Dodaj do ulubionych

Wiaderka z Castoramy

07.03.21, 12:16
youtu.be/0JbMSZ9Azs4
Filmik z otwarcia Castoramy, podczas którego rozdawali darmowe, plastikowe wiaderka z logo sklepu. Ludzie oczywiście zachowali się, jak bydło i zamiast brać po jednym, żeby starczyło dla innych, brali ile wlezie. Dla mnie to naprawdę smutne. Niby wiadomo, dlaczego nasze społeczeństwo jest takie-lata niedostatku i komunizm zrobiły swoje. Czy ta mentalność się kiedyś jednak zmieni?
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:18
      Już kiedyś była akcja z wiaderkami...No cóż...🤷‍♀️
      • 35wcieniu Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:23
        To ta sama akcja, zalinkowany filmik jest z zeszłego roku.
    • cku Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:18
      A filmiki z black friday ze Stanów? Dokladnie to samo. Nie kwestia kraju tylko konkretnych ludzi.
    • 35wcieniu Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:18
      I co się stało że rok po tym jak internety się z tego zaśmiewały uznałaś że należy ponownie o tym napisać?
      • jakis_wolny Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:21
        35wcieniu napisał(a):

> I co się stało że rok po tym jak internety się z tego zaśmiewały uznałaś że nal
        > eży ponownie o tym napisać?
        >

Żeby może zwrócić uwagę na problem? Czy to, że wydarzyło się to rok temu oznacza, że problem nieistnieje?

Jesteśmy tak durnym, pazernym społeczeństwem, że jak spotka się kogoś normalnego, to cud.
        Niestety, ale jako całość, nie zasługujemy żeby na tej planecie żyć.
        • nangaparbat3 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 15:08
          Oglądając przypomniałam sobie taką historię ze zbieraniem ze stołów napojów chyba, to zdaje się była jakaś impreza lokalna na dworze, pamiętasz coś takiego?
          • silenta Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 15:58
            Chytra baba z Radomia.
            • nangaparbat3 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 17:27
              Tak, jest na YT. Chociaż wlasciwie to okropne - przecież na stole nie ma żadnych kubkow, z ktorych można by pić. Ciasta popakowane. To ludzie brali, co niby mieli robić? Z wiaderkami trochę podobnie - popakowane, więc brali całe paczki.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:21
      A mnie zastanawia co oni robili z tymi wiadrami.
      Mam jedno takie,kupione kilka lat temu, służy mi za śmietnik na popiery.
      • beata985 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 12:25
        Przypuszczam że większość z nich to panowie robiący w branży budowlanej....
        Tobie robi za śmietnik u nich jednak większe zapotrzebowanie i przemiał
    • kamin Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 13:22
      Jesteś moją koleżanką z pracy? Ona specjalizuje się wyciąganiu szeroko zakrojonych wniosków z kompletnie nieistotnych bzdetow. Rok temu we Włocławku ludzie wzięli po kilka darmowych wiaderek. Tyle.
      Przeanalizuj kilka filmików z innych krajów co się dzieje w czasie wyprzedaży i akcji promocyjnych.
    • lucadimontezemolo Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 13:40
      Bo takie zachowania to tylko w Polsce?
    • ichi51e Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 13:47
      Nie wiem o co chodzi ludzie kulturalnie te wiadra biora. Fakt wuj wie po co komus tyle wiader (???) ale moze maja swoje powody - kosza ogorki farby w tym mieszaja etc. Jak komus potrzebne? Wiadra byly zeby brac - raczej wylacznie sie nadaway do jakiegos uzytku hurtowego niz dla zwyklego czlowieka ktory uzywa pojedynczego wiaderka...
    • canaille Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 15:02
      Na przyjęciach dyplomatycznych niektórych placówek stosuje się wyłącznie obsługę kelnerską i barmańską. Barmani mają swoje stoły, przy których serwują drinki, kelnerzy przechodzą z tacami. Widok ludzi rzucających się w takich miejscach na dany znak do stołów jest rzeczywiście żenujący. Zatem - nihil novi.
    • iza232 Re: Wiaderka z Castoramy 07.03.21, 17:11
      To już było. Po co wywlekasz stary film z zeszłego roku? Żeby zaistnieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka