daisy 16.11.20, 16:53 No najwyraźniej. A raczej dwa bandziorki. Dziewczyny, chyba nie damy się tym xujom wyprowadzić z Unii, pocieszcie. (Wątek apropos zapowiedzi zawetowania budżetu UE przez Polskę i Węgry). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlota.ptaszyna Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 16:57 WRESZCIE macie powód żeby poważnie zaprotestować , do Dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 16:59 Skojarzenia dziwaczne, ale pocieszę - Unia nie zniknie, najwyżej się przeprowadzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 19:38 Otóż to. Skoro nie można zmienić polityki, warto jest zmienić kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:39 Tak. Zaczynam o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:58 to trzeba się pospieszyć, żeby nie być jak niektórzy Brytyjczycy którzy planowali emeryturę w Hiszpanii i "nie na taki brexit głosowali" (dotyczy i tych co głosowali za pozostaniem w UE) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:01 Cóż, Ziobro pracuje wytrwale na tytuł największego ****a w polskiej polityce. Na szczęście poparcie dla UE jest nadal dużo większe niż dla PiS, więc oby psychol niebawem przekonał się, jak to jest być wywożonym na taczce. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:25 Ty jak zwykle patrzysz 5 minut do przodu ale ja jestem ciekawa jaki to plan ma tym razem Jarek i jak was tym razem przeCzołga I jaki ma cel i co chce tym razem Ugrać Już by wypadało wreszcie zacząć go doceniać i wiedzieć że jest super inteligentny i przebiegły Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 19:55 Kiedy wracasz do Polski, asma? Mycie garów w kalifacie cenisz wyżej niż wszystkie rozkosze Polski, ciekawe, widocznie muslimski pieniądz pisiorkowi nie śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:41 Chce ugrać polexit, wyjście Polski ze struktur Zachodu, przejście do ZBIRa. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:59 W oryginale to nie nazywa się Genialny Plan Prezesa, a cHytry Plan Puitna (HPP). Хитрый План Путина. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:02 Poparcie dla UE jest w Polsce za duże. Musieliby zacząć do nas strzelać, żeby nas wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:39 Oni nas nie wyprowadzą. To my zostaniemy wypierdleni. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:44 Tak myślę. Powoli, tak się stanie. Kto w UE chce mieć państwo, które jest przeciwne prawu? A polskie władze takie są, co wiadomo od nielegalnego i nieważnego ułaskawienia Mariusza K., mianowania "sędziów-dublerów", także nielegalnego, i choćby sfałszowania głosowania w Sali Kolumnowej. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:03 he he he he a ja mam obywatelstwo IRL Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:16 Ja mam serdecznie dosyć tego wtrącania się Unii w wewnętrzne sprawy mojego kraju. Żałuję, że w 2004 głosowałam za wejściem do UE. I niech sobie wezmą tę swoją kasę. Nie będziemy płacić składek, nie będziemy nic od nich dostawać, ale przynajmniej nie będę słuchać tego ciągłego trucia, co powinniśmy, a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 19:59 woman_in_love napisała: > Bedom se Trójmorze budować - z Ukrainom i Mołdawiom jako przeciwwagę dla niedobrej Unii! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:20 Musiałaś udowodnić, że masz IQ rozwielitki, prawda, demodee? Jeszcze w charakterystycznym dla siebie stylu powinnaś zadać 30 różnych pytań z gatunku "demodee dziwi się światu". A jak pisiorki leciały ze skargą do Brukseli na rzekomo sfałszowane wybory, to wtedy wtrącanie się było dobre. Oj jakie wy jesteście pocieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:25 > Musiałaś udowodnić, że masz IQ rozwielitki, prawda, demodee? To miała być obraźliwa uwaga, czy jaka? > A jak pisiorki leciały ze skargą do Brukseli na rzekomo sfałszowane wybory, to wtedy wtrącanie się było dobre. Oj jakie wy jesteście pocieszne. Nie wiem, o czym piszesz, bo nie śledzę wszystkich poczynań PISu. Wiem tylko, że obecna sytuacja bardzo mnie irytuje i o tym piszę w tm wątku. Ciebie to nie irytuje, OK, ale może napisz dlaczego nie, zamiast pisać o rozwielitkach i pobocznej faunie. (A może florze akurat?) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:31 demodee napisała: > Nie wiem, o czym piszesz, bo nie śledzę wszystkich poczynań PISu. Wierzę, wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:32 Ale co cie irytuje? To, co z Polska wyrabia PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:22 To byłoby nawet zabawne, gdyby nie było takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja1942 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:27 Powinnaś wyjechać do Białorusi, tam nikt im się nie wtrąca, sami się rządzą. A jak skutecznie to widać Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 19:43 Naprawdę? Naprawdę ze wszystkiego co dzieje się wokół ciebie - pandemia, kościelna pedofilia, upadek służby zdrowia, inflacja, ludzie tracący dochody, Idiota jako szef MEN, spadek kursu pln, ciebie najbardziej męczy to, że musisz "słuchać tego ciągłego trucia, co powinniśmy, a czego nie"? I naprawdę wydaje ci się, że poza unią PL będzie długo bezpieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:01 > Naprawdę? Naprawdę. Tak mi dojadły te wymienione przez Ciebie problemy, że te połajanki unijne są jak kropla, która przelała kielich. > I naprawdę wydaje ci się, że poza unią PL będzie długo bezpieczna? Ale w jakim sensie "bezpieczna"? Militarnym? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:05 Aha. Przezabawne. >Ale w jakim sensie "bezpieczna"? < W kazdym. Gospodarczym, politycznym, rozwojowym etc - militarnym na samym końcu, choć osobiście sądzę, że w efekcie zostaniemy jednym z produktów handlu z Chinami. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:07 Zresztą, lepiej ty opisz przyszłość wywalonej z Unii Polski. Świetlaną, jak rozumiem, ale głównie, bardzo uprzejmie proszę, opisz dlaczego twoim zdaniem będzie ona świetlana. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:05 Wyjdziemy z Unii tak samo jak mamy wlasnie wprowadzony zakaz aborcji? Smieszne jestescie a Jarek umie budowac napiecie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:41 A co takiego chce od nas zła unia? Żebyśmy w zamian za kasę, którą z chęcią przytulamy, szanowali fundamentalne prawa człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:25 No tak, do pełni szczęścia w tym roku brakuje nam jeszcze wystąpienia z Unii (tu nie wiem doprawdy jaką emotkę wstawić). Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:27 W tym roku to raczej nie nastąpi. Ile czasu zajął Brexit? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 17:33 Ty piszesz, na serio! Wiec ***********! Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 18:20 Piszę na serio - zamiast się oburzać, warto zastanowić się, co nam się bardziej opłaca. W końcu święty spokój też jest wiele wart. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 18:22 Dopóki pis u władzy, o świętym spokoju można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:34 >W końcu święty spokój też jest wiele wart. Czyj święty spokój? Kaczyńskiego, Ziobry, którzy dalej bezkarnie będą nas okradać? Bo o to tu tylko chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:51 Ten "święty spokój, to na początek łamanie prawa. Naszego polskiego. Łamanie Konstytucji, zniszczenie niezależności sądów, nielegalne ułaskawianie itp. Już nie będę pisał, co będzie później. Olena słusznie wspomniała o tym. Faktycznie, "święty" spokój. Święty, tak jak Dziwisz, ten, jak mu tam, McCarrick i Gulbinowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 19:05 iwles napisała: > > Ty piszesz, na serio! Wiec ***********! > Wyglada, ze serio... ona pewnie sobie wyobraza, ze tak pod reke z kaczorem i orbanem. Na to, zeby zobaczyc siebie pod butami jednego lub/drugiego, albo ich bojowkarzy, wyobrazni nie staje. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:42 > Ty piszesz, na serio A widzisz, ja na początku też nie wierzyłam, że można być taką idiotką. To forum potrafi zaskoczyć człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 18:21 Polsce tyle nie zajmie. Na lokalnym podworku wszyscy uwazaja ze 2004 to byl blad. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:00 berber_rock napisał(a): > Polsce tyle nie zajmie. Na lokalnym podworku wszyscy uwazaja ze 2004 to byl bla > d. Oczywiście, że to był błąd. Za dużo hura optymizmu i entuzjazmu, że demoludy będą normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 20:59 A to nie jest tak, ze do wyjscia z EU potrzeba referendum? Just asking ... Smutne to wszystko, jak to tam bylo z Historia? Wraca jako farsa? ... cozes ty za matnia ... Bedzie lepiej - let's hope. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:17 Potrzeba. Znaczy sie jest taki zapis w Traktatach, ze do uruchomienia wyjscia trzeba zastosowac procedure wejscia. Czyli te kraje, ktore wstepowaly za pomoca referendum (a nie wszystkie tak mialy, bo to zalezy od konstytucji), musza zrobic na wyjsciu. Tylko ze wiesz, wszystko zalezy jak PiS postawi pytanie w referendum "Czy - bioracpod uwage ze srodki rozwojowe i strukturalne juz Polska wykorzystala, a dalsze fundusze beda przez EU blokowane - chilabys aby PL nadal byla czlonkiem EU? TAK NIE Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:29 podejrzewam, że Anglicy też pokładali nadzieje w referendum, tzn. jego wynik naprawdę był zaskoczeniem teraz gmyrają już ręką w nocniku na dobre - ale cóż, za późno a to zawsze był bogaty kraj w Polsce może być znacznie gorzej, przerabialiśmy już Targowice, rozbiory i różne takie, stać nas na to Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Polak, Węgier, dwa bratanki 16.11.20, 21:53 Tu będzie inaczej. Wyjście będzie dokonywać się realnie, formalności na końcu. Do realnego wyjście referendum nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś