beverlyja90210 13.12.20, 19:27 Czy jeśli wysłałam wiadomość do nauczyciela i przed tym jak ja odczytał ja ta wiadomość usunęłam to nauczyciel ja dostanie czy nie?? Nie wiem czy mam pisać ze się pomyliłam czy samo usunięcie wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zonazolnierza Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:32 Usunęłaś w trakcie wysyłania czy jak? Bo jeśli usunęłas w jakimś swoim folderze "wysłane" to nauczyciel ją otrzymał. Napisz z przeprosinami, że to pomyłka i już. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:57 Napisalam wysłałam i dopiero się zorientowałam ze do nie tego nauczyciela co trzeba Sprawdziłam w wysłanych ze wiadomość nie została jeszcze odczytana i ja usunęłam tam jest taka ikonka kosz. W wysłanych u mnie już jej nie ma,ale właśnie nie wiem czy nauczyciel tez jej nie może zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:37 Jest opcja "wycofaj wiadomość" ( a może "usuń", nie pamiętam) dotyczy wiadomości juz wysłanej. Wówczas nauczyciel widzi, że pisałaś i widzi info, że piszący usunął, treści nie ma, nie musisz niczego wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 19:42 Nauczyciel dostaje informację, że wiadomość została usunięta. Ale uwaga - ewentualny załącznik nie jest usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 20:19 To w lubrusie można jakoś dodać załącznik w wiadomości do nauczyciela? Jak? Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 20:31 Zalezy od wersji oplaconej przez szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Librus pytanie techniczne 13.12.20, 20:05 Musi być opcja usuwania, bo sie zdarzyło,że dostałam od nauczyciela wiadomość i jak weszłam to był komunikat 'nadawca usunął wiadomość' i pustka Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:42 Napisze gdyby kiedyś ktoś szukał odpowiedzi, nauczyciel widzi usunięta wiadomość) Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:50 Dzięki! Ciekawa byłam właśnie. Dotąd nie było mi to potrzebne, ale dobrze wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 10:50 Ale napisz precyzyjnie, czy widzi komunikat, że wiadomość została usunięta, czy widzi tekst wiadomosci, mimo ze nadawca ja usunął przed odczytaniem przez odbiorcę? Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 12:27 Wiem tylko tyle ze nauczycielka przeczytała ta wiadomość i dzisiaj napisała do mnie WTF ale ubrała to w ładniejsze słowa Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 12:41 Czyli tak naprawdę nie wiadomo, bo równie dobrze mogła domyślić się z kontekstu całej sytuacji, co mniej więcej chciałaś jej napisać i awansem odeprzeć np. zarzuty. Jestem żywotnie zainteresowana tematem, bo sama kiedyś wycofałam wiadomość do wychowawcy syna (gdy opadły emocje ). Ciekawe, czy babka ją jednak przeczytała.... Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:01 beverlyja pomyliła adresatów, to czego nauczycielka mogła się domyślić z kontekstu? Właśnie się nie domyśliła i stąd WTF. Czyli rozumiem z tego, że przeczytała treść wiadomości, a nie tylko informację "usunięta". Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:46 Ale to podziwiam, że się w ogóle kapnęła, że pomyliła. Ja mam na imię tak, ja pani od wf, i podobne nazwisko, i co ja się już nie nadostawałam zwolnień z wf-u . . . Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:13 jeżeli wiadomość jest usunięta prawidłowo to nie widzi. Trudno powiedzieć czy rzeczywiście usunęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:18 Co to znaczy "usunięta prawidłowo" w kontekście konta rodzica na librusie? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 13:56 administrator systemu twierdzi, że wiaodmosc usunąć, tka zeby jej nei można było rpzeczytać moze tylko naucycel, rodzic nie ma tkaiej opcji. Wiesz cos wiecej niz admin? Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:40 Nie, wydawało mi się, że wiadomości można po prostu usunąć Nie spodziewałam się, że rodzic nie może jeśli się pomyli. W takim razie uważam, że powinnyście pisać do admina, aby wprowadzono możliwość usuwania wysłanej wiadomości również rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Librus pytanie techniczne 15.12.20, 17:21 nie zależy mi na takiej opcji, jak coś chlapnę, to wolę przeprosić niż udawać, ze nic nie było Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 15:51 Usunieta została prawidłowo, ja później sprawdzałam skrzynkę wysłane i jej tam już nie było. Nauczycielka jednak ja przeczytała Rodzic nie może trwałe usunąć wiadomości Nie ma opcji ze ktoś się domyślił bo ja napisałam do innej sposoby niż chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Librus pytanie techniczne 14.12.20, 16:02 No dokładnie tak jak w tradycyjnym mailu. W trakcie masz opcję "cofnij wysyłanie". Jak już poszło to ty w swoich wysłanych możesz sobie usuwać do woli, to co dotarło do nadawcy już tam zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś