Dodaj do ulubionych

Kajko i kokosz

01.03.21, 21:35
Ogladalyscie na netflixie? Moja corka, nad czym boleje, nie chciala ogladac niestety. A mi sie przypomniało slodkie dziecinstwo. Szkoda, ze odcinki takie krotkie sad
Obserwuj wątek
    • raczek47 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 21:45
      Ładnie zrobione,bardzo estetyczne i miłe,staranna grafika,duży plus,ale takie...naiwniutkie, dla dzieciaczków. Nie wiem, czy dialogi wiernie oddane z oryginału,bo nie pamiętam, ale chyba, jak czytałam w zamierzchłych czasach, to nie wydawały się takie.
      Ogólnie:czwórka z plusikiem.
      • mondaymorning1987 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 21:48
        Dorośliśmy, Wiedźmin też po latach inaczej smakuje.
        • piataziuta Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 21:54
          mondaymorning1987 napisała:

> Wiedźmin też po latach inaczej smakuje.

Oj prawda.
      • profes79 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 21:56
        Po prostu to dosyć wierna kopia komiksów, łącznie z dialogami. Natomiast uważam sam, że zrobione jest to poprawnie. Może i bez błysku, ale i bez udziwnień. Obejrzałem trzy odcinki i nie miałem wrażenia bólu zębów.
    • liliawodna222 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 21:59
      Jeszcze nie widziałam, ale jak najbardziej zamierzam smile Do dnia dzisiejszego posiadam wszystkie komiksy big_grin
      • oceandream Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:09
        Świetny! Ogladaliśmy całą rodziną i jestem zachwycona że nie zrobili animacji 3D tylko rysunki jak w komiksie.
        Brakuje mi tylko piosenki tytułowej takiej która byłaby kojarzona z tym filmem. Aż dziw że nie ma żadnej piosenki wprowadzającej każdy odcinek!
        • raczek47 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:21
          Ja to najbardziej lubiłam" Przygody Jonki,Jonka i Kleksa" ,ktoś kojarzy?
          • tt-tka Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:32
            raczek47 napisała:

> Ja to najbardziej lubiłam" Przygody Jonki,Jonka i Kleksa" ,ktoś kojarzy?

No ba ! Ale zbojcerzy srogiego Hegemona kochalam bardziej smile
            • bulzemba Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:52
              Niech co Krwawy Hegemon?!?!
              • rainbow_dash Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 14:18
                niech zyje!!
          • gargamelja Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:36
            Bardzo lubiłam 😀
          • liliawodna222 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:50
            raczek47 napisała:

Oczywiście! smile
          • mondaymorning1987 Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:50
            Tak znam, mam jeszcze Thorgala i Asterixa
          • swinki_trzy Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 08:00
            raczek47 napisała:

"Świat młodych" big_grin wszyscy czytali smile

A Kajko i Kokosz to tacy nasi swojscy Asterix i Obelix, wspomnienie z łezką w oku, sentymenty, ale netflixowa produkcja tyłka nie urywa.
          • memphis90 Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 15:13
            "Co to jest srubełek?
            Kubełek na srubki, głupi ryjku!"
            Kocham....
            • bulzemba Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 16:10
              Chcesz głowacik?
              • wiotka_trzpiotka Re: Kajko i kokosz 03.03.21, 10:57
                ja robie dzieciom śniadapki
    • bywalec.hoteli Re: Kajko i kokosz 01.03.21, 22:31
      rzeczywiście dobre?
    • princy-mincy Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:10
      Mój mąż ogląda z 7 latkiem. Mąż posiada większość jeśli nie wszystkie komiksy.
      Córka czytała i uważa, że komiks lepszy. Syn zachwycony.
    • agua_de_coco Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:23
      Oglądaliśmy rodzinnie, najbardziej zachwycony mąż, wierny fan od dziecka. Córce najbardziej spodobał się Miluś, bo teraz etap smokowo-dinozaurowy.
    • strumien_swiadomosci Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:24
      Obejrzeliśmy z dzieckiem, na jeden raz, bo odcinki króciutkie smile od strony wizualnej bardzo mi się podoba, idealnie odwzorowano komiks. Razi trochę taką naiwnością, fabuła po latach też się nie do końca broni. Ale może dzięki temu kolejne pokolenie odkryje to postacie smile
      • memphis90 Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 09:45
        Idealnie odwzorowano??? Przeciez to nawet nie jest zbliżone do kreski Christy uncertain
        • bigzaganiacz Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 22:21
          No przeciez jest
    • marianna1960 Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:32
      Szkoda czasu strasznie słabe
    • memphis90 Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 07:46
      Weź mi ten koszmar sprzed oczu uncertain Grafika żenująca, wygląda jak tania podróba Christy sprzedawana na Poczcie Polskiej... Jakoś Asterixa potrafili wiernie przenieść z komiksu na ekran, a nasi znów odwalili fuszerę... uncertain Dubbing jak w czasach "Sąsiadów" czy innego "Wilka i Zająca" - głównie dźwięki "Aaaaaa!", "ooooooo?", "Aha! ". Dramat.

I Mirmil mówiący głosem Króla Juliana uncertain
      • karme-lowa Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 14:23
        Moje dziecko tego nie cierpi, była zła że musi to czytać jako lekturę.
    • bardzo.cicho Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 20:02
      Mamy kilka komiksow kupionych z 10 lat temu. Byłam mile zaskoczona, że nadal wydają. Dziś sprawdziliśmy z synem co tam Netflix proponuje. Chętnie obejrzę cały sezon z sentymentu. Syn też zainteresowany. Dialogi ok. Taka sielanka. Ale grafika nie zachwyca, głosy też inaczej mi w głowie rezonowały. Może się rozkręci?

• szmytka1 Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 20:05
      nigdy tego nie czytałam i w ogóle nie lubię komiksów
    • bigzaganiacz Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 22:25
      Mam wszystkie komiksy nawet kajtek i koko gdzies z lat 70tych
      Ale raczej nie obejrze zeby sie nie rozczarowac
    • mamdomek Re: Kajko i kokosz 02.03.21, 23:52
      PRL-owska wersja Asterixa. Dlaczego w tym kraju "artyści" w większości potrafią tylko kopiować cudze pomysły? I nadal tak jest.
      • ichi51e Re: Kajko i kokosz 05.03.21, 18:41
        chyba na odwrot bo zdaje sie K&K bylo pierwsze
        • ichi51e Re: Kajko i kokosz 05.03.21, 18:44
          "
          Oskarżenia o plagiat dzielą fanów obu serii komiksowych. Do dziś trudno o rozstrzygnięcie konfliktu. Kajko i Koko pojawili się na łamach "Wieczoru Wybrzeża" przed premierą przygód Gallów René Goscinnego, ale historie o średniowiecznych wcieleniach bohaterów Christy były przez sopockiego artystę tworzone już po ukazaniu się komiksów o Asteriksie i Obeliksie."
    • nowaczek12345 Re: Kajko i kokosz 03.03.21, 12:03
      Dubbing jest fatalny, głosy zupełnie nie pasują do postaci. Irytująca muzyka, tam gdzie powinna być, jest cicho, a tam gdzie gra, to przeszkadza.
      Gdzieś też zgubiono klimat komiksu, brakuje tego czegoś...
      Po trzech odcinkach widzę to bardziej jako zlepek scen, ale nie do końca sklejonych poprawnie. komiksy znam na pamięć, wychowywałem się na nich, ale ten serial mi nie podchodzi. No i te głosy - dramat, tak mnie irytują.
    • liliawodna222 Re: Kajko i kokosz 05.03.21, 18:35
      Obejrzałam i podobało mi się smile Może niektóre głosy inaczej sobie wyobrażałam, ale kreska i klimat fajne i doceniam bardzo. Zaznaczam, że jestem wierną fanką komiksów.
    • chayah Re: Kajko i kokosz 27.03.21, 15:09
      Oglądałam. O ile komiks mi się podobał, o tyle bajką nie jestem zachwycona sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka