Dodaj do ulubionych

Nadciąga apokalipsa

12.01.21, 11:33
Znajoma wczoraj mnie poinformowała, że nadciąga koniec świata.
Przeczytała takie rewelacje na profilu jednej z pisarek - Katarzyny Bondy
www.facebook.com/katarzyna.bonda/posts/243728877117440
Oczywiście również przeczytałam. Dowiedziałam się, że "jesteśmy w przededniu końca świata".
Chociaż może jednak nie do końca, bo post zakończony był reklamą bluzy Marysi Sadowskiej.

Nie napiszę, co mi przyszło do głowy po przeczytaniu tego tekstu.
Przeczytałam, że "Ci którzy nie tyle nie boją się mikrobów co NIE LĘKAJĄ SIĘ. Tak po prostu. Nie boją się żyć ani umrzeć. Zamierzam dołączyć do tego właśnie grona". Może w takim razie pisarka powinna się zająć wolontariatem na odziale covidowym?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 11:48
      Nie należy czytać Katarzyny Bondy. Po prostu. To szkodzi zdrowiu.
      • stephanie.plum Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:59
        dotąd stosowałam tę zasadę nieświadomie.

po przeczytaniu zalinkowanych wynurzeń zamierzam stosować świadomie...
        • daniela34 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:03
          Ja świadomie żadnych wynurzeń Pani Bondy nie czytam od czasu przekartkowania jakiejś jej książki. Wcześniej też nieświadomie smile Mam słabość do kryminałów, ale okazało się, że są granice
          • aguha Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:08
            Przeczytałam Pochłaniacza i Okularnika (chyba 🙄dokładnie nie pamiętam) bardzo dawno temu, ale nie byłam zachwycona.
            • pani_tau Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 14:35
              Grafomania w stanie czystym.
          • aqua48 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:04
            daniela34 napisała:

> Ja świadomie żadnych wynurzeń Pani Bondy nie czytam od czasu przekartkowania ja
            > kiejś jej książki. Wcześniej też nieświadomie smile Mam słabość do kryminałów, al
            > e okazało się, że są granice

Hmm po prostu nie każdą osobę która wydaje książki należy nazywać pisarzem. Ja z dużym samozaparciem przebiłam się przez dwa tomy (no dobra drugi tylko zaczęłam) z myślą że pierwszy, to efekt "pracy"jakiegoś koszmarnego korektora i kompletnego braku redakcji. Okazało się że nie. Zawiniła autorka.
            • daniela34 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:23
              Nie nazywam 😃😃😃
    • wapaha Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 11:52
      To nie jest śmieszne uncertain
      Czasami wyświetlaja mi sie posty na wallach dwóch moich znajomych, które doznały jakiegoś wzmożenia religijnego uncertain Fajne, rozsądne, życiowe babeczki a odjechały całkiem uncertain- wrzucają modlitwy, przepowiednie, fragmenty Biblii, obrazy świętych itd uncertain
    • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 11:53
      No to już nie wiem - to koniec świata i łorajukalipsa czy jednak żyć bez lęku trza? Za skomplikowane te pisarki uncertain
      • marta.graca Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 11:58
        Koniec świata, ale nie należy się go bać ☺️
        • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:01
          Też racja, może jak się świat skończy to znowu będą dizonaury? smile
          • marta.graca Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:02
            A trochę później na nowo zaczną wynajdować koło, kolej, silnik i szczepionki smile
            • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:10
              I specjalne protezy dla tyrków, żeby mogły chwytać co chcą big_grin
              Był kiedyś taki sitcom juesendejski o uczłowieczonych dizonaurach.
              • chatgris01 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:17
                raohszana napisała:

> I specjalne protezy dla tyrków, żeby mogły chwytać co chcą big_grin

Bosz, przeczytałam "protezy dla tyŁków" <facepalm>

co w surrealistyczny sposób zmieniło sens zdania-tyłki chwytające, co chcą, rzeczywiście zabrzmiały jakby apokaliptycznie big_grin
                • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:20
                  I wielka wojna tyrków z tyłkami, na chwytaki! big_grin

Zaraz przyjdzie Walaszek i zrobi z tego serial!
                  • chatgris01 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:22
                    Łkam! big_grinbig_grinbig_grin
                    • simply_z Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:59
                      zawsze mnie zastanawiaja te na wpol ironiczne posty. mysle, ze gdyby internet istnial w 39 to Raohszana tez by lkala. taki typwink
                      • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:23
                        Ale, że o co chodzi? I czemuż, ah czemuż zastanawiają? Zapytaj, a odpowiedź będzie Ci dana!
                        • simply_z Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:33
                          nie chce mi sie kopac z wirtualnymi bytami.
                        • chatgris01 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 14:01
                          raohszana napisała:

> Ale, że o co chodzi? I czemuż, ah czemuż zastanawiają? Zapytaj, a odpowiedź będ
                          > zie Ci dana!
                          >

Przypuszczam, że simply_z nie lubi Monty Pythona cool
                          • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 15:48
                            Jak widzę jej wypowiedzi w innych wątkach to wychodzi, że nie tylko MP jej podpadł. Pewnie tyłko-chwytaki ją pierwszą złapią i dla przypieczętowania jakiegoś rozejmu z tyrkami złożą w ofierze przedwiecznym Twórcom Narzędzi Łapiących smile
                  • eliszka25 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:04
                    raohszana napisała:

> I wielka wojna tyrków z tyłkami, na chwytaki! big_grin
                    >
                    > Zaraz przyjdzie Walaszek i zrobi z tego serial!
                    >
                    Bajka o penisie chwytającym co chce już jest, to dlaczego niby tyłki miałyby być gorsze? 😂
                    • raohszana Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:23
                      Poważnie? Ale animowana, a nie taki horror w stylu absudralnym jak np. "Mordercza opona" czy "Zęby" albo "Morderczy kondom"? ^^
                      • eliszka25 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:32
                        Był niedawno wątek na ematce „Mężczyzna z dłuuuugim penisem” czy jakoś tak. Mowa była o animowanej bajce w duńskiej tv o przygodach faceta z kilkumetrowym penisem, który żyje własnym życiem. Najbardziej utkwił mi w pamięci cytat z opisu bajki o tym, że penis kradnie dzieciom lody.
    • ichi51e Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:16
      Najwazniejsze to zaliczyc koniec swiata na poziomie I zeby stylowka byla big_grin przekomiczne te wynurzenia owcach na rzez a na koniec tag big_grin
      • piesiedwa Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:28
        Haha
    • alina460 Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:44
      Już myślałam, że mamy tu na forum jakiegoś wyznawcę ŚJ i że może zrobi się ciekawie, a tu bzdety takie (foch!).
      • aguha Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:52
        🤣
    • borsuczyca.klusek Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 12:58
      Podziwiam, że ktokolwiek dał radę to przeczytać.
    • kosmos_pierzasty Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:11
      Przecież ona nie pisze o żadnej apokalipsie, takie tam pla pla, ale religii to tu nie ma. Jest jakaś filozofia życiowa, mniej udana, czy bardziej, w sumie nikomu nic do tego, ważne że jej pasuje.
      Fakt od pisarki niby powinno się boczekuwac więcej, ale to przecież autorka kryminałów jest, tak zarabia na życie i tyle, ani mądrzejsza, ani głupsza od przeciętnej ematki.
      I ani mnie jej postać, jak i twórczość ziębi, ani grzeje - tak dodaję dla uściślenia.
      • aguha Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:31
        Nie pisze o apokalipsie, to o czym w takim razie?
        "Najpierw siądzie nam psychika, dopiero potem przyjdzie głód, nędza i agresja. To będzie ostatni etap apokalipsy. Dopiero wtedy zobaczycie ogień i zgliszcza."
        Nie to mnie zresztą drażni. Bardziej to, do czego nawołuje. Jak to napisała "pieprzyć to!". Po co się przejmować wirusem? Żyjmy tak jak przed pandemią, i zdajmy się tylko na ślepy los.
        • kosmos_pierzasty Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:57
          Metafora to jest. I nie, ona nie nawołuje, by żyć jak przed pandemią, tylko by nie dać się sparaliżować lękowi. Chodzi o lęk jako niekorzystne zjawisko w psychice, nie nawołuje wcale do beztroski.
          • kosmos_pierzasty Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:59
            A w tym fragmencie raczej ma na myśli kryzys i zamieszki, co przecież pół forum prorokowało już wiosną...
          • aguha Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 14:05
            Możliwe, chociaż ja aż takiej głębi bym się w tym nie doszukała.
    • sumire Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:42
      W ogóle nie wiem, o co chodzi w tym jej... manifeście. Przeczytałam to dwa razy i nadal nie wiem, czy mam iść z kamieniem u szyi na most, bo zaraz koniec świata, czy wystarczy, że nie zgodzę się na ten koniec świata, pojadę oglądać żubry i on nie nastąpi.
      A poza tym "posiadam znajomych" - auć.
      • kosmos_pierzasty Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 13:58
        Tam jest więcej kwiatków, których osoba żyjąca z pisania nie powinna sadzić 😉
      • mdro Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:09
        > A poza tym "posiadam znajomych" - auć

Cóż, może pani prowadzi swobodne życie seksualne i posiada znajomych big_grin
        • kosmos_pierzasty Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:32
          😂
      • chicarica Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:34
        Chodzi o to, że jej koleżanka też wyjechała na Zanzibar.
    • chicarica Re: Nadciąga apokalipsa 12.01.21, 16:31
      Spokojnie, zamówiłam sobie taką ilość ulubionego kremu Clinique że ma mi wystarczyć do końca świata, czyli mniej więcej wg moich obliczeń na jakieś 2 lata. Zatem jeszcze trochę czasu jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka