Dodaj do ulubionych

Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko)

29.12.20, 23:23
Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko)

Święta minęły spokojnie, koniec roku się zbliża wielkimi krokami. Tymczasem dzisiaj w Internecie wybuchła pełnokrwista drama.
W dużym skrócie:
Dziennikarz Krzysztof Stanowski (ten od Najmana) skrytykował na YT artykuł działaczki feministycznej Mai Staśko (tej od Lewandowskiej), traktujący o molestowaniu i przemocy domowej.
Szambo się wylało, oprócz głównych zainteresowanych, którzy wzięli się za łby przede wszystkim na twitterze, zleciała się też banda obleśnych trolli w typie braci samców i im podobnych.

Osobiście lubię Stanowskiego i odpowiada im jego sarkastyczne poczucie humoru, ale tutaj mam nieodparte wrażenie że wlazł kompletnie nieproszony na nieznany sobie grunt, w dodatku śliski i wyjątkowo grząski. I niestety zrobił to z gracją nosorożca.

Dla chcących zgłębić temat:

Filmik Stanowskiego (fragment od 5:10) www.youtube.com/watch?v=MXNKd4k7Ceg

A tu artykuł Mai (niestety w abonamencie) wyborcza.pl/7,175990,26540295,boisz-sie-metoo-maja-stasko-radzi-jak-dzisiaj-flirtowac.html

I jej Instagram: www.instagram.com/majakstasko/?hl=pl

Ciekawi mnie co sądzi ematka.

Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:43
      Stanowski to taki bywalec, któremu się w życiu coś tam udało. Guru stulejarzy i inceli. Niezbyt lotny z wysokim ego a malutkim IQ i wiedzą.
      Podobnie jak z bywalcem. Jakby mnie dotknął to nie wiem jak długi musiałby być prysznic żeby przestać odczuwać obrzydzenie.
      • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:54
        Co ty to koles z ktorego wszyscy maja polewke - wystarczy zobaczyc komentarze pod filmem - 50% pyta czy maja jeszcze te kolkę a reszta sie naśmiewa ze byli pod kolumna i pustka
    • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:45
      No bardzo ciekaw jestem, co by ematka napisała o facecie który ze strachu przed heteroseksualnymi kobietami, na dyskotekach oblewa je drinkami, żeby na parkiecie tańczyli tylko mężczyźni, chodzi po klubach lesbijskich i dostaje napadów szału, kiedy jakaś się do niego uśmiechnie, bo z pewnością nastaje na jego cnotę, w autobusie dostaje napadów lęku, bo nie widzi, czy któraś się do niego spod maseczki nie uśmiecha, a na tinderku pisze do bab, żeby sp***lały, bo on już się na nich poznał...
      • turzyca Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:54
        A świat wygląda jak na tym filmie?
        m.youtube.com/watch?v=8E0poqukDqc;;8E0poqukDqc;;https://i.ytimg.com/vi/8E0poqukDqc/default.jpg;;OPPRESSED MAJORITY
        • turzyca Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:55
          Poprawiony link
          • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 00:11
            No tak, to coś zupełnie innego, ponieważ patriarchat albo cuś.
            Wiesz, kluby służą do flirtowania, tinderek służy do flirtowania, a kluby gejowskie to safe space dla gejów, gdzie nie ma miejsca dla heteroseksualnych kobiet.
            Jeżeli Maja ma obsesję gwałtu przez ekran czy maseczkę, to niech idzie do klubu dla lesbijek - tam nie ma mężczyzn i może sobie potańczyć z samymi kobietami. No i może niech wyłączy tinderka, jeżeli tam też ją gwałcą.
            • grrruuuu Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 09:43
              O tym, dla kogo jest miejsce w klubie gejowskim decyduje selekcja/właściel klubu. I owszem, często chętnie wpuszczają kobiety, albo sa konkretne dni, kiedy kobiety wchodzą. Inna sprawa, że geje czasami mają problem z przyjęciem, że mnie nie obchodzi, kogo on bzyka, po prostu nie życzę sobie, żeby mnie dotykał "po przyjacielsku", bo nie lubię takiego naruszania granic przez obcych ludzi.
            • hanusinamama Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:05
              Pacz...a ja głupia tyle lat do klubu tanczyć chodziłam....
            • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:02
              Nope dla mnie klub to bylo miejsce do pójścia ze znajomymi potańczyć. W zyciu nie poszlam z mysla o podrywie. Goscie ktorzy sie przystawianą obmacują obtancowuja zawsze byli czynnikiem zniechęcającym.
              • maly_fiolek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:52
                No ja chodziłam na imprezy ze znajomymi z nadzieją że kogoś poznam i znajdę chłopaka.
                I znalazłam smile.
    • grrruuuu Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:47
      Maja Staśko z jednej strony odwala dobrą robotę, a z drugiej jest kompletnie niestrawna. Jej wypociny z pamiętniczka egzaltowanej gimnazjalistki nie wiedzieć czemu publikowane są jako artykuły. Opowieści w stylu: ojej, bo ja nie umiem kochać, ojej bo moi znajomi nie znają prawdziwej miłości, a w ogóle to jestem taka młoda i śliczna, że mi każdy z was coś kupi to jest żenada. Najpierw myślałam, że może to ta słynna różnica pokoleń, ale znam ludzi w jej wieku, znam młodszych i oni są normalniejsi.
      • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 00:36
        Ależ to przecież kalka z topowych artykułotwórczyń z zachodniej pracy kobiecej:
        po 20 - "baw się i nie angażuj, możesz mieć każdego, każdy na twój widok na ulicy zagwiżdże z zachwytu!"
        po 30 - "wszyscy faceci to świnie, czyli dlaczego robotnicy gwiżdżący za mną na ulicy to gwałciciele?"
        po 40 - "wszyscy faceci to świnie, dlaczego gwiżdżą na mnie tylko robotnicy, a nie maklerzy?"
        po 50 - "koszmar niewidzialności, dlaczego nikt na mnie nie gwiżdże na ulicy?"
        • hanusinamama Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:07
          To wymyślają faceci, któzy uwazaja, ze klepanie po pośladkach to taki fajny "flirt". Miała lat 18, 22 czy 28...i zawsze gwizdanie na mnie na ulicy uwazałam za coś chamskiego....
          • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:13
            Ale zauważyłaś, że wrzuciłem poniżej zrzut z artykułów jednej z czołowych kobiecych artykułotwórczyń, który właśnie tak brzmi? I nie jest to odosobniony przypadek.
            • kwarantelka Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 10:33
              Ale ty przeczytales do końca co tam jest na tym drugim nagłówku?
              • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 13:16
                Ach tak "to nie ja jestem próżna, tylko społeczeństwo mnie zmusza".
                • kwarantelka Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 15:32
                  A, czyli jednak nie rozumiesz rzeczy które wrzucasz. Bywa.
    • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 29.12.20, 23:51
      Obleśnych dziadersów powinno się traktować dildosem między pośladami.

A następnie wytłumaczyć, że to nie był gwałt, gdyż albowiem:
      a) kto by chciał gwałcić starego obleśnego dziada jak on
      b) powinien czuć zadowolenie, że ktokolwiek poza proktologiem wyraził chęć oglądania jego dupska.

Innej, subtelniejszej drogi nie widzę. Nie w takim przypadku klinicznym.
      • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 00:13
        Ale Maja jest gwałcona przez samą obecność mężczyzn. Podejrzewam, że niedługo gwałtem dla niej też będzie uporczywe jej unikanie.
        • pani_tau Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 09:39
          Po prostu nie możesz odżałować, że jeszcze nie tak dawno mogłeś na przystanku klepnac jakas dziewczynę po pośladkach bez obawy o konsekwenkcje.
          A teraz, zupełnie nagle, podniosły się głosy, że nie masz do tego prawa.
          • hanusinamama Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:07
            O toto...
            • feel_good_inc Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:14
              Wy macie jakąś obsesję? Wasi mężowie też klepią obce baby na przystankach?
    • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 09:28
      Nie dziwi mnie to wcale, pan jest ucieleśnieniem mentalności polskich "dziennikarzy".
    • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 09:59
      Stasko kiedys czytalam jakis felieton - nie jest to grzeczna dziewczynka a czasem troche wulgarna dosadna babka (co nie jest niczym zlym raczej to pisze bo jest to typ z ktorym miłośnicy matki polki maryji dziewicy dziewczęcia co to nawet kwitkiem nie moga sie pogodzic) nowoczesna babka. Silna. Pisze dosadnie ale w wielu sprawach ma racje.
      Z afera zapoznam sie z przyjemnoscia.
      • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:53
        Koleś smieszny. Amerykę odkrył - to zdziwienie na twarzy ze ktos moze sie masturbować w komunikacji - bezcenne! Jak to?! Dobrze ze Stasko pisze panu sie oczka otwieraja...
    • maly_fiolek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:23
      Z kopa faceta molestującego inną kobietę np. swoją partnerkę? No nie wierzę.
      Przecież po takich aktach agresji babsko samo wyleciałoby z klubu (gejowskiego).
    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:28
      Co do pierwszego typa nawet nie chce mi się zagłębiać kim on jest, najpewniej autorytet w gronie braci smalców czy tam innych wykopków.
      Staśko również dała się poznać jako egzaltowana histeryczka mająca problemy na poziomie gimnazjalistki robiącej z igły widły (vide: najazd na Lewandowską).
      Dyskutanci więc są siebie warci, niech się taplają w bagienku swojego marginesu.
      • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:35
        Z igły widły zrobiła sama Lewandowska, strasząc pozwami. Sprawa rozeszłaby się po kościach, gdyby nie jej nerwowa reakcja.
        Nie jestem fanką Staśko, kilka razy zrobiła więcej złego niż dobrego swoimi wypowiedziami i mam wrażenie, że dziewczyna ma dużą potrzebę zwracania na siebie uwagi, ale Stanowski zachowuje się w tej sprawie jak totalny buc, a już pisanie, że "czeka na przeprosiny" to jest dowcip po prostu. Kolesiowi sodówa do głowy uderzyła.
        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:42
          sumire napisała:

> Z igły widły zrobiła sama Lewandowska, strasząc pozwami. Sprawa rozeszłaby się
          > po kościach, gdyby nie jej nerwowa reakcja.
          > Nie jestem fanką Staśko, kilka razy zrobiła więcej złego niż dobrego swoimi wyp
          > owiedziami i mam wrażenie, że dziewczyna ma dużą potrzebę zwracania na siebie u
          > wagi, ale Stanowski zachowuje się w tej sprawie jak totalny buc, a już pisanie,
          > że "czeka na przeprosiny" to jest dowcip po prostu. Kolesiowi sodówa do głowy
          > uderzyła.

Nie, nie.
          Sekwencja zdarzeń była inna, mianowicie z igły widły stworzyła Staśko swoimi wynurzeniami z alternatywnej rzeczywistości co uruchomiło falę hejterską w kierunku Lewandowskiej i jej "straszenie" pozwami.
          A że jest łasa na atencje to właśnie zrobiła aferę osobie medialnej stwarzając sztuczne problemy.

• araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:55
            netlii napisała:
            > Sekwencja zdarzeń była inna, mianowicie z igły widły stworzyła Staśko swoimi wy
            > nurzeniami z alternatywnej rzeczywistości

To co zrobiła Lewandowska było ohydne i z alternatywnej rzeczywistości. Osoba publiczna, publicznie robiąca takie durnoty powinna się liczyć z krytyką i przyjąć ją z godnością a nie histerycznie rzucać groźbami.
            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:03
              araceli napisała:

>
              > To co zrobiła Lewandowska było ohydne i z alternatywnej rzeczywistości. Osoba p
              > ubliczna, publicznie robiąca takie durnoty powinna się liczyć z krytyką i przyj
              > ąć ją z godnością a nie histerycznie rzucać groźbami.
              >
              >
              No rzeczywiście straszne było...
              Dziwnym trafem tylko i wyłącznie dla pewnego segmentu działaczek jak Staśko.
              I nie myl krytyki ze zorganizowaną akcją działaczek wymierzoną w konkretną osobę, które zahamowała dopiero opcja poniesienia odpowiedzialności za hejt, który wytworzyły wokół jej osoby.
              • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:10
                netlii napisała:
                > Dziwnym trafem tylko i wyłącznie dla pewnego segmentu działaczek jak Staśko.

Dla normalnych ludzi, posiadających mózg i jakieś uczucia wyższe. Ty pewnie z frakcji, że otyłych można wyśmiewać a ładną babkę klepać po tyłku. Bleee...
                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:19
                  araceli napisała:

>
                  > Dla normalnych ludzi, posiadających mózg i jakieś uczucia wyższe. Ty pewnie z f
                  > rakcji, że otyłych można wyśmiewać a ładną babkę klepać po tyłku. Bleee...
                  >

Rzeczywiście powaga takich argumentów powala.
                  I Wy się dziwicie, że najazd Wam podobnych w interpretacji wielu ludzi został odebrany jako sabat przewrażliwionych pieniaczek?
                  • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:22
                    netlii napisała:
                    > I Wy się dziwicie, że najazd Wam podobnych

Cóż - wolę być 'wam podobnym' myślącym i czującym człowiekiem, nić 'tobie podobnym' konsumentem pierdzenia celebrytek typu Lewa na Pudlu.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:26
                      araceli napisała:

>
                      > Cóż - wolę być 'wam podobnym' myślącym i czującym człowiekiem, nić 'tobie podob
                      > nym' konsumentem pierdzenia celebrytek typu Lewa na Pudlu.
                      >

Dobrze już pani "ą ę", wdech - wydech.
                      Cieszę się, że mogłaś się poczuć lepiej chociaż dzięki wywodom na forum.
                • lily_evans11 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:42
                  Dokładnie araceli, podsmiechujki z grubszych Babel zsotawilabym komuś na poziomie np. Wojewodzkiego, Lewej to po prostu nie godziło się jako kobiecie, osobie wysoce medialnej i kreujacej swój pewien wizerunek. Dno i metr mułu.
                  • lily_evans11 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:44
                    *babek
          • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:56
            Sekwencję doskonale pamiętam, przy czym nadal akurat w tej sprawie większą winę za zamieszanie ponosi Lewandowska, która najpierw wpadła na absolutnie idiotyczny pomysł, potem zaczęła straszyć sądem, a na koniec wystosowała chajzerowe przeprosiny.
            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:07
              sumire napisała:

> Sekwencję doskonale pamiętam, przy czym nadal akurat w tej sprawie większą winę
              > za zamieszanie ponosi Lewandowska, która najpierw wpadła na absolutnie idiotyc
              > zny pomysł, potem zaczęła straszyć sądem, a na koniec wystosowała chajzerowe pr
              > zeprosiny.

No nie, nie myl ofiary z oprawcami. Lewandowska została wówczas zalaną falą hejtu w wyniku zorganizowanej akcji politycznej działaczek łasych na atencje. Winna była ewidentnie Staśko i jej skrzywione poczucie do moralizowania i naprawiania świata.
              • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:11
                netlii napisała:
                > No nie, nie myl ofiary z oprawcami. Lewandowska została wówczas zalaną falą hej
                > tu

I słusznie bo jej odjebało. Skretyniała w celebryctwie.
              • woman_in_love Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:11
                To ty mylisz ofiarę z oprawcą. Akurat grubaskami gardzę, jednakże pamiętam jakąż bekę zrobiła sobie z grubasek Lewandowska i jak moja gruba kuzynka potem płakała z tego powodu.
                I żadna fala hejtu ją nie zalała tylko fala krytyki.
                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:16
                  woman_in_love napisała:

> To ty mylisz ofiarę z oprawcą. Akurat grubaskami gardzę, jednakże pamiętam jaką
                  > ż bekę zrobiła sobie z grubasek Lewandowska i jak moja gruba kuzynka potem płak
                  > ała z tego powodu.
                  > I żadna fala hejtu ją nie zalała tylko fala krytyki.

Oj zalała, ze strony zawodowych działaczek jak Staśko.
                  Oczywiście, można symulować, że to deszcz pada a nie plują na nią, acz jednak na wezwanie niejakiej Staśko i jeszcze kilku miał miejsce hejterski najazd a nie krytyka, który skutecznie ukróciła opcja wzięcia odpowiedzialności za swoje działania.
                  Ja się nie dziwie, że Twoja kuzynka może płakać skoro ma zaburzone poczucie wartości przez pogardę z dalszej rodziny - od kuzynki. Wówczas zwykły wpis w social media stają się dramatem.
                  • woman_in_love Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:28
                    Nie no, ja akurat w realu jestem milusia dla grubasek. W każdym razie, dobrze że zalała ją fala krytyki ze strony " zawodowych działaczek " - moja kuzynka sama się wtedy nie mogła obronić bo siedziała w wc i płakała.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:33
                      woman_in_love napisała:

> Nie no, ja akurat w realu jestem milusia dla grubasek. W każdym razie, dobrze ż
                      > e zalała ją fala krytyki ze strony " zawodowych działaczek " - moja kuzynka sam
                      > a się wtedy nie mogła obronić bo siedziała w wc i płakała.

Czyli trochę hipokryzja i fałszywość no ale OK.
                      Może nas różni tyle, że do grubasek mam stosunek neutralny a już na pewno nie czuję pogardy.
                      Ich problem, ich sprawa - w tym i problemy zdrowotne. Odnosi się to również do ich samopoczucia z tytułu kompleksów gdzie zwykły materiał filmowy urasta do rangi dramatu godnego zwalczania orężem politycznym.
                      • woman_in_love Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:35
                        To nie był zwykły materiał filmowy, tylko zwykły hejt.
                        Zwykły materiał filmowy to byłby wtedy, gdyby omawiała powikłania chorobowe z powodu otyłości i zachęcała do ćwiczeń, a nie robiła sobie bekę.
                        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:45
                          woman_in_love napisała:

> To nie był zwykły materiał filmowy, tylko zwykły hejt.
                          > Zwykły materiał filmowy to byłby wtedy, gdyby omawiała powikłania chorobowe z p
                          > owodu otyłości i zachęcała do ćwiczeń, a nie robiła sobie bekę.

Nie, to był zwykły materiał filmowy - w zamierzeniu jeszcze wymierzony w samą siebie, a nie hejt.
                          Nie musi mieć aspiracji moralizatorskich wspartych edukacyjnymi - stąd na social mediach udostępniła neutralny materiał. Mylisz materiał filmowy z wykładem.
                          Ludzie dalej żyją za bardzo światem wirtualnym - widzę to po młodym pokoleniu zwłaszcza - i "problemy" z tego przenoszą do rzeczywistego.
                          Hejt zainicjowała Staśko gdy dla sławy i promocji urządziły sobie z resztą towarzystwa akcje bazującą na społecznie drażliwym temacie. Odwagi starczyło jedynie do momentu przypomnienia o opcji wniesienia pozwów.
                    • fornita111 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:40
                      Yyyyy tylko ja zalapalam zart z placzaca kuzynka? big_grin Co z wami?
                      • morekac Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 19:13
                        😁
              • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:54
                Ojej, ofiary.
                Lewandowska dobrze wiedziała, co robi - nie wierzę, że liczyła, że jej radosne tańce w kostiumie grubaski nie wywołają reakcji. A przecież w równie, a nawet bardziej krytycznym tonie co Staśko wypowiedziała się masa równie znanych kobiet. I jak mówię, fanką Staśko nie jestem, ale w tym konkretnym przypadku bardzo niesprawiedliwe jest zrzucanie na nią winy za całą aferę, która - jak wiemy - pani milionerce nieszczególnie zresztą zaszkodziła.
                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:05
                  sumire napisała:

> Ojej, ofiary.
                  > Lewandowska dobrze wiedziała, co robi - nie wierzę, że liczyła, że jej radosne
                  > tańce w kostiumie grubaski nie wywołają reakcji. A przecież w równie, a nawet b
                  > ardziej krytycznym tonie co Staśko wypowiedziała się masa równie znanych kobiet
                  > . I jak mówię, fanką Staśko nie jestem, ale w tym konkretnym przypadku bardzo n
                  > iesprawiedliwe jest zrzucanie na nią winy za całą aferę, która - jak wiemy - pa
                  > ni milionerce nieszczególnie zresztą zaszkodziła.

Wolę oceniać ludzi po czynach a nie przypisywać jak najgorsze intencje "bo ja wiem lepiej". Strasznie niekomfortowe i toksycznie zatruwające rozumowanie.
                  W tym przypadku akcję hejterską skutecznie powstrzymała dopiero wizja odpowiedzialności za swoje słowa. To znamienne, że środowiska pokroju Staśko często potezebują komitetu wsparcia, indywidualnie nie mają odwagi potrzebne jest im paliwo w postaci poklepywania. Zresztą odwaga jak i wsparcie "znanych" postaci ulotniły się w momencie gdy pojawiła się wizja wzięcia odpowiedzialności za najazd na Lewandowską. Dlatego też nie zdołały jej zaszkodzić a nie z powodu wspaniałomyślności powyższych środowisk.
                  Dlatego też w konflikcie z guru incelów vs Staśko obie strony są siebie warte.
                  • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:11
                    Dobrze. Uznajmy, że mamy do czynienia z biedną ofiarą i zakończmy temat.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:16
                      sumire napisała:

> Dobrze. Uznajmy, że mamy do czynienia z biedną ofiarą i zakończmy temat.

Dobzie.
                  • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:27
                    Sugerujesz, że bogata, uprzywilejowana kobieta nie użyła swoich wpływów by wprowadzić cenzurę wśród krytykujących ją internautów?
                    Uważasz, że nie był to sygnał dla innych takich szaraczków jak ja czy ty: morda w kubeł, bo w przeciwnym wypadku zapłacisz milionową karę?
                    Dziwi cię, że trolling olbrzymiej grupy społecznej (przypomnij jaki % społeczeństwa stanowią osoby z nadwagą i otyłe) spotkał się z negatywnym odbiorem?
                    Uważasz, że to ok udawać cudzą chorobę (otyłość jest chorobą) i wrzucać do sieci prześmiewczy filmik?

Nic ci nie zgrzyta? Nie czujesz dysonansu? Błędu w Matruxie, gdy wypisujesz te kocopoły?

Powodzenia w dalszej miłości by Ann. Nie zapomnij kupić batonika za 3,79 zł i torby z głębokim przesłaniem kołczingowym. Na pewno dzięki temu będziesz szczupła i śliczna jak z pięknej i długiej reklamy Apartu.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:50
                      lauren6 napisała:

> Sugerujesz, że bogata, uprzywilejowana kobieta nie użyła swoich wpływów by wpro
                      > wadzić cenzurę wśród krytykujących ją internautów?
                      > Uważasz, że nie był to sygnał dla innych takich szaraczków jak ja czy ty: morda
                      > w kubeł, bo w przeciwnym wypadku zapłacisz milionową karę?
                      > Dziwi cię, że trolling olbrzymiej grupy społecznej (przypomnij jaki % społeczeń
                      > stwa stanowią osoby z nadwagą i otyłe) spotkał się z negatywnym odbiorem?
                      > Uważasz, że to ok udawać cudzą chorobę (otyłość jest chorobą) i wrzucać do siec
                      > i prześmiewczy filmik?
                      >
                      > Nic ci nie zgrzyta? Nie czujesz dysonansu? Błędu w Matruxie, gdy wypisujesz te
                      > kocopoły?
                      >
                      > Powodzenia w dalszej miłości by Ann. Nie zapomnij kupić batonika za 3,79 zł i t
                      > orby z głębokim przesłaniem kołczingowym. Na pewno dzięki temu będziesz szczupł
                      > a i śliczna jak z pięknej i długiej reklamy Apartu.

Kolejna z syndromem, kto nie jest przeciwko pokrzywdzonej tej miłośnik Anny Lewandowskiej.
                      Weź zrób wdech-wydech.
                      Jaka cenzura, to Korea Północna? Nie myl pojęć. Każdy może wyrazić demokratycznie swoje zdanie, aczkolwiek zapomina się w tym swoim dziecięcym wyobrażeniu wolności słowa, że również za akcje zainicjowane ponosi odpowiedzialność.

Lewandowska co najwyżej zasugerowała, że może skorzystać z prawnie dostępnych środków włącznie z pozwami. Wówczas bohaterstwo działaczek społecznie wrażliwych się skończyło. Miało być inaczej, planowo miała być platforma do wybicia się na znanym nazwisku, publiczny lincz i bez konsekwencji. Ojej, jak przykro.

I znów nie myl pojęć. Nie był to filmik skierowany przeciwko osobom otyłym a wręcz samokrytyczny, a że osoby przewrażliwione (na całe szczęście promil, acz dość głośny) zinterrpetowały to jako wielki dramat nie czyni z nich obrońców całej rzekomo pokrzywdzonej społeczności. Bo jak było widać w dobie social mediów większość otyłych jakość przeszło doskonale obojętnie wobec materiałów mimo rozpaczy aktywistek - że oto ich wizja nie stała się rozumowaniem ogółu, bo powinny się czuć pokrzywdzone, zaszczute, oplute i co tam jeszcze.

Zluzujcie czasem, bo same staniecie się takim właśnie Najmanem.

• lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:55
                        Czyli wolność słowa dotyczy tylko uprzywilejowanych i bogatych. Biedni niech się liczą z tym, że za wyrażenie swojej opinii zapłacą odszkodowanie, które jeszcze będą spłacać ich wnuki.

Zrób sobie przerwę od internetów, a potem na spokojnie przeczytaj swoje posty w tym wątku. Dobrze się zastanów, po której stronie ty stoisz i co dla ciebie, szaraczka oznacza wdrożenie wizji świata by Ann.
                        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:05
                          lauren6 napisała:

> Czyli wolność słowa dotyczy tylko uprzywilejowanych i bogatych. Biedni niech si
                          > ę liczą z tym, że za wyrażenie swojej opinii zapłacą odszkodowanie, które jeszc
                          > ze będą spłacać ich wnuki.
                          >
                          > Zrób sobie przerwę od internetów, a potem na spokojnie przeczytaj swoje posty w
                          > tym wątku. Dobrze się zastanów, po której stronie ty stoisz i co dla ciebie, s
                          > zaraczka oznacza wdrożenie wizji świata by Ann.

Z dwojga złego to Ty się emocjonujesz jakby Ci Lewandowska coś ukradła.
                          Cóż, wolność słowa kończy się tam gdzie wkracza w dobrostan drugiego człowieka.
                          Za zainicjowany hejt bierze się odpowiedzialność w tym finansową, warto o tym pamiętać gdy dwuznaczny materiał w założeniu samokrytyczny w alterantywnej rzeczywistości interpretuje się jako pocisk wymierzony w bliżej nieokreślonych ONYCH (w imieniu których się występuje pro publico bono naturalnie) a w rzeczywistości przeradza się to w ordynardny hejt i niszczenie dobrego imienia.
                          Nie myl wyrażania opinii z falą hejtu bo to słabe.

Btw. z nas dwojga to widać Ty się bardziej karmisz życiem Lewandowskiej niż ja, więc zdrowego dystansu do social media życzę i dla dobra samej siebie nie wchodź na jej profil smile
                          • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:14
                            Nie projektuj na mnie swojego fiksum dyrdum.

Kto pierwszy zaczął hejt w internecie? Lewandowska umieściła hejterski filmik czy Staśko go skomentowała? No rusz makówką, powodzenia!
                            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:20
                              lauren6 napisała:

> Nie projektuj na mnie swojego fiksum dyrdum.
                              >
                              > Kto pierwszy zaczął hejt w internecie? Lewandowska umieściła hejterski filmik c
                              > zy Staśko go skomentowała? No rusz makówką, powodzenia!

Czyli samo umieszczenie filmiku już jest hejtem. Coraz ciekawiej wink
                              Zwłaszcza, że ów filmik miał być w założeniu samokrytyczny a odczytany został w optyce przewrażliownych jako szydera z otyłych.
                              Czy film był obraźliwy w stosunku do Staśko, obrażał ją personalnie - no dziwnym trafem NIE.
                              Ona natomiast zainicjowała falę hejtu wskazując wroga publicznego, rozpoczęła personalny atak na Lewandowską. Na jej nieszczęście trafiło na osobę mającą środki ku temu by podjąć skuteczną samoobronę.

Powodzenia w XXI wieku. smile
                              • komorka25 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:20
                                netlii napisała:

>... ów filmik miał być w założeniu samokrytyczny a odczytany został w
                                > optyce przewrażliownych jako szydera z otyłych.

Mam sporą nadwagę, nie jestem przewrażliwiona, a ów filmik nie został przeze mnie odebrany jako "szydera z otyłych", tylko jako kolejny dowód braku ogłady pani Lewandowskiej. Kasa to nie klasa.

• sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:15
                            Niszczenie dobrego imienia? Plażo, proszę. Imię Lewandowskiej w najmniejszym stopniu nie ucierpiało na całej tej aferze. Można powiedzieć, że bardziej jej zaszkodziła piękna i długa reklama Apartu (proszącego później o pomoc finansową).
                          • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:16
                            BTW czy wiesz, że cytowanie całych postów jest niezgodne z Netykietą? Naucz się poprawnie odpowiadać na posty, cytując tylko wybrany fragment, do którego się odnosisz, albo nie cytuj wcale.
                            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:21
                              lauren6 napisała:

> BTW czy wiesz, że cytowanie całych postów jest niezgodne z Netykietą? Naucz się
                              > poprawnie odpowiadać na posty, cytując tylko wybrany fragment, do którego się
                              > odnosisz, albo nie cytuj wcale.

Doprawdy straszne naruszenie estetyki.
                              Wychodzi małostkowość i czepialstwo.
                              Jak Ci nie pasuje to na nie nie odpowiadaj - to będzie prostsze.
                              • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:01
                                forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html

Zaśmiecasz forum. To nie czepialstwo lecz zwykłe zwrócenie uwagi, że nie umiesz korzystać z forum, bo łamiesz Netykietę. Poluzuj warkoczyki.
                        • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:07
                          lauren6 napisała:

> Czyli wolność słowa dotyczy tylko uprzywilejowanych i bogatych. Biedni niech si
                          > ę liczą z tym, że za wyrażenie swojej opinii zapłacą odszkodowanie, które jeszc
                          > ze będą spłacać ich wnuki.

Wolność słowa jest funkcją dostępności do sądów i niczym więcej. Oczywiscie - szarak ma mniejszą dostępność do sądu i mniejszą możliwość wyciągnięcia konsekwencji za krzywdzące go słowa niż bajecznie bogata celebrytka, ale tego nie leczy się cenzurą ani atakiem "feministycznych" sfor, tylko systemową zmianą w dostępie do sądów. Jak osoba otyła czuje się skrzywdzona czyimiś słowami powinna mieć możliwość przeprowadzenia szybkiego i taniego procesu odszkodowawczego, co zresztą gwarantuje jej konstytucja.
                          Gdyby te atencyjne julki w rodzaju Staśko czy jak jej tam miały na celu coś wiecej niż zarabianie na swoim aktywizmie to walczyłyby o konstytucyjne prawo do sądu albo chociaż organizowały zrzutki na procesy dla pokrzywodzonych, skoro podobno jacyś pokrzywdzeni występują.
                          • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:11
                            dramatika napisał(a):

> Wolność słowa jest funkcją dostępności do sądów

Napisała fanka szerzenia fejków i pomówień.
                            • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:17
                              sumire napisała:

> dramatika napisał(a):
                              >
                              > > Wolność słowa jest funkcją dostępności do sądów
                              >
                              > Napisała fanka szerzenia fejków i pomówień.

Tym bardziej powinnaś się ze mną zgodzić - skoro szerzę fejki i pomówienia, które kogoś krzywdzą, to te skrzywdzone osoby powinny mieć dostęp do szybkiego i taniego procesu. O to walcz sumirko, a nie o bany, cenzurę i system kar wymierzanych przez komisję do spraw myślozbrodni tongue_out
                              • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:45
                                Dramatika, ja wiem, że ty intelektem nie grzeszysz, ale zrozum qrwa wreszcie, bo nudzi mi się tłumaczenie ci tego po raz osiemsetny - wolność słowa NIE polega na tym, że możesz rzucić w kogoś byle guffnem i czekać, aż wytoczy ci proces. Wolność słowa polega na tym, że masz prawo wyrazić opinię na temat czegokolwiek i kogokolwiek, ALE bierzesz odpowiedzialność za jej wyrażenie. A ty byś chciała móc do woli obsrywać, a jednocześnie przerzucać odpowiedzialność za obsranie na obsranych. To tak nie działa.
                                • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:20
                                  sumire napisała:

> Wolność słowa polega na tym, że masz prawo wyrazić opinię na temat czegokolwiek
                                  > i kogokolwiek, ALE bierzesz odpowiedzialność za jej wyrażenie.

No to przecież się zgadzamy. Jak mnie pozwiesz o niesławienie/whatever, to po wyroku nie ucieknę do Norwegii, obiecuję tongue_out
                                  • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:25
                                    Nie zamierzam cię pozywać o zniesławienie, nie pochlebiaj sobie. A do Norwegii nie uciekniesz, bo tam za dużo gejów z pindolami lata.
                                    • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:35
                                      sumire napisała:

> Nie zamierzam cię pozywać o zniesławienie, nie pochlebiaj sobie. A do Norwegii
                                      > nie uciekniesz, bo tam za dużo gejów z pindolami lata.

Nudna jesteś.
                                      Chciałam tylko zauwazyć, że odpowiedzialność cywilna za słowa nie jest brakiem odpowiedzialności. A ja nie postuluję zniesienia odpowiedzialności cywilnej, więc nie wiem o co ci chodzi.
                                      • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:42
                                        Nie, dziunia, to ty jesteś nudna i masz takie braki z logiki, że uważasz, iż odwrócony argument będzie zawsze działał, no qrwa nie będzie.
                                        Nadal chcesz przerzucać odpowiedzialność za bycie obsranym za obsranego. Dla mnie koniec tematu, idę się bawić z psem.
                        • black.emma Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:20
                          >Biedni niech się liczą z tym, że za wyrażenie swojej opinii zapłacą odszkodowanie, które jeszcze będą spłacać ich wnuki.

Tak abstrahując od obu pań, bo nie wiem o czym mowa, to sam pozew nie oznacza jeszcze, że ktoś będzie zobowiązany wypłacić odszkodowanie. Raczej sąd nie zasądzi słonego odszkodowania za wyrażenie opinii.
                          • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:08
                            black.emma napisała:

>. Raczej sąd nie zasąd
                            > zi słonego odszkodowania za wyrażenie opinii.

Jak opinia ma charakter szkalujący czy obraźliwy to jak najbardziej sądy zasądzają w takich sytuacjach odszkodowania. Oczywiscie jest to w dużej mierze zależne od osobistego odczucia samego sądu, ale lepszego systemu nie ma i nie będzie. Na pewno takim systemem nie jest aktywizm jakichś julek, które uzurpują sobie prawo do stawania w obronie czyichś interesów.
                      • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:56
                        netlii napisała:

> w dobie social mediów w
                        > iększość otyłych jakość przeszło doskonale obojętnie wobec materiałów mimo rozp
                        > aczy aktywistek - że oto ich wizja nie stała się rozumowaniem ogółu, bo powinny
                        > się czuć pokrzywdzone, zaszczute, oplute i co tam jeszcze.

Gratuluję, doskonała diagnoza biznesu "feministycznego".
                      • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:21
                        netlii napisała:
                        >Każdy może wyrazić demokratycznie swoje zdanie,

'Demokratycznie??? Zamiast batona za 3,79 zainwestuj w słownik i zacznij używać słów w ich prawidłowym znaczeniu.
                  • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:09
                    netlii napisała:
                    > Wolę oceniać ludzi po czynach

Czyn Lewej był durny, odrażający, debilny. Masz z tym dziwny problem.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:14
                      araceli napisała:

> netlii napisała:
                      > > Wolę oceniać ludzi po czynach
                      >
                      > Czyn Lewej był durny, odrażający, debilny. Masz z tym dziwny problem.
                      >
                      >
                      Nie przypisuj mi własnych emocji.
                      Dla mnie wpis Lewej był neutralny, acz dziwny pod względem promocji. Nie mam więc z nim żadnego problemu.
                      Staśko i pokrewne w alternatywnej rzeczywistości zinterpretowały tak jak Ty i to one miały problem by swoją narracje upowszechnić jako jedyną obowiązującą wśród ogółu populacji. Czyli one miały ewidentny problem.
                      Oczywiście gdyby nie ta wizja pozwów to tak, najpewniej by się udało wink

>
                      >
                      >
                      • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:20
                        Dla CIEBIE jej film był neutralny, dla innych to był ordynarny fat shaming. I jako ordynarny fat shaming został odebrany przez wiele osób.

Czy ty masz autyzm, że nie rozumiesz, że świat nie składa się jedynie z ciebie i twoich emocji?
                        Film by Ann uraził innych, nie ciebie.
                        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:25
                          lauren6 napisała:

> Dla CIEBIE jej film był neutralny, dla innych to był ordynarny fat shaming. I j
                          > ako ordynarny fat shaming został odebrany przez wiele osób.
                          >
                          > Czy ty masz autyzm, że nie rozumiesz, że świat nie składa się jedynie z ciebie
                          > i twoich emocji?
                          > Film by Ann uraził innych, nie ciebie.

Oho, rzeczywiście z tak silnymi argumentami rzeczywiście ktoś może mieć problemy z rozróżnieniem krytyki od hejtu.
                          Ordynarny "FAT SHAMING", o litości...
                          Nie znasz mnie, a może sama jestem w grupie docelowej, której niby podrygi Lewandowskiej miały rzekomo urazić? Jakoś dziwnym trafem nie namaściłabym Staśko jako rzeczniczki mojej sprawy w jakimkolwiek temacie.
                          Właśnie ze względu na okazane bohaterstwo godne dziewczynki błądzącej we mgle wsparte brakiem odpowiedzialności za swoje czyny i akcje.
                          • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:05
                            Napisałam ci już: świat nie kręci się wokół ciebie.
                          • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:14
                            netlii napisała:

> Nie znasz mnie, a może sama jestem w grupie docelowej, której niby podrygi Lewa
                            > ndowskiej miały rzekomo urazić? Jakoś dziwnym trafem nie namaściłabym Staśko ja
                            > ko rzeczniczki mojej sprawy w jakimkolwiek temacie.

Uważaj, bo wkraczasz na grząski grunt - jak jesteś według obrończyń pokrzywdzona, a się nie czujesz pokrzywdzona, to popełniasz zbrodnię większa niż ten, który rzekomo krzywdzi.
                      • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:23
                        netlii napisała:
                        > Dla mnie wpis Lewej był neutralny,

Dla niektórych dowcipy o gwałtach czy holocauście są neutralne ale to nie są normalni ludzie.

A pozwy to akurat zaszkodziły dodatkowo Lewej - więcej osób usłyszało o sprawie i jak jej sodówka mózg wyżarła.
                        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:27
                          araceli napisała:

> netlii napisała:
                          > > Dla mnie wpis Lewej był neutralny,
                          >
                          >
                          > Dla niektórych dowcipy o gwałtach czy holocauście są neutralne ale to nie są no
                          > rmalni ludzie.
                          >
                          >
                          >
                          > A pozwy to akurat zaszkodziły dodatkowo Lewej - więcej osób usłyszało o sprawie
                          > i jak jej sodówka mózg wyżarła.
                          >
                          >
                          Wiedziałam, że w końcu zbliżymy się niebezpiecznie do argumentum ad hitlerum.

Pozwy cel swój osiągnęły - zamiast się użerać z różnymi środowiskami niezdrowo emocjonalnie zaangażowanymi ucięła falę hejtu.
                          • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:29
                            netlii napisała:
                            > ucięła falę hejtu.

Wywołała kolejną falę KRYTYKI. I wyszła na oderwaną od rzeczywistości kretynkę.
                          • lauren6 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:04
                            Tylko, że do osiągnięcia celu nie użyła inteligencji, kultury osobistej, a jedynie pieniędzy. Klasa sama w sobie!
                • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:07
                  Ja mysle ze to w ogole bylo inaczej - tzn Lewa jako celebrytka żyjąca z wlasnego ciala caly czas jedt oceniana ze gruba ze chuda ze przytyła ze sie spadla albo ze wlasnie schudła. I ja mysle ze ona chciala tym ludziom pokazac „tak spaslam sie mam was w D o patrzcie jak sie spaslam” i o to chodzilo z tym wideo. Tylko ze jakos nikt jie umial tego zgrabnie ujac i wyszlo ze wyśmiewa sie z grubych
      • borsuczyca.klusek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:49
        Akurat z Lewandowską miała 100% racji. Laska odwaliła totalne gówno i zamiast się z tego wycofać i jakoś przeprosić, zaczęła z siebie robić ofiarę. A co do pozwów, straszyła nie tylko Staśko, ale też drugą dziewczynę która jej wytknęła postępowanie.
        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:53
          Miała, jedynie w gronie przewrażliwionych pieniaczek. Wśród większości wywołała co najwyżej wesołość naprzemiennie z "yyyy, aha".
          Ja się jej nie dziwie, że zagroziła pozwami. Żyje z marki i własnego nazwiska a nie wunskiej specjalizacji.
          Najlepsze jest to, że wówczas harde pokroju Staśko jak zainicjowały akcję szykanowania jej osoby tak nagle się schowały znów na margines. Czyli efekt odniosła pozytywny.
          • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:56
            netlii napisała:
            > Miała, jedynie w gronie przewrażliwionych pieniaczek.

Nie - wśród normalnych ludzi, którzy nie uważają, że jak celebrytka to jej wszystko wolno.
            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:03
              araceli napisała:

>
              > Nie - wśród normalnych ludzi, którzy nie uważają, że jak celebrytka to jej wszy
              > stko wolno.
              >
              >

Masz dzwiną definicje "normalności", ale OK.
              • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:08
                netlii napisała:
                > Masz dzwiną definicje "normalności", ale OK.

Tak - ludzie, którzy dla nabijania lajków robią sobie jaja z otyłości nie są normalni. Lewa już dawno straciła kontakt z rzeczywistością.
                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:17
                  araceli napisała:

>
                  > Tak - ludzie, którzy dla nabijania lajków robią sobie jaja z otyłości nie są no
                  > rmalni. Lewa już dawno straciła kontakt z rzeczywistością.
                  >

Witamy w XXI wieku. Czas popracować nad dystansem do siebie jak również nie robić z igły widły inicjując hejterskie najazdy na profil, gdyż może czekać za to odpowiedzialność.
                  • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:20
                    netlii napisała:
                    > Witamy w XXI wieku. Czas popracować nad dystansem do siebie

XXI wiek nie oznacza akceptacji tego typu ohydnych zachowań - wręcz przeciwnie.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:30
                      araceli napisała:

>
                      > XXI wiek nie oznacza akceptacji tego typu ohydnych zachowań - wręcz przeciwnie.
                      >

To sobie nie akceptuj czego tam chcesz. Tylko znaj problemy skali i nie rób ze zwykłego, wesołego w zamierzeniu wpisu w social mediach dramatu na miarę zatonięcia Titanica.
                      Biorąc tak wszystko na poważnie każdy będzie wiecznie obrażony.
                      A jak już przewrażliwione środowiska z manią prześladowczą jednak pragną usilnie się wypromować czyimś kosztem niechże przynajmniej mają odwagę cywilną i wzięcie odpowiedzialności za swoje hejterskie działania. Inaczej się kompromitują w momencie gdy tylko ktoś im przypomni o pozwach.

• araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:32
                        netlii napisała:
                        > wesołego w zamierzeniu wpisu

Tam może napisać tylko oczadziała pierdami Lewej jej fanusia Netia smile
                        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:35
                          araceli napisała:

> netlii napisała:
                          > > wesołego w zamierzeniu wpisu
                          >
                          > Tam może napisać tylko oczadziała pierdami Lewej jej fanusia Netia smile
                          >

Masz jakiś syndrom oblężonej twierdzy.
                          Kto staje po stronie pokrzywdzonej, ten z automatu u takich osób kwalifikuje się jako fan.
                          Możesz tak zero-jedynkowo tłumaczyć sobie świat. Twoja sprawa.
                          • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:17
                            Ona nie została w żaden sposób pokrzywdzona. Czy jakaś firma zerwała z nią kontrakt reklamowy? Nie. Czy musiała zamknąć swoje konto na IG? Również nie. Mąż się z nią rozstał? Nie. Z całej afery wyszła bez najmniejszego szwanku, a i zapewne bez szczególnej refleksji.
                            To tak, jakby współczuć Chajzerowi, że dostał wciry za wyśmiewanie się z ataków paniki.
                            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:32
                              sumire napisała:

> Ona nie została w żaden sposób pokrzywdzona. Czy jakaś firma zerwała z nią kont
                              > rakt reklamowy? Nie. Czy musiała zamknąć swoje konto na IG? Również nie. Mąż si
                              > ę z nią rozstał? Nie. Z całej afery wyszła bez najmniejszego szwanku, a i zapew
                              > ne bez szczególnej refleksji.
                              > To tak, jakby współczuć Chajzerowi, że dostał wciry za wyśmiewanie się z ataków
                              > paniki.

Ło Boniu.
                              Związek przyczynowo-skutkowy.
                              Otóż Lewandowska zadziałała prewencyjnie i skutecznie dzięki wizji pozwów zastopowała falę hejtu jak i utraty dochodów. Niewielu sponsorów chce być kojarzonych z jakąkolwiek aferą nawet takiego kalibru.
                              Nie wynikało to ze wspaniałomyślności pań społecznie (inaczej) wrażliwych, które za cel postawiły sobie niby nie przekraczanie granicy, gdyż jak widać ich narzędziem wpływu jest taplanie się w bagienku hejtu. Dla nich dobrostan celebrytki był obojętny, gdyż za zakładnika swej sprawy wzięły kompleksy osób otyłych i na tym jechały.
                              Nie ma się więc co dziwić Lewandowskiej, że wybrała dla siebie środek najbardziej optymalny - zamiast dać się wciągnąć w pyskówki, oświadczenia, szukać dla siebie komitetu wsparcia etc. krótko ucięła temat i wyszedł brak odwagi.
                              Refleksji może mieć tyle, że w XXI wieku strach pierdnąć bo zaraz zjawi się sztab urażonych robiących z tego akcje polityczną chcących z tego coś sobie uszczknąć.

• sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:53
                                Twoja stronniczość w tej sprawie jest niesamowita smile dawno czegoś takiego nie widziałam.
                                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:58
                                  sumire napisała:

> Twoja stronniczość w tej sprawie jest niesamowita smile dawno czegoś takiego nie w
                                  > idziałam.

Trudno wink Nie obchodzi mnie to za szczególnie na anonimowym forum.
                                  Obie będziemy z tym żyć.
                          • potworia116 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 21:33
                            Pooookrzyyywdzonej😂😂😂
                      • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:13
                        netlii napisała:

> Biorąc tak wszystko na poważnie każdy będzie wiecznie obrażony.

Bo o to w tym wszystkim chodzi, aby z bycia ofiarą czerpać profity i żądać szczególnych przywilejów.
                        Na zachodzie już dochodzi do tego, że ofiary rzekomych dyskryminacji na różnym punkcie same są autorkami ataków na siebie.
                        Te hejty na celebrytów to nie są jednostkowe przypadki naparzanek pudelkowych, tylko systemowa akcja.
              • potworia116 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:03
                Sporo osób tutaj i nie tylko ma podobna. Osobiście uważam, że trzeba być troglodytą, żeby na występ Lewandowskiej patrzeć bez wstrętu.
                • bistian Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 19:05
                  potworia116 napisała:

> Sporo osób tutaj i nie tylko ma podobna. Osobiście uważam, że trzeba być troglo
                  > dytą, żeby na występ Lewandowskiej patrzeć bez wstrętu.

Obejrzałem wtedy ten pokaz. Według mnie, wpasowywał się w hasło "każdy raz z życiu zrobił coś głupiego", nie było to wstrętne czy obrzydliwe, tylko mocno nieprzemyślane, a potem pani się obraziła na reakcje ludzi.

Pani z tego wątku też ze swoimi problemami, zamiast iść do fachowca, wszystkich nimi męczy, chociaż w niektórych sprawach ma rację, ale to jej nie tłumaczy. Pan również jakiś problematyczny, pompuje ważność pani, a to przecież dla niej woda na młyn. Dla mnie oboje to jeszcze dzieciaki. A ogólnie, same pompujecie takie osoby. Gdyby nie takie akcje, to nikt o nich by nie słyszał, bo niewiele wnoszą do życia wszystkich.
                  • potworia116 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 21:39
                    Ok, jestem w stanie skorygować: może nie bez wstrętu, ale bez dysgustu. Chyna, że wziąć pod uwagę straszenie pozwem. Wtedy to pierwsze.
          • borsuczyca.klusek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:09
            Jeżeli ma markę i chce być traktowana jak poważna bizneswomen, to powinna zachowywać się poważnie i na poziomie. Ona tymczasem odwaliła kretyński, szczeniacki i zupełnie niepotrzebny numer. I to nie był raczej spontan tylko przemyślana akcja. Tylko do dziś nie wiadomo po co.
            • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:06
              borsuczyca.klusek napisała:

> Jeżeli ma markę i chce być traktowana jak poważna bizneswomen, to powinna zacho
              > wywać się poważnie i na poziomie. O

To o Lewandowskiej?
              Nie wiem jaki grzech myślozbrodni popełniła, bo nie śledzę pudelków, ale jeśli potrafiła się postawić naciskom lewactwa, to zachowała się zgodnie ze swoim interesem bycia poważną i na poziomie. Siarę to sobie robią ci wszyscy celebryci ulegający naciskom "działaczek" i malujący sobie dla świętego spokoju błyskawice na twarzach. A potem śpiewający kolędy po telewizorach tongue_out
              • borsuczyca.klusek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:12
                Nie wiem, ale się wypowiem. Akurat strzeliłaś jak kulą w płot.
          • hanusinamama Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 13:14
            Serio wesołośc??
      • nuclearwinter Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:50
        Mam podobne zdanie, najwyraźniej są siebie warci (choć więcej twórczości tego pana nie znam, ale ocenianie, czy laska jest wystarczająco ładna, by faktycznie ktoś chciał ją molestować, wtf?!). Staśko nie znoszę, jest potwornie atencyjna i egzaltowana. Nie wiem czy nie robi przez to więcej złego, niż dobrego, bo wiele osób ma ją po prostu za nawiedzoną babę.
        • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:55
          nuclearwinter napisała:

> Mam podobne zdanie, najwyraźniej są siebie warci (choć więcej twórczości tego p
          > ana nie znam, ale ocenianie, czy laska jest wystarczająco ładna, by faktycznie
          > ktoś chciał ją molestować, wtf?!). Staśko nie znoszę, jest potwornie atencyjna
          > i egzaltowana. Nie wiem czy nie robi przez to więcej złego, niż dobrego, bo wie
          > le osób ma ją po prostu za nawiedzoną babę.

Ogólnie nie warto się nią interesować, gdyby nie akcja jechania na cudzesach jak w przypadku Lewandowskiej byłaby tam gdzie powinna - na marginesie szarpania się z incelami z braci smalców.
        • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:03
          Ten pan, rzekomo dziennikarz sportowy, zasłynął niedawno wyzwaniem na pojedynek Najmana. Generalnie jak się poczyta jego social media, zwłaszcza riposty, to kawał buraka się z niego wyłania. Temat feminizmu na sto procent ruszył tylko dla shitstormu, zasmakowała mu sława.
          • zuzanna_a Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:19
            chyba coś ci się pomyliło.Stanowski jako dziennikarz sportowy miał prawo krytykować i krytykował Najmana za te cyrki które odstawia i komromitację na swoich pseudo walkach z których każdą przegrywa. . A Najman wymyślił, ze skoro on go krytykuje to najlepiej, żeby przyjechał to będą się bić. I po tej szopce Najmana obśmiał cały internet.
            • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 11:24
              zuzanna_a napisała:

> chyba coś ci się pomyliło.Stanowski jako dziennikarz sportowy miał prawo krytyk
              > ować i krytykował Najmana za te cyrki które odstawia i komromitację na swoich p
              > seudo walkach z których każdą przegrywa. . A Najman wymyślił, ze skoro on go kr
              > ytykuje to najlepiej, żeby przyjechał to będą się bić. I po tej szopce Najmana
              > obśmiał cały internet.

Zaraz, zaraz...
              Chyba już kojarzę człowieka.
              Czy on sam nie zaproponował, że zjedzie z trasy na Częstochowe i wypłaci Najmanowi sierpa i pojedzie dalej?
              No to sorry sam proponuje solówkę jak na samca alfa przystało, który to przemocy się nie boi a jak przychodzi czas weryfikacji to nagle ucieka w satyrę... to tak jednak się skompromitował jako mężczyzna.
              Mógł nie pozycjonować siebie jako samca alfa, nie byłoby tematu.
              • borsuczyca.klusek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:07
                Wiesz to też nie do końca tak. Z tą Częstochowa to było jawne nawiązanie to obrony jasnej Góry przez Najmana, gdzie nikt nie przyszedł i nie było przed czym bronić. To był taki trolling internetowy przeniesiony do reala. Wcześniej w swoich filmach nie raz powtarzał, że nigdy się nie bil nie ma o tym pojęcia i padłby po jednym ciosie.
                • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:21

> Wiesz to też nie do końca tak. Z tą Częstochowa to było jawne nawiązanie to obr
                  > ony jasnej Góry przez Najmana, gdzie nikt nie przyszedł i nie było przed czym b
                  > ronić. To był taki trolling internetowy przeniesiony do reala. Wcześniej w swoi
                  > ch filmach nie raz powtarzał, że nigdy się nie bil nie ma o tym pojęcia i padłb
                  > y po jednym ciosie.

Wyjaśnione, dzięki.
                  Nie znałam kontekstu, w sumie warsztat dziennikarski owego pana znam jedynie z epizodu z Najmanem. Strzępki informacji były mniej więcej na poziomie zaproponował solo-Najman przyszedł-dziennikarza nie zastał-dziennikarz walczy satyrą, gdyż nic innego mu nie pozostało.
                  • borsuczyca.klusek Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:26
                    Panowie mają kosę od dłuższego czasu. Trzeba też pamiętać, że Najman jest zawodowym bokserem (może i beznadziejnym), ale w sprzyjających warunkach taki człowiek może zrobić poważną krzywdę. Wiec wyzywanie na męskie pojedynki osób spoza środowiska sztuk walki już samo w sobie jest niepoważne.
                    • netlii Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:57

> Panowie mają kosę od dłuższego czasu. Trzeba też pamiętać, że Najman jest zawod
                      > owym bokserem (może i beznadziejnym), ale w sprzyjających warunkach taki człowi
                      > ek może zrobić poważną krzywdę. Wiec wyzywanie na męskie pojedynki osób spoza ś
                      > rodowiska sztuk walki już samo w sobie jest niepoważne.

Pamiętam Najmana gdy sporadycznie pojawiał się na hali w Warszawie (głownie na Bemowie, tam najlepsi trenerzy). Stojąc z boku gdy miałam trening z inną grupą: miał chłop siłę, ale kompletnie nie pracował nad kondycją. Trenerzy zawsze pytali jak z jego rozbieganiem czy poza halą dba o te minimum 10 km uciekał od odpowiedzi.

Ps, nie chce się zagłębiać szczególnie w temat, ale dalej wynika, że wbrew logice to dziennikarz zaprosił go na 12:00 na solo pod salą Rakowa. Ja rozumiem, że sieć rządzi się swoimi prawami, ale uciekanie w satyrę gdy samemu zaproponowało się honorowe rozwiązanie i teraz bagatelizuje no słabe to jest. Jak konserwa to honor, dotrzymywanie obietnic, dane słowo powinno coś tam dla niego znaczyć - tak rozumiem zdanie drugiej strony, którą chyba nie potrafi wyartykułować Najman.
            • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:04
              Dziennikarzem sportowym to on może chciałby być, ale akcjami z pojedynkami i zabieraniem na antenie głosu w sprawach bardzo odległych od sportu (że nie wspomnę o jego wyczynach w internecie i stylu ripostowania a'la nasz riki) raczej sobie nie pomaga. Pan ma wielkie parcie na szkło, kruchą męskość i tyle.
              • zuzanna_a Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:07
                sorry, ale trzeba miec IQ Najmana żeby właśnie nie zrozumieć sarkazmu jaką operował Stanowski mówiąc mu, że będa się bić.
                Obśmianie Najmana wzięło się z tego, że swoim lotnym umysłem nie zajarzył kompletnie że to była ironia i czekał tam jak pajac.
                • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:13
                  Nie interesuje mnie Najman, interesuje mnie Stanowski, który uważa, że jego "sarkastyczne" akcje nabijające mu followersów mają cokolwiek wspólnego z dziennikarstwem.
                  • zuzanna_a Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:24
                    ale to Najman zaczął się pieklić. Nie Stanowski. Stanowski krytykował jako dziennikarz sportowy jego walkę ponieważ koljeny raz ją organizuje, kolejny raz dostacie wciery i robi z siebię idiote na cały świat. Nie wygrał żadnej walki, a pcha się na ring i odstawia cyrki i to nie jest opinia Stanowskiego tylko wszystkich dziennikarzy sportowych, który radzą mu z tej sceny zejść i nie kompromitować siebie ani barw krajowych.

Najman z inteligencją kury nie potrafi przeżyć, że ktoś śmie krytykować jego pseudosportowe zachowania i ponieważ nie może dyskutować o technice walki czy umiejętnościach - zaczał się odgrażąc, że będzie bić tych, którzy będą mówić że bić się nie potrafi.
                    Potem ciągle truł Stanowskiemu tyłek że koniecznie chce się z nim bić mimo że ten mówił mu że mimo że jest faktalnym bokserem to jego zabiłby jednym uderzeniem więc nie ma takiego zamiaru bo jego pracą jest ocena sportu a nie naparzanie się z kimkolwiek a ten swoje.
                    Więc Stanowski powiedział, ironizując na maksa, dobrze, tak oczywiście przyjade się z tobą bić, na pewno, poczekaj na mnie bedzie fajnie, Nawet przedszkolak zrozumiałby kontekst i sarkazm. Mniej więcej takim samym tonem mówi się do dziecka które mówi ze chce droga zabawkę, że oczywiście dostanie i może jeszcze gwiazdkę z nieba dorzucić?

No to Najman to zrozumiał ze gwiazdka będzie i przyjechał odebrac.

To kto tu ma problem z myśleniem? Stanowski? Błagam.
                    • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:46
                      No i dobrze, i jest fatalnym bokserem. Wszyscy to wiedzą. Jest też nie za mądrym człowiekiem, to też wszyscy wiedzą. I nie twierdzę, że Stanowski ma problem z myśleniem, twierdzę, że ta akcja miała konkretny cel i było nim nie tyle wyśmianie Najmana, co zwrócenie na siebie uwagi. Pan Stanowski jest takim samym atencjuszem, jak kobieta, której się uczepił.
                      • zuzanna_a Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:51
                        ale akcję zapoczątkował Najman nie Stanowski. więc trudno mieć do niego pretensje, długo odmawiał, długo ignorował więc w końcu tak się skończyło.
                        • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 12:55
                          Ależ ja nie mam do niego pretensji. Ja go po prostu uważam za klasycznego przedstawiciela polskiego "dziennikarstwa" AD 2020, ego Napoleona, grubo ciosane poczucie humoru i męskość krucha jak nóżki motylka bielinka.
    • zuzanna_a Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 10:30
      Maja Staśko pierniczy jak potłuczona i robi dramę tam gdzie jej nie ma.

ta kobieta nienawidzi mężczyzn i fenimizm w jej wydaniu jest ohydny.

babska jej pokroju widzą molestującego nawet w ochroniarzu, który patrzy na klientki czy przypadkiem czegoś nie wynosza ze sklepu, na miejscu mężczyzn też czulabym się strasznie, gdyby oceniano mnie jako sapiącego napalonego samca, który nie robi nic innego niż myśli kogo i gdzie zaliczyć.
      99% mężczyzn to normalni ludzie, czego pani maja w swojej paranoi nie zauważa
      dodatkowo środowisko klubowe składa się w większości z napalonych młodych samców i nie mniej napalonych młodych pan, które pompują usta i wystawiają cycki w kusych bluzkach bynajmniej nie po to zeby tańczyć w samotności.
      nie bronie panów - ale kluby to miejsce do wyrywania pań, a panie które tam przychodza w przeważającej większości chcą być "wyrwane" i do tego jawnie prowokują.
      jak byłam ostatnio - również przy tańczeniu zaczął mnie zahaczać pewien facet, zbliżając się coraz bardziej, odsunełam, powiedziałam że nie jestem zainteresowana i tyle. odsunął się, zaczął szukać gdzie indziej. będąc Mają Staśko powinnam już sobie na czole napisać że zostałam właśnie zmolestowana. Paranoja. Oczywiście do pana za 3 minuty przykleiła się jakaś młoda panienka i wisząc mu na ramionach, po wydębieniu kilku drinków opuścili wspólnie lokal.
      nie neguję tysięcy koszmarnych historii i tego jakie kobiety spotykają krzywdy. ale tu trzeba skupiać się na jednostkach. oceniać jednostki. wrzucanie wszystkich do jednego wora jest nie fair.
      • turzyca Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:53
        j>ak byłam ostatnio - również przy tańczeniu zaczął mnie zahaczać pewien facet, zbliżając się coraz bardziej, odsunełam, powiedziałam że nie jestem zainteresowana i tyle. odsunął się, zaczął szukać gdzie indziej.

Cieszę się Twoim szczęściem czyli faktem, że facet zareagował na "nie". Niestety część nie ogarnia tego prostego słowa i nadal uprawia źle zrozumiany podryw, macając po miejscach intymnych na parkiecie, przypierając do ściany po drodze do łazienki i wymuszając zaangażowanie w czynności erotyczne czy seksualne, a nawet wymuszając seks, siłą lub podstępem np. podając pigułkę gwałtu.
      • kwarantelka Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 11:40
        Ty czytasz co piszesz czy jesteś po prostu niemądra? Spróbuj sobie to przestawić, podstaw panie w miejsce panów i vice versa.
        Poza tym, piszesz, ze większość pan w klubach jawnie prowokuje bo chce być wyrwana, a jednak do ciebie przykleił się gość. No to jawnie prowokowałaś czy jednak przyklejają się również do takich, które poszły po prostu potańczyć?
        • bistian Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 13:24
          kwarantelka napisała:

> Spróbuj sobie to przestawić, podstaw panie w miejsce panów i vice versa.

Gdybym zrobił sobie takie zdjęcie, jak pani ma u siebie na głównej i wstawił na swoją stronę, to wszyscy pukaliby się w czoło. Kobiety przeginają z tym rozbieraniem się. Zwracam na to uwagę i mocno mnie to zniesmacza. Fajny koncert, wszyscy odświętnie ubrani, a pani główna wiolonczelistka ubrana, jakby na plaży była. Gdyby skrzypek przyszedłby tak ubrany...
          • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 13:42
            Ach, znowu te zue wyzywające kobiety.
            • bistian Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 13:58
              sumire napisała:

> Ach, znowu te zue wyzywające kobiety.

Nie wyzywają, tylko zwyczajnie głupie
              • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 14:01
                Ponieważ?
                • bistian Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 14:53
                  sumire napisała:

> Ponieważ?

Nie rozumieją konwencji, wszystko, byle się pokazać
          • kwarantelka Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 01.01.21, 15:30
            Bardziej chodziło mi to czy jest powszechne, ze w klubach dziewczyny tak namolnie przystawiają się do facetów , ze ci aż muszą im wyraźnie mówić ze mają się odpierdolic. Noa w końcu ci faceci tezida do klubu żeby wyrwać towar, więc skąd pretensje?
    • nosorozecwlochaty Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 14:38
      Ematką nie jestem ale jako że forum to miejsce publiczne to wypowiedzieć się też mam prawo smile

Tak więc gościa nie znam ale o Mai Staśko słyszałem już wcześniej i uważam że jest szurnięta.
      Była już wspomniana jej akcja z Lewandowską ale chyba nikt jeszcze nie przytoczył jej wcześniejszej
      akcji z pisarzami.

Dla przypomnienia - Maja ogłosiła "listę hańby" zawierającą spis literatów którzy mieli jakoby
      dopuścić się molestowania. Do samych zainteresowanych się nie zwróciła, oparła się na relacji
      tylko jednej ze stron, czyli kobiet które poczuły się pokrzywdzone.

No i Maja postawiła się w roli samozwańczego sędziego, śledczego, świadka, oskarżyciela i wykonawcy
      wyroku w jednej osobie i listę ogłosiła. Z tego co wiem miało się to skończyć procesami sądowymi
      o zniesławienie, a jak było dalej nie śledziłem.

Ale to co napisała teraz jest lepsze.

Chodzi panna do lansiarskich klubów gdzie zazwyczaj obie płcie szukają podrywu i jest
      bardzo obrażona gdy do tego podrywu dochodzi.

Z dumą twierdzi że kopie podrywających ją facetów (wyobraźmy sobie teraz odwrotną sytuację
      że facet z siłą odpycha kobietę która go dotknęła).

No to przenosi się do klubów gejowskich ale nachalne samce śledzą ją i podążają tam za nią (chyba po zapachu).

Mam w tej dla pani Staśko chyba dobrą nowinę. Jeśli przeszkadza jej męskie zainteresowanie to nie
      powinna się martwić. Zainteresowanie przeminie, szybciej niż pani Maja myśli smile
    • nosorozecwlochaty Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 17:13
      A żeby domknąć temat to wygląda na to że tak naprawdę panią nikt nie macał a pani nikogo nie biła tylko popłynęła ze swoimi fantazjami:

twitter.com/majakstasko/status/1343926149584457728
      "Nikogo nie dotykałam. To był opis sceny jak z filmu, konwencji, jezuuu. Wizja superbohaterki walczącej z molestującymi. Serio, tak naprawdę nie jestem Kobietą Kotem i nie umiem latać nad parkietem. To jest niesamowite, jak daliście się zmanipulować "

W tej sytuacji chyba ciężko tu z czymkolwiek dyskutować
      • dramatika Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:32
        nosorozecwlochaty napisał:

> A żeby domknąć temat to wygląda na to że tak naprawdę panią nikt nie macał a pa
        > ni nikogo nie biła tylko popłynęła ze swoimi fantazjami:

Jej tłumaczenia są jak najbardziej sensowne, przecież to od razu widać że opis tych "walk" w dyskotece jest metaforą, w założeniu zdaje się miało być to zabawne. Dla mnie bardziej żałosna jest "satyra" tego niby dziennikarza, że laska walczy na pięści po dyskotekach. Facet nie zrozumiał zwyczajnego środka stylistycznego i rechocze jak głupi do sera. Ogólnie obustronnie śmieszne to wszystko jak polska scena kabaretowa, bo ani ta cała julka nie śmieszy i nie zachwyca, ani ten nudny mentalny troglodyta, który próbuje z niej toczyć bekę, a nadaje się co najwyzej do odczytywania z kartki prognozy pogody.
        Ogólnie te aferki w środowisku mainstreamowo-lewicowym są tak fascynujące jak relacje z posiedzeń sejmu.
      • pani07 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:33
        nosorozecwlochaty napisał:

> A żeby domknąć temat to wygląda na to że tak naprawdę panią nikt nie macał a pa
        > ni nikogo nie biła tylko popłynęła ze swoimi fantazjami:
        >

> twitter.com/majakstasko/status/1343926149584457728
        > "Nikogo nie dotykałam. To był opis sceny jak z filmu, konwencji, jezuuu. Wiz
        > ja superbohaterki walczącej z molestującymi. Serio, tak naprawdę nie jestem Kob
        > ietą Kotem i nie umiem latać nad parkietem. To jest niesamowite, jak daliście s
        > ię zmanipulować "

>
        > W tej sytuacji chyba ciężko tu z czymkolwiek dyskutować

Nie pierwszy i nie ostatni raz tak "zdobywa sławę" - i dziwi się potem, że dobra na początku akcja MeToo skończyła,,jak skończyła.
        • pani07 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:38
          „Jeszcze przed pandemią chodziłam do klubów jak na pole walki, by bronić się przed molestującymi z każdej strony facetami” to Staśko- też tak się kiedyś bawiłyście? Taki cel miałyście? Sposób przekazu i protestu ma jednak duże wrażenie, bo skończy się jak kiedyś Partia Kobiet- z 1%- ze szkodą dla wielu kobiet, które NAPRAWDĘ doświadczają ohydnych zachowań ze strony podłych kutasików.
      • iuscogens Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 19:10
        Przykro mi to pisać, ale ona sprawia wrażenie głęboko zanurzonej.
        • pani07 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 19:53
          iuscogens napisał:

> Przykro mi to pisać, ale ona sprawia wrażenie głęboko zanurzonej.
          >
          Niedawno nie miałam specjalnie pojęcia, kim jest- po sprawie z Lewandowską- poczytałam ją, poobserwowałam w socjal mediach i podobny odbiór. Chce pomóc kobietom, sposobem, w jaki problemy przedstawia- odniosą przyniosą odwrotny skutek.
          • iuscogens Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 20:53
            No dokładnie o to mi chodzi.
    • solejrolia Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 18:46
      Buc vs paranoiczka
      Odnoszę wrażenie, że są siebie warci.
    • gronostajka Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 22:01
      Maja Staśko jest tak średnio strawna dla mnie, ale jakoś mam do niej więcej sympatii niż do ulizanego gogusia, który udaje, że ma coś do powiedzenia i że to jest "zdroworozsądkowe", a jest to po prostu braciosamcze pierdololo spod znaku "a kto to r*cha" (że tak zacytuję innego dzbana).
      • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 10:19
        gronostajka napisała:

> to po prostu braciosamcze pierdololo spod znaku
        > "a kto to r*cha" (że tak zacytuję innego dzbana).

No dokładnie. I jeszcze ta jego wielka obraza. Koleś napuścił na Staśko bandę swoich followersów i domaga się, żeby go przeprosiła. Ot, mężczyzna naszych czasów.
    • iuscogens Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 30.12.20, 22:23
      Tak sobie myślę, ze jak czytam to o czym pisze Maja, o tych gwałtach, masturbacji, molestowaniu w klubach, natarczywych, agresywnych próbach podrywu, aplikacjach randkowych, przemocy w związku, domowej to tak jakbym trochę czytała s-f. Oczywiście nie neguję, że tak jest, ale to zupełnie nie są moje doświadczenia. No naprawdę nie spotkałam się z facetem, który nie rozumie, że nie to znaczy nie, przy paru sytuacjach wystarczyło powiedzieć: chyba Cię po...... i był spokój. Ale w sumie to jakieś pojedyncze akcje i bez żadnej traumy dla mnie. Chyba miałam sporo szczęścia w tej kwestii. Zastanawiam się na ile są to powszechne doświadczenia, na ile ja z tym swoim brakiem traum w kwestiach damsko-meskich się wyróżniam z ogółu.
      • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 09:57
        Problem chyba polega na tym ze urzadzilysmy sie w d. Nie na zadnego problemu bo przeciez wystarczy powiedziec stanowczo nie. Tylko pytanie dlaczego to ty musisz mowic nie? Jak czesto faceci musza sie opedzac od kobiet? Mowic im spadaj dziunia namolna jestes?
        • bistian Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:17
          ichi51e napisała:

> Jak czesto faceci musza sie opedzac od kobiet? Mowic im spadaj dz
          > iunia namolna jestes?

Niektórzy muszą, a jakie intrygi knują te kobiety, potrafią mocno namieszać w życiu. Ale fakt, nie jest to takie częste, jak wobec kobiet i chamstwo kobiet jest zupełnie innego rodzaju, niż w wydaniu panów.
      • huang_he Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 10:36
        Masz szczęście. Tyle było już tu wątków na ten temat...
        Masz szczęście, bo widocznie nie zostałaś obdarzona wielkim cycem. Jak się ma wielki cyc, to niewazne - zaslonisz, odslonisz, masz ciuch obcisly lub luzny. Wielki cyc to taki sygnał dla wszelkich macantów dowolnego wieku, że można. No przecież bez powodu się tam nie znalazł. I macant zobaczy cyca z odległości kilkudziesięciu metrów - po poziomym czy pionowym. Nie, nie jestem wlascicielką (przynajmniej nie takiego). Jestem przyjaciółką właścicielki i widziałam to setki razy.
        Tak samo spore pośladki, jasnoblond włosy (a już długie to hohoho) czy wydatne wargi. Masz? „Lepiej się rucha jak gruba poducha, na dobrym kutasie dupa się pasie”. To akurat do mnie. Wydatne wargi za to były zmorą mojej koleżanki, tak jakby polowie populacji włączało się „ona robi loda” i nie mogli tego ukryć.
        • poczkodovana Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:10
          Loo jezu, co za teksty.
          Ale wiesz, ja znalam takie kobiety, z duzymi biustami, ktore byly szczesliwie jak poszedl tekst o piersiach. I serio, uwazaly, ze to komplement I promienialy. I czasem to byly teksty rzucane przez dresow'fajne masz cyce'.
          Molestowanie jest wtedy, kiedy nie odpowiada nam zachowanie/wypowiedz czy wtedy kiedy ono sie pojawia?
          • araceli Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:43
            poczkodovana napisała:
            > Ale wiesz, ja znalam takie kobiety, z duzymi biustami, ktore byly szczesliwie j
            > ak poszedl tekst o piersiach. I serio, uwazaly, ze to komplement I promienialy.
            > I czasem to byly teksty rzucane przez dresow'fajne masz cyce'.

I po co tak durnie łżeć? Kompleksik 'małych cyców'?
            • poczkodovana Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:45
              Ale to prawda.
              Przysiegam, znalam pare kobiet, ktore byly dumne I zadowolona z uwagii jaka mezczyzni poswiecali ich piersiom w mniej lub bardziej wybredny sposob.
              • ichi51e Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 23:45
                Ja mam duzy biust i generalnie oddalabym nerke zeby miec A
      • turzyca Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:36
        >to tak jakbym trochę czytała s-f.

Ledwie kilkanaście tygodni temu był na ematce wątek o gwałtach i molestowaniu. Wstrząsający, koszmarny. I bardzo długi. Pisały w nim forumki, które znamy od lat. Serio s-f?
    • poczkodovana Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 10:53
      Czytujac ja troche I pare innych aktywistek z tego nurtu, zastanawiam sie gdzie one zyja, do jakich miejsc chodza, w jakich srodowiskach sie obracaja.
      Ja I masa innych dziewczyn ktore znam imprezowalo, zjezdzilo na stopa Europe, podrozowalo same lub w towarzystwie kolezanki. I odbylo sie bez traum.
      Natomiast widze, ze dla tych Pan ryzykowne jest wyjscie na ulicy czy przemieszczanie sie komunikacja miejska, bo nieustannie narazane sa na ataki, zaczepki, molestowanie, natretne spojrzenia, za ktorym z pewnoscia czaja sie niecne zamiary.
      Serio, jak dla mnie to jakas wysoka wrazliwosc w tym temacie lub lekka paranoja.
      • sumire Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 10:58
        Był tu parę miesięcy temu wątek, w którym forumki, nie tylko aktywistki, kobiety w różnym wieku i z różnych miejsc, opisywały swoje doświadczenia z molestowaniem seksualnym - w zbiorkomie, na kursach prawa jazdy, w domu, na uczelni. Bardzo długi wątek. Polecam sobie odkopać i przeczytać, a potem zastanawiać się, "gdzie one żyją, do jakich miejsc chodzą, w jakich środowiskach się obracają".
        • pani07 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:13
          Ale to CO I JAK robi, sposób jej "walczenia" zmienia się w karykaturę, jak kiedyś to, co stało się wokół akcji MeToo- bardzo dobrej początkowo z ważnym przekazem!
          • turzyca Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:42
            Staśko może mieć syndrom onkologa, który gdzie nie spojrzy to widzi nowotwór albo potencjalny nowotwór, bo angażuje się w sprawy wsparcia kobiet bardzo intensywnie, między innymi chodzi na rozprawy sądowe i w ogóle wspiera w całym procesie od decyzji o składaniu zeznań przez szukanie terapii, pisanie pism, wniosków itd. Możliwe że jest tym przeciążona, że widzi tylko to.
            Tylko może problem w tym, że kobiety nie mają się do kogo zwrócić, że takich ludzi jest za mało? Że żadna ematka nie chodzi do sądu w takich sprawach jako widz, patrzeć wymiarowi sprawiedliwości na ręce?
            • pani07 Re: Inba w Internetach (Stanowski vs Staśko) 31.12.20, 11:48
              No chodzi i co dalej? Przecież wiesz, jak absurdalne są często kary, które za gwałty czy przemoc otrzymuje się w polskich sądach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka