Dodaj do ulubionych

Raport Watykanu

10.11.20, 18:16
Niby wiedziałam, ale jednak głupio mi teraz, ze się tyle lat dałam wkręcać, już czarno na białym:

wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-pedofilia-w-kosciele/aktualnosci/news-raport-watykanu-ap-lwia-czesc-winy-spoczywa-na-janie-pawle-i,nId,4846871#iwa_source=special
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:22
      Czy jest jakaś procedura na cofnięcie "świętości"?
      Jakieś "scelerato subito"?
      • ferra Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:56
        Cała rodzina świeta - JP2 (partycypował w pedofilli - mowil o tym Robert David Steele - na podstawie zeznań ofiar i świadków w Trybunale "International Tribunal for Natural Justice"), w maju 2020 była inauguracja beatyfikacji rodzicow JP2.

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-07/beatyfikacja-rodzicow-jana-pawla-ii-za-ich-sprawa-dokonal-sie-cud/
        • princesswhitewolf Re: Raport Watykanu 11.11.20, 10:17
          chyba nie partycypowal ale partycypowal w zatajaniu informacji, ferra?
    • alicia033 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:23
      to kiedy odwołają świętość lolka z wadowic?
    • kosmos_pierzasty Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:25
      Wreszcie.
    • krwawy.lolo Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 18:30
      czy kogokolwiek poza katolikami może obchodzić święcenie bądź odświęcenie jakiegoś xsiędza? Nawet jeśli był to Oberxsiądz Naczelny.
      • angazetka Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 18:41
        No, mnie obeszło wyrzucenie gen. Franco z wypasionego grobowca, choć nie jestem Hiszpanką.
        • krwawy.lolo Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 18:45
          Problem w tym, że Franco był Naczelnikiem Hiszpanii, prawdziwego kraju w Europie, kiedy Wojtyła był szefem operetkowego państewka we Włoszech i naczelnym szamanem katolickim.
          Czaisz różnicę?
          • mid.week Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 18:48
            satysfakcja z show taka sama
          • angazetka Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 18:54
            To "operetkowe państewko" ma jakby większy wpływ na mój kraj niż Hiszpania.
            Czaisz różnicę?
            • krwawy.lolo Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:25
              Dzięki między inymi reklamie, którą się im robi. Im wszystkim trzeba wyłączyć mikrofony i pogonić z przestrzeni publicznej, ze szkół tam, gdzie ich miejsce, do kościołów. Niech tam odprawiają swoje jasełka za pieniądze wiernych.
              • krwawy.lolo Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:28
                Przed chwilą w Faktach zapowiedziano wizytę jakiegoś Isakiewicza. Jak mediom wygodnie, odkrywają na nowo naczelnego katotaliba Terlikowskiego. Ich się powinno ignorować.
                • triss_merigold6 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:35
                  O, akurat Terlikowski ma od zawsze bardzo jednoznaczne podejście do ukrywania pedofilii w kościele i zawsze twierdził, że należy wypalić to żywym ogniem.
                  • karme-lowa Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:55
                    triss_merigold6 napisała:

> O, akurat Terlikowski ma od zawsze bardzo jednoznaczne podejście do ukrywania p
                    > edofilii w kościele i zawsze twierdził, że należy wypalić to żywym ogniem.
                    Tego nie wiedziałam.
                    Uważałam Terlikowskiego za oszołoma i szczerze tego się po nim nie spodziewałam.
                    • borsuczyca.klusek Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:59
                      Tylko Terlikowski zero jedynkowo łączy pedofilie z homoseksualizmem.
                    • kira02 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:59
                      Przy oszolomach, które niedawno zrobiły kominy out, Terlikowski jawi się jako bardzo umiarkowany.
                      • kira02 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 20:00
                        Coming out _ gupi slownik wink
                    • anika772 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 20:00
                      To prawda, Terlikowski oprzytomniał.
                      Ciekawy wywiad był niedawno w Polityce.
                      www.polityka.pl/jamyoni/1967570,1,rozmowa-z-tomaszem-terlikowskim.read
                    • triss_merigold6 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 20:26
                      Terlik ma pięcioro dzieci, poza tym uważa, że skandale pedofilskie osłabiają Kk, szkodzą mu.
            • princesswhitewolf Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 11.11.20, 10:22
              >"operetkowe państewko

jakie operetkowe? jakie operetkowe? Prosze nie umniejszac zgrozy zjawiska. Toz to nie operetka ale OPERA z primadonnaimi i to wielka i rycza a nie spiewaja od wiekow.
      • jowita771 Re: Już chciałem w osobnym wątku zapytać, 10.11.20, 19:20
        Mnie by interesowało, zwłaszcza w czasach, gdy minister edukacji planuje wprowadzanie jak najwięcej dzieł tego pana do programu nauczania. Może w polskich szkołach przestaliby robić z Wojtyły bohatera pozytywnego.
      • krwawy.lolo Po xuj? 11.11.20, 17:07
        O to mi chodzi, po co kręcić takie filmy? Ja nie obejrzałem żadnego z tych obrazów o pedofilli w Kościele Przenajświętszym głównie dlatego, że grzechem głównym tej mafii nie jest bynajmniej pedofilia.
    • woman_in_love Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:33
      On pod koniec życia zrozumiał w końcu jaką był gnidą i stąd apel "nie stawiajcie mi pomników" - bał się ich późniejszego obalania.
    • asdfg2018 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:38
      lolek i prałat , ten prałat siebie warci

..... ...
      " Naukę w Prymasowskim Seminarium Duchownym w Gnieźnie każdego roku rozpoczynało nawet kilkunastu kandydatów . W 2020 roku naukę rozpoczął tylko jeden kleryk .
      Do Seminarium Duchownego w Swidnicy w 2020 roku nie zgłosił się ani jeden kandydat .
      W 2020 roku Seminaria Duchowne w Kaliszu i w Elblągu zostały rozwiązane ."
    • angazetka Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:40
      Czytałam i rzucałam k...wami.
    • saszanasza Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:45
      Ciekawe kto będzie bronił honoru naszego najświętszego, bo jak widać Dziwisz milczy zgrabnie! Gdzie jest nasz rząd, gdzie nasi dostojnicy kościelni, gdzie jest nasza armia narodowo-bojówkowa, coby honoru bronić! Ach ta zdradziecka Ameryka...zdradziecka UE no wszyscy się uwzięli! chyba czas zwrócić się o pomoc do wujka putina🙈
    • semihora Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:47
      Nie jestem zdziwiona, nic a nic, ale ja jestem z tej podłej frakcji, która nie płakała po papieżu.

Katolicy, czego jeszcze potrzebujecie, żeby odejść od Kościółka? To nie znaczy, że się zaprzecie wiary, po prostu pokażecie swój sprzeciw. Ale pewnie wam taka myśl nie postanie w wypranych mózgach.
    • mid.week Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:50
      Czekam aż Wrocław znów będzie miał pl. 1 Maja smile
      • triismegistos Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:26
        O tak!
      • arabelax Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:03
        Tak, wszystko powinno być znowu na Maja smile
    • kozica111 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 18:56
      Oliwa sprawiedliwa..zawsze na wierzch wypływa...i to niekoniecznie tak jakby ematce pasowało...Najlepiej zglanowac tego co sie odezwac nie może...a może może....pożyjemy zobaczymy...
      • woman_in_love Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:01
        Oliwa sprawiedliwa..zawsze na wierzch wypływa...

Prawda? Już tyle lat mówi się, że pedopapcio JP2 osobiście tuszował pedofilię i goofno w końcu wybiło.
      • kira02 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:03
        Wiesz co , Kozica, no właśnie wypływa po latach....tylko dlaczego tak późno. Co do JPII, to wszystko kładzie się na nim głębokim cieniem. Bo albo wolał milczeć, odwracać wzrok i nie wyciągać żadnych konsekwencji, albo o niczym nie wiedział, vide nie miał żadnego kontaktu ze światem zewnętrznym, był tylko marionetką w rękach swoich szarych eminencji. No z każdej strony źle to wygląda.
      • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:07
        "Oliwa sprawiedliwa..zawsze na wierzch wypływa."

Szkoda że tak późno.
      • triismegistos Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:29
        Kuwa, ten stary zboczeniec dożył dni w luksusie, na stanowisku, otoczony kultem. To ma być sprawiedliwość?
    • asdfg2018 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:03
      a prałat , ten prałat , pedofil wielu orderów nadal leży w katedrze dumny i blady w białym marmurowym grobowcu
    • borsuczyca.klusek Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:04
      Szambo wybiło, ciekawe jak teraz będę minimalizować straty.
      • woman_in_love Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:09
        Tak jak PiS - nic nie muszą robić, wierni pokroju kozicy111 mają to gdzieś, a reszta wie o tym od dawna.
        To co teraz trzeba teraz zrobić to pozmieniać nazwy szkół, przedszkoli, skwerów, placów, ulic, mostów itd. z JP2 na stare nazwy, a pomniki oblać krwią symbolizująca ofiary kościelnych pedofilów i obalić je.
    • feliz_madre Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:15
      Niemożliwe - święty papież już nieświęty?
      Oby ci wszyscy pedofile i zakłamani zboczency doświadczyli tego, że karma wraca i pochorowali się na raka prącia, jąder czy prostaty.
    • kozica111 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:22
      Wypływa...pytanie kiedy...
      • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:28
        Za 3 minutki Wiadomości, zobaczmy i posłuchajmy, jakaż tam linia obrony się urodziła w główce Kurskiego.
        • triss_merigold6 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:35
          Żadna. Pominą milczeniem, o co zakład?
          • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:40
            triss_merigold6 napisała:

> Żadna. Pominą milczeniem, o co zakład?

A żebyś wiedziała! Oglądam wytrwale, i nic!
            Jeszcze nie wiedzą co mówić. Kozica może im podpowie, he he.
            • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:41
              Polacy zbudowali szkołę im. Jana Pawła II na Haiti!!!!! Alleluja! Sukces i wdzięczność!
            • triss_merigold6 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:49
              wink jakoś nie jestem zdziwiona

Raportem też nie jestem zdziwiona, cały spektakl obserwuję z zainteresowaniem pomieszanym z obrzydzeniem, ale bez rozczarowania JPII i jego otoczeniem. Skoro, jako głowa Kościoła przyzwolił na wymordowanie prze junty wojskowe i CIA (patrz: abp Romero) księży zaangażowanych w teologię wyzwolenia, dlaczegóż nie miałby przyzwalać na dymanie jakichś dzieci z biednych/zaniedbanych środowisk przez biskupów.
              Doprawdy, ktoś się qrwa spodziewał etyki czy moralności po wysokim rangą duchownym?! No, halo.
        • borsuczyca.klusek Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:37
          Aż żałuję, że nie mam telewizora, ale liczę na relację 😉
        • monique_alt Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:42
          I jak ? Jaka linia obrony? Ja nie mam siły ich oglądać.
          • anika772 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:46
            Nic, nada, niente.
            Tylko ta szkoła imienia.
            Może jutro.
            Ale kurde, w alkoholizm popadnę, jak kolejny raz to gooovno obejrzę.
            • sumire Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:51
              Z drugiej strony pani redaktor Kolenda-Zaleska w TVN24 ubolewa, że "wielki pontyfikat" zostanie zapomniany. 🤦
              • triss_merigold6 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:28
                Przecież już teraz obecnym nastolatkom i dwudziestolatkom JPII kojarzy się jak niegdyś dzieła Lenina.
              • triss_merigold6 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:32
                Idiotka. Zatrzymała się na etapie relacjonowania pielgrzymek.
                • asdfg2018 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:41
                  żaba kropielnicowa jak jej koleżanka Dominisia z Gazety Wyborczej , dwie takie , jedna żaba kropielnicowa warta drugiej
              • semihora Re: Raport Watykanu 10.11.20, 21:53
                >>>Z drugiej strony pani redaktor Kolenda-Zaleska w TVN24 ubolewa, że "wielki pontyfikat" zostanie zapomniany.

Walnięta jakaś?
        • hellen Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:12
          Żadna. Sama nie oglądałam, ale z relacji wiem, że nie powiedzieli ANI SŁOWA.
      • m_incubo Re: Raport Watykanu 10.11.20, 19:59
        Nie, pytanie dlaczego tak późno. I to nie żadna oliwa wypływa, tylko trzymane latami goowno.
        Rzygać się chce na twoje posty, serio 🤮
      • semihora Re: Raport Watykanu 10.11.20, 21:54
        A co, jakoż to spisek watykański odkryłaś?
    • znowu.to.samo Re: Raport Watykanu 10.11.20, 20:39
      A to wszystko przez Franciszka, pono to on ruszył sprawę którą wcześniej Benedykt próbował, ale go to przerosło. Stąd jest czarno na białym, że Dziwisz beszczelnie kłamał Kraśce jeszcze dwa tyg temu.
    • asdfg2018 Re: Raport Watykanu 10.11.20, 22:58
      oj , lolek
      i tą Irenkę tobie Sekielscy wyciągną

kowalczyk.blog.polityka.pl/2020/11/10/dziwisz-topi-wojtyle/?nocheck=1
      • alicia033 Re: Raport Watykanu 11.11.20, 06:57
        zacny tekst w tym linku!
    • redwineiswhatilike Re: Raport Watykanu 11.11.20, 07:48
      Czytałam jakiś czas temu książkę Sodoma. Całkiem niedawno Demon w Watykanie.
      To wszystko było już tam opisane, nie wiem czemu ktoś jest w szoku nagle teraz, po tym raporcie. W zasadzie od co najmniej 3 lat dokładnie wiadomo, teraz może podano szczegóły, ale były publikacje, książki, wywiady od ładnych paru lat.
      • mid.week Re: Raport Watykanu 11.11.20, 09:19
        Przecież ludzie w tym kraju nie czytają
        • princesswhitewolf Re: Raport Watykanu 11.11.20, 10:23
          wiadomosci czytaja i dlatego teraz powoli oczeta sie otwieraja acz niektorym zapewne i tak nie
      • bywalczyni.hosteli Re: Raport Watykanu 11.11.20, 10:27
        Dokładnie. Do tego artykuły w prasie od dobrych 15-20 lat (ja pamietam w "Nie", pewnie i były w innych gazetach). Nihil novi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka