Dodaj do ulubionych

Branża meblarska

09.11.20, 13:52
Nie rozumiem, czemu zamknęli sklepy meblarskie? Zawsze jak poszłam do takiego sklepu, było bardzo mało klientów. A zazwyczaj jezdziłam w weekend. Oczywiście wyłączam z tej branży ikeę, do której strach było i przed pandemią jeździć, ale reszta sklepów, zawsze świeciła pustkami. Czemu się tak uparli, że tam łatwiej covida złapać, niż np. w kościele?
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: Branża meblarska 09.11.20, 13:56
      afro.ninja napisała:

> Nie rozumiem, czemu zamknęli sklepy meblarskie? Zawsze jak poszłam do takiego s
      > klepu, było bardzo mało klientów. A zazwyczaj jezdziłam w weekend. Oczywiście w
      > yłączam z tej branży ikeę, do której strach było i przed pandemią jeździć, ale
      > reszta sklepów, zawsze świeciła pustkami. Czemu się tak uparli, że tam łatwiej
      > covida złapać, niż np. w kościele?

IKEA została zamknięta za słynne wspieranie społeczność LGBT!
      A reszta sklepów meblarskich, żeby IKEA nie było smutno tak samej...
      • mid.week Re: Branża meblarska 09.11.20, 17:08
        Ktoś coś dopisał sobie na koniec a potem im było głupio się przyznać, ze pomyłka.
        Poza tym meblowe to pikuś, ale zamknięcie bibliotek, kin w których siedział 1/3 widowni, teatrów pustawych... Miszczowie.
        • abecadlowa1 Re: Branża meblarska 09.11.20, 20:45
          Szczególnie w tych bibiliotekach to zawsze tłumy były, prawda?
          • disco-ball Re: Branża meblarska 09.11.20, 21:53
            No szlag mnie trafia! W czasach przedkowidowych nigdy nie widziałam więcej niż kilku osób.
            Gdyby nie to forum i informacja o zamknięciu, to w czarnej d bym była. A raczej dzieciaki.
    • araceli Re: Branża meblarska 09.11.20, 13:56
      https://img.joemonster.org/mg/albums/112020/main_05geneza_zamkni_cie_meblowych.jpg
      • afro.ninja Re: Branża meblarska 09.11.20, 14:48
        😁😁😁😁
    • oceandream Re: Branża meblarska 09.11.20, 13:58
      To miałaś szczeście. Kiedy szukałam kanapy przeciskałam się przez tlumy. Fakt że to była sobota ale byłam w kilku sklepach i w każdym tłumy.
    • triss_merigold6 Re: Branża meblarska 09.11.20, 13:58
      A czemu biblioteki?
    • pulcino3 Re: Branża meblarska 09.11.20, 13:58
      Bo akurat im wypadła kuleczka "sklepy meblowe" z totalizatora pandemicznego.
      W zeszłym tygodniu wypadła kuleczka "cmentarze". Ty się módl, żeby w tym tygodniu nie wypadła im kuleczka "internet".
    • cku Re: Branża meblarska 09.11.20, 14:00
      Zamkniecie sklepow meblowych zaskoczyło także rząd.
    • mja-15 Re: Branża meblarska 09.11.20, 14:18
      PKD im się pomyliły!
    • jak_matrioszka Re: Branża meblarska 09.11.20, 14:22
      Palac teraz remontuja, to sklepy budowlane sa otwarte, a meblowe zamkniete. Jak wyremontuja i beda meblowac, to bedzie na odwrot.
    • daniela34 Re: Branża meblarska 09.11.20, 17:20
      Przypominam, że wg projektu rozporządzenia meblowe miały być otwarte. A w ostatecznej wersji opublikowanej w dzienniku ustaw jednak się nie znalazły. Tu przekopiuję moj wpis z innego wątku:
      "Nie zaczynajmy na ten temat, bo dostanę napadu agresji. Nie chodzi mi o sklepy meblowe jako takie, bo się w ciągu najbliższych miesięcy do żadnego nie wybieram, ale o pisanie rozporządzeń na kolanie. I bzdurne tłumaczenia Szafernakera, że taka sytuacja,, ze się wszystko zmienia. Co się kurna zmienia, ognisko epidemii wybuchło w Ikei w piątek o 14.00???
      Te rozporządzenia moglu być napisane od maja (projekty) i wchodzić w życie przy odpowiednim wskazniku zachorowań."
      • aqua48 Re: Branża meblarska 09.11.20, 20:13
        daniela34 napisała:

> Przypominam, że wg projektu rozporządzenia meblowe miały być otwarte.

Zbiory biblioteczne też miały być udostępniane na dotychczasowych zasadach. Ech..Przecież ten rząd nie rządzi...
        • daniela34 Re: Branża meblarska 09.11.20, 20:21
          Taa, dzis Morawiecki znowu wylazł i przepraszał, bo oni działają w pośpiechu.
          Druga fala ich zaskoczyła. Wszystkich Swietych ich zaskoczyło (Niesamowite! Są ludzie, którzy na Wszystkich Swietych sprzedają znicze i kwiaty i na tym zarabiają. Szok i niedowierzanie!!!)
          • wroblica_cwir_cwir Re: Branża meblarska 09.11.20, 20:25
            A pamiętacie, jak dwa lata temu stulecie odzyskania niepodległości zaskoczyło rząd? Święto w niedzielę, a rozporządzenie o wolnym poniedziałku chyba koło czwartku ogłosili
            • daniela34 Re: Branża meblarska 09.11.20, 20:30
              Te obchody ich wtedy generalnie zaskoczyły. Miało być bógwico a nie było nic specjalnego. A przepraszam, był yacht 😃😃😃
              • jak_matrioszka Re: Branża meblarska 09.11.20, 21:49
                Zakonczenie roku szkolnego tez ich zaskoczylo.
                W sumie co ich nie zaskoczylo?
                • daniela34 Re: Branża meblarska 09.11.20, 21:53
                  Tak, to też, faktycznie 😀
              • gulcia77 Re: Branża meblarska 09.11.20, 22:00
                Do dziś zazdroszczę Finom jednej z najfajniejszych bibliotek na świecie. U na były rdzewiejące, śpiewające trumienki. Myślę, że to świetnie pokazuje różnice w mentalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka