Dodaj do ulubionych

Pies mi się struł..

04.10.20, 18:12
Od wczoraj wymiotuje, kupę robi bardzo ciemną, jedno i drugie mocno cuchnące. Na szczęście pije i jest w miarę żwawa.
Na razie dam nifuroksazyd. Co jeszcze mogę podać? Oczywiście jutro do weta..
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:18
      A nie zeżarl kasztana? Teraz sezon a kasztany b.toksyczne.
      Jeśli masz podejrzenie ze kasztan to vet na cito bo to daje objawy neurologiczne. Plus może zatkać jelito
      • annajustyna Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:28
        Naprawdę? 😲
    • zlota.ptaszyna Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:20
      A on jakis w typie amstafa?

Moze jakis zyczliwy sasiad pomaga mu zejsc ze swiata zanim dojdzie do tragedii....
    • joanna05 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:22
      Oj, pędziłabym do weta już dziś. Nie masz nigdzie całodobowego? Źle to bardzo brzmi.
    • liliawodna222 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:23
      Juz dzis pomknęłabym do weta.
    • alpepe Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:44
      Jak idzie jedną i drugą stroną, to może to grypa żołądkowa, mówiąc niefachowo. Węgiel i nifuroksazyd i woda i jakieś elektrolity, jeśli psica się da przekonać.
    • alexis1121 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:47
      Ale zjadł coś? Jeżeli masz dobrego weta całodobowego to bym szła, do kiepskiego nie. Kiedyś z zatruciem wylądowałam u takiego jednego (wiedziałam, że jest beznadziejny ale nie miałam wyjścia) i pies po jego leczeniu był w coraz gorszym stanie. Mój też miał cuchnącą biegunkę, wymiotował nawet po wypiciu wody, bardzo bolał go brzuch, stękał i płakał. Niestety nie wiem co można podać w domu. Zdrowia dla psa!
      • lukrecja46 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:21
        No nie mamy takiego dobrego nocnego weta.
        Lusia biegunki nie ma, wymiotuje jakiś czas po jedzeniu. Cuchnąco. Poza tym pije normalnie, na dworzu chętnie biega, zachowuje się jak zawsze.
        • alpepe Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:25
          Czytałam kiedyś w necie o cavalierze, który chudł, a co zjadł, to wymiotował, okazało się, że mu utkwił żołędź i siedział jak korek nad żołądkiem bodajże.
        • marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:28
          Nie musisz miec dovrego skoro na cito jedz do jakiegokolwiek....ludzie pies rzyga od 2 dni a wlasciciel pyta na forum....
    • marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:24
      Nifuro nie pomoze...obecnie dziala na niewiele szczepow. Przy dalszej diagnostyce zafalszuje wynik.
      Juz bezpieczniej wegiel...ale wet natychmiast.
      Stolec z krwią, ciemny? Dlugo wymiotuje?
    • marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:27
      Masz w domu smectę, nie zaszkodzioo....przyczyn moze być 101
    • berdebul Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:28
      Z krwią? Pędem do weta.
      Jak nie, to elektrolity i tasectan (reguluje prace jelit). Nifuroksazyd jest na bakteryjne biegunki, nie pomoże na pożarte kasztany/trutkę.
      • lukrecja46 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:37
        Bez krwi. Specjalnie obejrzałam. Ta kupa, którą dziś sprzątałam była ciemna ale nie czarna, błyszcząca i cuchnąca wyjątkowo. Konsystencja normalna
    • ophelia78 Re: Pies mi się struł.. 05.10.20, 22:54
      I jak piesek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka