Dodaj do ulubionych

Teraz ja mam problem z kotem🐈

16.01.21, 17:03
Mój kocurek uwielbia spać na/przy kaloryferze. Potrafi pół dnia przeleżeć grzejąc futro. Parę dni temu trzymał pyszczek na gorącym kaloryferze. Nagle zaczął prychać krwią. Okazało się, że leci mu trochę z nosa. Szybko samo przeszło. Dzisiaj zauważyłam, że ma jedną stronę nad okiem bardziej wytartą i powiekę delikatnie opadniętą. Dopiero w poniedziałek dostanę się do weterynarza😥. Kocurek apetyt na normalny, aktywność również bez zmian. Możliwe, że coś takiego jest od grzania futra na gorącym kaloryferze? Zablokowalam mu dojście do kaloryfera - siedzi obok z miną bardzo nieszczęśliwą.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:18
      prychanie z krwia moglo byc od przesuszenia sluzowki, wiec moze byc winny kaloryfer

powieka tez od tego, moze go mocno swedzi bo przesuszone i mocniej trze lapa
      • homohominilupus Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:22
        Drugie zdjęcie wymiata 😀
        • aguha Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:37
          Kocurek kocha kaloryfer😏
      • aguha Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:41
        Mam nadzieję, że to od suchego powietrza. Naczytałam się o możliwych przyczynach i się zestresowałam. Kocurek siedzi teraz na parapecie i podejmuje kolejną próbę wciśnięcia się na kaloryfer.
    • mysiulek08 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:22
      poloz mu na ten kaloryfer maokry recznik i zmieniaj w ciagu dnia, skoro nieszczesliwy kot jest
    • animalny-animals Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:22
      aguha napisała:
      Dopiero w poniedziałek dostanę się do weterynarza😥.

U mnie w mieście są weterynarze czynni całą dobę we wszystkich dniach tygodnia.
      Może u ciebie też są tacy?
      • aguha Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:36
        U mnie nie ma takiej kliniki. Najbliższa, która ma dyżury jest oddalona o 40 km, a pogoda jest okropna😥.
    • berdebul Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 17:52
      Przyłóż kotu rumianek/herbatę/zakropl oczy. Wlacz nawilżacz powietrza/połóż mokry ręcznik. Wysuszył się biedaczek to mu popękały naczynka w nosie i oko trze.
      • mysiulek08 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 16.01.21, 18:05
        rumianek moze uczulic, herbata dziala sciagajaco
        sol fizjologiczna, krople do oczu z kwasem hialuronowy i carmelosa, masc/zel do oczu z witA

a na kark pipeta z olejami i ceramidami
    • katecat1 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 19:15
      Dla mnie to nie jest mina nieszczęśliwa, to mina "zemszczę się!"
    • szafireczek Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 19:21
      Biduś. Miłośnik tropikowsmile mam nadzieję, że mu szybko przejdzie. Jest śliczny.
      • sylwik7 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 20:39
        W żadnym razie rumianek, jeszcze ci uczulenia potrzeba. Sól fizlologiczna.
    • yadaxad Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 20:44
      No nie, kaloryfer mu nie uszkodził, bo szukał ciepła, które mu pomoże na infekcję.
      • fitfood1664 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 21:43
        niekoniecznie, mógł przysnąć i nie zauważyć że za gorąco, znałam przypadek, jak człowiek sobie tak załatwił ścięgna w ramieniu
        • aniadawid1 Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 17.01.21, 21:52
          Mój ma takie legowisko na kaloryfer. Uwielbia.
          • hasty Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 18.01.21, 10:05
            Luksus po prostu!
          • aguha Re: Teraz ja mam problem z kotem🐈 19.01.21, 07:42
            Taki to ma dobrze 😃
            Mój kocurek ma się znacznie lepiej. Powieka doszła do normy. Podejmował jeszcze parę prób wciśnięcia się na kaloryfer, ale wreszcie zrezygnował. Muszę kupić takie legowisko. On uwielbia spać przy ciepełku.
            Odetchnęłam z ulgą, ponieważ wizyta u weterynarza jest traumatyczna dla mnie i dla kocurka. Największy problem jest z zaproszeniem do transportera 🥵. Weterynarz zaproponowała lek na uspokojenie, dla kota oczywiście. Ciężki przypadek mi się trafił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka