Dodaj do ulubionych

Wózek dla dziecka.

05.02.21, 09:38
Witajcie. Możecie polecić jakiś dobry wózek dla dziecka który nie tylko ładnie wygląda ale również jest bardzo funkcjonalny i nie stwarza "kłopotów"? Jak na razie biorę pod uwagę zakup wózka Bergsteiger Venedig w wersji w "grochy"
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 09:43
      Bylo sto razy. Nie ma wozka idealnego dla kazdego. Mnie sie bumbleride Indie sprawdzal ale najdłużej jezdzilam 4 kilowa spacerowka.
      • ga-ti Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 10:10
        Otóż to. Ja zawsze miałam duże wózki, duże spacerówki, wszelkie "parasolki" na małych kółeczka wkurzały mnie ogromnie. Ale tez dużo spacerowałam po bezdrożach, a do auta wrzucałam wózek bez składania.
        Trzeba dopasować do swojego trybu życia.
        • ichi51e Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 10:28
          Otoz to inne masz potrzeby w miescie (schody i autobusy czasem stare) a inne jak jezdzisz bezdrozami. Inne jak jestes typem co musi w wozku miec pol domu a inne jak do koszyka wrzucasz torebke. Inny wozek sie sprawdzi jak czlowiek wysoki inny jak niski. Inny jak musisz go wniesc na 4 pietro inny jak wjeżdżasz do mieszkania. I tak dalej mozna bez konca
    • ursula.iguaran Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 10:44
      Miałam 4 rózne wózki i najlepszy był Mountain Buggy Terrain. Wózek typowo biegowy, na wielkich dmuchanych kołach, jeździł po plaży, śniegu, lesie. Pchał się prawie sam, kierować można było 1 palcem. Miałam go w wersji z gondolą i jako spacerówka.

Ale jednocześnie był wielki, żeby zmieścić go w bagazniku musiałam zdejmować koła. Był też ciężki.

Generalnie polecam poczytać blogi wózkowe i kierować się właściwościami jezdnymi a nie wyglądem wózka.
      Co do blogów to ten jest fajny:
      mamawozibardziej.pl/2015/08/mountain-buggy-terrain/
      • karme-lowa Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 10:46
        Ale spamerski wątek😂😂.
        Kosz.
        • ursula.iguaran Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 11:00
          Cóz niech będzie że spamuję smile
          Mountain Buggy Terrain na to zasługuje.

A do autorki wątku - radzę poczytać opinie na blogu, dopasować do swoich wymagań (komuś kto będzie dźwigał wózek codziennie po schodach nie polecam MBT bo to kloc straszny) i po wybraniu modelu zapolować na wózek używany. Mój MBT kupiłam od koleżanki, ona go kupiła również jako używany. Uzywałam go przez 2 lata a potem odsprzedałam dalej. Tapicerka była trochę spłowiała ale wózek nadal jeździł jak marzenie.

Nie polecam za to ani Graco Vivo ani Roan Marita. Pierwszy rozpadł się po roku, musieliśmy dokupować kółka, tapicerka się podarła. Drugi za to był bardzo trudny do prowadzenia, żeby nim skręcić trzeba było dwóch rąk, wjechanie na wysoki krawężnik też było wyzwaniem.
    • backup_lady Re: Wózek dla dziecka. 05.02.21, 12:06
      To wszystko zależy od tego jak będziesz go używała. Ja nie korzystam z transportu publicznego, więc wiem, że mogę wiekszy, z dużymi kołami. Teraz wybrałam więc Ickle Bubba V4, ale od razu z fotelikiem i bazą isofix. Baza na stałe w aucie, a stelaż na stałe w bagażniku (ten plus że da się go złożyć i postawić, nie musi leżeć). Gondola schowana obecnie w łóżku, do mieszkania będę więc "tylko" wnosiła początkowo fotelik. Ew. gondole też wrzucę do auta, idąc na spacer i tak będę musiała zahaczyć o auto. Nie pamiętam nazwy pierwszego wózka jak córka się urodziła (miał małe kółka co mi jakoś nie pasowało i irytowało przy każdym dłuższym wyjściu), ale jak miała ok 10 m-cy to zmieniłam na Out'N'About - trójkołowy, z dużymi kołami, prowadził się idealnie, nawet nadawał się na jazdę na rolkach smile Ale wiem, że do samolotu (jak już będę mogła latać), ten co mam się nie nadaje.
    • mja-15 Re: Wózek dla dziecka. 30.04.21, 17:14
      Jest forum e-wózek, ale tam można oszaleć, bo laski może i wiedzę mają, ale też co tydzień czy dwa wymieniają wózki jak rękawiczki. Chyba bardzo im się nudzi na tym macierzyńskim.
      • mja-15 Re: Wózek dla dziecka. 30.04.21, 17:23
        My mieliśmy x-lander x-move. Zrobiliśmy z głębokim i sportówką pieszo pewnie w sumie z 450--600 km pieszo (mam zzipowaną bazę endomondo i nie mogę podliczyć dokładnie). Koła duże, pompowane na każdy teren, także w górach.
      • jolinka102 Re: Wózek dla dziecka. 01.05.21, 08:37
        Mozesz prosze wrzucic linka do tego forum, bo jakos nie moge znalezc.
        Dzieki.
    • fil.lo Re: Wózek dla dziecka. 01.05.21, 13:29
      Oczywiście każdy ma swoje potrzeby, więc najlepiej opowiem Ci o moich doświadczeniach.
      Chodziłam na długie spacery, miałam gdzie postawić wózek, nie mam samochodu. Mam za to windę, wózek mógł być więc cięższy.
      Mieszkam w mieście, a tu: krawężniki, dziury w chodnikach etc.
      Chciałam wygody i jednego zakupu.
      Kupiłam wózek trzyczęściowy Jane pro.
      Bardzo wygodny, duży, dziecię siedziało niczym król. Koła duże "terenowe", jeździły po każdej nawierzchni. Mam wrażenie, że pomyślano w nim o wszystkim, łącznie z ręcznym hamulcem.

Ale dzisiaj zrobiłabym zupełnie inaczej. Kupiłabym gondolę z dobrymi kołami, najlepiej używaną.
      A potem jakąś super wypasioną spacerówkę.
      Gondola to zakup na pół roku może odrobinę dłużej.
      Spacerówka to już sprawa na lata, moim zdaniem warto tutaj zapłacić więcej, kupić jakiś dobry stabilny wózek z różnymi regulacjami, dobrym zadaszeniem i terenowymi kołami. Jeśli masz samochód, to ważne będzie też łatwe składanie i łatwość przewożenia.
    • trudneslowa Re: Wózek dla dziecka. 01.05.21, 13:34
      Zależy
      Dzisiaj, po dwojgu dzieci, w ogóle nie kupowałabym gondoli. Spacerówkę za to lekką i ekonomiczną przestrzennie.
    • strumien_swiadomosci Re: Wózek dla dziecka. 01.05.21, 15:23
      Mieszkam na wsi, sporo chodzę po lesie i bezdrożach. Jednocześnie nie muszę tego wózka nigdzie upychać ani wnosić po schodach. Mam więc wielkiego, wygodnego grzmota, z dużymi terenowymi kołami i dobrą amortyzacją i choć brzydki jest niemożliwie (stary model, ja kupowałam już używkę) to kocham go wielką miłością.
      Aha, w związku z tym, że mój starszy urodził się 4.5 kg zwracałam uwagę na wielkość i wysokość gondoli - przy dziecku, które przybierało po 0.5 kg na tydzień był to dobry pomysł, bo przynajmniej mieścił się w wózku do skończenia tych 6 msc.
      • jeszcze_blizniaki Re: Wózek dla dziecka. 01.05.21, 15:36
        Jak dla mnie Emma, jak terenówka. Do miasta i sklepów quinny zapp.
    • szmytka1 Re: Wózek dla dziecka. 28.02.23, 14:39
      Te wózki co w nich ematki woziły dzieci, to ju nie są produkowane. Tu srednia wieku jest mocno 40+ I jest już tylko kilka matek wózkowiczów.
      • majenkirr Re: Wózek dla dziecka. 28.02.23, 20:21
        To fakt, Teraz takie ładne te wózeczki i kolory fajne, za "moich" czasów wszystkie były granatowe uncertain
    • ichi51e Re: Wózek dla dziecka. 28.02.23, 14:52
      Dla mnie strasznie wielki ale co kto lubi. W życiu nie kupiłabym 3w1 na grzyba mi jakaś badziewiasty fotelik do auta który lada chwila do wymiany…
    • yoko765 Re: Wózek dla dziecka. 28.02.23, 20:07
      Wszystko zależy do czego potrzebujesz, czy na codzienne długie spacery- wtedy gumowe koła i raczej duży, chodniki równe czy raczej co druga kostka wystąp. Czy do tramwaju raczej, a może do bagażnika ma się mieścić itp.
      • sol_13 Re: Wózek dla dziecka. 01.03.23, 00:24
        2 lata temu, to już chyba kupiła.
        😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka