wśród owa
            > cji i okrzyków vege-dog!,

🤣
            Gdyby byl konkurs na najwieksza pierdołe, moja suka zajelaby drugie miejsce 😁
            >
          • gama2003 Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 15:27
            Moja ma ,, angielski,, w nazwie rasy i kiełbaski angielskie by zeżarła, pękając potem z wybuchem. Każde by zeżarła.
            Za to jako pies myśliwski jest największym znanym mi matołem. Przegrałaby każde tego typu zawody z wielkim zadowoleniem w oczach i faflach - ale o so chozi.
            Szuka rzuconej zabawki w miejscach kompletnie od czapy. Raz się o nią potknęła, biegnąc w inną stronę z zapałem.
            Ma fazy zaskakujących błysków inteligencji na zmianę z absolutnym matołectwem.
            Ostatnio przyniosła mi miarkę do karmy. Miałam się skapnąć, że miska pusta. Wymyśliła to, bo kilka prób przynoszenia miski było nieudanych, miska wysoka stożkowata niewywrotna. Za dużo czasu zajmowało jej wywrócenie i wzięcie w zęby. Z miarką szybciej.

Dawno temu, w czasach wystawowych uczona chodzenia na ringówce udawała kompletną niemotę. Uczyła ją fascynatka wystaw, nastolatka. Z wielkim talentem do innych psów. Zrezygnowani pojechaliśmy na wystawę pewni spektakularnej klapy, wylizania sędziego od stóp do głów i rozkręcenia zabawy na ringu. Oraz płaczu nastolatki bo to ona wystawiala.
            Po czym pieseczek magicznie zachował się profesjonalnie. Nagle umiała wszystko. Szok nas trzymał z tydzień bo małpa na próbach oszukiwała, zrobiła furorę i wróciła z medalami. Po fakcie aż rechotała z udanego kawału i latał na uszach
            • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 18:01
              Zrezygnowani pojechaliśmy na wystawę pewni spektakularnej klapy, wylizania sędziego od stóp do głów i rozkręcenia zabawy na ringu

Chwile mi zajęło to zdanie...

big_grin
              • gama2003 Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 19:03
                No serio. Na ringówce ucząc się ani razu nie poszła jak powinna. Dziecko się upierało a po drugiej strony miało radosnego mustanga. Na siad siadała jak żaba z łapami ,, z francuzem,,. Niemodnym na wystawach 😀.
                Stawiana na stolik lizała stawiającego wpadając mu w objęcia. Postawę mają delikatnie 😉 niewzorcową.

Ani razu nie było dobrze, gdyby nie upór młodej i naszej hodowczyni w zyciu bysmy jej nie zabrali. Siostry i bracia święcili triumfy, więc pojechalismy zobaczyć czym sie to je.
                No i wariatka poszła genialnie. Jakby robiła to całe życie. Nawet jej oko w naszą stronę nie zazezowało 😉.
                Dziecko zachwycone. Pies na stoliku nagle nabrał kształtu rasy. Szok.
                Do tego zadowolony wczesniej i pozniej. To nas zmęczyło wszystko. Ze zlymi spojrzeniami na czele 😉.
                Nie nasza bajka, ale pokazało ze małpa jak chce to maniery ma. I rozumie co sie do miej mówi.
                • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 19:12
                  Postawa niewzorcowa big_grin
      • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:23
        O jej pomysłach można napisać gruba książkę
    • konsta-is-me Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:20
      ,😆😆😍👍
      Cudna jest !
    • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 08:35
      dla uspokojenia tych zasmuconych dodam, że starszy pies ma się doskonale. Tylko brak jej sprytu córeńki. Na ostatnim przeglądzie technicznym u weterynarza za nią masę pochwal i niedowierzaniem, ze to dziesięciolatka. Śmiga jak kozica górska, a nie starzejacy sie onek. Aha, kocha ogórki kiszone indifferent
      • boogiecat Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 10:45
        Ogorki kiszone??!! To musi byc dobry i szczesliwy pies.

Moje koty maja tak samo- rudy, maly brzydal to uroczy, bezczelny, zazdrosny pieszczoszek wszystkich. Kebab to niesmialy kebab. Lubio sie.
        • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 14:45
          No i fajnie smile
          Ogórki. Tak.
    • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 14:48
      Tu z jabłkiem przyniesionym z ogrodu. Nie, żeby przepadała, ale jej mamusia przyniosla dla siebie, to ona tez przyniosła. Nawet lepiej przyniosla
      • lellapolella Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 18:36
        U nas jabłka teraz to zagrożenie nr1. Pies je różne dziwne rzeczy, jabłka również, ale stanowią głownie substytut piłki, a piłka, wiadomo, musi być pod ręką, żeby można ją było psu rzucać. Przedpokój i taras obecnie to pole minowe*. Jak się człowiek wkurzy i jabłka powyrzuca, pies dochodzi do wniosku, że widocznie były niedobre i biegnie po nowe.

* bo jeszcze myszy zniesione przez koty
        • lilia.z.doliny Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 20:07
          sie wie!
          U nas mlodsza podrzuca te jablka jak zonglerka i naskakuje na nie jak kot na Kłębek welny
    • lily_evans11 Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 15:08
      Bez zdjęć się no liczy .
      BTW moja młodsza kotka robi takie zagrania wobec starszej (nie są bynajmniej spokrewnione) i ja mojej starej kici bronię wink.
      • lily_evans11 Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 15:29
        Aaa jest foto smile
      • berdebul Re: Bezczelne zachowanie suki 03.10.20, 22:54
        Wtrącanie się w układ, zwłaszcza między dwoma suczkami może prowadzić do eskalacji konfliktu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka