Dodaj do ulubionych

Mam termin szczepienia

04.04.21, 13:59
Dziewczyny, mam termin na połowę mają. Wczoraj zadzwonili.
Szczepienie Astrą, wyboru nie było, ale i tak się cieszę, bo się nie spodziewałam. Rocznik 80 😉
Która już miała? Jak się czułyście?
Bać się tej Astry, czy to przesadzone opinie?
No i, czy warto wziąć ze 2 dni urlopu po?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:02
      Nie bać się astry. Szczepionka jak każda inna. Ty się ciesz że w ogóle masz termin,
    • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:04
      Z obserwacji i doświadczenia szanse na złe samopoczucie to jakieś 50%. Jak bardzo złe to trudno powiedzieć. Czy urlop będzie konieczny to ci nikt nie powie. - a nie możesz w razie czego wziąć L4 lub urlopu na żądanie?
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:33
        No właśnie nie bardzo. Skoro znam termin szczepienia, mogę zaklepać sobie ze dwa dni wolnego. Może i tak wezmę. Na wszelki wypadek 😉
        • fandorina Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:39
          Weź 2 dni, tyle u nas dziewczyn potrzebowały żeby dojść do siebie.
    • vasaria Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:14
      Ale kogo to obchodzi? Będziecie teraz zaśmiecać to forum, zakładając takie durne wątki?
      • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:14
        Oj daj się ludziom nacieszyć. Nie chcesz- nie czytaj.
        • vasaria Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:19
          Trudno nie czytać, skoro od kilku dni takie tematy dominują na forum ematka! Jakaś niunia dostała termin i całe forum ma się emocjonować, czy co? Myślałam, że z takich zachowań wyrasta się w przedszkolu , mniej więcej wtedy powinno się zrozumieć, że nie jest się pępkiem wszechświata.
          • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:22
            Jest obowiązek wchodzić w wątki, skoro już po tytule wiadomo doskonale o czym będzie?
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:32
            Słuchaj, nie jestem niunia to raz, a dwa, nie podoba się topo kij tu włazisz?
            Myślałam, że z wyzywania obcych sobie osób bez powodu wyrasta się w przedszkolu.
            Jeśli zżera Cię zazdrość to możesz wypełnić wniosek na pacjent.gov
            Jeśli jesteś po prostu chamska to nie pomogę.
          • leia33 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:38
            Vasaria, weź ty się odpierwiastkuj, może z okazji świąt chociaż, co? Daj się ludziom cieszyć tym, czym chcą i pisać, o czym chcą. Na forum można pisać o czym się chce, o dupie Maryni też, a jak nie chcesz to nie czytaj, nie właź z brudnymi buciorami i daj żyć innym.
            • vasaria Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:43
              Rzeczywiście, mój dzień byłby niepełny gdybym się niej dowiedziała, że joann_80 ma termin szczepienia. Jprdl. A kupę dziś zrobiłaś? Temat równie interesujący obcych ludzi jak twoje szczepienie.
              • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:50
                Jak masz takie upodobania, że lubisz wiedzieć to mogę napisać Ci na priv.
                A tak serio, odczep się i wyjdź. Po co się męczysz?
              • szeera Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:20
                "Temat równie interesujący obcych ludzi jak twoje szczepienie."

A mnie bardzo interesuje szczepienie Joann. Bardzo się razem z nią cieszę, że ma termin. Cieszę się, że forum jest miejscem gdzie może spytać się o to czy warto jest brać dzień wolny i tyle sympatycznych osób jej odpowiada. Bardzo się będę cieszyła jak już się zaszczepi, tak jak z wszystkich zaszczepionych osób zanjomych i nieznajomych.
                • schiraz Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:58
                  Mnie też interesuje i cieszy, że Joann ma termin. Tym bardziej, że jestem z tego samego rocznika a odpuściłam rejestrację styczniową myśląc, że to tylko taki "chwyt reklamowy". Teraz będę musiała czekać dłużej. Chociaż szczęściem innym w tej sytuacji mogę się cieszyć.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:10
                    schiraz napisała:

> Mnie też interesuje i cieszy, że Joann ma termin. Tym bardziej, że jestem z teg
                    > o samego rocznika a odpuściłam rejestrację styczniową myśląc, że to tylko taki
                    > "chwyt reklamowy". Teraz będę musiała czekać dłużej. Chociaż szczęściem innym w
                    > tej sytuacji mogę się cieszyć.

Mam to samo, cieszy mnie termin Joan, bo mam bliskie osoby z tego rocznika, dzięki temu myślę, że już wkrótce też się zaszczepią. Przykro mi, że Tobie się nie udało, myślę, że ta rejestracja styczniowa powinna była być bardziej nagłaśniana, no ale system działa jak działa, czyli kulawo. Myślę natomiast, że teraz te szczepienia bardzo przyspieszą i rzeczywiście do wakacji większość chętnych będzie mogła. Antyszczepom przypominam, że szczepienie jest nieobowiązkowe i absolutnie ich nie namawiamy, jest dość chętnych wink
                    • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:12
                      No właśnie, na razie ta rozpiska jest do rocznika 1971 - potem będą zapisy dla kolejnych? Czy jakaś przerwa? Ktoś coś wie?
                      • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:33
                        To pewnie zależy od tego jak dużo osób się zapisze przez te 20 dni dla kolejnych roczników. Jak dużo to chyba zrobią przerwę przed rejestracją młodszych żeby mieć pewność, ze będą przychodziły szczepionki zgodnie z planem.
                        Jak zacznie się robić luźniej to rusza młodsze roczniki.
                      • ivaz Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:45
                        ja wczoraj słyszałam w telewizorze ze od maja będą się mogli zapisywać wszyscy już bez podziału na roczniki
                        • little_fish Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 09:22
                          Czyli w sumie nadal nic pewnego.
                      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:50
                        Ja myślę, że polecą dalej z rocznikami. Mój mąż czeka, rocznik 77
              • ginger.ale Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 18:21
                Zjedz snickersa i przestań gwiazdorzyć. Innych nic nie obchodzi, że wchodzisz w wątku, które Cię nie obchodzą.Nie jestes pępkiem czegokolwiek.
                🥱
      • anorektycznazdzira Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:42
        durniejsze już widziałam, to raz
        nie musisz wchodzić, a zwłaszcza się wpisywać, to dwa
      • saszanasza Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:59
        vasaria napisał(a):

> Ale kogo to obchodzi? Będziecie teraz zaśmiecać to forum, zakładając takie durn
        > e wątki?

To załóż ciekawszy wątek.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:28
        Aleś sfrustrowana.
        Ewidentnie potrzebny Ci odwyk od forum skoro wchodzisz wątki, które Cię wkurzają.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:26
        vasaria napisał(a):

> Ale kogo to obchodzi? Będziecie teraz zaśmiecać to forum, zakładając takie durn
        > e wątki?

Mnie obchodzi.
        Tak, będziemy. Nic z tym nie możesz zrobić smile Twoje wściekanie się nikogo nie ruszy, ale wielu rozbawi big_grin
    • ivaz Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:34
      a moja siostra rocznik 81 wysłała formularz, ma potwierdzenie a skierowania nie ma sad
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:29
        Ja nie miałam żadnego potwierdzenia.
        Wczoraj telefon dzwonił rano, nie odebrałam. Zadzwonił ponownie wieczorem.
    • sumire Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:39
      Rodzice mieli AZ w tym tygodniu. Tatę trochę bolała głowa, mama nic zupełnie.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:52
        Dziękuję, cenne info. Generalnie wśród moich znajomych panuje strach przed Astrą. Wynika pewnie z niedoinformowania. Ja się nie boję generalnie, ale wolę zapytać by wiedzieć jak inni na nią reagują
        • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:07
          U nas w pracy na jakieś 60 osób było całe spektrum samopoczucia. Od braku jakichkolwiek objawów do temperatury 39 stopni, generalnie przechodziło po 1-2 dniach. Trudno wywnioskować jak ty zareagujesz, bo nie udało nam się odkryć żadnej prawidłowości w występowaniu tych objawów. Więc jeśli możesz i chcesz to faktycznie weź ze dwa dni wolne, najwyżej po prostu odpoczniesz.
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:51
            Tak zrobię 😊
        • m_incubo Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 21:20
          A w czym ci pomaga to "cenne info", zdradź, błagam! Jak ja ci napiszę, że po smażonym boli mnie woreczek, a po pieczonym wątroba, to w czymś ci to pomoże?
          Odwala już niektórym z tymi szczepieniami.
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 23:59
            To co teraz napisałaś też nic nie wnosi. Niektórym to odwala od tego, że muszą koniecznie wypowiedzieć się w każdym wątku.
            Nie podoba się, omijaj...
            Pa.
    • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 14:42
      Nie idź na Astrę, jeśli bierzesz antyki. Gratuluję terminu.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:26
        Nie biorę. Dzięki 😉
        • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:10
          I nastaw się na dwa dni ciężkie po. Tzn miejmy nadzieję, że akurat Ciebie ta Regula nie dotyczy, ale jest to tak często, że lepiej nie mieć wtedy żadnych ważnych terminów albo np być samej z małym dzieckiem.
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:49
            Na stanie mam dwunastolatka, który w razie mojego gorszego samopoczucia pomoże i przyniesie "szklankę wody"
            Mam nadzieję, że przejdę to tak łagodnie jak przeszłam Covid.
            • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:53
              Nie żebym cię straszyła - ja na szczepienie zareagowałam gorzej niż na covid 😁 ale oczywiście to nic pewnego
              • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:03
                Zdaję sobie z tego sprawę 😉
                Mimo to, nadzieja jest zawsze
                • little_fish Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:10
                  A jak się nie uda uniknąć, to serio jest w większości przypadków 1 góra 2 dni słabego samopoczucia.
      • disco-ball Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:22
        Chodzi Ci o tabletki anty?
        W temacie zakrzepów: moja koleżanka z Australii ma się szczepić Astra. Dostała od swojej lekarki leki rozrzedzające krew. Ale miała jakie epizod z zakrzepami.
        Druga dawkę szczepionki ma mieć za 3 miesiące, a te tabletki pół roku będzie brac.
        • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:27
          Tak, anty.
    • afro.ninja Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:23
      Na Zachodzie kobiet w tym wieku astra nie szczepią?!
      • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 16:25
        Poniżej 60 nie.
      • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:45
        Chyba tylko w Niemczech
    • janja11 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:10
      Super. Też mam nadzieję na maj, a potem wreszcie normalne wakacje.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:51
        Oj tak, tak. Zaliczka za Turcję już zapłacona 😉
        • beata985 Re: Mam termin szczepienia 12.04.21, 09:31
          Szczepienie zwalnia z obowiązku testowania? Wszędzie czy każdy kraj inaczej ma?
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 25.04.21, 19:24
            Jeszcze nie, ale po cichutku na to liczę 😉
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:28
      joann_80 napisała:

> Dziewczyny, mam termin na połowę mają. Wczoraj zadzwonili.
      > Szczepienie Astrą, wyboru nie było, ale i tak się cieszę, bo się nie spodziewał
      > am. Rocznik 80 😉
      > Która już miała? Jak się czułyście?
      > Bać się tej Astry, czy to przesadzone opinie?
      > No i, czy warto wziąć ze 2 dni urlopu po?

Świetna wiadomość, cieszę się smile
      Z moich obserwacji wynika, że wszystkim wystarczył dzień na dojście do siebie. Powodzenia smile
      >
      >
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 17:50
        Dziękuję. Ja też się cieszę. Martwi mnie tylko to, że wielu znajomych puka się w głowę. Chyba zweryfikuję listę znajomych 😉
        • pani07 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:07
          W lutym pierwsza dawka AZ, na początku maja- druga i cieszę się, ze się szczepiłam. 2 dni gorszego samopoczucia- ból ręki + gorączka, potem już normalnie; mój szwagier z kolei też dopiero co szczepiony AZ- żadnych skutków po szczepieniu.
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:17
            Super wieści 😊
            Dzięki takim wpisom jest mi lżej i zaczynam się na serio cieszyć
            • pani07 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:24
              joann_80 napisała:

> Super wieści 😊
              > Dzięki takim wpisom jest mi lżej i zaczynam się na serio cieszyć
              >

Życzę, aby przeszło bez żadnych skutków ubocznych smile mnie bzdety antyszczepionkowców z nóg zwalają.
              Powtórzę: cieszę się, że I szczepienie za mną, a drugie za miesiąc.
    • chersona Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:32
      Ja też mam astrę na maj i się boję. Nie tylko cały zachód, ale i Skandynawia zawiesiły podawanie też szczepionki osobom poniżej 55 lat, w niektórych nawet 65 ze względu na zakrzepy. ale tu, w Polsce nawet jak parę osób odpadnie po szczepionce, to nie zaszkodzi, statystyka się z grubsza zgadza.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:45
        Nie możemy myśleć w ten sposób. Miałaś kiedykolwiek problemy z krzepliwością? Chorobę zakrzepową, czy jakiekolwiek incydenty z tym związane?
        Ja nigdy i na wieść o szczepieniu bardziej martwiłam się powikłaniami typu gorączka, czy bóle wszelkiej maści.
        Może warto wykonać badania krzepliwości przed szczepieniem? Teraz się tak zastanawiam 🤔
        • chersona Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:52
          tak. w wieku 30 lat miałam pierwszą operację strippingu - usuwania niedroznych żył. teraz kolejne żyły w prawej nodze mam niedrożne i jest ona nieustannie bardziej spuchnięta i grubsza niż lewa. nie, podobno badania nic ci nie posłużą.
          • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:28
            Sąsiadka seniorka też tak ma i w życiu się Astrą nie zaszczepi.
            • saszanasza Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 23:17
              annajustyna napisała:

> Sąsiadka seniorka też tak ma i w życiu się Astrą nie zaszczepi.

Ostatnio coraz częściej mówią o tym, ze to covid wywołuje zakrzepicę a nie szczepienie. Nie powiązano dotąd jednoznacznie szczepionki z zakrzepicą a covid owszem.
              • annajustyna Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 23:29
                W Niemczech akurat podwyższone ryzyko zakrzepicy kwalifikuje do innej szczepionki niż Astra.
              • alessa28 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 09:17
                saszanasza napisała:

>
                > Ostatnio coraz częściej mówią o tym, ze to covid wywołuje zakrzepicę a nie szcz
                > epienie. Nie powiązano dotąd jednoznacznie szczepionki z zakrzepicą a covid ows
                > zem.

Powiedziałabym że jest dokładnie na odwrót, dlatego są kraje które wycofały się z Astry.
                Ale rozumiem że się zaszczepiłas bądź planujesz i nie dopuszczasz do siebie innych odpowiedzi a zatem powodzenia 😀
                >
                >
          • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 22:28
            No to faktycznie. Nie da się zmienić szczepionki ze względu na stan zdrowia?
            Nie wiem jak to działa szczerze mówiąc. Według mnie powinno to być przeciwskazań ie
    • niktnaprawdewazny0 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 18:36
      Nie bać się, ale wolne wziąć. Na 20 osób, młodych, które w moim otoczeniu szczepiły się Astrą, tylko 2 nie miały gorączki w pierwszej dobie.
    • rb_111222333 Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:05
      Mojej mamie pielęgniarka po podaniu zastrzyku powiedziała, żeby dużo pić i chodzić, żeby zapobiec zakrzepom.
    • brynhildr Re: Mam termin szczepienia 04.04.21, 19:14
      Jak się nacisnęłam "w szczepionkę" to coś czułam. Czekałam i czekałam na straszne objawy i nic. Trzeci dzień mija, a ja niczyja.
      Ale ja świr jestem, ja mam inaczej. Szczepionka wywołuje autyzm, autyzm daje wp...ol szczepionce.
    • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 09:31
      Właśnie zmieniłam termin z 16 na 11 maja z Astry na Pfizera , jedynie co gorzej to zamiast nieodległego stadionu narodowego mam 2 godzinna wycieczkę pod Ostrołękę
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 10:54
        A w jaki sposób można to zrobić? Z ciekawości zajrzę 😉
        • biedronka195 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 14:15
          Tez udało mi zmienić termin i szczepionkę z 25.05 Astra na 15.05 Pfizer, nadal w moim mieście ,punkt troche dalej.
          • kaka73 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 15:21
            Dziewczyny a jak zmieniałyście? Na IKP? Czy szukając nowego terminu trzeba zrezygnować ze starego, czy najpierw wyszukać nowy i akceptując rezygnuje się ze starego? Chciałabym poszukać czy nie mam czegoś bliżej zamieszkania ale boję sie, że mi ucieknie stary termin.
            • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:12
              Niestety, żeby poszukać nowego terminu, musisz anulować stary i może się okazać, ze nowy będzie gorszy.
              • biedronka195 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:17
                Dzwoniłam na 989 , poprosiłam panią konsultantkę by sprawdziła czy w mojej okolicy pojawiły się wolne terminy na Pfajzera, okazało się ze są i pani od razu dokonała zmiany.
                • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:46
                  Dokładnie w ten sposób . Niestety w W-wie nie było Pfizera , ale może po dostawie coś się zmieni
            • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:16
              Kurde ryzykowne 🙈
              • biedronka195 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:18
                Joann80, może spróbuj zadzwonić tak jak ja, może sie uda.
                • chersona Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:38
                  nie wiem, jak Wy to robicie. ja przed chwilą zadzwoniłam i konsultant powiedział mi, ze dla przedziału 40-49 przewidziana jest tylko i wylącznie astra i że ci moi znajomi (emamowych znajomych miałam na myśli) teoretycznie dostali Pfizera a w praktyce na miejscy okaże się, że będzie to Astra.
                  Powiedział natomiast, że jeśli są jakieś przeciwskazania do Astry, to lekarz może mi wypisać skierowanie na Pfizera, skierowanie to jest widoczne w nfzowskim systemie i wtedy zapiszą mnie na Astrę, bo on - konsultant - nie ma technicznie innej możliwości. Tak więc nie wiem, jak 40-49 letnie emamy wydębiły Pfizera.
                  • chersona Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:41
                    zapiszą mnie na Pfizera
                    • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:51
                      Ja po rezygnacji z Astry wyszukałam w mieście które mnie interesuje konkretną szczepionkę. Pokazało kilkanaście terminów na 18 mają. Co 10 minut, ale to akurat nie dziwne bo punkt szczepień to Amber Expo w Gdańsku więc stanowisk pewnie od groma.
                    • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:52
                      Zrób tak jak dziewczyny radziły. Na stronie pacjent.gov. Mnie się udało. Jedyne ryzyko to anulacja aktualnego terminu
                      • chersona Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:58
                        być może zrobię tak, ale spróbuję przez skierowanie od lekarza, żeby nie okazało się, tak, jak mi powiedział konsultant: że wybiorę sobie Pfizera, a dostanę to, co akurat będa mieli na miejscu.
                        • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:01
                          No jeśli tak będzie to zrobię ematkowy dżihad 😂
                  • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:47
                    Konsultantka wpisała , w potwierdzeniu stoi jak wół
                  • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:50
                    To by było kompletnie bez sensu ponieważ konsultant widzi która szczepionka a to z kolei jest powiązane z zamówieniami . Inaczej w życiu by tego nie ogarnęli.
              • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 16:30
                O, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
                Udało się znaleźć termin na Pfizera 4 dni później 😉
                Jestem nieco spokojniejsza. Dziękuję za rady 😁
            • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:48
              Na IKP trzeba najpierw anulować dlatego wolałam zadzwonić
              • chersona Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 18:17
                zmieniłam sobie przez ikp na pfizera - ale ciekawa jestem, jak to organizacyjnie wygląda i czy faktycznie będzie to ta szczepionka - w końcu mają zakontraktowane ileś tam takich czy innych szczepionek i co będzie, jeśli nagle 70% będzie chciało pfizera i dlaczego, jeśli wybrać opcje wszystkie (rodzaj szczepionki), to nigdy nie widać pfizera czy moderny, a jedynie astrę, a jeśli wybrać pfizera, to jednak coś tam wychodzi. idt, itp, takie dociekania mną targają
                • kaka73 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 18:25
                  Ja też zadzwoniłam na infolinię - i się zastanawiam. Jestem z mężem zapisana na Pfizera. Pytam się czy jeżeli ktoś jest zapisany na konkretną szczepionkę i ma to na stronie IKP i w mailu(sms) to będzie to ta szczepionka?
                  Otrzymałam informację, że to wszystko zniknie z systemu i jaką szczepionkę dostaniemy okaże się przed samym szczepieniem w konkretnej przychodni. Zastanawiam się czy to kolejna ściema pisowskiej ......... czy jest w tym coś prawdy? Może znowu te dane im się przez przypadek wymknęły? I po prostu kolejni jak będą się zapisywali na szczepienia nie będą widzieli tych informacji, nie udostępnią im tych informacji bo będzie zakaz odgórny. Przecież chyba teraz konkretne terminy są pod szczepionki które są już zakontraktowane? Mąż ma za 3 dni to się okaże, ja dopiero w maju - mamy daleko od naszego miejsca zamieszkania - ciekawe czy ta jazda będzie miała sens.
                  • biedronka195 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 18:32
                    To mnie trochę zmartwiłaś.
                  • chersona Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:35
                    to napisz, co dadzą mężowi, choć on - jako posiadający bliższy termin - jest bardziej przewidywalny niż to, co będzie w maju
                • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:54
                  Mnie się wydaje, że skoro masz potwierdzenie to powinno być podane to co jest na potwierdzeniu, a nie coś innego. Jeśli nawet inni będą się chcieli zarejestrować na Pfizera to system pokaże wolne terminy i tyle.
                  • jagoda2 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 21:13
                    Też mi się tak wydaje. Po to można zapisać się na konkretną szczepionkę, żeby ją otrzymać. Dzwoniłam przed chwilą pod nr 989 i pierwszy wolny Pfizer w Poznaniu jest na 28 maja, Moderny nie ma wcale, AZ dostępna wcześniej.
                    • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 23:00
                      Ale jak się okaże, że dostawa którejś szczepionki nie przyjdzie to będą szczepić tym, co im przywiozą. Tego się obawiam, choć niby też mam potwierdzenie konkretnej szczepionki.
                      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 23:55
                        Jest napisane Pfizer, ma być Pfizer. Potajemnie Ci nic nie wstrzykną. Jeśli coś będzie nie tak, możesz odmówić
                        • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 06.04.21, 00:22
                          Potajemnie nie. Ale czekam teraz ileś czasu, pójdę i zaproponują coś innego to przy astrze mam problem, bo oboje z mężem mamy czynniki ryzyka dla zakrzepicy.
    • miriam_73 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 17:50
      Nie bać się, oszczędzać się jeśli bedzie trochę gorszego samopoczucia po pierwszej dawce i czekać niecierpliwie na drugą smile
    • ginger.ale Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 18:29
      Joann, fajnie 👍
      W rodzinie mam kilka osób zaszczepionych AZ (w wieku 65-69) zero skutków ubocznych.

Panie ze szkoły i przedszkola też AZ i tu ciekawostka- w przedszkolu "przewidziano" złe samopoczucie i była mailowa prośba o nieprzyprowadzanie dzieci 2-3 dni po szczepieniu (faktycznie przedszkole nie funkcjonowało przez 3 dni, wszystkie Pa nie musiały wziąć zwolnienie, niektóre miały wysoką gorączkę etc), Panie ze szkoły zaszczepione w niedzielę i w poniedziałek wszystkie były w komplecie, także różnie bywa.

Ja na wszelki wypadek wzięłabym dzień urlopu po zaszczepieniu.
    • joyce_byers Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:40
      Joan, ale jak zadzownili? Automat? Dzowniłam dzisiaj na 989 i powiedziano mi, że mojego rocznika jeszcze nie szczepią w sensie zapisów. W styczniu zgłosiłam chęć szczepienia na gov i mam czekać na to az automat do mnie zadzowni z opcją rejestracji w trakcie tej rozmowy lub na ikp.
      • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:44
        A masz skierowanie ? Jeśli tak to cię zapiszą bez względu na wszystko, Ew termin będzie bardziej odległy niż dla starszych. Jeśli nie to musisz poczekać aż pojawi się skierowanie na IKP.
        • joyce_byers Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:58
          Nie mam skierowania jeszcze na ikp. W styczniu wyraziłam chęć na szczepienie ma gov. Czekam więc na automat, który dzwoni z info, ze skierowanie jest juz dostępne na ikp
          • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:33
            Żaden automat nie dzwoni, że skierowanie jest dostępne na IKP.
            U mnie i u męża skierowanie się pojawiło, ale nie było telefonu, maila, sms-a.
      • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:48
        Zadzwonili, ale ja wypełniłam wniosek w styczniu. Nie pamiętam skąd się dowiedziałam, chyba któraś z moich znajomych wkleiła na Facebooka info, że to zrobiła i zainteresowałam się tematem. Sam wniosek bardzo krótki, po wypełnieniu przyszło info na maila i tyle.
        Szczerze mówiąc, zapomniałam tym 😉
        No i w niedzielę telefon, po drugiej stronie automat kierujący krok po kroku.
        • joyce_byers Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 20:57
          O super! Ja rocznik 82 czyli tez pewnie niedługo zadzwonią. 31 marca dzownili do męża, ale rozłączył sie bo nie mógł rozmawiać. Dzisiaj dzięki postowi dziewczyn zajrzałam do jego ikp, a tam skierowanie. Wypełnił i termin ma w maju 🙂 Czekam więc na telefon. Dziękuję ci za odpowiedź 😘
          • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:06
            Z dużym prawdopodobieństwem twój rocznik będzie już bez reglamentacji zapisów . Na razie jest rozpiska chyba do 74 (25 kwietnia). Ponoć w maju maja być już otwarte zapisy dla wszystkich.
            • joyce_byers Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:51
              Rozpiska do 74. A faktycznie 78 obdzwaniaja jeżeli styczniu zgłosiłonsie ma gov chęć zaszczepienia. Mąż juz dzisiaj dostal skierowanie
          • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:34
            Twój rocznik nie ma jeszcze skierowań, nawet jak zgłaszał się w styczniu.
            • joyce_byers Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:50
              Tak tak. Wiem. Jeszcze nikt nie dzownił z żadnego automatu. Myślę, ze w ciągu 2 tyg zadzownią.
              • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:53
                Na pewno nie.
                Do 24 kwietnia roczniki się rozpisane i kończy się na roczniki 1973.
                Co dalej nie wiadomo, ale do Twojego sporo brakuje.
            • panna_lila Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:57
              a do którego rocznika są skierowania na IKP? rozmawiałam z sąsiadką /r.66) i mówiła, że sie zarejstrowała w styczniu a na IKP nie ma skierowania? czy to możliwe?
              • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 22:59
                Zapytaj czy potwierdziła zapis kliknięciem w link w mailu.
                Był problem wtedy z przychodzeniem tych potwierdzeń, wielu osobom nie przyszły, trzeba było wysłać jeszcze raz. Jak ktoś nie kliknął linku to jego zgłoszenie nie zostało przyjęte.
              • esperantza Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 23:27
                W ramach tego bałaganu z 1/04 była mowa ze poszły skierowania do 81 włącznie
            • joann_80 Re: Mam termin szczepienia 05.04.21, 23:54
              Ale nie do końca jest to prawda. Ja jestem rocznik 80 i zadzwonił automat, bo zgłosiłam się w styczniu
              • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 06.04.21, 00:26
                Ale ńie do wszystkich, którzy się zgłosili zadzwońi automat, choć skierowanie maja.
                I ja, i mąż, skierowania mamy i już się zapisaliśmy a nikt do nad nie dzwońil.
                Poza tym ważne jest czy się podało numer telefonu w IKP, bo jak nie to niby jak mieliby zadzwońic?
              • panna.nasturcja Re: Mam termin szczepienia 06.04.21, 00:33
                Poza tym ona jest rocznik 82 i to całkiem jest prawda, że jej rocznik nie może się jeszcze zapisywać, nawet jak zgłaszał się w styczniu.
                • kaka73 Re: Mam termin szczepienia 12.04.21, 09:14
                  Piszę, bo niektóre z Was to interesowało. Zostaliśmy zaszczepieni tymi szczepionkami na które się zapisaliśmy w IKP czyli Pfizerem.
                  • joanna_poz Re: Mam termin szczepienia 12.04.21, 09:18
                    ja tak samo wczoraj.
          • esperantza Re: Mam termin szczepienia 25.04.21, 19:59
            Ja również zaszczepiłam się tym na co się zapisałam (Moderna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka