Dodaj do ulubionych

Znowu wlosy

15.04.21, 10:22
Największym wrogiem moich włosów jest słońce. Zaraz na drugim miejscu słona woda / wiatr. Zawsze po lecie mam włosy zmasakrowane, połamane, wykruszone, wierzchnia warstwa to praktycznie puch, mimo używania drogeryjnych specyfików z UV i olejowania.

Czy ematka może polecić coś co naprawdę działa jako ochrona włosów ? Czy istnieją jakies specyfiki, które NAPRAWDĘ chronią włosy przed słońcem ?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Znowu wlosy 15.04.21, 10:36
      Kapelusz z szerokim rondem ze specjalnego materiału z filtrem UV?
      • ga-ti Re: Znowu wlosy 15.04.21, 10:40
        I urlop w górach wink
        • 35wcieniu Re: Znowu wlosy 15.04.21, 10:45
          Yyy... Nie, zdecydowanie nie. W górach jeszcze łatwiej się można przyjarać (i włosy też) niż nad morzem.
      • dolcenera Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:11
        Możesz pokazać jakiś kapelusz, który nie spada z głowy jak wieje ? smile
    • snakelilith Re: Znowu wlosy 15.04.21, 11:08
      Chustki typu Buff (zdjęcie niżej), są nawet takie ze specjalną ochroną UV, nie wyobrażam sobie urlopu na plaży, albo w wysokich górach bez nich. Kapelusze się nie sprawdzają, jak mocniej wieje.
      Płukanie po kąpieli w morzu włosów słodką wodą. Wysuszenie takich z solą w słońcu rozjaśnia mi włosy o 2-3 odcienie, a to świadczy o sporej mocy rażenia na strukturę włosa. Mocno chlorowana woda z basenów hotelowych działa jeszcze gorzej.
      • dolcenera Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:13
        O fajne dzięki, a jakies kosmetyki z UV do tego ? Bo tu połowa włosów na zewnątrz wystaje. Mam ten sam problem z płowieniem, co Ty. Najpierw robi się jasny blond, a potem następuje szybciutkie łamanie na zewnętrznej warstwie.
        • snakelilith Re: Znowu wlosy 15.04.21, 22:32
          Ta chustka jest obszerna i włosy można związać np w kok i schować pod.
    • mrs.solis Re: Znowu wlosy 15.04.21, 14:49
      Zakladam na glowe chustke albo czapke z daszkiem. Kapeluszy nie lubie.
      • bergamotka77 Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:41
        Ale przy długich włosach nawet nakrycie głowy nie chroni ich w całości.
    • klaramara33 Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:20
      Kapelusz.
    • princesswhitewolf Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:35
      olejki SPF specjalne do wlosow + kapelusz

NUXE- Protective Milky Oil for Hair
      Kerastase -Soleil Creme UV Sublime

w Polsce zas sa te tutaj

kosmetykipannyjoanny.blogspot.com/2014/06/chronimy-wosy-przed-soncem-propozycja.html
      • gris_gris Re: Znowu wlosy 15.04.21, 17:40
        princesswhitewolf napisała:

> olejki SPF specjalne do wlosow + kapelusz
        >
        > NUXE- Protective Milky Oil for Hair

Przyszlam tutaj, zeby wlasnie o tym Nuxe napisac, jest super i pieknie pachnie. Tylko uwaga, daje efekt mokrej Wloszki smile Idealny na plaze w zwiazku z tym, do miasta juz mniej.

Ja akurat uwielbiam wplyw slonca na wlosy, bo jestem blondynka i rozjasnia mi je pieknie (nie farbuje). Nie lamia mi sie i nie wysychaja, ale nie wystawiam ich na slonce bardzo duzo, bo musze chronic skore, wiec albo mam kapelusz, albo jestem w cieniu.
        • dolcenera Re: Znowu wlosy 15.04.21, 19:39
          Latem uprawiam sporo bodyboardu i wtedy niestety żaden kapelusz ani cień nie wchodzi w grę, stad poszukiwanie kosmetyków. Efekt mokrej Włoszki to żaden problem smile
      • dolcenera Re: Znowu wlosy 15.04.21, 19:36
        Dzięki ! Wciągam od razu nuxe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka