Dodaj do ulubionych

Ista - trochę wyczucia

13.03.21, 07:39
Przeglądam od rana ista, i wyświetla mi się relacja jednej istagramerki, influancerki czy choinka wie kogo 😁 (w sumie to nikt ciekawy, ot taka sprzedająca wszystko i specjalistka od wszystkiego 😂). I ta owo kobieta, w czasach jakie mamy, dla wielu ciężkich finansowo reklamuje, pokazuje... Opaski do włosów lo 300zl, po 400zl...no kuzwa świat się kończy. Czy ludzie nie mają w sobie takiej moralności, empatii, że jest to nie na miejscu? Rozumiem że ona ma za darmochę, że za reklamę ale kurde no mogłaby ciut móżdżek wysilić i nie zawsze się sprzedawać 🤦‍♀️
Już nie mówiąc o tym, że jest tak sfiksowana na punkcie swojej córki, zwykłej trzy latki (tak mniej więcej) że budzi to we mnie zażenowanie.
Oczywiście klan Grażyn pieje, piszczy z zachwytu i "nie wyobrażam sobie dnia bez was" 😂😂😂 ludzie mają smutne życie, gdy nie wyobrażają sobie dnia bez bytu z internetu 😁
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:41
      Mow, ktora to smile
      • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:45
        Co to jest ista? I istagramerka?
        • lopezka42 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:47
          Istagram teraz Pani zadowolona?
          • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:52
            lopezka42 napisała:

> Istagram teraz Pani zadowolona?

A co to istagram?
          • borsuczyca.klusek Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:55
            Instagram dla poprawności 😉
            • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:00
              borsuczyca.klusek napisała:

> Instagram dla poprawności 😉

To teraz tak sie mowi na Instagram?
              • lot_w_kosmos Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:07
                Też jestem ciekawa..... czy to specjalnie, czy ups! big_grin
          • jakis_wolny Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:17
            lopezka42 napisała:

> Istagram teraz Pani zadowolona?

😂

Chyba Instagram.
        • filipianka Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:49
          Myślałam, że będzie o podzielnikach ciepła na kaloryferach, ale to może zboczenie zawodowe
      • ichi51e Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:50
        Tez chce wiedziec kto to i zobaczyc te opaski
    • ichi51e Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:49
      Biznes sie nie zatrzymal. Ci co kupowali te opaski dalej je kupuja i chca je ogladac w reklamach. Babka z tego zyje trudno zeby nagle zaczela jesc serki wiejskie (Piatnica!) i myc podloge (wylacznie Ajaxem!)
    • kasiaabing Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:52
      Świat się nie zatrzymał mimo wszystko. Są ludzie których stać na opaski za 400zl.
      Instagramerka też na tym zarabia i tak biznes się kręci.
      • taki-sobie-nick Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 01:15
        No dobrze, ale kamieniami szlachetnymi jest wysadzana ta opaska czy może przędziona z wełny wikunii? Bo jak dawać 400 zł, to za coś.
        • kasiaabing Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:09
          Nie wiem. Ale skoro ktoś jest w stanie zapłacić 300-400 zł za opaskę ( nawet z plastiku) to jego sprawa.
    • borsuczyca.klusek Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:54
      Mnie zaskoczyła pewna popularna aktorka reklamująca kosmetyki mające kiepską opinie w necie. W ogóle ta marka znana jest głównie z tego, że co druga influencerka wciska ich produkty.
      A tu nagle aktorka z pierwszych stron gazet opowiada o swojej "porannej rutynie" i zachwala jaką ma mięciutką skórę po zastosowaniu.
      • 21mada Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 10:02
        😂 Poranna rutyna.
    • marta.graca Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 07:54
      Idąc tym tropem biura podróży powinny przerwać sprzedaż wczasów na Seszelach, a salony sprzedaży, gdzie można kupić Porsche, wywiesić kartkę: przepraszamy wszystkich, których nie stać na nasze auta smile btw, te influencerki mają ofertę skierowaną właśnie do takich matek trzylatek, co za swoim bombelkiem świata nie widzą, nudzi im się w domu i dlatego chętnie coś kupią smile
    • ichi51e Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:07
      Dodam jeszcze ze kiedys obserwowałam podobny profil i dla mlodej mamy właścicielki to bylo po prostu zrodlo zarobku - miala sklep w ktorym sama sprzedawała wszystkie te rzeczy. Lemon cos tam sie chyba nazywało... w Wilanowie byl ten sklep... misslemonade!
    • fitfood1664 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:09
      Tak, bo każdy powinien wytarzać się w błocie, posypać głowę popiołem, okryć włosienicą i położyć w specjalnie do tego celu zakupionej trumnie, bo coviiiiiiiiiiid. Dajże spokój. To tak jakby powiedzieć nie wyrzucaj jedzenia bo w Afryce głodują. Idiotyczne.
      • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:38
        Albo: twoj pies ma tak dobrze a dzieci głodują. Wstydź się!
        • fitfood1664 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:41
          a nie daj Boże psa leczyć uncertain są tacy co na operacje ratujące życie przecież nie mają
          krótko mówiąc zawsze znajdą się tacy, którzy dają sobie prawo do decydowania co TY masz zrobić ze SWOIMI pieniędzmi
    • sundace46 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:38
      lopezka42 napisała:

> Przeglądam od rana ista, i wyświetla mi się relacja jednej istagramerki,

Kuriozalne słowotwórstwo. 2 słów nie potrafisz poprawnie napisać. Brawo ty big_grin
      • lopezka42 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:43
        Bo Tobie nigdy nie zdarzył się taki błąd, naprawdę i do tego tak straszny 🥴Przynajmniej możesz się dowartościować jaka jesteś "mądra i inteligentna".
        • 35wcieniu Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 10:07
          To nie błąd. Jarasz się tym badziewiem a nie wiesz nawet jak się nazywa.

Instrybutory pewnie też lubisz, co? big_grin
      • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 08:46
        sundace46 napisał(a):

> lopezka42 napisała:
        >
        > > Przeglądam od rana ista, i wyświetla mi się relacja jednej ista
        > gramerki,

>
        > Kuriozalne słowotwórstwo. 2 słów nie potrafisz poprawnie napisać. Brawo ty big_grin

Oj tam, czepiasz się. Może ona ma Istagram.
        • inez21 Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 09:56
          I instrybutor🤣🤣
      • bcde Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 01:23
        Lepsze jest "owo kobieta".
        • eliszka25 Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 01:28
          Też mi się podoba 😁
        • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:16
          bcde napisał:

> Lepsze jest "owo kobieta".

Tak mnie ista zafrapowało, że przeoczyłam owo kobietę i influancerke 😄
        • little_fish Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 11:07
          Zwłaszcza "ta owo kobieta" - może tam miało być OTO?
    • 21mada Re: Ista - trochę wyczucia 13.03.21, 10:06
      >ludzie mają smutne życie, gdy nie wyobrażają sobie dnia bez bytu z internetu
      Yyyy.... A ty co robiłaś na tym istagramie oglądając jakąś babę ze zwykłą trzylatką? Na mnie żadne opaski nie wyskakują bo nie mają skąd.
    • eliszka25 Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 01:27
      Nie wiem co to ista ani istagramerka, a nawet influancerka, ale pewnie to i lepiej, bo mnie przynajmniej opaski za 400 zł nie atakują 🤷‍♀️
    • scarlett74 Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 08:51
      Hej, no i co z tego. To jej praca, dzięki temu że ma chętne na te swoje opaski, przecież zarabia. Nikogo nie oszukuje, nie kradnie. Zupełnie nie rozumiem twojego oburzenia.
    • mail-na-gazecie Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:06
      Instagramerki żyją i mają się dobrze, dzięki takim 'tylko przeglądajacym' jak Ty smile Ja nawet nie mam tam konta. Po co komuś takiemu pompować ego.
    • nuclearwinter Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:08
      Dawno nie czytałam niczego głupszego xD W związku z ciężkimi czasami powinno się reklamować tylko suchy chleb i wodę, żeby było moralnie i empatycznie? Pomyśl sobie poza tym, że ktoś zareklamuje a ktoś inny może sprzeda te opaski, i czasy staną się da nich nieco mniej ciężkie, to chyba dobrze.
      • bovirag Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:35
        Obserwuje na Insta zarówno celebrytki ze sceny polskiej jak i wiele zagranicznych. Uderza mnie to, że w wiekszosci- oczywiście nie wszystkie- po paru postach z jakąś tam jeszcze treścią, zaczynają reklamować produkt. Nie ma tam przemyśleń własnych, refleksji- ot słit folia z bejbikiem i produkt. Oczywiście, że są kobiety, które warto obserwować, ale w większości to chłam, nic do zaoferowania.
        Ja osobiście obwiniam social media ca cala depresję wśród nastolatek, samobójstwa, leżące poczucie własnej wartości.
        • nuclearwinter Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:44
          No ale to jest inna sprawa. Faktycznie, większość tego wszystkiego to chłam i sama nie obserwuję żadnych celebrytek czy influencerek, bo zwyczajnie nie warto.

Ale czepianie się, bo ktoś ma czelność pokazywać produkt, na jaki kogoś innego może nie stać - to jest kuriozalne po prostu.
        • homohominilupus Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:50
          bovirag napisała:

>
          > ch. Uderza mnie to, że w wiekszosci- oczywiście nie wszystkie- po paru postach
          > z jakąś tam jeszcze treścią, zaczynają reklamować produkt. Nie ma tam przemyśl
          > eń własnych, refleksji- ot słit folia z bejbikiem i produkt. Oczywiście, że są
          > kobiety, które warto obserwować, ale w większości to chłam, nic do zaoferowania

Oprócz celebryckich kont jest mnóstwo świetnych zdjęć podróżniczych, reporterskich, historycznych. W ogóle nie obserwuje celebrytow, ze znanych ludzi lubie Mariusza Szczygla i Jacka Dehnela ale oni raczej do grona celebryckiego nie aspirują.

> Ja osobiście obwiniam social media ca cala depresję wśród nastolatek, samobójst
          > wa, leżące poczucie własnej wartości.

A tu bym się zgodziła.
          • bovirag Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 10:19
            Zgadzam się. Również obserwuje te wartościowe. Odkryłam dzieki nim fantastyczne ksiazki, ciekawe puby w okolicy, świetne miejsca na wypady weekendowe. Uwielbiam np Martynę Wojciechowska, ale i ona ostatnio zajęła się reklamowanie produktów. Jawnym. A to mi się już nie podoba. Mi. Osobiście.
    • thea19 Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 09:55
      czyżbyś była madkom na zasiłkach i z wielkim bólem doopy, że innych stać na kupowanie bzdur na milion cebulionów?
    • znowu.to.samo Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 10:38
      Na szczęście nie mam insta i takich problemów
    • zuleyka.z.talgaru Re: Ista - trochę wyczucia 14.03.21, 10:39
      Serio, dlaczego ludzie których stać na opaskę za 300 stówy mają nagle przestać je kupowąć. Żeby biedota czuła sie lepiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka