Dodaj do ulubionych

Test z biedronki

16.03.21, 09:14
Robiła już któraś ten test? Siostra prosi żeby jej kupić- bo zgadałyśmy się, że wczoraj w Biedronce widzialam ich sporo. Czytam że w większych miastach szybko się rozeszły. Ja na zadupiu mieszkam to może dzisiaj jeszcze kupię.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:19
      Przecież to bubel jest, no ale jak lubisz wywalać pieniądze w błoto...
    • fibi00 Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:23
      Nie lepiej dopłacić 25zł i zrobić w laboratorium?
      • little_fish Re: Test z biedronki 16.03.21, 13:21
        Ja nawet specjalnie dopłacać nie musiałam - test w laboratorium 50 zł
    • myslozbrodniarka Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:34
      Mnie zastanawia hejt względem tego testu w mainstreamowych mediach. czyżby zaistniała obawa, ze ludzie, gdy się okaże, że mają przeciwciała, przestaną chcieć się wyszczepiać? A co do testu, to czytalam, ze jezeli chodzi o fakt obecnosci przeciwcial we krwi, to ten test wskazuje je na okolo 95%.
      • myslozbrodniarka Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:38
        Test w Biedronce produkowany przez Szwajcarów
        Test dostępny w Biedronce jest produkowany przez szwajcarskie laboratorium PRIMA Lab. To firma, która ma w swojej ofercie również testy ciążowe i testy dla zwierząt. Działa na rynku od sześciu lat.

Produkowany przez nią test na koronawirusowe przeciwciała można wykonać w warunkach domowych, producent zapewnia, że jego dokładność to ponad 98 proc.

czyli lepiej nić 95%
      • fibi00 Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:39
        myslozbrodniarka napisała:

> Mnie zastanawia hejt względem tego testu w mainstreamowych mediach. czyżby zai
        > stniała obawa, ze ludzie, gdy się okaże, że mają przeciwciała, przestaną chcieć
        > się wyszczepiać? A co do testu, to czytalam, ze jezeli chodzi o fakt obecnosc
        > i przeciwcial we krwi, to ten test wskazuje je na okolo 95%.

Hmmm.... Ja ostatnio widziałam jakiś filmik, ciężko byłoby go zmontować. Facet otwiera piwo z puszki i wkrapla do tego testu i wychodzi dodatni. Nie wiem, może jest to zmontowane ale raczej na to nie wygląda... Jak go znajdę to wkleję.
        • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:41
          Youtube university. Bosz. (facepalm stopami)
        • silenta Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:53
          Test jest przeznaczony do wykrywania przeciwciał we krwi i nakraplania tam krwi a nie piwa, soku jabłkowego czy herbaty. Muszą być zapewnione określone warunki badania np. pH, temperatura i inne. To, że jakiś debil, który nie ma pojęcia o analityce nalał do testu piwa to nie znaczy, że test jest wadliwy tylko, że takie testy powinny być wykonywane przez wykwalifikowany personel, który rozumie co robi a nie przez przypadkowego Mietka. Uważam, że nie powinny być sprzedawane masowo w supermarketach bo ludzie nie ogarniają nawet czy oznaczają antygen, przeciwciała i czym to się różni i o czym świadczy taki a nie inny wynik.
        • 35wcieniu Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:04
          Kup kilka losowych testów na rozmaite dolegliwości i polewaj je rozmaitymi płynami. Daj znać co się stanie.
          Doprawdy niesamowite że testy przeznaczone do analizy konkretnych składników w konkretnej wydzielinie czy płynie ustrojowym nie działają poprawnie polane browarem, zmywaczem czy sikami kozy. Naprawdę NIESAMOWITE.
          Ale koniecznie, koniecznie poszukaj tego filmu i wklej. Wszyscy jesteśmy przeciekawi jak też mogło do tego dojśc...
          • fibi00 Re: Test z biedronki 16.03.21, 13:16
            35wcieniu napisał(a):

> Kup kilka losowych testów na rozmaite dolegliwości i polewaj je rozmaitymi płyn
            > ami. Daj znać co się stanie.
            > Doprawdy niesamowite że testy przeznaczone do analizy konkretnych składników w
            > konkretnej wydzielinie czy płynie ustrojowym nie działają poprawnie polane brow
            > arem, zmywaczem czy sikami kozy. Naprawdę NIESAMOWITE.
            >

Są trzy opcje: pozytywny, negatywny i nieważny. Wydaje mi się że w przypadku użycia niewłaściwego płynu powinien wyjść nieważny a nie pozytywny...
      • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:40
        Ludzie się nie wyszczepiają, ludzie się szczepią.
        Dobija mnie jak niektórzy powtarzają jak papugi hasła podłapane z niezbyt często mądrych mediów, żyjemy w świecie bezmyślnego bla bla bla. Tak, wiem że jesteś trollem, piszę to nie do Ciebie tylko po to żeby inni przeczytali i przestali powtarzać to słowo które w tym kontekście jest nieprawidłowe i wskazuje, że używający je jest półmózgiem.
      • little_fish Re: Test z biedronki 16.03.21, 13:49
        Przecież od dawna można badać przeciwciała w laboratoriach najróżniejszych. Jak ktoś chce się przekonać o przeciwciałach i zadecydować o szczepieniu lub nie, to może je sobie zbadać w bardziej wiarygodny sposób
        • 12gram Re: Test z biedronki 16.03.21, 14:00
          kwestia dostępności testów, nie każdemu sie chce stać w kolejce do pobrania krwi w laboratorium oddalonym o jakieś -dziesiąt kilometrów dojeżdżając koniecznie rano w godzinach od-do. Nie każdy mieszka w mieście gdzie tych miejsc jest na pęczki. Za to w większości nawet małych miasteczek są biedronki.
    • silenta Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:56
      Psy się też nie wyszczepiają.
    • asia.sthm Re: Test z biedronki 16.03.21, 09:57
      Jestes glupim, rozbrykanym trollem myslozbrodniarko.
    • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:02
      Przypominasz mi podstawówkę i "ona jest głupia i okularnica"...
      Serio, nie dokuczysz mi tym, szkoda twojego wysiłku smile
      Karawana idzie dalej, a pieski do kostek co najwyżej doskoczą próbując podgryzać big_grin
      • myslozbrodniarka Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:05
        >Serio, nie dokuczysz mi tym, szkoda twojego wysiłku

To tylko twoj pieczolowicie wykreowany latami wizerunek na tym forum. Jakież dokuczanie?
        • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:06
          Żadne, właśnie mówię, latasz mi koło tłustej dupy big_grin Miłego dnia, trollico!
    • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:03
      Jak psy to ty szczekasz, trollico big_grin
      • myslozbrodniarka Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:06
        chicarica napisała:

> Jak psy to ty szczekasz, trollico big_grin
        >

Załatw sobie śliniak, bo się znowu oplułaś.
        • chicarica Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:10
          Hau hau, trollico big_grin
          • myslozbrodniarka Re: Test z biedronki 16.03.21, 10:21
            chicarica napisała:

> Hau hau, trollico big_grin
            >

Wątek się rozwijal spokojnie, aż tu pojawila się frustratka chicarica.

• 12gram Re: Test z biedronki 16.03.21, 13:35
      Jeśli testy już są w marketach, o znaczy że pandemia sie koczy - koncerny farmaceutyczne chcą wypchać na rynek tony towaru który im zalega i który za chwilę nie będzie nic wart a oni zdązą na nim sobie zarobić miliardy.

• cku Re: Test z biedronki 16.03.21, 14:12
      Te testy to wiecej zlego niz dobrego zrobią. Bo w świadomości ogółu to są "testy na covida" a nie na przeciwciala. I moze sie okazac ze pewna grupa objawowa po przetestowaniu uzna ze jest zdrowa.
      • silenta Re: Test z biedronki 16.03.21, 16:50
        I część chorych w poszukiwaniu "testu na covida" będzie latała po Biedronkach i go szukała.
    • joasik001 Re: Test z biedronki 16.03.21, 15:54
      Melduję że jeden test juz został zrobiony. Królikiem doświadczalnym został nasz tato. Wynik wyszedl negatywny. Rzeczywiście nie mial wcześniej objawow koronawirusa- ale z racji zawodu miał kontakt z dużą ilością osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka