Dodaj do ulubionych

Wasza tożsamość na forum

• mamaemmy Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:39
      Mam to gdzieś czy ktoś mnie znajdzie, a znaleźć łatwo może, choćby przez agencje z tvn 🙈😊Nie udaje nikogo innego, pisze swoje poglądy, daje swoje fotki. W dobie Facebooka prywatność danych jest trochę na wyrost
    • angazetka Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:46
      Kilka piszących tu osób mnie zna.
      I pewnie podałam dość dużo info, bym była do zdekowania, ale... nie przejmuję się tym. Ja to ja, także tutaj.
    • sumire Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 17:48
      Gdyby ktoś się uparł, to pewnie by mógł, ale staram się za dużo o sobie nie pisać. Wklejania swoich fot i podawania informacji typu "moja 16-letnia córka chodzi do liceum imienia Muminków w Kopydłowie, do którego codziennie zawożę ją moim czerwonym fordem" nigdy nie zrozumiem. Wykorzystywania tego typu informacji również nie, ale wiem, że są ludzie, którzy lubią łączyć kropki.
    • asia_i_p Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 18:14
      Jestem w 100% dekodowalna, to kwestia trzech klików. Dlatego na forum zachowuję się jak w realu - nie obrażam ludzi i nie zdradzam sekretów rodzinnych.
      • redwineiswhatilike Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 20:08
        W sumie Asiu masz rację. Kilka klików smile
      • malia Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 22:13
        To prawda Asiu, tylko tu chodzi o ochronę siebie przed wariatami, których nie brakuje. Co z tego, że ty nie obrażasz? Miłe osoby również bywają ofiarami stalkerów
        • asia_i_p Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:58
          No to chronię się o tyle, o ile się chronię w realu, czyli nie podaję danych wrażliwych konkretnych osób - na przykład kiedyś zakładając na Innym Świecie wątek o uczniu robiłam to pod jednorazowym nickiem, acz prawdopodobieństwo, że jego koledzy czytują Inny świat i rozpoznają mój prywatny e-mail było nikłe. NIe wrzucam zdjęć dzieci. Natomiast nie mam złudzeń, że jeśli się mną zainteresuje psychol, to nie oberwę - ale też mam wrażenie, że tutaj to się naprawdę ciężko ochronić.

Jak na razie takich przykrych sytuacji było mało, w zasadzie nie przypominam sobie, żeby ktoś z moich uczniów wykorzystał na przykład mój numer telefonu. Mężowi zdarzyło się raz (on uczył przez dwa lata w szkole) - jakiś dowcipniś założył konto na jego numer telefonu na serwisie randkowym dla gejów smile
      • panna.nasturcja Re: Wasza tożsamość na forum 22.12.20, 01:44
        Asiu, Ty jesteś całkowicie rozpoznawalna.
        I fakt, zachowujesz się tak, że nic Ci zarzucić nie można.
        Ale na forum nie brakuje chorych osób a Ty piszesz/pisałaś o problemach psychologicznych swoich sióstr i dorastającej córki. A sporo znajomych ich a nie Twoich może na te wpisy trafić.
    • igge Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 18:48
      Mam w dudzie. Danych nie ma ale bez problemu można rozpoznać. Powinnam o dzieciach nie pisać i tego muszę się trzymać.
      • igge Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:03
        Aha znam w realu co najmniej jedną wieloletnią forumkę bo od kilkudziesięciu lat jest moją najlepszą przyjaciółką i tyle.
        Staram się nic o niej nie pisać. Ona jest perfekcyjnie anonimowa tutaj, nikt jej nigdy nie zdekodujesmile
        Ale ona jest i perfekcyjną matką i perfekcyjną pracownicą i pisze na forum perfekcyjnymwink stylem, którego nikt nigdy się nie czepia itd wzór cnót wszelakich. Ma świetny charakter więc w forumowych jatkach też zasadniczo nie uczestniczy.
        I nigdy prywatnych szczegółów nie opisuje.
        Kurczę, szkoda, że jakoś nie umiem tak samo.
        • annajustyna Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:26
          Nawet o eks ach i neksach, toksycznych matce i teściowej nie pisze? Eee, nudziara...
        • tereso Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 17:47
          Ja też powinnam o dzieciach nie pisać i też mi trudno się powstrzymać. Piszę bardzo krótko ale kto mnie zna, rozpoznałby mnie.
    • miss_fahrenheit Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:44
      Staram się raczej pisać o swoich poglądach, wypowiadać opinie na jakieś konkretne tematy, zamiast pisać o sobie wink
    • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:48
      Piszę tutaj rzeczy, które w realu walę prosto w twarz, więc mi lotto, czy ktoś mnie zdekoduje.
      Nie interesuje mnie też dekodowanie i dane osobowe osób z forum, nawet bergi wink
      Forum to forum, co mnie obchodzi że laska123 to jadzia kowalska księgowa.
      Natomiast nie podaję danych, miasta, adresu, zdjęć, czy czegoś po czym można namierzyć mnie czy dzieci, bo jest tu kupa wariatów, i nie, wariatów obraźliwie, tylko osób psychicznie chorych i stalkerów którzy są IMO w stanie zrobić fizyczną krzywdę i stanowią realne zagrożenie dla zdrowia i życia.
      *Choćby shellerka i bywalec
    • heca7 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:27
      Nie za bardzo dbam o swoją tożsamość wink Ale nie mam FB ani Insta więc trudno znaleźć jakiekolwiek zdjęcia ze mną. I na pewno niczego kompromitującego o mnie nigdzie nie ma. Bo też nic takiego nie zrobiłam wink A jak mnie ktoś z reala rozpozna? Nie wypisuję bajek więc nie muszę się bać. Polecam, co za komfort smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka