pade 08.10.20, 22:02 Stosowałyście jakieś serum z tej firmy? Mam ochotę na 15% witaminę C i drugie z trehalozą. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: Basiclab 08.10.20, 22:15 O, chętnie poczytam. Dziś kupiłam reformy 20% witaminy c. Też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Basiclab 08.10.20, 22:17 Dziś kupiłam reformy ... i tu się zdziwiłam. Po czym przeczytałam dalej - i już się nie dziwię, za to ciekawa jestem, jak się nazywa produkt, który nabyłas. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Basiclab 08.10.20, 22:30 kotejka napisała: > Dziś kupiłam reformy 20% witaminy c. To muszą być ciepłe reformy, dobre na katar kiszek Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Basiclab 08.10.20, 22:22 Stosowalam. Dla mnie slabiutkie ale to sprawa indywidualna Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Basiclab 09.10.20, 02:39 Myślę o tym z trehalozą, w zasadzie mam już złożone zamówienie, tylko opłacić zostaje. Retinol 2% zamówiłam na dużej promocji, ale zwrócę, ono jest oleiste, nie znoszę takiej konsystencji. Jak chodzi o serum z vit c i kwasem ferulowym- w podobnej cenie można już dostać rewelacyjne 20% Timeless. Stosuję krótko, ale bardzo mi się podoba lekka i wręcz wodnista formuła, nie szczypie, nie podrażnia, cera ładnie rozjaśniona. Basiclaby wszystkie swoje witaminy c mają bardziej tłustawe w konsystencji (wyczytane) i dlatego nie zamierzam kiedykolwiek kupić. Jak pasuje Ci lekkie serum i bez lepkości, tłuszczenia, bierz Timeless, jak lubisz oleiste- Basiclab. Skład kosmetyków wygląda dobrze, dobre opinie, ale nie podoba mi się marketing tej firmy, wysyłanie paczek youtuberkom urodowym, mam obawy, że to wszelkie pochwalne recenzje to po prostu ściema. Na pewno mają zawyżone ceny, serum ze zwykłym niacynamidem za ponad 100 zł (30ml), nosz kurka... The Ordinary sprzedaje za mniej niż 30, tak samo Revox, a skład równie dobry, niacynamid wysoko. Coś tak podskórnie czuję, że to kolejna popularna marka-wydmuszka, żadna rewelacja ze względu na działanie na skórę, ale świetny marketing. Poznałam ich krem nawilżający o lekkiej konsystencji, zapycha mi twarz ze względu na oleje wysoko w składzie, ale stosuję do ciała i jest w miarę ok. Na przykładzie tego kremu właśnie mocno zwątpiłam w prawdziwość recencji- wszędzie pieją z zachwytu, że taki uniwersalny, do każdej cery, też trądzikowej, nada się pod makijaż, nie obciąża, a dla mnie to tłuste mazidło o zapachu farby olejnej, zostawiające powłoczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Basiclab 09.10.20, 07:34 waleria_s napisał(a): > Jak chodzi o serum z vit c i kwasem ferulowym- w > podobnej cenie można już dostać rewelacyjne 20% Timeless. Podobnej to nie bardzo bo BasicLab kosztuje 75zł i można kupić w promocji -20% a Timeless u polskiego dystrybutora 109zł - chyba, że wiesz gdzie kupić taniej To serum z Timeless nie jest tłustawe? Bo BasicLab 15% mimo baaaardzo lejącej konsystencji potwierdzam, że jest tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Basiclab 09.10.20, 08:50 Tylko czy oni dają te kody rabatowe oficjalnie w swoim sklepie internetowym? Raczej hasła pojawiają się gdzieś tam u youtuberek urodowych na filmach, a ja (jak pewnie wiele innych kobiet) nie śledzę regularnie yt/instagrama, żeby zawsze złapać zniżkę. Co do tej różnicy w cenie, może faktycznie tak mała nie jest, ale moim zdaniem warto dopłacić i nie mieć tłustości. Timeless w moim odczuciu tłuste w ogóle nie jest, nie lepi się, nakładam na nie krem i przy skórze, która naprawdę wytwarza sporo sebum, to nie kończę tłusta jak smalcem wysmarowana. Timeless ma też zalętę, nie śmierdzi na twarzy. Ma silny zapaszek sam w sobie (jak to wit c), ale na buzi tego nie czuję wcale, a niektóre produkty tego typu cuchną mi przez parę godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Basiclab 09.10.20, 07:36 Mam serum z vitC 15% - ma baaardzo lejącą konsystencję ale jest tłuste co mi nie odpowiada. Efektu nie widzę lepszego niż po innych tego typu kosmetykach. Na hasło HANIA jest w ich sklepie aktualnie 20% zniżki więc można spróbować. Zastanawiam się nad trehalozą i serum pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Basiclab 09.10.20, 10:48 Używałam tłustego Liq CC i ampułek sesdermy, ale wszystko się wchłaniało bez problemu. Mam suchą skórę. Sama nie wiem, może to faktycznie marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Basiclab 09.10.20, 10:54 Właśnie kojarzę, że masz suchą więc tobie może konsystencja pasować. Ja mam mieszaną i dla mnie Liq CC w wersji light było tłuste - u mnie żaden olejek się nie wchłania. Tak przy okazji zapytam - kiedyś pisałaś o jakimś balsamie do ciała z kwasem glikolowym - możesz przypomnieć który to? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Basiclab 09.10.20, 11:09 Yoskine. Kiedyś używałam Palmers i był lepszy od Yoskine, ale niestety jest niedostępny. Szukając nazwy (zawsze mi się mylą te marki na Y) natknęłam się na Glyskincare. Mają balsam z 10% kwasem glikolowym. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Basiclab 09.10.20, 11:21 Stosuję i uwielbiam, mam serum z kofeiną pod oczy, z wit C 5% i trehalozą ( to ostatnie zamierzam kupić ponownie na zimę) i myślę o tym nowym serum w złotym opakowaniu. Mam też kremy do rąk tej marki i uważam, że są jedne z lepszych na rynku. I zawsze dają gratis do zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Basiclab 09.10.20, 14:30 Jak oceniasz serum z trehalozą, nawilża mocno? Jest lepkie, tłuste czy raczej się wchłania? Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Basiclab 09.10.20, 16:03 Konsystenję ma dość lekką, jak mleczko, co jak akurat preferuję, wchłania się bardzo szybko ale mam uczucie nawilżenia i odzywienia. Ja osobiście nie lubię olejków i od serów olejowych trzymam się z daleka. Przypomina mi trochę serum z Algomare. Odpowiedz Link Zgłoś