Dodaj do ulubionych

Solidarność w czasach covid

• ichi51e Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 18:21
      e tam mi wystarczy ze otworze fb i juz widze ze kuzyn 5 raz na wakacjach kolezanka na imprezie urodzinowej na 100 osob ciocia na Wigilie miala 15 gosci a wuj nie bedzie chodzil w masce bo sie dusi. do tego kolezanka caly czas nadje ze pandemia to sciema a rzad chce nas po prostu wykonczyc. pandemia ogranicza tylko frajerow.
      • alicia033 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 19:48
        ichi51e napisała:

> pandemia ogranicza tylko frajerow.

sad but true
    • aagnes Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 18:39
      Najgorzej robią Ci co twierdzą że właściwie jest ok. Pracują sobie w domu mając dzieci na oku, zamawiają żarcie na telefon i właściwie mogłoby tak zostać do końca świata. Cytując klasyka zaczeli urządzać się w dup.e A rządzący są zachwyceni że ludziom się podoba.
      Uważam za skandal co już pisałam że nie zostali zaszczepieni nauczyciele w tym terminie co medycy. I też tej solidarności z seniorami mam powyżej uszu.
      • sumire Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 18:51
        Ci najbardziej zadowoleni nie zamawiają żarcia na telefon, bo po co wydawać piniondz i komukolwiek pomagać. Oni sobie celebrują wspólne rodzinne gotowanie i w ogóle radosne przebywanie razem przy świergocie ptaków w ogrodzie.

I tak, medycy, nauczyciele i wszyscy, którzy od marca pracują normalnie, a nie zdalnie, powinni zostać zaszczepieni w pierwszej kolejności.
        • simply_z Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 19:32
          też tak sądzę, i co więcej wielu emerytów też tak uważa, wbrew rozpaczliwym postom kosowego i nangi. wiedzą, że gospodarka musi ruszyć, nie może być tak, że wyszczepiamy domy starców, a nauczycieli gdzieś na szarym końcu, marnując tym samym kolejny rok dzieciakom.
          • milupaa Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 22:34
            Też tak sądzę i mam mamę emerytkę z chorobami w dużej grupie ryzyka. Mama spokojnie sobie radzi bez zbytniego narażania się na zakażenie i rozumie potrzebe szczepienia innych grup. Nie ona zachorowala tylko młodsi ludzie z mojej rodziny, którzy chodzą do pracy i maja dzieci w przedszkolu.
            • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 22:54
              Zachowywali się bardziej ryzykownie, to się zarazili. Ja się chronię, chronię także moich podopiecznych i nikt z nas ( na razie) nie zachorował. O czym to świadczy? Może o tym, że dużo długich kontaktów społecznych, takich jak w szkole i pracy zwiększa ryzyko zachorowania. Nikt nie może przewidzieć jaki będzie przebieg choroby. Według kolegi - lekarza, większość pacjentów pod respiratorami w jego szpitalu to całkiem młodzi ludzie.
              • gryzelda71 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 23:20
                Ryzykownym zachowaniem jest chodzenie do pracy?
          • ultimate.strike Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 23:26
            Tylko skąd założenie, że wyszczepienie kogokolwiek cokolwiek otworzy? Lockdown zrobili politycy i to politycy mogą go odwołać, nie lekarze, producenci szczepionek tylko politycy. Nie chcą, bo maja interes w tym, by lockdown trwał, powtarzał się, falowa
            • ultimate.strike Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 23:30
              ł i żadna szczepionka nic nie zmieni, bo nic zmienić nie ma. Lockdowny w Europie na celu osłabienie gospodarki, wkurzenie ludzi tak, by napędzić popularność skrajnej prawicy. Europa nie ma stanowić żadnej realnej siły zagrażającej sojuszowi Rosji z USA. Wcześniej słano nam pontony z imigrantami strasząc, że to terroryści (pamiętacie słynne gwałty z Kolonii? Bild sam przyznał, ze to był fejk), potem zrobili Brexit, wprowadzili PIS-osła trojańskiego, teraz mamy kolejny etap wojny informacyjnej, akcje pod kryptonimem Pandemia.
              • alicia033 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 23:53
                ultimate.strike napisał:

> sojuszowi Rosji z USA.

jednak coś przedawkowałeś.
    • megwhite25 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 19:20
      Mam takie samo zdanie.
      Ja mam na samym końcu na wszystko poczekać i dostosować się.
      A kto mi pomoże jak nie doczekamy do szczepionki .
      Nikt.
      • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 10.01.21, 22:57
        Trzeba było odziedziczyc, dorobić się, wyjść za mąż za prawdziwe pieniądze lub zostać celebrytka, polityczka i nie musiała byś czekać. Pamiętaj że bogaci i wpływowi będą zawsze przed tobą.
        • simply_z Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 15:10
          wez nie pieprz chlopie
          • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 16:12
            Jeszcze nie wiesz ze są równi i równiejsi? Tak podobno skonstruowany jest świat. Dziwne tylko że klasa średnia uważa że ma większe prawa niż plebs, ale nie zgadza się żeby mieć mniejsze niż elita
            • triss_merigold6 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 16:58
              Bardziej napędza gospodarkę, konsumuje, inwestuje, płaci wyższe podatki niż ci, którzy wyłącznie biorą.

• kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 21:21
                No i co z tego wynika? Jest jej zbyt mało żeby miała realny wpływ na stan gospodarki. Zaledwie 10% Polaków zarabia więcej niż półtorej średniej, czyli 6 tys netto.
    • fornita111 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 16:18
      Ograniczaj sie na tyle, na ile mozesz bez szkod dla zdrowia psychicznego a na reszte miej wyrabane. Wiem, latwiej powiedziec, niz zrobic. Ale co da wkurzanie sie na rzeczywistosc i na to, ze ludzie to w wiekszosci debile i ze sa rowni i rowniejsi? Trzeba to przetrwac, przeczekac, tyle.
    • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 21:14
      Przed pandemia nie zamykali a bezrobotnych było prawie tyłu co teraz. Wiem że trudno ci to zrozumieć, bo żeby rozumieć trzeba myśleć a w tym masz braki.
      • triss_merigold6 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 21:17
        To byli zawodowi bezrobotni i pracujący na czarno, zarejestrowani po to, żeby mieć ubezpieczenie. Serio tego nie ogarniasz?
        • cruella_demon Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 21:32
          Nie ogarnia.
          To nie byli przedsiębiorcy dziadersie.
          Mało tego, ci przedsiebiorcy mają pracowników którzy pójdą na bruk stary zbuku.
        • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 22:14
          Uważaj, własne nerwy trzeba szanować. Jeszcze i nadmiar emocji zaszkodzi.
          • cruella_demon Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 22:23
            Cierpię na niskie cisnienie, nadmiar emocji zrobi mi doskonale smile
            • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 22:34
              Że cierpisz, to widać. Czy na niskie ciśnienie? Wątpię.
        • kokosowy15 Re: Solidarność w czasach covid 11.01.21, 22:18
          Czyli potwierdzasz ze pracy jest dużo i każdy przedsiebiorca który zamknął firmę bez trudu znajdzie inne źródło dochodu. Gdzie więc problem?
          • madami Re: Solidarność w czasach covid 15.01.21, 09:25
            kokosowy15 napisał(a):

> Czyli potwierdzasz ze pracy jest dużo i każdy przedsiebiorca który zamknął firm
            > ę bez trudu znajdzie inne źródło dochodu. Gdzie więc problem?

może podzielisz się wiedzą tajemną i opowiesz nam GDZIE ci przedsiębiorcy znajdą pracę?
      • madami Re: Solidarność w czasach covid 15.01.21, 09:24
        Masz nikłe pojęcie o procesach zachodzących w społeczeństwie big_grin Statystyki bezrobocia nijak się mają do prawdziwej sytuacji. W Polsce mamy do czynienia ze zjawiskiem uporczywego bezrobocia, wynika to zazwyczaj z faktu bycia dłużnikiem ( nie opłaca się pracowac legalnie) oczywiście, że pracują na czarno. Rejestrujesz się też aby dostać wsparcie na start zakładając firmę.
    • ruscello Re: Solidarność w czasach covid 12.01.21, 02:37
      W dudzie mam solidarność. Ze mną nikt nie był solidarny, jak się waliła branża oraz odebrano dostęp do leczenia. O biednych dzieciach to już żal mówić, do przedszkola po półrocznej przerwie wróciły dzieci bez kompetencji społecznych, najmłodsze bez znajomości teatrzyków, filharmonii, kina. Oczywiście starszych dzieci i młodzieży też mi żal.
    • michael.nowik Re: Solidarność w czasach covid 14.01.21, 22:48
      Dobra. Rozwiazanie tematu Warszawskiego uniwersytetu medycznego i te sczepionki na lewo podawane: Ukarac szefof organizacji ktora szczepila na lewo ludzi. Proste. Wykonac i gotowe, tyle gadania na ten temat... Potrzebne jakiesz dowody, tak jak w sprawie kryminalnej oczywisce. Ze na lewo podawano sczczepionki. Jakasz lustracje zrobic tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka