Dodaj do ulubionych

Rolki i rowerek

30.03.21, 21:52
Moje kochane sprzęty dziś były w użyciu. Z jedna z córek pojechałam na rolki, po powrocie na rowerze( z napędem elektrycznym, przyznaję) pojechałam do lasu, przyglądałam się niebu leżąc na ławce i bimbalam na całego. Jutro mam wolne 2 godzinki i nawet jeśli nie na rolki to do lasu na bank pojadę.a Wy, używacie wiosny ?
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 30.03.21, 21:54
      Wstyd!

'po powrocie na rowerze( z napędem elektrycznym, przyznaję) '

Ruszę z rowerem, bez napędu, za parę dni.
      • tereso Re: Rolki i rowerek 30.03.21, 22:00
        Ale że Ty się wstydzisz ?
        • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 30.03.21, 22:01
          Jasne.
      • mikams75 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 19:18
        ale ze co wstyd?
        • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 19:55
          napęd elektryczny
          • kalafiorowa.es Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:13
            Ostatnio sobie pomyslalam, ze jakbym pracowala w reklamie to rowery ze wspomaganiem elektrycznym wykorzystalabym w kampanii reklamujacej srodki na ból dupy big_grin
            • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:18
              smile
              • kalafiorowa.es Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:38
                A pomyslalam to sobie wjezdzajac do wsi Goldáraz, do ktorej jedyny dojazd to 2,5 km o nachyleniu 10%. Wyobrazilam sobie, ze tam mieszkam i ze za kazdym razem, gdy wychodze na rower, na koniec musze tam wjechac.
                No ale widoki maja zacne.

Milego wiosnowania, ja juz przebieram nozkami, zaczynam dlugi weekend.
                • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:41
                  Przepięknie! Patrzę i napatrzeć się nie mogęsmile
                  • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:42
                    Kalafiorowa, bardzo lubiłam Cię czytać, jeśli to Ty (ja wtedy nie pisałam, kiedy c. pisała/ś) i jestem ciekawa co u Ciebie. Dobrego czasu.
                    • kalafiorowa.es Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:06
                      To ja wink wszystko gra, wiosna w pelni.
                      Jutro planuje zwiedzanie jednej dolinki, jak bede miec natchnienie na robienie zdjec to moze jakis watek stworze.
                      • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:28
                        Cudownie 💐
                      • mikams75 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:18
                        milo cie "widziec" smile
                        • kalafiorowa.es Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:38
                          wink
            • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:59
              kalafiorowa.es napisał(a):

> Ostatnio sobie pomyslalam, ze jakbym pracowala w reklamie to rowery ze wspomaga
              > niem elektrycznym wykorzystalabym w kampanii reklamujacej srodki na ból dupy big_grin

Nie rozumię. sad
              • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:02
                To taki złośliwy przytyk do mnie ale nadal uważam, że rower z silnikiem to nie rower.
                • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:06
                  Tak serio to wiem co masz na myśli. Jednak ja uwielbiam mój rowerek. Jest jednym z pięciu moich ulubionych przedmiotów. Zresztą, ja jestem dość leniwa ale w ogóle mi nie wstyd 😁
                  • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:07
                    Wiem, że wiesz. smile
                • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:13
                  Wyjdź za mnie!
                  A w kwestii rowerka, w zeszłym roku kupiłem żonie elektryczny, właściwie wbrew jej woli. Dzisiaj nie mogę się od niej opędzić (jak przedtem robiłem samotne wycieczki). Z ukrywanym politowanym przekąsem czeka na mnie na wierzchołku każdej górki, pod którą mnie z dziką satysfakcją wyściga. Na prostej mnie wyklina, bo powyżej 25 nie podskoczy. smile
                  • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:20
                    Nie ma tak dobrze!
                    Mam męża i oboje mamy tradycyjne rowery. smile
                    • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:27
                      Moje oświadczyny dotyczyły zrozumienia intencji.
                      A mężowi popsuj nawigację. Zgubi się i będziesz mogła się mną zaopiekować.
                      • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:28
                        smile
                      • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:30
                        W kwietniu moglibyśmy się wybrać na wycieczkę. Zamówiłem nowy rower.
                        • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:35
                          Ojej! Ja nawet przerzutki nie używam.
                          • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:38
                            Dlaczego? To nie jest trudne.
                            • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:44
                              Lubię wyzwania. big_grin
                    • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:28
                      Ja też !
                      Tyle że tradycyjnego nie używam 🤪
                      Mąż natomiast w sezonie jeździ codziennie, w weekendy wiele km.
                      • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:29
                        W sezonie to i ja jeżdżę codzienniesmile

Do pracy i z powrotem.
                        • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:41
                          I ja jeżdżę czasem do pracy... Elektrykiem oczywiście.
                          • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:44
                            Apage! smile
                            • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:48
                              nickbezznaczenia napisał(a):

> Apage! smile

Się nie zaszczegam. Ba, jestem przekonany, że za kilka lat kupię elektryka, głównie na dojazdy do pracy.
                              • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:34
                                Wlasnie, nick, z wosku się wytłumacz i jeszcze dzień urodzin podaj. Ja urodzona w niedzielę, to co chcesz.
                            • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:10
                              🤪
                  • mikams75 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:19
                    przeciez predkosc sie nie blokuje na 25.
                    • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 07:53
                      Prędkość nie, wspomaganie. W tradycyjnym pedalcu (pedelec) wyłącza się przy ok. 25 km/h. Można oczywiście tę blokadę obejść montując jakąś wstawkę ale w Niemczech jest to karalne, poza tym oczywiście przepada gwarancja, albo kupić taki, który i 45 km/h pojedzie. Takiego trzeba zarejestrować i ubezpieczyć, jak motorower.
                      • mikams75 Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 14:00
                        naprawde nie musisz mi wszystkiego tlumaczyc; jak rower na wspomaganiu jedzie 25 km/h i wspomaganie lagodnie sie odlacza (to nie jest takie zerwanie odczuwalne) i dalej sie pedaluje to z latwoscia jedzie sie o wiele szybciej bez nielegalnych kabelkow, pod gorke nieco trudniej, bez wspomagania ciezko sie rozpedzic, bo waga roweru tez robi swoje ale po plaskim bez problemu a z gorki to juz w ogole nie ma o czym mowic.
                        • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 14:45
                          Ty mi też nie musisz tłumaczyć. Kilkakrotnie dosiadłem konia mojej żony i wiem, że na prostej powyżej 28 km/h to mnie było już ciężko, co dopiero jej.
                          • mikams75 Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 14:50
                            a mnie nie jest ciezko, rozpedzony rower jedzie z latwoscia, 35 km/h osiaga sie lekko, nawet nie czuc kiedy wspomaganie sie odlacza. No chyba, ze jednak jest pod gorke.
                • mikams75 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:21
                  trzeba najpierw sprobowac a pozniej sie madrzyc i jeszcze nie mieszkac w gorzystym terenie.
                  • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:22
                    A skąd wiesz gdzie mieszkam?
                    Wyluzuj.
                    • mikams75 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:39
                      topsz... mozesz byc pierwsza osoba jezdzaca po gorach, ktora uwaza, ze wspomaganie to wstyd.
                • ursydia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:26
                  Tak jak pralki automatyczne. Pralka to tylko Grania z maglem na wajche!
                  Albo jeszcze lepiej-tarka!
                  • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:27
                    Frania jej było.
                    • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:28
                      Bywały też Ewy.
                    • ursydia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:32
                      A widzisz, to przez te nowoczesne słowniki! Stary, dobry i prawdziwy papierowy słownik nie robi takich świństwwink
                      • nickbezznaczenia Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:33
                        Wiem przecież.)
    • krwawy.lolo Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 19:58
      Rozumiem, że bimbalam to jakieś wyuzdane świństwo?
    • mamtrzykotyidwa Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 20:34
      Nie, wiosna to najpaskudniejsza pora roku, wolę siedzieć w domu.
    • hanusinamama Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:00
      Młodsza nauczyła sie jeździć na rowerku z pedałami. Tzn nauczyła sie jesienią....ale teraz tak gna ze dzisiaj oboje z mężem leżeliśmy na asfalcie łapiąc oddech. Bieganie za takim szkrabem na rowerku to lepsze niz kardio. Starsza jeździła w tym czasie na rolkach...mnie korciło. Ale raz, ze po bieganiu za młodszą mało nie zeszłam na zawał a dwa ze boje sie po operacji kolana...
      • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:09
        Wczoraj biegałam przy rolkach, bo zawsze tak robimy: córka dojeżdża na rolkach do trasy rolkowej, ja biegne przy niej i dopiero tam zmieniam buty, bo boje się przejść na przejściu na drodze a ona niie.Więc wyobrażam sobie jak się zmęczyłaś.
      • kanna Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:39
        Ja używałam hulajnogi, żeby dopędzić małe dzieci na rowerkach.
        Wygodniejsza i bezpieczniejsza niż rolki.
        • hanusinamama Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 11:12
          Tak tylko, ze ona ma 3 lata. Umie skrecać w jedną strone i w 99% przypadkach sama zahamuje. Trzeba być obob zeby ewentualnie złapac. Na hulajnodze bym nie dała rady.
    • princy-mincy Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:35
      Nie mam kondycji na rolki i rower, obecnie tylko spacery a po świętach kijki.
      Zresztą zarówno rolki jak i rower capnelo mi dziecko i traktuje jak swoje.
      • tereso Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 21:41
        Po covidzie ?
    • pelissa81 Re: Rolki i rowerek 31.03.21, 22:45
      Oczywiście - dziś dzień jak w wakacje. W czasie pracy miałam laptopa na placu zabaw i pracowałam przez hot spotsmile a potem poszliśmy na rolki na bulwary. Cudny czas
    • bei Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 08:09
      Spaceruję wielokilometrowo cały rok (dni robocze późnym wieczorem, w weekendy w południe). Rozpoczęłam wiosenne prace w ogrodzie, to też używanie wiosnysmile zazdroszczę Ci rolek i rowerowych przejażdżek, mam problemy z błędnikiem i niestety, nie są mi dane takie przyjemności. Świetnie, ze korzystaszsmile
    • skumbrie Re: Rolki i rowerek 01.04.21, 14:57
      Siedzimy w piwnicy z maską na pysku, oczekując szczepionek big_grin big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka