09.02.21, 13:34
Dziewczyny, jakich kremów BB używacie?
Byłam wierna Biodermie, bo siostra co chwilę miała jakieś promocje w aptece, ale chcę spróbować czegoś nowego.
Nie lubię efektu maski i jak coś mi się klei na twarzy. Znacie coś w naturalnych tonach, bez żółtych pigmentów, co będzie wyglądało naturalnie ?

Obserwuj wątek
    • sofia_87 Re: Krem BB 09.02.21, 14:22
      Neutrea, z filtrem 50. Mój ulubiony, ze składem zaakceptowanym przez Sroke, absolutnie bezkonkurencyjny ☺
      Kusilo mnie żeby spróbować poleconego tu Purito, też z filtrami, ale słyszałam, że coś z tymi filtrami było nie tak, może ktoś kto zna sprawę, napisze więcej
      • malia.m Re: Krem BB 09.02.21, 19:07
        Zdecydowanie! Ta firma moje odkrycie roku 😊 Polska, bardzo przystępna cenowo i ma świetne składy
        • sofia_87 Re: Krem BB 09.02.21, 19:18
          Moim odkryciem roku jest ich krem z kwasami PHA ☺
      • treo.tralve Re: Krem BB 09.02.21, 23:26
        A jak jest z kolorami? Nie bardzo jasna cera, ale nie "opalona" to beige?
        BTW- od lat uzywam jako jednego z retino ich kremu z 0.5
        teraz widzę, ze mają nowości też
    • primula.alpicola Re: Krem BB 09.02.21, 14:25
      Mam dwa CC (nie rozumiem różnicy) La Roche Posay Rosaliac i IT Illumination. Oba bardzo fajne.
      • homohominilupus Re: Krem BB 09.02.21, 15:15
        Ja kupilam niedawno lightweight foundation the ordinary i jest super, leciutkie, nakladam to na normalny krem na dzień albo mieszam i nic się nie klei. Taki domowy krem BB.
    • kurt.wallander Re: Krem BB 09.02.21, 16:35
      Ja używam Missha M Signature Real Complete BB krem No 21 (Light Pink Beige). Jeśli chodzi o kolor to oczywiście nie jest różowy, jedynie nie jest ani szary, ani żółty, jak większość koreańskich kremów BB. Przy nakładaniu jest lekko lepki/tłusty, ale po chwili to uczucie znika. Efekt końcowy jest lekko satynowo matowy. Ja mam jednak cerę dojrzałą i raczej ze skłonnościami do przesuszenia niż przetłuszczania. Na skórze tłustej czy mieszanej nie wiem, jaki da efekt. No i nakładam go cieniutką warstwą, nie wiem nawet czy ma filtry, bo nie zalezy mi na tym w kremie BB czy podkładzie.
    • zaspasniegowa Re: Krem BB 09.02.21, 18:50
      Ja zawsze wracam do Clinique moisture surge sheertint. Lubię tez ich CC cream.
    • eilian Re: Krem BB 09.02.21, 19:50
      Od lat używałam Skinfood mushroom (wcześniej jeszcze Misshę), ale jest coraz trudniejszy do dostania (tylko na ebay), więc ostatnio kupiłam Dr.G i jestem bardzo zadowolona, świetnie wtapia się w cerę.
    • tereso Re: Krem BB 09.02.21, 21:07
      Ja shiseido jestem zadowolona ale jak się skończy to spróbuję czegoś nowego z Waszych polecanek.
    • igge Re: Krem BB 09.02.21, 21:50
      Mój ulubiony kiedyś był nuxe z efektem bare skin.
      Lubię lekkie, broń Boże tłuste.
      I oszczędnie nakładam.
      Wiem, że Ziaja za niemal zero złotych to zuo i składy paskudne ale teraz mam niestety ziaję😉

• shellyanna Re: Krem BB 15.03.24, 10:09
      Ja się zakochałam w DD Paese.
      • ania357 Re: Krem BB 15.03.24, 16:56
        Jestes w stanie powiedziec cos wiecej na temat kolorow dd paese? Jestem blada, ale najjasniejszy kolor kiedys testowalam i byl za jasny. Z kolei drugi z kolei odcien ma W w nazwie, a raczej unikam cieplych, zoltych odcieni i zastanawiam sie nad 3N Sand.
        • shellyanna Re: Krem BB 15.03.24, 18:16
          Kupowałam pierwsza tubkę stacjonarnie i testowałam. Dla mnie najlepszy na teraz jest 3N Sand. Jest bardzo neutralny. Nie jest żółty, ani różowy tylko faktycznie neutralny. Odcień jest jasny jak na „sand” innych firm. Ale nie jest trupio blady. Raczej taki efekt zdrowej, jasnej cery.
          Nie ściera się, nie wyświeca. Nie daje efektu glow ale nie jest tez matowy czyli idealny dla dojrzałej skory. Nie przykryje raczej przebarwień, ale pięknie wyrównuje i wygladza a dodatkowo ma filtr 30.
          A używałam przez ostatni rok (i mam nadal niezużyte) kremy cc i bb Eborian, Mishy (strasznie szary odcień), Bourjois i jeszcze jakaś polecajke stad.

Kiedyś byłam fanka Chanel Cc i byłam mu wierna, ale stał się dla mnie zbyt ciężki i zbyt glow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka