Dodaj do ulubionych

Pytanie o suchy szampon?

22.02.21, 15:34
Dziewczyny czy ktoraś z was używała i mogłaby mi polecić jakiś suchy szampon? Czy rzeczywiście włosy po nim są świeże i czyste? Niestety w najbliższych dniach ide na zabieg do szpitala na 2-3 dni i wymyśliłam, że wezmę ze sobą suchy szampon, aby jakoś przetrzymać te 2-3 dni. Możecie się wypowiedzieć? Jutro bede w Rossmanie i Hebe to bym kupiła. A może znacie coś innego co skutecznie odświeży włosy?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 15:37
      Od razu widać, że siedzisz na fejsie, po samym durnowato zakończonym pytajnikiem tytule.
      • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 15:44
        alpepe napisała:

> Od razu widać, że siedzisz na fejsie, po samym durnowato zakończonym pytajnikie
        > m tytule.

Od razu widać, że jesteś nieszczęśliwą, biedną frustratką, po samym durnowatej i agresywnej odpowiedzi. Ale skoro poczułas się lepiej to ja się cieszęsmile
        • alpepe Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:25
          I jeszcze nie trafiłaś, smuteczek.
        • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:28
          👍 Jak ktoś nie ma nic ciekawego do napisania to się chociaż przypierd... li. I od razu jej lepiej w jej smutnym życiu 🙂.
      • angazetka Re: Pytanie o suchy szampon? 27.02.21, 13:38
        A pytajnik jaki ma związek z fejsem?
    • swinka-morska Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 15:47
      Włosy nie są po nim ani czyste ani świeże, ale z boku wyglądają lepiej wink
      Dopóki ich nie dotkniesz...
      Na sytuacje awaryjne - jak najbardziej ok.
      Kup sobie Batiste, którykolwiek.
      • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 15:52
        No własnie czytałam pochlebne opinie o Batiste. Mi chodzi własnie o sytuacje awaryjne, nie na codzień.
        • spanish_fly Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:20
          Zdarza mi się awaryjnie odświeżać włosy suchymi szamponami, i Batiste faktycznie chyba najbardziej mi pasuje. Włosy są matowe, ale wyglądają świeżej. Ja go używam czasem też na czyste włosy, jak mi się w przez noc jakoś brzydko przyklepią.

Ja się dobrze wyczesze to moim zdaniem w dotyku jest praktycznie niewyczuwalny - przynajmniej Batiste, bo niektóre inne suche szampony dają efekt lepkości.

Jestem blondynką; nie wiem jak się suche szampony sprawdzają w przypadku brunetek.
          • swiezynka77 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:25
            Batiste ma właśnie wersję na ciemne włosy i to jest super
            • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:34
              Myslę o tym Batiste: www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-suche/Batiste-Invisible-suchy-szampon-200-ml,315099,8658
              • tairo Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:03
                Nie, tego nie bierz, wszelkie dodatki powodują, że się włosy lepią.

Ten najprostszy www.rossmann.pl/Produkt/Szampony-suche/Batiste-Original-suchy-szampon-200-ml,221373,8658 jest najlepszy.

Świeże jak po myciu włosy nie będą, ale podniesione i sypkie. Po dobrym wyczesaniu nawet na ciemnych włosach go nie widać, są tylko lekko matowe.
                • nuclearwinter Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 21:15
                  I najlepiej umyć włosy i od razu użyć suchego szamponu, na jeszcze czyste włosy.
            • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:36
              Mi batiste nie podeszły bo zlepialy włosy.
              • tairo Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:07
                Pewnie próbowałaś tych z odżywkami i innymi bajerami.
                Kup wersję Original.
                • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 21:07
                  Ok spróbuję.
      • taki-sobie-nick Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 02:48
        Z opisu mi wychodzi, że nie dość, że włosy są tłuste, to jeszcze ubrudzone skrobią.

A fuj. Wolałabym nie używać szamponu w ogóle.
        • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 03:01
          Nie są ani tłuste ani ubrudzone skrobia. Skrobia się wyczesuje, po użyciu włosy sie czesze.
          • taki-sobie-nick Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 03:11
            To co miała na myśli świnka morska?
            • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 24.02.21, 23:58
              Spytaj jej nie wiem. Moim zdaniem są odświeżone, przeciez właśnie o to chodzi że suchy szampon pochłania tłuszcz z powierzchni włosów. Lekko wysusza to jedyna wada, robią się zbyt sypkie, przynajmniej moje. Niektóre sklejają ale już dziewczyny pisały że te z odżywkami, trzeba używać klasyczne.
      • chicarica Re: Pytanie o suchy szampon? 27.02.21, 13:44
        Nie są takie jak po myciu, ale jeśli były przetłuszczone to nie są. Skrobia z szamponu wchłania tłuszcz, a potem się ją wyczesuje i myje szczotkę. Włosy są odświeżone, jakżeby nie.
    • bertie Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:22
      W szpitalach nie ma teraz odwiedzin, więc nie przejmuj się włosami, umyjesz jak wrócisz do domu smile.
      Bo rozumiem, że to sam zabieg uniemożliwia to mycie? Bo przecież ciepła woda i prysznic w szpitalach ciągle jest...

Chociaż na mój pierwszy pobyt w dorosłym życiu w szpitalu trafiłam na remont części prysznicowej łazienek i przez 10 dni nie myłam włosów, bo z zapaleniem płuc nie pozwalano mi chodzić po innych piętrach... to było 20 lat temu, a pamiętam do dziś.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:28
      Są prysznice w szpitalu.
      Suchy szampon cudów z moimi włosami nie robi, nie są lśniace i gladkie, wygladają jak suche siano.
      Ponoć - bo ja tego używam raz na 100 lat, przy częstym stosowaniu lecą po nim włosy garsciami.
      • memphis90 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 22:32
        Rany, może są prysznice, ale nie każdy w szpitalu jest w stanie pójść pod prysznic uncertain Jak mój mąż miał operowany guz w klatce piersiowej, to przez kilka dni mycie oznaczało wyłącznie mydło i gąbkę, głowę też myłam mu w łóżku, spłukujac włosy z plastikowej butelki do miski. Sam by tego nie zrobił.
    • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:33
      Używałam Cameleo, Syoss, Isana. Są w porządku, włosy są odświeżone, unoszą się od nasady. Ale wystarcza to na 1-2 dni i trzeba umyć. Do szpitala bardzo dobry pomysł, też tak robie i na krótkie wyjazdy. Najlepiej po spsikaniu dobrze wyczesac i jak jest możliwość to przedmuchać suszarka chłodnym powietrzem (nie gorącym bo się zlepia! ).
      • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:35
        Oo a nie czujesz już tzw " nieświeżości" włosa po użyciu tego szamponu? Bo mi właśnie chodzi o to, aby się tego pozbyć.
        • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:41
          Nie ale efekt najlepszy jest przez 1 dzien. Drugiego dnia robią się sztywne, inne w dotyku i już nie ma takiego efektu. Ale żeby nie było nieporozumien, zdecydowanie włosy po umyciu wyglądają lepiej i są inne w dotyku, to jest tylko opcja awaryjna aby nie wisialy tłuste straki 🙂 i jakos w miarę wyglądało.
      • aqua48 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:38
        Jeśli będziesz po zabiegu w stanie fizycznie zastosować suchy szampon - trzeba usiąść, podnieść ręce do góry, albo skłonić głowę w dół, nałożyć go i wyczesać, to prawdopodobnie będziesz również w stanie normalnie umyć włosy pod szpitalnym prysznicem.
        • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:43
          Ale umycie zajmuje zdecydowanie wiecej czasu i wysiłku. Plus np ułożenie jeśli ktoś układa włosy na szczotce.
          • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:53
            milupaa napisała:

> Ale umycie zajmuje zdecydowanie wiecej czasu i wysiłku. Plus np ułożenie jeśli
            > ktoś układa włosy na szczotce.

No własnie o to mi chodzi. Ja mam dość długie włosy, myję je zwykle 2x+odżywka+ kręcenie na szczotce, albo wałki, więc nie wiem czy ze szwami dam radę tego dokonać, przez najbliższe dni po operacji, a myć muszę co dwa dni.
            • aqua48 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:57
              Ze szwami nic nie dasz rady zrobić. Przecierp czas w szpitalu nikt tam na Twoją fryzurę ani na jej brak nie będzie kompletnie zwracał uwagi, spędź go na odpoczywaniu i umyj włosy normalnie w domu.
              • mirelka1 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:04
                Tu nie o to chodzi, czy ktoś patrzy. Ja sama czuję ogromny dyskomfort, gdy mam nieświeże włosy.
                • milupaa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 21:09
                  No właśnie cie rozumiem bo też tak mam. Sama na siebie nie mogę patrzeć co mi psuje samopoczucie. Użyj suchego szamponu spokojnie 🙂
        • madzioreck Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 22:01
          aqua48 napisała:

> Jeśli będziesz po zabiegu w stanie fizycznie zastosować suchy szampon - trzeba
          > usiąść, podnieść ręce do góry, albo skłonić głowę w dół, nałożyć go i wyczesać
          > , to prawdopodobnie będziesz również w stanie normalnie umyć włosy pod szpitaln
          > ym prysznicem.

Widziałam w szpitalu panie po takiej samej jak moja operacji/zabiegu, śmigające na drugi dzień bez wysiłku, wyprostowane. Im może byłoby bez różnicy. Ja po 2 dniach poszłam na własnych nogach, zgięta wpół do toalety, a przywieźli mnie na wózku zieloniutką. Pod prysznicem pewnie po prostu bym zemdlała, usiłując myć włosy i utrzymać równowagę. Ale póki nie musiałam się prostować i mogłam siąść na łóżku, to było w miarę i myślę, że spokojnie ogarnęłabym suchy szampon, skoro byłam w stanie się jako tako rozczesać.
        • memphis90 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 22:34
          No nie, jednak nie. Popsikanie i wyczesanie włosów na pollezaco w łóżku to co innego, niż bieganie prysznic.
        • 3-mamuska Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 04:59
          Co zrobić z głowa?
    • nuclearwinter Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 16:59
      Najlepszy z Rossmana - Batiste. Najlepszy i z fajnym składem jest Insight albo Ecocera, ale to chyba tylko online.
      • pasquda77 Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:16
        Batiste Volumen lubię najbardziej, dodatkowo podnosi włosy u nasady.
        • karme-lowa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:28
          W awaryjnych sytuacjach stosuję Basiste.
          U mnie się sprawdza.
          • karme-lowa Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:29
            *Batiste.
        • nuclearwinter Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 21:16
          Ja też najbardziej lubiłam tą wersję jak jeszcze ich używałam. Niezły puszap robi na głowie.
    • runny.babbit Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 17:37
      Generalnie najlepszy jest Batiste, nie polecam Isany, Nivea, Jantaru. Z tym że nie wiem czy do szpitala to dobry pomysł, następnego dnia i tak trzeba już włosy umyć.
    • karotka_plus Re: Pytanie o suchy szampon? 22.02.21, 23:17
      Mnie też czeka operacja i też będę brała suchy szampon. Mój faworyt to Aussie. Batiste miałam, niestety u mnie się nie sprawdził. Nivea też nie - miałam wersję do ciemnych włosów, po przejechaniu włosów ręką były brązowe a jak złapał mnie deszcz to ściekał na brązowo.
      Czy są świeże i czyste? Wiadomo, nic nie zastąpi mycia ale nie zawsze jest to możliwe. Na pewno wyglądają na świeższe.
    • 3-mamuska Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 04:51
      Już używam tylko Aussie najlepszy.
      Nie ma takiego efektu sztywnych włosów. Nie wysypuje się tona talku.
      Pryskam, on jakby moczy włosy masuje palcami czekam trochę czesze i włosy wyglądają na umyte i wysuszone.
      Choć oczywiście doraźnie, nie stosuje dzień oo dniu.
      • 3-mamuska Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 05:08
        Pantene i dove maja tez takie ze jakby moczą włosy. A za chwile są suche i podniesione.
    • bulzemba Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 06:09
      Nie jestem pewna czy obsypanie sie i całego otoczenia pudrem jest dobrym posunięciem gdy jesteś saba jak barszcz. Jak nie znasz tego wynalazku może się okazać ze ci nie pasuje i wtedy nie będziesz miała jak sie tego pozbyć.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 06:28
      Umyj w dniu, w którym idziesz do szpitala i kup szampon suchy batiste, Isana, bez znaczenia. Jeśli wcześniej nie używałas, to szkoda wyrzucić w błoto pieniądze jeśli się u Ciebie nie sprawdzi.
      Jeśli masz ciemne włosy wybierz ten do ciemnych, ten zwykły może być trudno wyczesać
    • ruscello Re: Pytanie o suchy szampon? 23.02.21, 06:41
      Zawsze do szpitala zabieram ze sobą suchy szampon i lekką mgiełkę zapachową do psiknięcia na dekolt. Dobrze to wpływa na moją psychikę. Mnie najbardziej odpowiada Batiste do brązowych włosów.
    • shmu Re: Pytanie o suchy szampon? 24.02.21, 08:37
      Włosy nie są po tym suchym szamponie świeże i czyste, ale wyglądają na świeższe i mniej przetłuszczone. Używałam kilku, ale uczucie jednak jest takie samo, bo de facto włosów nie umylas. W dotyku też są sztywne i trochę jakby lepkie. Ale w tej sytuacji jest to dobre rozwiązanie (poza tym regularne stosowanie tych szamponów powoduje, że włosy mniej się przetłuszczają, ale nie wiem, czy to zdrowe).

Chyba najlepiej mi się sprawdził Garnier.
      • shmu Re: Pytanie o suchy szampon? 24.02.21, 08:44
        Ja po wyczesaniu przecierałam włosy suchym ręcznikiem, żeby lepiej pozbyć się talku.
    • argentea Re: Pytanie o suchy szampon? 24.02.21, 14:43
      Można też używać bibułek matujących. Są nawet takie specjalnie do skóry głowy ale mam wrażenie, że to to samo, co do twarzy.
    • pampelune Re: Pytanie o suchy szampon? 24.02.21, 15:03
      mirelka1 napisała:

> Dziewczyny czy ktoraś z was używała i mogłaby mi polecić jakiś suchy szampon?
      > Czy rzeczywiście włosy po nim są świeże i czyste?

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z szamponem Batiste i moje włosy nie są po nim zlepione i straszne, tylko naprawdę odświeżone i sypkie. Próbowałam innych szmaponów, Isany i Klarine, i nie zdawały egzaminu, bo miały odpychający zapach! A Batiste classic jest neutralny, leciutko cytrusowy.
      Kup i wypróbuj sobie jeszcze w domu, żeby wiedzieć czego się spodziewać po operacji.
    • izabela.grzybek Re: Pytanie o suchy szampon? 27.02.21, 12:57
      W awaryjnych sytuacjach wspomagam się suchym szamponem z ecocery, tylko nie wiem czy jest w rossku bo ja zamawiam na necie
      • nuclearwinter Re: Pytanie o suchy szampon? 27.02.21, 13:03
        Chyba nie ma, też go kupuję w necie. Świetny jest, i jeśli chodzi o działanie, i o skład (Batiste mi nieraz podrażniał skórę głowy i wysuszał włosy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka