lily_evans11 24.11.20, 23:05 Co oglądacie? Moja córka chce co roku któregoś z Kevinów albo Święta u Griswaldów (W krzywym zwierciadle, witaj święty Mikołaju). Ja uwielbiam film animowany o Findusie, "Najlepsza gwiazdka", jakby to nie zabrzmiało . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Filmy świąteczne! 24.11.20, 23:07 Obowiazkowo "Trzy orzeszki dla Kopciuszka" i "Piesn strudzonego renifera" Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Filmy świąteczne! 24.11.20, 23:13 Co roku zadaje to samo pytanie Why, oh why ... "Sound of Music" jest filmem zawsze pokazywanym na Christmas (kanadyjska TV)? Nobody knows ale co roku jest i co roku "sie oglada" ... the hills are alive ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Filmy świąteczne! 24.11.20, 23:17 Ekspres polarny Holiday Love Actually Święta Last Minute Opowieść wigilijna Muppetów Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 12:09 solejrolia napisała: > Love Actually kocham ten film, mogę oglądać co rok i nigdy mi się nie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:12 Ja tez To drugi po Notting Hill, ktore widzialam juz ze 20+ razy i wciaz ogladajac smieje sie i placze na zmiane Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 21:44 Tego małego podopiecznego Liama Neesona gra Thomas Brodie-Sangster. Pewnie to wiecie, ale i tak odnotuję Młody aktor, którego można było zobaczyć potem w Grze o Tron, Więźniu labiryntu i Gambicie królowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Filmy świąteczne! 24.11.20, 23:17 U mnie co roku to samo: "To wlasnie milosc", "Listy do M", "Wigilijny show" (wspolczesna wersja "Opowiesci wigilijnej"), "Zurek" - i Kevin oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 06:43 Żurek to chyba taki mało świąteczny jest...święta są bardziej tylko tłem/pretekstem... To juz bardziej "niespotykanie spokojny człowiek" Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:01 Dla mnie jest bardzo swiateczny. No bo Matuszak i jego dobroc to taki swiateczny cud. Taki promyczek dobra w mrocznym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 00:45 Mikołaj w każdym z nas polski zwiastun pl Zwiastun nie oddaje nawet 1/10 uroku tego filmu (moim zdaniem). Scenariusz oparty jest na norweskiej bajce o Mikolaju o stolarzu Andresenie. Kazde norweskie dziecko wie, ze tak jak "zwykle" dzieci czekaja na Mikolaja, tak dzieci Mikolaja (bo przeciez to oczywiste, ze Mikolaj i pani Mikolajowa maja dzieci!) czekaja w swieta na stolarza Andersena (z prezentami) W zeszlym roku widzialam jeszcze jakis film (rysunkowy) z placowka pocztowa na koncu swiata. Zaluje, ze nie pamietam tytulu, bo film szalenie zabawny! Jest w nim pokazane pochodzenie wielu elementow z kanonu swiatecznego, jak na przyklad skad sie wzielo przedstawianie zaprzegu reniferow na tle ksiezyca Nie bede nikomu psuc zabawy i spoilerowac, ale mam nadzieje, ze jakas ematka tytul kojarzy i poda Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:09 A ta "Poczta swietego Mikolaja" pasuje do mojego opisu? Bo albo to jest inny tytul tego samego filmu, albo ten tez chce obejrzec Mi chodziloa o film "Klaus" Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 06:59 > W zeszlym roku widzialam jeszcze jakis film (rysunkowy) z placowka pocztowa na > koncu swiata. Zaluje, ze nie pamietam tytulu, bo film szalenie zabawny! Jest w > nim pokazane pochodzenie wielu elementow z kanonu swiatecznego, jak na przyklad > skad sie wzielo przedstawianie zaprzegu reniferow na tle ksiezyca Nie bed > e nikomu psuc zabawy i spoilerowac, ale mam nadzieje, ze jakas ematka tytul koj > arzy i poda Klaus na netfliksie Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:07 Klaus, tak, to Klaus! Dzieki mamolka1 Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 00:15 Uwielbiam wspomniany juz tutaj Ekspres Polarny (chociaż stara jestem i dzieci też już stare ) ale i Holiday i Love Actually też chętnie oglądamy a i jeszcze Święta Last Minute - ostatnio chyba najulubieńsze Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 00:18 A znasz ksiazke "ominac swieta" na podstawie ktorej jest ten film? Bardzo polecam, fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:20 Ba. To przecież Grisham! Ominąć święta stoi na półce pomiędzy Raportem pelikana a Firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 00:19 Zły Mikołaj, Billy Bob Thornton doskonały w tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 01:55 O, to jest to. Ulubiony film mojego meza hahahhahaa. Corce tez sie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 06:45 Zły Mikolaj jest koszmarny. Ani smieszny ani ładny ani jakikolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 11:07 To prawda. Nie jest ładny ani śmieszny, raczej gorzki, ale z zakończeniem niosącym nadzieję. Oprócz "Opowieści wigilijnej" to mój ulubiony świąteczny film. Odpowiedz Link Zgłoś
sza.aliczek Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 01:05 1. Krampus. Duch świąt. 2. Koszmarna opowieść wigilijna. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 06:06 Inspirujący wątek, nie powiem Ja w tym roku zamierzam przeeksplorowac netflixa i obejrzeć głównie nowsze filmy. No ale różnymi Kwvinami i pochodnymi też nie poradzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 06:30 Netflix mnie zaspokaja w tej kwestii 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 07:02 keviny i Griswaldów mam juz serdecznie dosc (jednak) choc kunszt doceniam. Ogladam wiec filmy mniej znane, np Cud na 34 ulicy czy Świąteczna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Filmy świąteczne! 26.11.20, 10:12 Świąteczna historia jest z rakiem w tle. Nie każdy lubi na święta. Tak tylko uprzedzam. Kilka razy widziałam Ale potem uznałam, że mam jednak dość. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Filmy świąteczne! 26.11.20, 10:15 "Cud na 34" to ukochany film swiateczny mojej mamy. Ja niestety nie trawie tej dziewczynki, wkurza mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 07:09 Najbardziej lubię Family Man i Grincha oraz musical Opowieść wigilijna (czyli nie wersja z Carreyem) no i klasyk Mikołaj z 34 ulicy (wersja z '47). Ale obejrzę każdą naiwną świąteczną historyjkę 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:13 Święta na piątkę, Grudniowa narzeczona Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:27 Bad Santa i Szklana Pułapka. Kocham oba! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 11:01 Cieszę się, że ktoś też kocha Bad Santa. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:36 Szklana pułapka, oczywiście. Love Actually Holiday Czarno-białe stare filmy: Sklep na rogu i To wspaniałe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:42 To właśnie miłość, Holiday i inne klasyki plus wszystko na Netflixie. Może zdążę - już zaczęłam i przynajmniej do końca stycznia pociągnę sezon świąteczny Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 08:56 Mój ulubiony świąteczny czyli "Ja cię kocham a ty śpisz" A poza tym to pewnie wszystko, co się trafi Kocham świąteczne filmy, nawet najbardziej kiczowate Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 11:08 Zawsze zapominam, że on się dzieje w okolicy świąt Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:10 Ja też😘. Taki kicz na rozluźnienie. Nawet nie pamiętam tytułów, typu zapracowana koropobiurwa czy tam korposzczurek przyjeżdżają na święta do rodzinnej na wioski/miasteczka, przypadkowo wpadają na swoją miłość z liceum i odkrywają co tak naprawdę liczy się w życiu. A na koniec to nawet renifery rzygają tęczą 😋. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 21:08 A miłość z liceum często jest wdowcem /rozwodnikiem samotnie wychowującym urocze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 09:01 Keviny i Griswoldów zawsze oglądamy. Opowieść Wigilijna z Jimem Carreyem Ekspres Polarny Święta last minute Wesołych Świat z Dannym de Vito i Matthew Broderickiem I w klimacie sylwestrowym Trading Places (Nieoczekiwana zmiana miejsc) z Danem Aykroydem i Eddiem Murphy, cudne! Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 09:50 Mój Nr 1 " Strażnicy marzeń" i " Pierwsza gwiazdka" www.filmweb.pl/film/Stra%C5%BCnicy+marze%C5%84-2012-597224 www.filmweb.pl/film/Pierwsza+gwiazdka-2017-757673 Odpowiedz Link Zgłoś
ladyinred84 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 10:21 Polecam na Netflix "Randki od Święta" Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 11:14 Jeszcze mi się przypomniało, że prawie zawsze w okolicy świąt oglądam "Gwiezdny pył". Jak ktoś nie widział bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 11:45 "Co wiecie o swoich dziadkach"2017. (To druga część "Tata kontra tata", którego nie oglądałam). Film obiektywnie podobno kiepściutki ale moje niewygórowane oczekiwania co do filmu świątecznego spełnił. Trza bez dubbingu oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Filmy świąteczne! 25.11.20, 14:12 Niedawno pisałam, "pomocnik św Mikołaja", Przyjaciel sw mikołaja", Swiąteczne psiaki. Uwielbiam😍 Odpowiedz Link Zgłoś