Dodaj do ulubionych

Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie słupa?

03.04.21, 07:57
Ruch polityczny znikąd, wykreowany w opinii politycznej zanim w ogóle powstał, za sznureczki pociągają spin doktorzy. Nagłe transfery by pan prezenter dający temu projektowi swoją twarz miał swoją reprezentację. Ogromne wydatki na marketing, oklejone samochody w trakcie kampanii. Teatrzyk dla naiwnych. Sytuacja jak z Petru, który pojawił się w sondażach zanim w ogóle rozpoczął działalność polityczną. Polacy to jednak naiwny naród.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 08:11
      Za dużo ma procencików i zaczyna niepokoić?
      Pocieszę Cię- jeśli się nie dogada z resztą opozycji (a się nie dogada), to nic z tego nie będzie.
      • triismegistos Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 08:44
        Mnie też niepokoi Hołownia. Nie dość, że kolejny religijny oszołom i antychoice to jeszcze bezczelnie próbował się wozić na plecach strajku kobiet.
        Haa tfu.
        Ale widać Polakom tacy odpowiadają 🙄
        • alpepe Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 09:35
          Dla mnie to V Kolumna KRK.
        • livia.kalina Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:47
          Mnie nie niepokoi Hołownia. Mnie niepokoi polski rząd już nawet nie ukrywający kolaboracji z putinowską agenturą.
          • triismegistos Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:49
            Najwyraźniej takich rządzących chcemy.
            • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:55
              1/3 chce
              1/3 nie chce
              1/3 ma w dupie
          • zlota.ptaszyna Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:55
            Czy Donek ukrywal kolaboracje z Merkel?
            Nawet w srodku kandencji wyjechal na jej rozkaz i co mu zrobisz?
            • bib24 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:00
              to już nie popierasz Polakó, ktorzy zrobili międzynarodowe kariery? Weż udzial w konkursie, może wygrasz torbę.
              • zlota.ptaszyna Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:12
                popieram dazenie do celu, moze byc nawet na plecach Angeli, celu uswieca srodki

• saszanasza Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:34
        primula.alpicola napisała:

> Za dużo ma procencików i zaczyna niepokoić?
        > Pocieszę Cię- jeśli się nie dogada z resztą opozycji (a się nie dogada), to nic
        > z tego nie będzie.

też mi się tak wydaje, komuś dupa sie trzęsie. na hołownię nie bede głosować, ale takie bzdury mnie wkurzają.
    • woman_in_love Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 09:37
      Polacy zasługują na to co ich spotyka. Tak było, jest i będzie. Na Hołownię też.

Dlatego nomen omen, podziękuję teraz panbukowi, że mam już obywatelstwo IRL, gdyż i albowiem mam już wyj**** na problemy polskie.
    • runny.babbit Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:44
      Załóżmy przez moment że Hołownia jest autentyczny, a nie żadna piąta kolumna KK. Kogo on chce do sejmu wprowadzić? Ludzi znikąd czy spady z innych partii?
      • zona_glusia Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:09
        Ciekawa jestem list wyborczych. Bo już chodziły słuchy, że konserwatyści z PO mają do niego przejść. Ludzie znikąd brzmi pejoratywnie, ale to mogą być całkiem sensowne osoby, działacze społeczni, aktywiści itp.
    • princesswhitewolf Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:46
      A ty reprezentujesz suwerena czy co?
      • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:57
        Jednorazowy nick. Być może takie jest zadanie- zdyskredytować Hołownię, bo zaczyna mieć za duże poparcie.
        • kalafiorowa.es Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:16
          Brzmi jak Józef.
          • morekac Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:44
            Owszem.
    • zlota.ptaszyna Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:54
      Gdybym byla Jaroslawem to bym zrobila taki projekt- zatrudnila bym oszoloma z TV ktory ma gadke i przeciagnie na swoja strone czesc osob, ktore moglyby glosowac na PO. I oslabia w ten sposob mojego przeciwnika.

I jeszcze kilka podobnych projektow i dzieki temu pozostalabym przy wladzy do swojego pogrzebu
      • asiairma Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:05
        Grząski teren- on z obu stron "podbiera". Pytanie z której bardziej.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 09:19
        On podbiera zewsząd. Dzięki czemu bardzo skutecznie osłabia i PO, i Lewicę.
    • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:56
      Szanowny nowy nicku, założony ad hoc. Witaj! Trolluj tu jak najwięcej na temat Hołowni, nie zniechęcaj się. Miło poczytać, jak zaczynacie robić w portkibig_grin
      Oprócz Petru koniecznie dodaj coś o Kijowskim!
      • sunheart Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:58
        Ha ha ha co ty masz z tym robieniem w portki? Co za obrzydliwe powiedzonko
        • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 13:09
          No nie poradzę, tak mi się jakoś PIS kojarzy z gównem i dudą.
          • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 13:20
            asfiksja napisał:

> No nie poradzę, tak mi się jakoś PIS kojarzy z gównem i dudą.
            Lubisz się w tym taplać.I nie jest to śmieszne.Zawsze jak coś napiszesz to umyj rączki i odkaź kompa.Żal pl.
      • skumbrie Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 23:10
        Eee tam, do tej pory społeczeństwo wybierało dokładnie odwrotnie niż ematka.
        PIS powinien się zacząć martwić dopiero wtedy, gdy ematka go będzie tłumnie popierać. Do tego czasu może spać spokojnie i ani Hołownią ani PO nie musi sobie głowy zaprzątać.
    • redwineiswhatilike Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 10:58
      Wolę Holownię niż pisowskie gówno
      • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 13:22
        redwineiswhatilike napisał(a):

> Wolę Holownię niż pisowskie gówno
        Zaczyna się ateistyczna Wielkanoc .W jakim wydaniu sam/sama sobie odpowiedz.Kto na gnoju się wychował itp itd.
        • redwineiswhatilike Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 20:15
          Jeszcze chcesz coś powiedzieć chłopcze na ematce?
    • asiairma Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:01
      Już się zaczyna oficjalna kampania?
      • runny.babbit Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:07
        No właśnie, jakieś wybory się zbliżają? Dopiero co czytałam wypowiedź ministra że z 500 + spokojnie można zrobić 700+ , budżet da radęsmile i nie było to w prima aprilis
        • zlota.ptaszyna Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:15
          ciekawe co zaproponuje Borys Budka

ahahhahahhahahahahaha
        • bistian Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:19
          runny.babbit napisał(a):

> No właśnie, jakieś wybory się zbliżają? Dopiero co czytałam wypowiedź ministra
          > że z 500 + spokojnie można zrobić 700+ , budżet da radęsmile i nie było to w prim
          > a aprilis

To jest korekta o przewidywaną inflację wink
          • runny.babbit Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:35
            Coś jak gaszenie ognia benzyną 😁
        • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:32
          Tak, też tę wypowiedź Ministra Finansów (!) o 700+ odczytałam jako zapowiedź rychłej kampanii. Ale z drugiej strony Jarosław boi się przedterminowych wyborów jak ognia. Życie go tak nauczyło.
        • zona_glusia Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:12
          >No właśnie, jakieś wybory się zbliżają?
          Moim zdaniem, mogą być jesienią, bo Ziobro jawnie wyłamuje się z koalicji.
    • sumire Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:08
      Fanką Hołowni nie jestem i głosować nań nie zamierzam, ale jednorazowy nick pojawiający się na forum z opinią o teatrzyku wkrótce po tym, jak opublikowano sondaże pokazujące wzrost poparcia dla niego (i KO zresztą też) to taaaaki przypadek, że tu mi jedzie tramwaj.
      Nawet w Wielką Sobotę musicie robić, biedactwa.
      • zlota.ptaszyna Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:14
        na kogo ty bidoku bedziesz glosowac?
      • mdro Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:21
        "jednorazowy nick"

Przecież to józek.
        • sumire Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:35
          Bosh. Zatem najdalej za godzinę będzie to wątek o partnerach seksualnych Polek. Idę robić sałatkę.
          • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:38
            E, nie, to nie Józek.
            • mdro Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 05.04.21, 15:23
              I kto miał rację? big_grin

forum.gazeta.pl/forum/w,567,171524064,171524064,Czy_bycie_super_straight_to_powod_do_wstydu_.html
              • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 05.04.21, 15:32
                Odszczekuję, zresztą już wcześniej odszczekałam.
                Popsułam się- do tej pory bez pudła rozpoznawałamwink To mgła mózgowa!
              • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 05.04.21, 16:10
                No, miałaś rację. Józek jak w pysk strzelił.
      • krwawy.lolo Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:41
        Charakterystyczne, że jednorazowy nie wytyka faktu wykluczającego faceta zupełnie, czyli katolstwa. Aczkolwiek porównanie do Petru jest o tyle stosowne bo obaj posiadają odtstręczającą (mnie w każdym razie) głowę, fryz w szczególności, choć i ryje wyjątkowo niesympatyczne.
      • taniarada Brawo Ty 03.04.21, 13:24
        sumire napisała:

> Fanką Hołowni nie jestem i głosować nań nie zamierzam, ale jednorazowy nick poj
        > awiający się na forum z opinią o teatrzyku wkrótce po tym, jak opublikowano son
        > daże pokazujące wzrost poparcia dla niego (i KO zresztą też) to taaaaki przypad
        > ek, że tu mi jedzie tramwaj.
        > Nawet w Wielką Sobotę musicie robić, biedactwa.
        I tyle w temacie.Mogę Cię wirtualnie uściskać .Bez podtekstów .
    • jagoda2 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 11:30
      Ja się nie nabieram na Hołownię, ale wielu moich znajomych - tak.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 13:23
      A ja się zastanawiam, przecież niedawno jeszcze było wszędzie głośno, że nie zarejestrowal swojej partii bo mu ktoś ukradł nazwę polska 2050.
    • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:26
      Widać panikę w PISiej sekcie smile
      Hołownia daje szansę na oderwanie od koryta PiSiej sekty. Dla mnie to wystarczy.
      • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:38
        Upieram się, że tylko wtedy, kiedy dogada się z KO. Jeśli nie, to- niestety.
        • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:54

> Upieram się, że tylko wtedy, kiedy dogada się z KO. Jeśli nie, to- niestety.

Być może. Na razie jest oczywiste, że samo KO bez Hołowni gwarantuje nam PiS dyktaturę na długo.
          Sprawdzone w kolejnych wyborach w ostatnich 5 latach.
          • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:59
            No właśnie o tym mówię. Ani KO, ani Hołownia- samodzielnie nic nie zdziałają.
            Chyba że obudzi się 1/3, ktora politykę ma w dudzie.
            • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:41

> Chyba że obudzi się 1/3, ktora politykę ma w dudzie.

Jaka 1/3??? Tych niegłosujących jest prawie połowa.
              I nie ma opcji, żeby przekonał ich duopol PO-PIS.

I nie ma takiej władzy, która w końcu nie musiałaby ustąpić.
              • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 17:02
                Nie, to nie jest aż połowa, na szczęscie.
        • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:45
          Ależ oni są doskonale dogadani z KO. KO z Lewicą+Hołownia mają doskonałą wzajemną zdolność koalicyjną i nie spodziewam się tu wielkich bratobójczych walk.
      • runny.babbit Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:03
        Gorzej jeśli przygarnie pod swe skrzydła pisiorow, którzy zauważą w nim swoją łajbę ratunkową. Tak naprawdę póki nie zobaczymy list wyborczych to nie można nic powiedzieć. Dziwi mnie tylko, że teoretycznie do wyborów jeszcze dużo czasu, a ostatnio obserwuję różne zachowania jak gdyby miały byc znacznie szybciej....
        • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:11
          Bo może będą szybciej.
        • sumire Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 17:22
          Bo chyba będą szybciej.
          Zjednoczona Prawica już nie jest zjednoczona, każdy ma haka na każdego, PiS zaczyna przegrywać głosowania, premier praktycznie w ogóle nie pojawia się ostatnio publicznie (wyjąwszy wczorajsze chajzerowanie w telewizji), a do tego o Jarosławie znowu krążą plotki, że niezdrów.
          Ale też podejrzewam, że będą pisiorki, które przejdą do Hołowni - zwłaszcza po jego deklaracji, że on chętnych z PiS też przyjmie.
          • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:36
            > też podejrzewam, że będą pisiorki, które przejdą do Hołowni -
            Znam sporo twardego elektoratu PIS, Hołowni nienawidzą prawie jak Tuska. Jeśli chodzi o elektorat labilny (nie nazywałabym ich pisiorkami, osobiście nie znam takich osób) to tu pewnie jest więcej do zrobienia.
            • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:42
              Twardego nawet atom nie ruszy, faktycznie rzecz sie rozgrywa o labilnych i obojętnych.
    • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 15:38
      Też uważam, że Hołownia jest słupem - może nawet nie "słupem", ale ma za sobą zaplecze bardzo mocne, że został stworzony, aby odberać część elektoratu PiSowi, tych ludzi, którzy PiSu mają dość, ale głosowanie na KO byłoby poniżej ich godności (piszę bez szyderstwa, po tym co usłyszeli od KO o sobie, nie dziwię się). Zupełnie nie podejrzewam, by był piątą kolumną KRK, raczej jest związany z elitami eonomiczno-intelektualnymi, jeśli takie coś u nas istnieje. Mnie trochę niepokoi, że to się wydaje wszystko takie niejawne, ale inaczej pewnie by się nie udało. Głosować na nich raczej nie będę, ale już w ogóle nie wiem, na kogo.
      Moja wymarzoną prezydentką jest Karolina Wigura - ale to chyba niemożliwe sad
      • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:01
        nangaparbat3 napisała:

> Też uważam, że Hołownia jest słupem -
        >Zupełnie nie podejrzewam, by był piątą kolumną KRK, raczej jest związany z el
        > itami eonomiczno-intelektualnymi, jeśli takie coś u nas istnieje.

Istnieją służby i ludzie służb.
      • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:45
        Jeśli Hołownia jest kluczem do pozbycia się PIS dyktatury, to dla mnie jest OK.
        • araceli Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 09:25
          janja11 napisał(a):
          > Jeśli Hołownia jest kluczem do pozbycia się PIS dyktatury, to dla mnie jest OK.

W przypadku tej kato-konserwy to w dużym stopniu 'zamienił stryjek siekierkę na kijek'.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 09:55
          Jest dokładnie odwrotnie, Hołownia jest po to, żeby namieszać w szeregach opozycji i umocnić PiS.
          • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 10:04
            dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Jest dokładnie odwrotnie, Hołownia jest po to, żeby namieszać w szeregach opozy
            > cji i umocnić PiS.
            >

Jasne. Strażnicy partyjnego koryta w komplecie. Na razie dzięki wam mamy PiS dyktaturę.
            • araceli Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 17:00
              janja11 napisał(a):
              > Jasne. Strażnicy partyjnego koryta w komplecie. Na razie dzięki wam mamy PiS dy
              > ktaturę.

Twoja obrona tego człowieka przechodzi ludzkie pojęcie. Możesz ogarnąć, że nie dla każdego koleś otwarcie głoszący, że ucieszyłby się z zaostrzenia ustawy aborcyjnej i postulujący finansowanie KK z podatków jest rycerzem na białym koniu?
          • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 10:59
            Nie sądzę.
            Jakie masz argumenty?
      • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 16:53
        Ale jak to "został stworzony"? Przecież jego działalność publiczna (charytatywna, publicystyczna, pisarska, kościółkowo-parafialno-salkowa) jest tak długa, bogata i powszechnie znana, że chyba trzeba się bardzo nie interesować życiem publicznym, żeby gościa wziąć za wykreowanego bota.
        • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 17:02
          asfiksja napisał:

> trzeba się bardzo nie interesować życiem pub
          > licznym, żeby gościa wziąć za wykreowanego bota.

Ale on jest słupem politycznym, a nie że cały jest udawany.
          Mówiąc wprost, gościu jest botem służb i ma pilnować interesów różnego rodzaju mafii. Z ostrożności procesowej - jest to tylko moja opinia wink
          • anorektycznazdzira Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 11:24
            o, a teraz pod własnym nickiem pisze i "tłumaczy"
            big_grinbig_grin
            kabaret z tymi trollami
          • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 12:40
            dramatika napisał(a):

> Ale on jest słupem politycznym, a nie że cały jest udawany.
            > Mówiąc wprost, gościu jest botem służb i ma pilnować interesów różnego rodzaju
            > mafii. Z ostrożności procesowej - jest to tylko moja opinia wink

Krótko mówiąc kupa bzdur wypisujesz, na które nie masz żadnych dowodów.
            Istne archiwum x antoniego macierewicza.
            • bistian Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 13:00
              janja11 napisał(a):

> dramatika napisał(a):
              ...

> Krótko mówiąc kupa bzdur wypisujesz, na które nie masz żadnych dowodów.
              > Istne archiwum x antoniego macierewicza.

Dramatika tak ma. Raz pisze całkiem z sensem, a potem zupełnie nagle, przełącza się jej na macierewiczowanie wink
              Kiedyś się mocno zdziwiłem, gdy nagle zaczęła pisać same bzdury, jak po środkach. Teraz już mnie to nie dziwi
              • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 13:16
                Czasem mi się zdaje, że pod tym nickiem piszą dwie różne osoby.
                • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 13:38
                  nangaparbat3 napisała:

> Czasem mi się zdaje, że pod tym nickiem piszą dwie różne osoby.

Co ci się nanga nie zgadza? Sama w tym wątku podzielasz moją opinię, że Hołownia jest politycznie wykreowany.
                  • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:12
                    A co to ma do twojej dwoistości?
                    • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:17
                      nangaparbat3 napisała:

> A co to ma do twojej dwoistości?

To, że nie pasuję ci do żadnej twojej szufladki nie oznacza, że jestem "dwoista".
        • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 18:49
          Jako polityk został stworzony. Może współstworzony. Nawet ja, która naprawdę prawie nie zauważa takich aspektów życia, w pewnym momencie zaczęłam sobie zadawać pytanie: kto za to płaci? Przy czym zaznaczam, ze nie musi to absolutnie być ktoś mający niecne plany, wydaje mi się, że raczej na odwrót.
          No i nie przeczę absolutnie dorobkowi społecznemu i dziennikarskiemu, ale to nie dorobek polityczny przecież.
          • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 18:57
            W Polsce tylko służby (mam tu również na myśli ludzi byłych służb- od peerelowskich aż po WSI) oraz paru oligarchów (niekoniecznie tych z pierwszej dziesiątki , czytałem że Holownie popiera m.in. paru tuzów patodeweloperki) mogą stworzyć z niczego lidera politycznego i pompować mu zaplecze. Więc na pytanie "kto za tym stoi?" odpowiedź jest dość jasna.
            • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:51
              riki_i napisał:

> Holownie popiera m.in. paru tuzów patodeweloperki

Doradcą tzw "gospodarczym" Hołowni jest Piotr Kuczyński, banksterski troll, oczerniający konsumentów w mediach.
              • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:53
                Ale was rypie big_grin
          • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 18:57
            A ktoś się urodził politykiem? Czy może w genach dostał?
            Ja widzę człowieka, który jak nikt inny haruje, aby zmienić polską politykę i nie pasuje mu, aby promowała go partia.
            • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:41
              janja11 napisał(a):

> A ktoś się urodził politykiem? Czy może w genach dostał?
              > Ja widzę człowieka, który jak nikt inny haruje, aby zmienić polską politykę i n
              > ie pasuje mu, aby promowała go partia.
              Aniu Wielka Sobota to wyluzuj.Hołownia też katolik.
            • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:43
              Bez zaplecza niczego nie zdziała.
              • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:53

> Bez zaplecza niczego nie zdziała.
                Uwielbiam kobiety o poglądach lewicowych . To zawsze jakaś odmienność w moim życiu.Lol.
                • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 19:57
                  Nie życzę sobie być wielbiona przez Ciebie. Wesołego jajka.
                  • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 20:00

> Nie życzę sobie być wielbiona przez Ciebie. Wesołego jajka.
                    Stwierdziłem tylko fakt.Jajko pęknie ze śmiechu.
                    Chłopców trzeba uczyć wszystkiego. Dziewczynek, to już nie. One nie muszą niczego umieć.
      • wbka1 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 21:38
        [Oooo! Miło, że ktoś podobnie ocenia, zdecydowanie Karolina Wigura powinna trafić do polityki. Klasa sama w sobie.
        • nangaparbat3 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 23:29
          wbka1 napisał:

> [Oooo! Miło, że ktoś podobnie ocenia, zdecydowanie Karolina Wigura powinna tra
          > fić do polityki. Klasa sama w sobie.

Cieszę się , że nie jestem sama. Chociaż "trafić do polityki" to nie do końca, naprawdę widzę ją jako panią prezydent, właśnie dlatego że potrafi spojrzeć na Polskę z metapoziomu (ale nie z wyższością), co nawet naszym politologom nie bardzo się udaje.
    • semihora Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 20:35
      A kto się nabiera na PiS? To jest dopiero temat do dyskusji.
      • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 20:36
        semihora napisała:

> A kto się nabiera na PiS? To jest dopiero temat do dyskusji.
        >

Założyciel wątku na pewno.
      • primula.alpicola Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 20:41
        Beneficjenci, materialni i mentalni.
      • taniarada Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 21:02
        semihora napisała:

> A kto się nabiera na PiS? To jest dopiero temat do dyskusji.
        >
        Są jeszcze tacy co w coś wierzą. Było sobie raz jajko mądrzejsze od kury.
        Kura wyłazi ze skóry,
        Prosi, błaga, namawia: „Bądź głupsze!”
        Lecz co można poradzić, kiedy ktoś się uprze?
        Autor: Jan Brzechwa,
    • taki-sobie-nick Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 22:58
      Jeśli słupem, to czyim?
      • alicia033 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 23:05
        odpowiedź padła.
        Najwyraźniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
      • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 10:10
        taki-sobie-nick napisała:

> Jeśli słupem, to czyim?

No czekam właśnie na konkrety.

• asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:04
          No, że tajne służby to już gdzieś wyżej padło. Bardziej konkretnie ze zrozumiałych względów nie będzie, tajne to tajne.
          Cóż. Nikt nie ma dowodu na tak, tym bardziej nie ma na nie. Jeden wniosek jest pewny - nie warto głosować na partię, która do tego stopnia nie potrafi trzymać w ryzach służb. To po prostu niebezpieczne.
          • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:12
            asfiksja napisał:

> No, że tajne służby to już gdzieś wyżej padło. Bardziej konkretnie ze zrozumiał
            > ych względów nie będzie, tajne to tajne.
            > Cóż. Nikt nie ma dowodu na tak, tym bardziej nie ma na nie. Jeden wniosek jest
            > pewny - nie warto głosować na partię, która do tego stopnia nie potrafi trzymać
            > w ryzach służb. To po prostu niebezpieczne.

Tia. Teoria spiskowa równie sprawdzona i wiarygodna sztuczna mgła i pancerna brzoza macierewicza.

Ale widać, że boją się polityczni towarzysze od zawsze, aby pojawił się ktoś nowy.
          • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:24
            asfiksja napisał:

> Jeden wniosek jest
            > pewny - nie warto głosować na partię, która do tego stopnia nie potrafi trzymać

Słusznie, ale w państwie postkomunistycznym wszyscy są mniej lub bardziej umoczeni oraz na (prawie) wszystkich są jakiejś kwity, więc jakakolwiek władza by nie była, to musi tolerować posiadaczy kwitów i kompromatów.
            Opinia o tym, że Hołownia to taki sam bot jak Petru czy Palikot to nie wymysł mój czy rikiego, tylko tzw. tajemnica Poliszynela.
            • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:41
              dramatika napisał(a):

> Opinia o tym, że Hołownia to taki sam bot jak Petru czy Palikot to nie wymysł m
              > ój czy rikiego, tylko tzw. tajemnica Poliszynela.

Przyjdź jak będziesz mieć coś konkretnego do powiedzenia.
              Na razie jesteś wiarygodna jak pancerna brzoza.
              Konfederacja 7,3%... I wszystko jasne .

Zawiść i walka o koryto.
              • dramatika Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:45
                janja11 napisał(a):

> Przyjdź jak będziesz mieć coś konkretnego do powiedzenia.
                > Na razie jesteś wiarygodna jak pancerna brzoza.
                > Konfederacja 7,3%... I wszystko jasne .

Zluzuj poślady. Nikt przecież nie mówi, że Hołownia nie ma żadnych szans, wręcz przeciwnie. Jak to kiedyś słusznie zauważył redaktor Lis - ludzie nie są tacy głupi jakby się wydawało, są jeszcze głupsi wink
                • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 14:51
                  dramatika napisał(a):

> Jak to kiedyś słusznie zauważył redaktor Lis - ludzie nie są tacy
                  > głupi jakby się wydawało, są jeszcze głupsi wink

Ależ bardzo się z Tobą zgadzam. Na przykład wierzą ludzie w teorie spiskowe o sztucznej mgle , pancernych brzozach i podstawionych agentach służb specjalnych.
                  Jak to mówił PiSi klasyk " Ciemny lud to kupi".

A w tle są kiepskie sondaże np. towarzyszy Konfederacji.
          • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 16:29
            asfiksja napisał:

> No, że tajne służby to już gdzieś wyżej padło. Bardziej konkretnie ze zrozumiał
            > ych względów nie będzie, tajne to tajne.

Ludzie służb. Ludzie , a nie służby jako takie. W Polsce te formacje działają same dla siebie , ogon kręci psem . W sejmowej komisji ds. służb specjalnych masz prawie samych agentów i byłych (byłych?) pracowników tychże służb. Żeby zostać członkiem tej komisji, musisz mieć poświadczenie dostępu do spec informacji ,wydawane przez służby. Które to służby mają być następnie rzekomo kontrolowane przez ową komisję.

Banaś powiedział w wywiadzie dwa dni temu, że nad służbami nie ma żadnej kontroli, ich fundusze operacyjne nie podlegają wglądowi kogokolwiek.

Ludzie służb tworzą ponadpartyjną pajęczyne powiązań i zależności. Nie zastanowiło cię nigdy ,czemu wśród najbogatszych Polaków (oligarchów) jest tak wielu byłych TW ?

Hołownia nie jest kandydatem jakiegoś CBA czy wywiadu. Jest tworem specyficznego układu bogatych ludzi powiązanych ściśle z dawnymi służbami typu WSI.

A jeśli ktoś twierdzi ,że to bzdury, a WSI dawno zostały zlikwidowane , to powiem tylko tyle ,że całkiem niedawno pracowałem w spółce skarbu państwa. Trząsł nią z tylnego fotela dawny esbek, który był ważniejszy od zarządu i nieusuwalny.

> Cóż. Nikt nie ma dowodu na tak, tym bardziej nie ma na nie. Jeden wniosek jest

Chodzi Ci o PIS ? Owszem , CBA nie umieją trzymać w ryzach ,czego kompromitującym dowodem choćby 9 mln zł wyniesione przez kasjerkę oraz okresowo zachlany i znikający szef tej formacji (brawurowo ulaskawiony przez Dude). Ale po pierwsze, chodzi tutaj bardziej o siatkę ludzi byłych służb, co wcześniej napisałem, a po drugie , za PO stopień bajzlu w służbach był równie porażający. Że przypomnę tylko udokumentowany przed sejmową komisją sprawczy udział ludzi służb w przekretach reprywatyzacji w Warszawie.
            • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 16:48
              Buahahaha.
              Już nie pij dzisiaj.
              • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 16:55
                janja11 napisał(a):

> Buahahaha.
                > Już nie pij dzisiaj.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,24584494,reprywatyzacja-zatrzymano-kuratora-ktory-reprezentowal-128-latka.html
                pk.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-z-kraju/zarzuty-dla-kuratora-zbigniewa-l-w-zwiazku-z-reprywatyzacja-kamienicy-przy-ul-lochowskiej-38-w-warszawie/
                Podejrzany zeznał wówczas, że będąc zatrudnionym w Służbie Kontrwywiadu Wojskowego uzyskał od swojego przełożonego zgodę na wykonywanie innego zajęcia zarobkowego jakim było reprezentowanie osób trzecich jako pełnomocnik lub kurator. Analiza zabezpieczonej dokumentacji i zeznań świadków wskazuje, że zgody takiej mu nie udzielono.
                • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 17:04
                  Jaki Zbigniew? Człowieku, ty chyba wątki pomyliłeś.

Zwykle podchodzę z rezerwą do tego co wypisuje ematka, ale w Twoim przypadku wygląda, że faktycznie coś nie halo.
                  Za to się uśmiałam konkretnie z tych twoich spiskowych teorii.
                  • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 17:13
                    Czytać nie umiesz ? Masz w obu linkach wyjaśnione czym zajmował się agent Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Ale ok, jeszcze raz. Zajmował się wyłudzaniem kamienicy w Warszawie jako kurator 128-latka. I twierdził , że miał na to zgodę swoich przełożonych.

To taki podręczny przykład na działania ludzi służb .
                    • janja11 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 17:23
                      Tak. Przekonałeś mnie już. zbigniew L. Buahahaha.
                      • riki_i Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 18:32
                        janja11 napisał(a):

> Tak. Przekonałeś mnie już. zbigniew L. Buahahaha.

O co ci chodzi ? To jakiś nerwowy śmiech? Zbigniew Lichocki, Służba Kontrwywiadu Wojskowego. Powiązany wprost z polityką, w lutym 2002 r. na zlecenie rządu Leszka Millera brał udział w zatrzymaniu prezesa Orlenu Modrzejewskiego pod bzdurnymi zarzutami
                        pl.m.wikipedia.org/wiki/Afera_Orlenu
                        wiadomosci.onet.pl/warszawa/kurator-rzekomego-spadkobiercy-kamienicy-byl-dyrektorem-biura-prawnego-skw/sg5q9td
            • asfiksja Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 17:27
              >Banaś powiedział w wywiadzie dwa dni temu, że nad służbami nie ma żadnej kontroli
              Niestety jestem skłonna uwierzyć i TO jest prawdziwy problem.
            • bywalec.hoteli Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 05.04.21, 14:47
              zwykle w krajach postkomunistycznych ludzie dawnych służb bezpieczeństwa, specjalnych, tajnych maja zbyt duży wpływ na państwo sad
              rosja to jest juz w ogóle przykład patologii.

Mówisz, ze Holownia jest powiązany z tym środowiskiem? Nie wpadłbym na to.
              Jakieś przesłanki ku temu wniosku, fakty?
    • sylwus34 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 23:09
      Zazdro???
      • taki-sobie-nick Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 21:55
        Ść?
    • krwawy.lolo Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 03.04.21, 23:12
      Jak patrzę na tę hołownię to chciałbym sparafrazować pewnego, siermiężnego katoklasyka Ciemnogrodu (nazwiska nie pomnę), -
      • pani07 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 04.04.21, 18:36
        Tak tylko załączę
        twitter.com/MartaHabior/status/1378586918234038275?s=20
        • taniarada No właśnie 04.04.21, 19:02
          pani07 napisał(a):

> Tak tylko załączę
          > twitter.com/MartaHabior/status/1378586918234038275?s=20
          Najważniejsze ,że Hołownia się zaszczepił . Wykorzystał cwaniaczek awarię systemu i bez żadnych wątpliwości wcisnął się w kolejkę przed osoby starsze i w większej potrzebie. Mam nadzieję ,że Polacy wyrzucą tego cwaniaka tam gdzie jest jego miejsce.
          • pani07 Re: No właśnie 04.04.21, 19:18
            Nie wiem, tak jak nie mogłam zrozumieć, że ktoś dał się nabrać na Nowoczesną i p. Petru, tak widzę tego powtórkę w postaci pana Szymka.
          • mdro Re: No właśnie 05.04.21, 15:22
            Dlaczego nie wierzysz, taniutki, swojemu ukochanemu pisowskiemu ministrowi Dworczykowi tudzież reszcie rządu, że to w nagrodę za rejestrację w styczniu się mogli 40-latkowie zaszczepić?

A poza ty zdaje się głosiłeś, pseudozakonniku, że żadne szczepionki niepotrzebne i kiszona kapusta wystarczy? Więc skąd nagle ta troska o "osoby starsze i w większej potrzebie"? Przyszedł przekazik i trzeba posty na ematce pisać, kłamczuszku?
    • bknrkw1 Re: Kto się nabiera na Hołownię, prawdopodobnie s 05.04.21, 14:41
      o.Holownia już zaszepion z puli dla księży i zakonników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka