olena.s 08.11.20, 13:23 www.facebook.com/ariel.cohen.9883/videos/10160233741058154 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bistian Re: Cudowne! 08.11.20, 13:49 A jak się pięknie nazwali... Drużyna Putina! Po polsku nawet lepiej brzmi. Władimir Władimirowicz pewno zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Cudowne! 08.11.20, 14:30 A WYPOWIADALI SIE TEZ O WYROKU TK W SPRAIWE ABORCJI? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 15:59 Ptasi móżdżku, napisz do nich i zapytaj. Czemu miałabym wyręczać zwykły drób? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Cudowne! 08.11.20, 14:37 Ale to chyba żart. 😲 Nie uwierzę, że to serio. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Cudowne! 08.11.20, 14:39 milka_milka napisała: > Ale to chyba żart. 😲 Nie uwierzę, że to serio. Nie, to nie żart. To takie szczere podejście do władz i do własnego państwa ludzi, którzy poznali prawdziwą biedę Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 15:58 Jak pisał poeta: "Умом Россию не понять, Аршином общим не измерить: У ней особенная стать — В Россию можно только верить." Na polski przełożono to tak: Umysłem Rosji nie zrozumiesz, I zwykłą miarą ją nie zmierzysz, Postać szczególną ona ma — W Ruś można tylko wierzyć. Czyli w Rosję możesz wierzyć - co państwo na filmie niewątpliwie czynią - albo popukać się w głowę. Mnie jednak ten filmik ubawił, bo foliarstwo krajowego chowu uważa, że Putin był przeciwnikiem Trumpa Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Cudowne! 11.11.20, 10:24 100% serio. Żart masz tutaj Мы все хотим замуж за Путина ("Za Putina, za Putina, my wszystkie chcemy wyjść za mąż za Putina") Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Cudowne! 08.11.20, 16:45 Szczerze? Niby bawi a jednak nie bawi, bo pewien typ ludzi/myslenia jest international. Nie mialabys problemu w znalezieniu mirror image tej "druzyny" gdzies w Idaho, Utah czy Florida ale zapewne i w tysiacach roznych innych miejsc gdzies na Planecie (including PL & CA/CND) Wiec, in my humble opinion, nie ma sie co nasmiewac z Rosjan/Rosji (czy diagnozowac jako "special case") - to nie jest wylacznie casus Russia. Jesli juz zerkac na "wschodnia strona" to koniecznie z duchem Gogola na ramieniu/za uchem ... „Z czego się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie”, eh Life. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Cudowne! 08.11.20, 17:24 Różne rzeczy można znaleźć, ale czegoś takiego (nie mam w tej chwili słów na oddanie istoty tego) czołobitności (pomijam Azję) takiej jak tam, nie ma w cywilizacji europejskiej, czy prawie (Rosja nie jest czystym typem). "Barin decyduje, a my się godzimy". To jest specjalny przypadek, polecam prace prof. S.Ju.Małkowa (choćby tę, którą tu kiedyś wkleiłem). Dodatkowo, postępuje proces kulturowej archaizacji społeczeństwa, kilka dekad temu przewidziany przez A.Achijezjera. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Cudowne! 08.11.20, 17:44 Cytat ze mnie "Mnie jednak ten filmik ubawił, bo foliarstwo krajowego chowu uważa, że Putin był przeciwnikiem Trumpa" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cudowne! 11.11.20, 10:29 olena.s napisała: > www.facebook.com/ariel.cohen.9883/videos/10160233741058154 Nawet śmieszy, ale do momentu, gdy uświadomisz sobie, że w Polsce tacy sami (albo i gorsi) wyznawcy JaroZbawa to norma... Odpowiedz Link Zgłoś