08.11.20, 13:23
www.facebook.com/ariel.cohen.9883/videos/10160233741058154
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Cudowne! 08.11.20, 13:34
      biedna ola&Co big_grin
      • chococaffe Re: Cudowne! 08.11.20, 13:35
        z drugiej strony - przerażające
        • olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 13:42
          Przerażające istotnie. Ale i tak cudowne big_grin
    • bistian Re: Cudowne! 08.11.20, 13:49
      A jak się pięknie nazwali... Drużyna Putina! Po polsku nawet lepiej brzmi. Władimir Władimirowicz pewno zachwycony big_grin
    • amast Re: Cudowne! 08.11.20, 14:07
      Bachanalia mnie urzekły smile
    • kk345 Re: Cudowne! 08.11.20, 14:11
      Chwała Bogu, że nie żyjemy w Ameryce 🙂🙂🙂
      • mava Re: Cudowne! 08.11.20, 14:24
        i w rossiji matuszce
    • zlota.ptaszyna Re: Cudowne! 08.11.20, 14:30
      A WYPOWIADALI SIE TEZ O WYROKU TK W SPRAIWE ABORCJI?
      • olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 15:59
        Ptasi móżdżku, napisz do nich i zapytaj. Czemu miałabym wyręczać zwykły drób?
    • milka_milka Re: Cudowne! 08.11.20, 14:37
      Ale to chyba żart. 😲 Nie uwierzę, że to serio.
      • bistian Re: Cudowne! 08.11.20, 14:39
        milka_milka napisała:

> Ale to chyba żart. 😲 Nie uwierzę, że to serio.

Nie, to nie żart. To takie szczere podejście do władz i do własnego państwa ludzi, którzy poznali prawdziwą biedę
      • olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 15:58
        Jak pisał poeta:
        "Умом Россию не понять,
        Аршином общим не измерить:
        У ней особенная стать —
        В Россию можно только верить."
        Na polski przełożono to tak:
        Umysłem Rosji nie zrozumiesz,
        I zwykłą miarą ją nie zmierzysz,
        Postać szczególną ona ma —
        W Ruś można tylko wierzyć.

Czyli w Rosję możesz wierzyć - co państwo na filmie niewątpliwie czynią - albo popukać się w głowę.
        Mnie jednak ten filmik ubawił, bo foliarstwo krajowego chowu uważa, że Putin był przeciwnikiem Trumpa
    • bi_scotti Re: Cudowne! 08.11.20, 16:45
      Szczerze? Niby bawi a jednak nie bawi, bo pewien typ ludzi/myslenia jest international. Nie mialabys problemu w znalezieniu mirror image tej "druzyny" gdzies w Idaho, Utah czy Florida ale zapewne i w tysiacach roznych innych miejsc gdzies na Planecie (including PL & CA/CND) sad Wiec, in my humble opinion, nie ma sie co nasmiewac z Rosjan/Rosji (czy diagnozowac jako "special case") - to nie jest wylacznie casus Russia. Jesli juz zerkac na "wschodnia strona" to koniecznie z duchem Gogola na ramieniu/za uchem ... „Z czego się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie”, eh uncertain Life.
      • buldog2 Re: Cudowne! 08.11.20, 17:24
        Różne rzeczy można znaleźć, ale czegoś takiego (nie mam w tej chwili słów na oddanie istoty tego) czołobitności (pomijam Azję) takiej jak tam, nie ma w cywilizacji europejskiej, czy prawie (Rosja nie jest czystym typem).
        "Barin decyduje, a my się godzimy".
        To jest specjalny przypadek, polecam prace prof. S.Ju.Małkowa (choćby tę, którą tu kiedyś wkleiłem). Dodatkowo, postępuje proces kulturowej archaizacji społeczeństwa, kilka dekad temu przewidziany przez A.Achijezjera.
      • olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 17:44
        Cytat ze mnie "Mnie jednak ten filmik ubawił, bo foliarstwo krajowego chowu uważa, że Putin był przeciwnikiem Trumpa"
    • dyzurny_troll_forum Re: Cudowne! 11.11.20, 10:29
      olena.s napisała:

> www.facebook.com/ariel.cohen.9883/videos/10160233741058154

Nawet śmieszy, ale do momentu, gdy uświadomisz sobie, że w Polsce tacy sami (albo i gorsi) wyznawcy JaroZbawa to norma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka