Dodaj do ulubionych

Pionier z Krosna

10.04.21, 09:12
Pamiętacie jeszcze mierzenie spodni w zimne dni na bazarkach i stadionach? Jakby któraś z was chciałaby odbyć podróż sentymentalną i przeżyć to jeszcze raz, to Krosno czeka. Pan biznesmen wyszedł z towarem przed galerię

dobrewiadomosci.net.pl/49231-49231/
Skoro pandemii ma potrwać 3 lata to ja poproszę innych przedsiębiorców o zakup takich namiotow 🙂
Obserwuj wątek
    • kalafiorowa.es Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:15
      U nas bary powystawiały takie namioty, że cyrk by się nie powstydził. Z ogrzewaniem, osłonięte z czterech stron.

I dobrze.

Jaki młodzieniec! Wyobraziłam sobie starszego pana z wąsem.
      • raczek47 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:19
        Podobnie zrobili najemcy sklepów z galerii w Zamościu ,wczoraj był reportaż o nich w Nowym Świecie. Ratują się jak mogą ,co innego jeszcze można wymyślić w tej sytuacji?
    • triss_merigold6 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:19
      Kto nie przymierzal jeansow na kartonie, ten nue wie, co to kapitalizm.😁
      Widzę, że rekonstrukcja końcówki PRL coraz bardziej dokładna.
      • mid.week Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:22
        Może to taki plan gospodarczy? Polska jako strefa historyczna
        • triss_merigold6 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:27
          Skansen umajony wierzbą płacząca i bocianami, w środku wdzięczny lud w krochmalonych koszulinach, naokoło husarze.
          • mid.week Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:36
            i kościół na każdej ulicy!
            • triss_merigold6 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:41
              literat.ug.edu.pl/monach/001.htm
              Klasztorów dziewięć i gdzieniegdzie domki.
    • mia_mia Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:29
      A ten geniusz i jego klienci nie słyszeli o sklepach internetowych?
      • nenia1 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:32
        dobrze, że ty słyszałaś.
      • triss_merigold6 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:33
        Ale wiesz, że są całkiem spore grupy klientów, którzy przynajmniej raz na jakiś czas chcą przymierzyć ubrania? Tak zwyczajnie, przymierzyć, oddać, na miejscu wymienić rozmiar, dotknąć tkaniny, porównać kolory etc. Norma taka.
      • mid.week Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:36
        Ja bym chciała taki bazarek koło siebie, wolę pomacać i przymierzyć
      • szmytka1 Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:49
        wyobraź sobie, ze 90% moich zakupów to zakupy online. SObie nie pamiętam kiedy cos stacjonarnie kupiłam, ale kilka x do roku robię rajd do CH ze szczególnym nastawieniam na macanie odzieży dziecięcej. Wchodzą nowe kolekcje, ja jadę macam, oglądam, co szerokie, co wąskie, co sztuczne, co brzydkie na żywo. Mało co wtedy kupię, bo czekam na jakieś kody i rabaty albo wyprzedaże. No i mam mały, bardzo mały % zwrotów. A teraz? Mam w domu z 5 paczek do odesłania.Kupiłam spodenki na lato dla przedszkolaka i wszystko do odesłania, tkaie szerokie przyszły, wadliwe jakieś. No ogólnie większosc nietrafiona. Już mam dosc tego odsyłania, czyhania na kuriera itd. Chciałabym pojechać, pomacać a potem kupić online wink
        • afro.ninja Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:56
          I jeszcze pilnować, czy kasa wpłynęła na konto za zwrot. Ja juz 3 razy dopominalam sie telefonicznie, bo mi kasy nie zwrócili, a 14 dni juz minęło.
      • nuclearwinter Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 10:01
        Lubię sklepy internetowe i głównie tam kupuję, ale nie każdy tak ma, niektórzy muszą pomacać i przymierzyć. Albo potrzebują mieć coś na już i nie mają czasu czekać na przesyłkę. Zakładanie sklepu internetowego to też nie jest takie hop siup i już, gotowe.
    • nuclearwinter Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 09:58
      Haha pamiętam z czasów nastoletnich wyprawy na bazar po dżinsy xD stawanie na kartonach, nerwowe zasłanianie się jakąś zasłoną z ceraty i pani sprzedająca, co chwilę zerkająca zza kurtyny "i jak, i jak leży? Proszę pokazać". A czasem, w ekstremalnych sytuacjach sama trzymająca przede mną niewielkie lusterko 🙈

Nie, zdecydowanie nie mam sentymentu 😄 Ale bardzo dobrze, że ludzie sobie radzą, powodzenia dla pana.
      • kalafiorowa.es Re: Pionier z Krosna 10.04.21, 10:00
        Ale jak współpracowali czasem ze sobą! Ten, który miał przymierzalnię czasem użyczał ją klientom innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka