alfa36 06.04.21, 16:48 Czy można robić inhalacje przy covidzie? Jeśli można, to czym? No i czy jest sens przy pocovidowym zapaleniu płuc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szmytka1 Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 16:55 ale sporobowałam raz i nie dałam rady, miałam spłycony oddech, dużo wydzieliny w płucach, przeponę w ogole nieczynną, czyli głębszy oddech był niemozliwy i mnie inhalacja zwyczajnie dusiła. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 16:56 Trzeba było mi zimnego powietrza a nie tej mgły z soli Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 16:56 musiałam tak na raty po zdaniu, bo jest chyba jakaś usterka,c ały czas wyświetla mi, że wykryto spam, a nie wklejam linku, niczego nei reklamuję Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 16:57 Przy zapaleniu płuc, to nie wiem, zapytaj lekarza. Robiłam sobie inhalacje z Nebu-Dose Hialuronic, doskonale nawilża suchą śluzówkę i pomaga odkrztusić. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 17:00 Ja miałam robić z nebudu 5 dni, potem z soli z kwasem hialuronowym. Kaszel akurat mnie nie meczył wiec pewnie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 17:31 Mnie lekarka przepisała do inhalacji Atrovent (na receptę) i mówiła żeby inhalacje robić bezpośrednio do gardła, nie przez nos. Chyba pomogło, bo ja długo miałam kaszel, a po inhalacjach po kilku dniach kaszel znikł. Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 18:30 Robiłam Atroventem i Pulmicortem. Odpowiedz Link Zgłoś
passiflora78 Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 19:42 U nas mąż robił z pulmicortu, zalecenie pulmunologa. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 19:49 Można robić inhalacje ale ważne jest żeby po inhalacjach dobrze przewietrzyć pomieszczenie gdzie inhalacje były robione. Podobno przy inhalacjach w wydychanym powietrzu jest dużo większe stężenie wirusa niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
strumien_swiadomosci Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 20:15 Tak, jeśli inhalacje są robione dziecku albo innemu domownikowi to warto też ubrać na ten czas maseczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 20:28 Dostalam od lekarza receptę na Nebbud i Berodual do inhalacji oraz Erdomed kapsułki na dzień i Monkasta na wieczór bo ciągle mocno kaszlę. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Inhalacje a covid 06.04.21, 21:45 Można. Nam w covidzie lekarz zalecał. Kaszlelismy,wiec asekuracyjnie nawilzalismy drogi oddechowe inhalacja ze schłodzonej w lodówce soli fizjologicznej, 3-4 x dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś