wlazkotnaplot 02.12.20, 18:37 Życie przed sobą, obejrzyjcie matki. Jeden z niewielu filmów które oglądam nie w tzw międzyczasie. Piękny.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 18:44 Ooo, dzięki, bo już nie mam co oglądać. Że swojej strony polecę "Jestem mordercą", wiem że film sprzed chyba 4 lat, ale ja nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:01 Ja skończyłam włoski Il processo, tylko że bez lektora. Ale włoski jest miły dla ucha. Film dla miłośników kryminałów i scen sądowych gdzie widać włoski temperament. Bardzo mi się podobało zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:17 Oglądałam. Dobry, chociaż narzędzia zbrodni domyśliłam się kiedy pierwszy raz je pokazali😉 Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:09 Dzięki, zerknę. Ostatnio ktoś polecał Gambit królowej- rewelacja. A polećcie coś nieangielskojęzycznego. Może być hinduskie, arabskie, tureckie, brazylijskie, romans, kryminał, obyczajowe. Czasem mi się udało znależć swietne perełki. Byle nie seriale na 7 sezonów bo aż tyle czasu nie mam, ale tak na dwa, trzy? Ze swojej strony polecam Little Things - słodki zabawny i inteligentny serial o parze mieszkającej bez ślubu w Mumbaju.. Kazdy odcinek ma max 20 minut więc dużo czasu nie pochłania, a jak poprawia humor!! Odpowiedz Link Zgłoś
nagako Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:14 Taare zameen par (Gwiazdy na ziemi) Odpowiedz Link Zgłoś
nagako Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:19 I jeszcze z tym samym aktorem 3 Idiots (trzej idioci - wbrew pozorom film nie ma nic wspólnego z filmami typu głupi i głupszy). Aamir Khan stawia ambitniejsze filmy niż "ja kocham ciebie a ty kochasz jego". Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 20:43 Etos, serial turecki. Polecam, 8 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 20:45 A koreańskie rekomendacje chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 21:59 Tak bardzo chce Ale koreanskie kojarzą mi sie ze skrajnym melodramatyzmem. Sa jakieś filmy z subtelnym poczuciem humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:34 renia266 napisała: > Tak bardzo chce Ale koreanskie kojarzą mi sie ze skrajnym melodramatyzmem. Sa > jakieś filmy z subtelnym poczuciem humoru? Może "Fight For My Way"? Tylko tam jest trochę humoru nawiązującego do stereotypowych k-dram, więc jeśli nie znasz tych typowych, to pewnie nie wychwycisz. Dużo humoru jest w "Strong Girl Do Bong Soon", ale nie jest to humor zbyt subtelny. Zabawny, ale stary jest "My Lovely Kim Sam Soon" (i nie ma na Netfliksie) Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:56 Renia, może "męska rozgrywka" sensacyjny, kryminalny a nie mo dramatyczny. Fajny też Black, choć z wątkiem lekko fantastycznym, ale kryminał. Jak coś luźniejszego to może "hospital playlist", Jeszcze w miarę śmieszne Crash landing on you. Wyobraź sobie bogatą, zadbaną przyzwyczajona do luksusu kobietę która przypadkiem trafia do Korei Północnej, gdzie nie ma ciepłej wody, światła czasami, nie zapomnę momentu jak domagała się odżywki do włosów od faceta który nawet nie wie co to jest. Ogólnie mnustwo śmiesznych sytuacji choć to niby nie komedia. Ja jestem fanką koreańskich więc w tym segmencie chętnie doradzę Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 23:27 Jasnoklarowna, Mi się podoba "Stranger" koreański kryminał z 2017, jest na Netfliksie. A jakieś z fajnymi miłosnymi scenami koreańskie filmy na tym polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 23:59 Tak, pierwszy sezon obejrzałam, teraz się do drugiego przymierzam. Ale jak chcecie mocnego kryminału i oglądanie z angielskimi napisami nie jest problemem to niezmiennie Voice polecam. Niestety polskich napisów netfliks nie ma. Świetny, mroczny, czasami mocny, i genialna rola czarnego charakteru. Wcześniej ten aktor mnie nie zachwycał, raczej mdło wypadał, a tu psychopatę zagrał świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 00:02 Bywalec miesiąc temu dodali nowy sezon stranger. Co do scen, to ja specjalnie takich nie szukam, choć przypadkiem zdarzało mi się trafić. Ale to nie na netfliksie. Szukaj na innych, np dramaqueen, tam gdzie napisane że dla dorosłych widzów. Wbrew pozorom wcale nie mało takich. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 00:22 a Konkubina albo Natalie widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 20:55 Shtisel Bazar de la Charite Octoberfest Marseille Wersal Freud Pretendent do reki Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:45 >Wersal Wersal. Prawo krwi? A w jakim to było języku, jak nie angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 00:12 serial kanadyjsko francuski, u mnie po francusku i hiszpansku Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 12:51 Ja wiem, ze kanadyjsko-francuski ale moim zdaniem po angielsku, zresztą tam prawie sami angielscy aktorzy graja. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:10 Czy to na podstawie ksiażki Garego? Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:13 Tak, adaptacja. Jeszcze nie oglądałam i nie wiem, jak wierna. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:18 Zobaczyłam właśnie zwiastun. Wygląda ba to, że nie bardzo. W ksiazce madame Rosa wychowywała głównego bohatera od małego, kochał ją jak matkę, tu przygarnia wczesnego nastolatka. To będzie inna relacja. Od dziecka wkurzała mnie i bolała każda różnica między filmem a literackim pierwowzorem. Powinnam z wiekiem wyluzować, ale czasem to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 19:22 Książka o tym samym tytule? Chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 20:03 Tak. Jest świetna stylistycznie i opowiada przejmującą historię. Kilka słów o autorze też warto przeczytać, bo to ciekawa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:03 Właśnie dzisiaj mija czterdzieści lat od jego samobójczej śmierci. Przeczytałam wszystkie jego książki, prawie wszystkie mam na półce. "Życie przed sobą" to arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 21:55 A ja polecam serial Bloodline moje ostatnie odkrycie piękna Floryda, dramat rodzinny genialna rola Bena Mendelsohna www.filmweb.pl/serial/Bloodline-2015-708487 Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:12 Ten serial chodzi za mną od kilku lat, naprawdę czuje, ze może być dobry i chyba dlatego go tak odkładam, w międzyczasie zaliczając masówki Czytałam, ze to takie mroczniejsze The Affair, czyli aż zacieram ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:21 The Affair będzie kolejne.. a Bloodline strasznie dobry bardzo realistyczne rozmowy, gra aktorska. Co jakiś czas odkrywam perełki serialowe w tym roku było parę Rectify, Banshee, Ray Donovan a teraz Bloodline w pięknym wakacyjnym otoczeniu dramat rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 10:37 Ray Donovan tez jest u mnie na liście Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:42 Właśnie skończyłam oglądać -podobał mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Netflix polecam.. 02.12.20, 22:43 Życie przed sobą było tu już chyba polecane kilka/kilkanaście tygodni temu. Tez mi się podobało. Dzisiaj zobaczyłam Marie Antoninę Sofi Coppoli ( z 2006) z niesamowitą rockową/pankową muzyką. Nawet moje ukochane Plainsong The Cure było. Odpowiedz Link Zgłoś
night-like-this Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 00:26 Plainsong??! <3 Ależ jestem ciekawa reszty ścieżki dźwiękowej! Wielkie dzięki za polecenie! To już wiem, co obejrzę w najbliższym czasie A to też jest na Netflixie...? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 12:48 Tak, tak - na Netflixie od niedawna Zobacz i powiedz co myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 05:41 Na Życie przed sobą trafiłam przypadkiem. Piękny. Mało jest takich filmów. Na końcu płakałam jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Netflix polecam.. 03.12.20, 07:20 Wysokich ocen nie ma 6.9 na IMDB i Filmwebie Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama