lukrecja46 04.10.20, 18:12 Od wczoraj wymiotuje, kupę robi bardzo ciemną, jedno i drugie mocno cuchnące. Na szczęście pije i jest w miarę żwawa. Na razie dam nifuroksazyd. Co jeszcze mogę podać? Oczywiście jutro do weta.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ophelia78 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:18 A nie zeżarl kasztana? Teraz sezon a kasztany b.toksyczne. Jeśli masz podejrzenie ze kasztan to vet na cito bo to daje objawy neurologiczne. Plus może zatkać jelito Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:20 A on jakis w typie amstafa? Moze jakis zyczliwy sasiad pomaga mu zejsc ze swiata zanim dojdzie do tragedii.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:22 Oj, pędziłabym do weta już dziś. Nie masz nigdzie całodobowego? Źle to bardzo brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:23 Juz dzis pomknęłabym do weta. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:44 Jak idzie jedną i drugą stroną, to może to grypa żołądkowa, mówiąc niefachowo. Węgiel i nifuroksazyd i woda i jakieś elektrolity, jeśli psica się da przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 18:47 Ale zjadł coś? Jeżeli masz dobrego weta całodobowego to bym szła, do kiepskiego nie. Kiedyś z zatruciem wylądowałam u takiego jednego (wiedziałam, że jest beznadziejny ale nie miałam wyjścia) i pies po jego leczeniu był w coraz gorszym stanie. Mój też miał cuchnącą biegunkę, wymiotował nawet po wypiciu wody, bardzo bolał go brzuch, stękał i płakał. Niestety nie wiem co można podać w domu. Zdrowia dla psa! Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:21 No nie mamy takiego dobrego nocnego weta. Lusia biegunki nie ma, wymiotuje jakiś czas po jedzeniu. Cuchnąco. Poza tym pije normalnie, na dworzu chętnie biega, zachowuje się jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:25 Czytałam kiedyś w necie o cavalierze, który chudł, a co zjadł, to wymiotował, okazało się, że mu utkwił żołędź i siedział jak korek nad żołądkiem bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:28 Nie musisz miec dovrego skoro na cito jedz do jakiegokolwiek....ludzie pies rzyga od 2 dni a wlasciciel pyta na forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:24 Nifuro nie pomoze...obecnie dziala na niewiele szczepow. Przy dalszej diagnostyce zafalszuje wynik. Juz bezpieczniej wegiel...ale wet natychmiast. Stolec z krwią, ciemny? Dlugo wymiotuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:27 Masz w domu smectę, nie zaszkodzioo....przyczyn moze być 101 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:28 Z krwią? Pędem do weta. Jak nie, to elektrolity i tasectan (reguluje prace jelit). Nifuroksazyd jest na bakteryjne biegunki, nie pomoże na pożarte kasztany/trutkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Pies mi się struł.. 04.10.20, 19:37 Bez krwi. Specjalnie obejrzałam. Ta kupa, którą dziś sprzątałam była ciemna ale nie czarna, błyszcząca i cuchnąca wyjątkowo. Konsystencja normalna Odpowiedz Link Zgłoś