Dodaj do ulubionych

tatuum - jakość

11.12.20, 13:47
Baardzo dawno nic u nich nie kupowałam - weszłam dzisiaj na stronę i mają multum rzeczy, które bym chciałasmile

Jak u nich z jakością?
swetry, kardigany, są z różnym składem, mają takie 100% kaszmir. Jednak nawet dobry skład nie gwarantuje tego, jak to się ciuch potem (z)używa.
Macie, nosicie, polecacie?
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: tatuum - jakość 11.12.20, 13:50
      Kupuję dla siebie prawie wyłącznie tam, również dużo dla męża i starszego syna. I jak do tej pory nigdy sie nie zawiodłam. a kupuje wyłącznie przez net i rzeczy na żywo są ładniejsze/porządniejsze niż wynika to ze zdjęcia.
      • niemaznaczenia Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:33
        Przez net ryzyko. Mają problemy z rozmiarówką. przynajmniej męską. Raz koszula XL jest ok, a innym razem w tym samym rozmiarze rękawy ma do pół łokcia.
        • alfa36 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:57
          A kurtki, jak z rozmiarami męskimi? Chciałam dla wysokiego, szczupłego nastolatka puchówkę. Celować w L? Damskie rozmiary, jak dla mnie idealne, co kupię sobie, to dobre.
        • livia.kalina Re: tatuum - jakość 11.12.20, 15:01
          Oczywiście, przez net to zawsze ryzyko ale z mojego doświadczenia wynika, że w tatuum mniejsze niż w innych sklepachsmile
          • sofia_87 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 15:58
            To prawda, rzeczy są ładniejsze na żywo niż w necie.
            Ale jeśli chodzi o rozmiarowke to jestem szczęśliwa posiadacza dwóch spódnic, z różnych sezonów, a 40 jest mniejsza niż 34😁
    • heca7 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 13:51
      Kupuję, może nie za dużo ale na żadnej rzeczy się nie zawiodłam.
    • swinka-morska Re: tatuum - jakość 11.12.20, 13:53
      Nigdy nie miałam problemów z jakością ich ubrań, co najwyżej zdarzają się wpadki z krojem (bluzki koszulowe na kobiety bez biustu, nieproprocjonalnie długie rękawy).
      • barbaram1 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:14
        hmmm... bo akurat u nich w koszulach to często za krótkie rękawy wg mnie są.
    • lilia-anna Re: tatuum - jakość 11.12.20, 13:57
      Mam, noszę, polecam smile Bardzo lubię. Nigdy nic złego mi się z tymi ciuchami nie działo. Jedyne co, to mam jeden sweter xl, a normalnie noszę s/m, więc chyba coś może być z rozmiarowka dziwnego czasem i trzeba mierzyć (albo to jednorazowy wybryk był).
    • kadfael Re: tatuum - jakość 11.12.20, 13:59
      Nie narzekam. A kupuje dosyć często.
      • fortalesa Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:00
        a buty?
        • kadfael Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:13
          Nie, butów nigdy nie kupowałam. Za to mam fajną torebkę od nich.
        • alfa36 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:58
          Ja mam z tego roku botki w rozmiarze 37, czyli takim, jaki zawsze noszę.
          • kadfael Re: tatuum - jakość 12.12.20, 11:26
            I jak z jakością i wygodą?
            • alfa36 Re: tatuum - jakość 13.12.20, 00:48
              Wygodne, ładnie wyglądają. Mam te: www.tatuum.com/pl/obuwie-damskie/55905-milori.html#/rozmiar-36/kolor-granatowy
              Ale krótko i za dużo w nich nie chodziłam, wiec trudno powiedzieć, jak z jakością. Wyglądają solidnie, są ładnie odszyte.
    • mamamisi2005 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:12
      Akurat ich kaszmirów nie mam, ale sporo bluzek, koszulek i jakościowo są ok.
    • aqua48 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:21
      Mam kilka rzeczy, m.innymi fajną kurtkę, jakość bardzo ok. Z krojami bywa rozmaicie. Trzeba mierzyć.
    • kafana Re: tatuum - jakość 11.12.20, 14:27
      Jest super bardzo lubie. Rzeczy fajnie się piora i dobrze noszą. Bluzki mam ponad 2 lata i nadal wyglądają bardzo dobrze.
      • nuta15 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 15:10
        To jest mój ulubiony sklep, kupuję ubrania i dodatki dla siebie i dla męża. Starannym wykonaniem i jakością przebijają inne firmy. Jeżeli masz możliwość najlepiej zrobić zakupy stacjonarne, zobaczyć daną rzecz na żywo, dotknąć materiału, przymierzyć.
    • redwineiswhatilike Re: tatuum - jakość 11.12.20, 15:00
      Mąż lubi i kupuje. Dobra jakość. Ja kupowałam mnóstwo rzeczy 10 czy 15 lat temu. Bardzo lubiłam. Potem jakoś nic mi się nie podobało ale jakość była na pewno ok.
      • princy-mincy Re: tatuum - jakość 11.12.20, 16:55
        Teraz od 2-3 lat zmienili się projektanci i mają obecnie lepsze fasony.
        Ja też przez wiele lat u nich nie kupowałam.
    • princy-mincy Re: tatuum - jakość 11.12.20, 16:54
      Kupuje dużo, głównie sukienki i bluzki, składy dobre, kaszmir, wełna czy wiskoza dobrej jakości.
      Mam przejściowy płaszcz z domieszką wełny w pięknym fuksjowym kolorze.
      Jedyne czego nie lubię to bawełniane tshirty i longi, tzn lubię ale tylko po domu, bo do pracy czy na wyjście się nie nadają wg mnie. Szybko się wyciągają i często łapią klaczki.
      • nuta15 Re: tatuum - jakość 11.12.20, 17:23
        Niektóre t-scherty faktycznie rozciągają się, też to zauważyłam, zależy od bawełny. Bardziej ścisła trzyma fason, fajne są koszulki bazowe 95% bawełny i 5 % elastanu , świetnie ślę noszą , nie tracą kolorów i fasonu. Lniane też są ok.
      • mus_tang1 Re: tatuum - jakość 12.12.20, 21:57
        Ja u nich kupuję swetry, moim zdaniem jakość porównywalna z espritem. Trzymają fason, nie mechacą się. Bluzki wiskozowe też są jakościowo ok. Dużo rzeczy podoba mi się na wieszaku, przymierzam i no, nie.. Marynarki dobrze odszyte, spodnie dobrze się układają, ale jakieś to babcine. Ale jakość ok, reszta, kwestia gustu.
    • tereso Re: tatuum - jakość 11.12.20, 19:14
      Kupiłam ten kaszmirowy- celowałabym w M a okazało się, że S jest luźny (mierzyłam w sklepie).
    • 1papryczka.chili Re: tatuum - jakość 11.12.20, 21:57
      Kupuję sporo rzeczy od nich. Jedną rzecz musiałam zareklamować, była to sukienka i po jednym założeniu zmechacila się od torebki, którą nosiłam wiele razy do innych rzeczy i było ok. Reklamacja uznana. Inne ubrania bez zarzutu.
    • koraleznasturcji Re: tatuum - jakość 12.12.20, 12:38
      Mam ich jeden kaszmirowy sweter, taki luźny, niebieski. Noszę go piąty rok i żałuję, że nie kupiłam wtedy innych dostępnych kolorów. Jest świetny.

Jeżeli chodzi o ubrania, to zawiodłam się tylko raz - spódnica była z bawełny, której nie dało się doprasować, a która gięła się w głębokie bruzdy chyba od samego kontaktu z powietrzem. Poza tym wszystko służyło mi długie lata. Nawet spódnice z domieszką poliestru się nie mechacą.

• simply_z Re: tatuum - jakość 12.12.20, 22:03
      niektóre ciuchy bardzo fajne, inne takie sobie i słabsze jakościowo. Najlepiej samemu obejrzeć na żywo, bo strona mocno przekłamuje kolory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka