Dodaj do ulubionych

Świąteczna pościel

19.12.20, 08:51
Czy macie już na święta przebrana pościel?
Bo nie wiem czy to juz czy czekac np. Do środy.
W ogóle zachciało mi się jakiejs pościeli ze świątecznym motywem, ale do sklepu po to specjalnie nie chciałoby mi się jechać, a także przeraża wizja tłumów przed świętami.
Poza tym trochę szkoda kasy😕
Sporo mam takich rzeczy, które bym chciała, ale szkoda kasy. Też tak macie?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 08:57
      Nie mam pościeli świątecznej i nie widzę większego sensu kupować pościel, której będę używać przez tydzień w roku.
      Mamy za to akcenty świąteczne w sypialniach i to wystarczy, wg mnie.
    • daniela34 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 08:59
      Mam bardzo fajną polarową pościel świąteczną z Lidla, kupioną w tym roku i kompletu zeszloroczne. W moim sklepie rozeszła się jak ciepłe bułeczki. Ale u mnie ona już jest od końca listopada. Piorę, suszę i zakladam tą samą
      • princy-mincy Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:19
        Nie dusisz się w polarowej pościeli? Serio pytam.
        Jestem okropnym zmarzluchem, choć akurat lubię spać w chłodnym i polarowa pościel to opcja po moim trupie.
        • daniela34 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:28
          Nie, nie duszę się. Bardzo przyjemnie mi się śpi. A pościel jest cudnie kiczowata
          • beata985 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 10:46
            Ale masz polarową czy flanelową...też kupowałam w Lidlu Ale z polarem nic wspólnego nie ma....chyba że jeszcze inna była
            • daniela34 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:19
              O, przepraszam, dopiero teraz odczytałam. Polarową. Była e tym roku dostępna gdzies w połowie listopada i rozeszła się błyskawicznie
      • bei Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:50
        Daniela, jak się śpi w polarowej? Kiedys spałam w poliestrowej „satynie” i nie był to dobry poliester, bo czułam się, jakbym spała pod workiem foliowym. Nigdy nie odważyłam się kupić z mikrofibry itp.
        • bei Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:50
          O, Sorrki, już napisałaś...
        • memphis90 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:04
          Mikrofibra nie "trzyma" kołdry, rano budzisz się pod pustą poszewką, a kołdra jest zrolowana gdzies w dole...
      • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 11:06
        Ja mam dla syna z muji szara i bezowa płócienna. Używam na zmianę, jest swietna
    • gryzelda71 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 08:59
      Mam i już w niej śpię.
    • ritual2019 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:02
      onewoman napisała:

> Czy macie już na święta przebrana pościel?

A to z okazji swiat zmienia sie posciel? Bylam przekonana ze wtedy gdy jest nieswieza czyli zazwyczaj regularnie co jakis czas, roznie u roznych ludzi.

>
      > W ogóle zachciało mi się jakiejs pościeli ze świątecznym motywem, ale do sklepu
      > po to specjalnie

Kuo online, jeszcze nie powinno byc za pozno. Albo kup online i tylko odbierz ze sklepu, maja zazwyczaj osobne stanowiska tylko do odbioru.
      Kupilismy akurat nie swiateczna ale nowa posciel w ubiegly weekend. Spodobala nam sie wiec czemu nie.
      • onewoman Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 14:22
        O zmianę na święta to takie pytanie z przymruzeniem oka oczywiście
      • abecadlowa1 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 20:29
        ritual2019 napisał(a):

> A to z okazji swiat zmienia sie posciel? Bylam przekonana ze wtedy gdy jest nie
        > swieza czyli zazwyczaj regularnie co jakis czas, roznie u roznych ludzi.

A co pierwszy rok jesteś na ematce?
    • ichi51e Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:06
      Na swiateczne mame (tartan) bardzo swiatecznie wyglada nie bedac jednoczesnie wylacznie swiatecznymi. Juz zmieniona - od 4 grudnia uzywam swiatecznych.
      • ichi51e Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:07
        *w krate
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:17
      Dzisiaj piorę i odrazu suszę, mam zwykłą szarą ileowską ale ta jest taka trochę puchata i ciepła ( myślałam żeby założyć góralską ale ona taka gladka i biała - na samą myśl robi mi się zimno).
    • lot_w_kosmos Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:21
      Kupiłam dzieciom bo chciały.
      Ale to nie pościel w choinki i Mikołaje.
      To pościel w płatki śniegu, świerki, jelonki, reniferki, jakieś gwiazdki.
      Czyli generalnie świąteczna ale da się używać po prostu jako zimowa.
      • kosmos_pierzasty Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:31
        Też taką mam, szarą. Tzn. wzór podobny, jak opisujesz i z tego względu ją wybrałam - żeby była bardziej zimowa niż typowo świąteczna.
        • mirmunn Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 10:40
          Ja też mam taką - flanela we wzory norweskie- gwiazdki, renifery itd. Zimowa, niekoniecznie świąteczna.
    • magata.d Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:26
      Nie mam typowo świątecznej pościeli, mam komplety pościeli (i ozdoby w domu) bardziej zimowe i używam ich nie tylko podczas lwiąt, ale właściwie przez całe zimowe miesiące. Mam piękne zimowe komplety pościeli flanelowe, w kratę. Jutro zmienię na drugi komplet, bo jeden zimowy już używam. Poduszki ozdobne, zimowe, jakieś skrzaty dekoracyjne, czy inne renifery, cyprysy z lampkami tez już są i postoją długo jeszcze po świętach.
      • pasquda77 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:29
        Mam z H&Y , ale nie w Mikołaje , szara w renifery, z drugiej strony biała w bałwanki, śpię pod nią bez względu na porę roku 😉
    • kosmos_pierzasty Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:30
      Pościelę zmienię dziś lub jutro, najdalej pojutrze, ale chyba dziś. W środę to będę mieć dużo innych rzeczy do zrobienia.
      Nie, nie mam tak. Jak zechcę coś mieć, to najpierw czekam trochę, żeby mi się ułożyło w głowie, czy to tylko kaprys i zaraz minie, czy rzeczywiście, coś, co do mnie przemawia. W pierwszym przypadku rezygnuję, w drugim kupuję i nie sknerzę.
    • bei Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:45
      Kupiłam synom w ramach świąteczność-zimowych klimatów flanelową, w granatowo czerwona kratę
      www.ikea.com/pl/pl/p/mossruta-komplet-poscieli-granatowy-w-kratke-60454700/?gclid=Cj0KCQiA5vb-BRCRARIsAJBKc6Lv0Ov2ew6FAPBXLNyBsHifuU14T1OiaDWdFOnW351frMLlM4bUV9caAqmGEALw_wcB

Oni są zimnolubni, szczególnie najmłodszy, do spania nawet zimą mają otwarte okna. Do tego Jaśki czerwone w białe gwiazdki. Taki wzór pościeli pasuje na cały zimowy sezon.
    • liliawodna222 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 09:58
      My zmieniamy pościel co tydzień, bo -o zgrozo ;D - śpi z nami psica. Z tego względu czeka mnie jeszcze zmiana pościeli w ostatniej chwili.
      Świątecznych motywów jeśli chodzi o pościel nie mamy, natomiast córka ma rozkoszny czerwony koc oraz kigurumi (tak to się pisze??_ czyli kombinezon, jest boski smile
    • heca7 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 10:17
      Mam dwa komplety z la redoute. Jeszcze nie założyłam. Pewnie to zrobię między poniedziałkiem a środą.
    • beata985 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 10:44
      Kochana, teraz to juz posprzątane...W sklepach Wielkanoc...😳
    • feliz_madre Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 10:51
      Mam śliczną pościel w reniferki. I wcale nie jest tak, że zakładam raz w roku. 😄
      • onewoman Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 14:23
        Skąd ta posciel?
    • milka_milka Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 11:03
      Ja mam właśnie świeżo zmienioną na świąteczną, uwielbiam takie! Ma kilka zmian, w razie, gdyby trzeba było jeszcze raz nagle zmieniać. smile
    • memphis90 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 11:04
      Nie przebieram pościeli na świeta. Dzieci czasem założą rogi reniferów, ale od pościeli nie wymagam takiej kreatywności.
    • mikams75 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 11:36
      wlasnie swiateczna posciel to cos na co mi zawsze szkoda kasy i szkoda miejsca w szafie. Ale moze jak na wyprzedazach jakas ladna w norweskie wzorki natrafie to w koncu kupie. Bedzie w uzyciu od poczatku adwentu do konca stycznia a nie jak ktos sugeruje, ze tylko tydzien.
      • onewoman Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 14:21
        Też poczekam na wyprzedaże, w tym roku juz odpuszczę😊
        Przewaznie w ikea kupuję, bo mam kołdra 200x200.
        Ciekawe czy będzie u nich przecena.
        • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 18:59
          Dokladnie przecież świąteczna nie musi być typowo z Mikołajem. Może być ze śnieży kami na okres listopad do luty np.
          • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:01
            Ja mam np srebrzyste i białe poduszki (kiedyś przed 3,4 laty drogie jak cholerabo Zara Home) i na zmianę je używam na kanapę z szarymi. Jak pmam gości, Wielkanoc, święta to te ładniejsze, na zmianę z szarymi też bladnymi
    • jak_matrioszka Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:04
      Ja mam dla dziecka zimowa, ale nie swiateczna. I zimowa od pierwszego grudnia mozna uzywac, az tak gdzies do konca lutego (z praniem w miedzyczasie!):
      • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:10
        Jasne, ale z reguły jak u pierzesz nastolatkowi np w sobotę ok 10 to do 22 spoko qyschniesmile
        • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 19:17
          Jutro nasze białe poszwy, (białe mam też na zmianę inne) a syna szara i masze prześcieradło z gumką ok poniedziałku. Myślałam o środzie ale w środę po pracy (wigilia wolna za 26.12) popakuje prezenty, pójdę na język i chciałam jeszcze ostatnie wyprzedaże koło domu w Home ayou popatrzeć, nie wiem po co w sumie
        • jak_matrioszka Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 20:12
          Jak wstawie juz o 10, to o 16 juz mam lozko na powrot ubrane. Czasami wstawiam pozniej i sie po drodze zagapie, to dopiero ok. 20 jestem gotowa.
    • la_felicja Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 20:00
      o, ja mam mnóstwo takich rzeczy, które bym chciała, ale szkoda kasy. Ale to temat-rzeka.
      Pościel na Święta mam flanelową, w szkocką kratkę, czerwono-zieloną. Pierwszy raz zakładam przed Wigilią (tak, żeby w wigilijny ranek obudzić się w świeżej, ale w tym roku to chyba zmienię dwa dni wcześniej), a potem zywam jej przez resztę zimy, na zmianę z normalną. Jest dużo cieplejsza niż bawełniana.

Spać pod polarem sobie nie wyobrażam.

Kiedyś sobie wyobrażałam, że na Święta(BN i Wielkanoc) będę miała specjalną pościel jak moja mama - z białego płótna, wykrochmaloną na sztywno, z szydełkowymi koronkami...Cóż, zamiast eleanckiego płótna - flanela...
    • olkkaa_99 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 20:26
      W ogole nie lunoe rzeczy ze świątecznym motywem - ubran, kapci, kubków, poscieli, czegokolwiek. Ich sezonowość i nieadekwatność w inne miesiace w roku jest sprzeczna z moją wizją minimalizmu i tego, zeby miec rzeczy malo, ale dobrej jakos i i uniwersalnych. W donu rodzinnym mieliśmy 1 swiateczny obrus, wyjmowany tylko na wigilie. To byl jakis symbol, cos to znaczylo. A tony pizamek, kubeczkow i poduszek w reniferki od polowy listopada do lutego, to jednak dla mnie przegiecie i po prostu kicz.
      • agniesia331 Re: Świąteczna pościel 20.12.20, 00:12
        Też jestem minimalistka dlatego mam wystrój szaro biały z reguły. Obrus świąteczny to srebrzystuy obrus z Home You w srebrny wzorek, mam też bieżnik biały z połyskiem, eleganckie oba i służą na BN, Wielkanoc, inne imprezy. Nie mam nic w domu oprócz śnieżnej kuli i bombek typowo świątecznego. W salonie mam srebrzyste, złotawo srebrne i białe że srebrem poduszki też które uważam za lepsze niż szare. Do tego na stolik kawowy mam też srebrna podkładkę na co dzień i biało srebrna grubsza podkładkę b elegancka na święta. Z rzeczy świątecznych np mój syn 3 lata temu ucieszył się że skarpet od dziadków i teraz też mu czasami kupuje. Wcześniej myślałam, że woli tylko MKors, THilfiger i inne, a tu się okazało, że 3 pary skarpet z bałwankami i Mikołajem to hit. Mąż dostawał skarpety od lat. Więc te skarpety mu dorzucę w tym roku pod nasz choinkę własną, by znalazł po Wigilii
      • lily_evans11 Re: Świąteczna pościel 20.12.20, 08:48
        Ale też korzystasz z nich raz do roku i starczaja na dłużej.
    • rosapulchra-0 Re: Świąteczna pościel 19.12.20, 22:13
      Nie posiadam "świątecznej" pościeli i mi do głowy nie przyszło, żeby takową kupić. Ale teraz, jak mieszkamy sami, to może zrobię sobie przyjemność i kupię "świąteczną" pościel smile
    • lily_evans11 Re: Świąteczna pościel 20.12.20, 08:43
      Córka ma pościel świąteczną od paru dni, po świętach zaraz zdejmie i założy tę, która sobie teraz wybrała pod choinkę. Coś jeszcze muszę kupić w dużym sklepie, gdyby gdzieś przeceniano pościel świąteczną, to chętnie sobie wezmę. Będzie potem znowu na przyszły rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka