mashcaron 18.03.21, 15:34 Jestem ciekawa zdania ematek nt tego outfitu dziecięcego. Podoba się? Nie podoba? Ps. Jest to zdjęcie "reklamowe" z fanage'a pewnego sklepu z włoską modą dziecięcą, nie ukradłam zdjęcia nikomu ze znajomych :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:46 W ogóle to bym chciała, żeby moje dziecko choć raz wbiło się w taki outfit, bo teraz nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty z początku lat 90. Ja pie...co za moda🤬🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Moda dziecięca 19.03.21, 07:02 Proszę o zdjęcie poglądowe bo wyobraźnia szwankuje Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Moda dziecięca 19.03.21, 11:29 Oversize, bluzo-kurtki koszulowe, etc. Najbardziej obciachowe stylowki z Zary, HM Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moda dziecięca 19.03.21, 11:21 magdallenac napisała: > W ogóle to bym chciała, żeby moje dziecko choć raz wbiło się w taki outfit, bo > teraz nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty z początku lat 90. Ja pie...co z > a moda🤬🤬 Siostro! Mam to samo z moją 12latką🤦. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:41 Stara malutka. Buty rajstopy ok obcisła kiecka i to coś bufiaste ble... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:42 a jest w różu? Bo czarnego mała nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 15:47 Lata temu kupiłam córce bluzkę z długim rękawem, prosty pulower z dzianiny, rękawy na zewnątrz były jakby rozcięte i spięte co kilka centymetrów białymi tiulowymi motylkami i wstążkowymi kokardkami. Bluzka była przepiękna. Tak mnie naszło. Te bufki to przesada, ale jeśli dziecku by się podobało, to bym kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:03 Problem mnie nie dotyczy, bo nie mam córki, ale nie, nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:04 ok ale kolor.... Ubrac dziecko na wloska wdowe bleee Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:08 princesswhitewolf napisała: > Ubrac dziecko na wloska wdowe bleee To było moje pierwsze skojarzenie :p Odpowiedz Link Zgłoś
strumien_swiadomosci Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:22 Moje też! Taka płacząca mamma Ale buty i rajtki fajne, reszta tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:57 moze byc na jakas fete. Wiosenna parada czy cos ale nie "czarny taliban czarny jest juz bardzo czarny" Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:08 tak wyobrażam sobie córki królowych życia z Wołomina, w haloweenowym przebraniu Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:10 Ziuta 🤣 Ja jak to zobaczyłam to sobie pomyślałam "ma che cazzo è" ale potem poczytałam komentarze, wszyscy zachwyceni i zaczęłam się zastanawiać czy to ja mam taki ujowy gust czy oni :p Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:14 Nadal zdania nie zmieniam. Jestem tak zmęczona stylem mojej 13 łatki, że z radością zobaczyłabym ją w takich czerniach i falbanach Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:28 Aż mi wstyd o tym pisać...Nosi się jak wędkarz, emeryt wyciągnięty żywcem z przełomu lat 80/90. Dzisiaj były to dżinsy marchewy wsadzone do skarpetek (muszą być Nike, ale tak odwinięte, żeby nie było widać logo) do tego klapki typu Kubota, jakaś poszarpana koszula i wędkarski kapelusz. 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:47 Mojej trzynastolatce kupiłam skarpety wedle życzenia, białe, długie, frotowe, z logo pumy... Ale ona nosi kedsy, jeansy po starszej siostrze, w których wygląda pewnie podobnie jak twoja, bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za wielkie. Aczkolwiek kuboty nie mają u mnie wstępu, choć, czekaj, późnym latem chodziła w moich kupionych na szybko ohydnych czarno-różowych klapkach basenowych, i chyba też miał do tego skarpety. Bluzki koszulowe z podwiniętymi rękawami też nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:57 alpepe napisała: > Mojej trzynastolatce kupiłam skarpety wedle życzenia, białe, długie, frotowe, z > logo pumy... Ale ona nosi kedsy, jeansy po starszej siostrze, w których wygląd > a pewnie podobnie jak twoja, bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za > wielkie. Aczkolwiek kuboty nie mają u mnie wstępu, choć, czekaj, późnym latem c > hodziła w moich kupionych na szybko ohydnych czarno-różowych klapkach basenowyc > h, i chyba też miał do tego skarpety. Bluzki koszulowe z podwiniętymi rękawami > też nosi. > O właśnie. Moja 13 latka lata w conversach, ostatnio zakupiła sobie jeansy z rozszerzanym dołem w stylu lat 80 a w szmateksie jakiś czarny wiązany płaszczyk. Generalnie chodzi w bluzach starszego brata, nosi też po mnie parkę i czasami zakłada moje campery, ktore uważa za brzydkie, ale nie trzeba ich wiązać. Skarpetek już nie mam bo wszystkie sobie przywlaszczyła🙈 Generalnie styl „niechlujne lata 80”😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Moda dziecięca 18.03.21, 19:34 saszanasza napisała: > > O właśnie. Moja 13 latka lata w conversach, ostatnio zakupiła sobie jeansy z ro > zszerzanym dołem w stylu lat 80 Chwila, chwila - jeansy rozszerzane dołem to z pewnością nie jest styl lat 80'. To lata 70' lub 90' (bootcut). Proszę mi tu nie bluźnić nt mody moich lat nastoletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 22:29 >Chwila, chwila - jeansy rozszerzane dołem to z pewnością nie jest styl lat 80'. To lata >70' lub 90' (bootcut). Proszę mi tu nie bluźnić nt mody moich lat nastoletnich. taak, to wszystko lata 90te łącznie z tymi mamuśkowatymi strasznymi dżinsami, w których nawet szczupłe nastolatki mają dwa razy większe pupy i te skarpety i te klapki, konwersy i białe adidasy z grubymi podeszwami Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:00 alpepe napisała: > bo ściśnięte w pasie paskiem, poza tym luźne i za > wielkie. I tak masz dobrze, bo moja w pasie obwiązuje się sznurówką!! Jak jakiś bezdomny k...mać😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:08 magdallenac napisała: > > I tak masz dobrze, bo moja w pasie obwiązuje się sznurówką!! Jak jakiś bezdomny > k...mać😂😂😂 Moja tez uzywa sznurowki jako paska. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:13 Niedopatrzenie mojej córki wynikające zapewne z braku dłuższej sznurówki. Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22 Ja się obwiązuję w pasie rzemykiem. Jak średniowieczny żebrak. Zdjęcia i stylówki paskudne. Nie wiadomo czy matki kopiują córki czy córki matki. Druga to Lolita dla ubogich. Twoja córka poszła w coś a la dziewczyna surfera? Z tego co piszesz, wygląda, że robi wiele, by płynąć z głównym nurtem. Tu o ciuchach, wcześniej o elektronice/mediach społecznościowych. Żaden zarzut, może u Was trudniej zachować indywidualność, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:44 canaille napisał(a): > Z tego co piszesz, wygląda, że robi wiele, by płynąć z głównym nurtem. Tu o ciuchach, wcześniej o elektronic > e/mediach społecznościowych. Żaden zarzut, może u Was trudniej zachować indywid > ualność, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej. Dokładnie tak samo, jak większość znanych mi 13 latek, wszystkim im się wydaje, że są szalenie oryginalne, w rzeczywistości robią wszystko, aby nie odstawać od grupy- surferki z Iphonem, ticktokiem i snapchatem. Dla mnie najważniejsze jest, że ma mnóstwo przyjaciółek i jest fajnym, pogodnym, zwyczajnym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:48 Intuicja modowa i własne wspomnienia mówią mi, ze fajne kobiety z waszych córek wyrosną No taka kolej rzeczy, w tym wieku ubierałam się jak kloszard, a swoje zdanie z koleżankami miałyśmy na temat naszych rowniesniczek ubranych „na dorosło i sexy” Ale serio, jakaś prawidłowość w tym jest. Późne nastolectwo, wczesna 20-tka i styl im się zmieni na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:49 Ja w tym wieku chodziłam w drelichu roboczym i glanach 🤣 tak że ten :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:10 magdallenac #teamtwojacórka Nie śmiej takiej twórczej abnegacji w takie straszne wdowo-halołijowo-pedofilskie (przepraszam) szmaty wciskać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:47 piataziuta napisała: > Nie śmiej takiej twórczej abnegacji w takie straszne wdowo-halołijowo-pedofils > kie (przepraszam) szmaty wciskać ;p > Gdzieżbym śmiała! Ja tylko z zawstydzeniem odwracam głowę, kiedy widzę pytający wzrok personelu w sklepach/restauracjach- czy ten obszarpaniec, to napewno ze mną tu przyszedł A później się rozglądam i widzę conajmniej kilkanaście takich samych "bezdomnych" nastolatek w zasięgu wzroku Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:09 Mniej więcej od 9 roku życia, a niestety były to lata osiemdziesiąte, żądałam dla siebie ubrań, które wyglądały jak dorosłe. Czyli czarnych sukienek, dopasowanych portek, gładkich sweterków i bluzek. Ta kiecka pewnie by mi się spodobała. (Na szczęście miałam chrzestną, 158cm wzrostu, rozmiar 30-32, 35 rozmiar buta, z bardzo klasycznym gustem, jak tylko dorosłym do jej ciuchów, to z ulgą nosiłam usuwane normalne ubrania, a nie krzykliwe różowe cuda) Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:13 Tzn. Pod warunkiem, ze te falbany to tylko dodatek od wielkiego dzwonu i mozna go zdjąć. Ale do roku 2001 marzyłam o czarnej gładkiej wąskiej dzianinowe kiecce. Kupiłam ja dopiero w USA. W Polsce normalne ciuchy pojawiły się rok-dwa później. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:10 Opinia mojej prawe 14latki lubiącej czarne ciuchy - "tragedia". Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:24 Ma potencjał, ale trochę nudne. Jestem za większą ilością blasku. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:31 Kocham Alexis, miała najlepsze outfity, napatrzeć się nie można. Nawet nie waż się krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:40 Nie to ładne co ładne, ale co się dziecku podoba. Jako kreacja na szkolne disco fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:44 Cóż, dziecko ma na zdjęciu taką minę, że chyba średnio się podoba :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:54 Przyzwoitość mi kazała zamazać, mimo wszystko :p Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 21:09 Tylko to moim starczym zdaniem nie dla nastolatki jest a takiej do 10 lat. Sa dziewczynki które już nie chcą różu a jeszcze przed fazą łachmanów. I tak mi się skojarzył ten strój. Jako opozycja do kiecek bordo aksamit kratką wykańczanych bożonarodzeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Moda dziecięca 18.03.21, 23:53 I chyba nie każda przechodzi fazę łachmanów. Ja mam 3 córki i każda ma nieco inny styl ubierania, łachmaniarski - tylko jedna z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:40 Świetne buty! Nie mam corki, ale gdyby teoretyczna córka chciała taką stylizację nosić to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:42 mashcaron napisała: > Podoba się? Nie podoba? Bardzo mi sie podoba! Sama bym zalozyla , moja corka tez . Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:47 mi się średnio podoba bo wole dzieci wyglądające jak dzieci. najlepiej kolorowe Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Moda dziecięca 18.03.21, 16:52 Ani moja córka ani jej koleżanki w zyciu nie założyłyby takich „stylówek”🙈 Moja ostatnio poluje w „szmateksach” no ale nie celuje w taki styl. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:06 Ja bym tej dziewczynce dała max 10 lat - takie dziecko jeszcze można przekabacić i ubrać po swojemu 13 latki już nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:12 Dokładnie dlatego piszę najwięcej dziesięć. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:19 Tak, ja widząc również twarz dałabym bliżej ośmiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:22 Nie, to nie jest strój dla dziecka. Chyba że na pogrzeb, a potem zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:36 Sama bym się tak ubrała 😀 Off top, jakie są włoskie marki dla dzieci, oprócz benettona? Kupiłam kiedyś we Lwowie synowi super niebieską koszulę, wyrósł niestety, a nie pamiętam nic oprócz tego, ze włoska była i miała X w nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Moda dziecięca 18.03.21, 17:54 Okropne. Ten obcisly tylek, bleee Ale ja nie znoszę zadnych sukien ani spódnic. Nie noszę nigdy, moje corki zniechęcam, ile tylko mogę. Odpowiedz Link Zgłoś