Dodaj do ulubionych

Moda dziecięca

18.03.21, 15:34
Jestem ciekawa zdania ematek nt tego outfitu dziecięcego. Podoba się? Nie podoba?

Ps. Jest to zdjęcie "reklamowe" z fanage'a pewnego sklepu z włoską modą dziecięcą, nie ukradłam zdjęcia nikomu ze znajomych :p
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:36
      Bardzo mi sie podoba!
      • aqua48 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:41
        Podoba mi się!
        • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:46
          W ogóle to bym chciała, żeby moje dziecko choć raz wbiło się w taki outfit, bo teraz nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty z początku lat 90. Ja pie...co za moda🤬🤬
          • kandyzowana3x Re: Moda dziecięca 19.03.21, 07:02
            Proszę o zdjęcie poglądowe bo wyobraźnia szwankuje
            • georgia.guidestones Re: Moda dziecięca 19.03.21, 11:29
              Oversize, bluzo-kurtki koszulowe, etc. Najbardziej obciachowe stylowki z Zary, HM
          • karme-lowa Re: Moda dziecięca 19.03.21, 11:21
            magdallenac napisała:

> W ogóle to bym chciała, żeby moje dziecko choć raz wbiło się w taki outfit, bo
            > teraz nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty z początku lat 90. Ja pie...co z
            > a moda🤬🤬
            Siostro!
            Mam to samo z moją 12latką🤦.
    • kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:41
      Stara malutka. Buty rajstopy ok obcisła kiecka i to coś bufiaste ble...
    • alicia033 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:42
      a jest w różu?
      Bo czarnego mała nie lubi.
      • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:00
        W różu jest tylko to :p
    • alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:47
      Lata temu kupiłam córce bluzkę z długim rękawem, prosty pulower z dzianiny, rękawy na zewnątrz były jakby rozcięte i spięte co kilka centymetrów białymi tiulowymi motylkami i wstążkowymi kokardkami. Bluzka była przepiękna. Tak mnie naszło. Te bufki to przesada, ale jeśli dziecku by się podobało, to bym kupiła.
      • ajaksiowa Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:52
        Co to jest!!😵😵
    • agua_de_coco Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:55
      Nie, ale buty fajne wink
    • caponata75 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:03
      Problem mnie nie dotyczy, bo nie mam córki, ale nie, nie podoba mi się.
    • princesswhitewolf Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:04
      ok ale kolor.... Ubrac dziecko na wloska wdowe bleee
      • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:08
        princesswhitewolf napisała:

> Ubrac dziecko na wloska wdowe bleee

To było moje pierwsze skojarzenie :p
        • strumien_swiadomosci Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:22
          Moje też! Taka płacząca mamma tongue_out
          Ale buty i rajtki fajne, reszta tragiczna.
          • princesswhitewolf Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:57
            moze byc na jakas fete. Wiosenna parada czy cos

ale nie "czarny taliban czarny jest juz bardzo czarny"
    • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:06
      o borze
      • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:08
        tak wyobrażam sobie córki królowych życia z Wołomina, w haloweenowym przebraniu
        • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:10
          Ziuta 🤣
          Ja jak to zobaczyłam to sobie pomyślałam "ma che cazzo è" ale potem poczytałam komentarze, wszyscy zachwyceni i zaczęłam się zastanawiać czy to ja mam taki ujowy gust czy oni :p
          • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:13
            oni tongue_out
          • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:14
            Nadal zdania nie zmieniam. Jestem tak zmęczona stylem mojej 13 łatki, że z radością zobaczyłabym ją w takich czerniach i falbanach big_grin
            • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:16
              co nosi córka?
              • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:28
                Aż mi wstyd o tym pisać...Nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty żywcem z przełomu lat 80/90. Dzisiaj były to dżinsy marchewy wsadzone do skarpetek (muszą być Nike, ale tak odwinięte, żeby nie było widać logo) do tego klapki typu Kubota, jakaś poszarpana koszula i wędkarski kapelusz. 🙈
                • alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:47
                  Mojej trzynastolatce kupiłam skarpety wedle życzenia, białe, długie, frotowe, z logo pumy... Ale ona nosi kedsy, jeansy po starszej siostrze, w których wygląda pewnie podobnie jak twoja, bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za wielkie. Aczkolwiek kuboty nie mają u mnie wstępu, choć, czekaj, późnym latem chodziła w moich kupionych na szybko ohydnych czarno-różowych klapkach basenowych, i chyba też miał do tego skarpety. Bluzki koszulowe z podwiniętymi rękawami też nosi.
                  • saszanasza Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:57
                    alpepe napisała:

> Mojej trzynastolatce kupiłam skarpety wedle życzenia, białe, długie, frotowe, z
                    > logo pumy... Ale ona nosi kedsy, jeansy po starszej siostrze, w których wygląd
                    > a pewnie podobnie jak twoja, bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za
                    > wielkie. Aczkolwiek kuboty nie mają u mnie wstępu, choć, czekaj, późnym latem c
                    > hodziła w moich kupionych na szybko ohydnych czarno-różowych klapkach basenowyc
                    > h, i chyba też miał do tego skarpety. Bluzki koszulowe z podwiniętymi rękawami
                    > też nosi.
                    >

O właśnie. Moja 13 latka lata w conversach, ostatnio zakupiła sobie jeansy z rozszerzanym dołem w stylu lat 80 a w szmateksie jakiś czarny wiązany płaszczyk. Generalnie chodzi w bluzach starszego brata, nosi też po mnie parkę i czasami zakłada moje campery, ktore uważa za brzydkie, ale nie trzeba ich wiązać. Skarpetek już nie mam bo wszystkie sobie przywlaszczyła🙈 Generalnie styl „niechlujne lata 80”😉
                    • kurt.wallander Re: Moda dziecięca 18.03.21, 19:34
                      saszanasza napisała:

>
                      > O właśnie. Moja 13 latka lata w conversach, ostatnio zakupiła sobie jeansy z ro
                      > zszerzanym dołem w stylu lat 80

Chwila, chwila - jeansy rozszerzane dołem to z pewnością nie jest styl lat 80'. To lata 70' lub 90' (bootcut). Proszę mi tu nie bluźnić nt mody moich lat nastoletnich.
                      • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 22:29
                        >Chwila, chwila - jeansy rozszerzane dołem to z pewnością nie jest styl lat 80'. To lata >70' lub 90' (bootcut). Proszę mi tu nie bluźnić nt mody moich lat nastoletnich.

taak, to wszystko lata 90te
                        łącznie z tymi mamuśkowatymi strasznymi dżinsami, w których nawet szczupłe nastolatki mają dwa razy większe pupy i te skarpety i te klapki, konwersy i białe adidasy z grubymi podeszwami
                  • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:00
                    alpepe napisała:

> bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za
                    > wielkie.

I tak masz dobrze, bo moja w pasie obwiązuje się sznurówką!! Jak jakiś bezdomny k...mać😂😂😂
                    • budyniowatowe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:08
                      magdallenac napisała:

>
                      > I tak masz dobrze, bo moja w pasie obwiązuje się sznurówką!! Jak jakiś bezdomny
                      > k...mać😂😂😂

Moja tez uzywa sznurowki jako paska.
                    • alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:13
                      Niedopatrzenie mojej córki wynikające zapewne z braku dłuższej sznurówki.
                    • canaille Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22
                      Ja się obwiązuję w pasie rzemykiem. Jak średniowieczny żebrak.

Zdjęcia i stylówki paskudne. Nie wiadomo czy matki kopiują córki czy córki matki. Druga to Lolita dla ubogich.

Twoja córka poszła w coś a la dziewczyna surfera? Z tego co piszesz, wygląda, że robi wiele, by płynąć z głównym nurtem. Tu o ciuchach, wcześniej o elektronice/mediach społecznościowych. Żaden zarzut, może u Was trudniej zachować indywidualność, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej.
                      • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:44
                        canaille napisał(a):

> Z tego co piszesz, wygląda, że robi wiele, by płynąć z głównym nurtem. Tu o ciuchach, wcześniej o elektronic
                        > e/mediach społecznościowych. Żaden zarzut, może u Was trudniej zachować indywid
                        > ualność, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej.

Dokładnie tak samo, jak większość znanych mi 13 latek, wszystkim im się wydaje, że są szalenie oryginalne, w rzeczywistości robią wszystko, aby nie odstawać od grupy- surferki z Iphonem, ticktokiem i snapchatem. Dla mnie najważniejsze jest, że ma mnóstwo przyjaciółek i jest fajnym, pogodnym, zwyczajnym dzieckiem.
                    • manon.lescaut4 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:48
                      Intuicja modowa i własne wspomnienia mówią mi, ze fajne kobiety z waszych córek wyrosną smile No taka kolej rzeczy, w tym wieku ubierałam się jak kloszard, a swoje zdanie z koleżankami miałyśmy na temat naszych rowniesniczek ubranych „na dorosło i sexy” smile Ale serio, jakaś prawidłowość w tym jest. Późne nastolectwo, wczesna 20-tka i styl im się zmieni na lepsze.
                      • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:49
                        Ja w tym wieku chodziłam w drelichu roboczym i glanach 🤣 tak że ten :p
                • piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:10
                  big_grin
                  magdallenac
                  #teamtwojacórka

Nie śmiej takiej twórczej abnegacji w takie straszne wdowo-halołijowo-pedofilskie (przepraszam) szmaty wciskać ;p big_grin

• piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:10
                    Halołinowo*
                  • magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:47
                    piataziuta napisała:

> Nie śmiej takiej twórczej abnegacji w takie straszne wdowo-halołijowo-pedofils
                    > kie (przepraszam) szmaty wciskać ;p big_grin
                    >
                    Gdzieżbym śmiała! Ja tylko z zawstydzeniem odwracam głowę, kiedy widzę pytający wzrok personelu w sklepach/restauracjach- czy ten obszarpaniec, to napewno ze mną tu przyszedł smile A później się rozglądam i widzę conajmniej kilkanaście takich samych "bezdomnych" nastolatek w zasięgu wzroku big_grin
        • lauren6 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:48
          🤣🤣🤣
    • geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:09
      Mniej więcej od 9 roku życia, a niestety były to lata osiemdziesiąte, żądałam dla siebie ubrań, które wyglądały jak dorosłe. Czyli czarnych sukienek, dopasowanych portek, gładkich sweterków i bluzek. Ta kiecka pewnie by mi się spodobała.

(Na szczęście miałam chrzestną, 158cm wzrostu, rozmiar 30-32, 35 rozmiar buta, z bardzo klasycznym gustem, jak tylko dorosłym do jej ciuchów, to z ulgą nosiłam usuwane normalne ubrania, a nie krzykliwe różowe cuda)
      • geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:13
        Tzn. Pod warunkiem, ze te falbany to tylko dodatek od wielkiego dzwonu i mozna go zdjąć.

Ale do roku 2001 marzyłam o czarnej gładkiej wąskiej dzianinowe kiecce. Kupiłam ja dopiero w USA. W Polsce normalne ciuchy pojawiły się rok-dwa później.
    • aurinko Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:10
      Opinia mojej prawe 14latki lubiącej czarne ciuchy - "tragedia".
    • snakelilith Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:24
      Ma potencjał, ale trochę nudne. Jestem za większą ilością blasku. big_grin
      • geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:31
        Kocham Alexis, miała najlepsze outfity, napatrzeć się nie można. Nawet nie waż się krytykować.
        • milupaa Re: Moda dziecięca 18.03.21, 21:18
          Ale te fryzury były okropne 🙂
    • gama2003 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:40
      Nie to ładne co ładne, ale co się dziecku podoba. Jako kreacja na szkolne disco fajne.
      • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:44
        Cóż, dziecko ma na zdjęciu taką minę, że chyba średnio się podoba :p
        • majenkir Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:45
          big_grinbig_grin
        • arthwen Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:51
          Miny nie widać, bo zamazana big_grin
          • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:54
            Przyzwoitość mi kazała zamazać, mimo wszystko :p
            • gama2003 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 21:09
              Tylko to moim starczym zdaniem nie dla nastolatki jest a takiej do 10 lat.
              Sa dziewczynki które już nie chcą różu a jeszcze przed fazą łachmanów. I tak mi się skojarzył ten strój. Jako opozycja do kiecek bordo aksamit kratką wykańczanych bożonarodzeniowych.
              • kurt.wallander Re: Moda dziecięca 18.03.21, 23:53
                I chyba nie każda przechodzi fazę łachmanów. Ja mam 3 córki i każda ma nieco inny styl ubierania, łachmaniarski - tylko jedna z nich.
    • bei Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:40
      Świetne buty! Nie mam corki, ale gdyby teoretyczna córka chciała taką stylizację nosić to czemu nie.
    • majenkir Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:42
      mashcaron napisała:
      > Podoba się? Nie podoba?

Bardzo mi sie podoba! Sama bym zalozyla big_grin, moja corka tez smile.
    • ichi51e Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:47
      mi się średnio podoba bo wole dzieci wyglądające jak dzieci. najlepiej kolorowe
    • lauren6 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:49
      Okropna stylizacja.
    • saszanasza Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:52
      Ani moja córka ani jej koleżanki w zyciu nie założyłyby takich „stylówek”🙈 Moja ostatnio poluje w „szmateksach” no ale nie celuje w taki styl.
      • kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:06
        Ja bym tej dziewczynce dała max 10 lat - takie dziecko jeszcze można przekabacić i ubrać po swojemu 13 latki już nie ...
        • ichi51e Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:08
          myśle ze bliżej 8 patrząc po nogach
          • kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:12
            Dokładnie dlatego piszę najwięcej dziesięć.
          • mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:19
            Tak, ja widząc również twarz dałabym bliżej ośmiu.
    • m_incubo Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:19
      Koszmar.
    • nikita1908 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22
      Tylko buty są fajne
    • mikams75 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22
      nie, jak stara malutka.
    • mama-ola Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22
      Nie, to nie jest strój dla dziecka. Chyba że na pogrzeb, a potem zdjąć.
    • tereso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:25
      Tylko buty.
    • skat_0 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:36
      Sama bym się tak ubrała 😀
      Off top, jakie są włoskie marki dla dzieci, oprócz benettona? Kupiłam kiedyś we Lwowie synowi super niebieską koszulę, wyrósł niestety, a nie pamiętam nic oprócz tego, ze włoska była i miała X w nazwie
    • rannala Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:54
      Okropne.
      Ten obcisly tylek, bleee
      Ale ja nie znoszę zadnych sukien ani spódnic. Nie noszę nigdy, moje corki zniechęcam, ile tylko mogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka