Dodaj do ulubionych

Watek do narzekania

15.04.21, 19:42
Zimno i deszczowo u nas jak w listopadzie, boli mnie glowa i w ogole pograzona dzis jestem w jakims marazmie- jak nie ja... Na co Wy dzis narzekacie? Ten watek nie jest sponsorowany przez Corona Wirus, wiec prosze bez narzekan covidowych.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:44
      Jak nie narzekać covidowo, jak w końcu świństwo złapałam, mam 10 dni laby i zamiast dopieszczać ogródek to siedzę na ematce bo pogoda pod zdechłym psem.
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:45
        Jak sie czujesz?
        • andaba Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:46
          Zdecydowanie za dobrze jak na to, żeby siedzieć i patrzeć przez okno.
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:49
            No, ale to przeciez szczescie w nieszczesciu- zlapalas zaraze, ale przynajmniej bezbolesnie przechodzisz.
          • mia_mia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:56
            Ty chyba mieszkasz w domu, więc możesz iść ogródek przekopaćwink
            • alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
              mia_mia napisał(a):

> Ty chyba mieszkasz w domu, więc możesz iść ogródek przekopaćwink

tja, idealna pogoda do tego.
              • andaba Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
                No to właśnie o tym pisałam - jestem zła, bo podopieszczałabym ogródek, gdyby nie pogoda.
                • berdebul Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:36
                  Sztormiak i do ogródka. Ziemia miękka, dobrze się kopie. wink
                  • alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:51
                    może i miękka ale ciężka.
                    I nos marznie.
      • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:47
        Na ematkę też można narzekać, bo nie ma co czytać. Jak się czujesz?
      • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:50
        Lekkiego przebiegu, andaba. Saturację sprawdzasz?
        • andaba Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:54
          Primula, wybacz, ale pop...ło cię?
          Ja nawet termometru nie mam.
          Miałam jak dzieci były małe, ale mu się bateria wyczerpała. Jakieś 15 lat temu.
          • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:02
            No tak, kogo ja pytam o pulsoksymetrbig_grin
          • heca7 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:58
            big_grin
    • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:45
      Wątek w sam raz dla mnie. Na dworze ziąb i co chwilę zacina śnieg z deszczem, siostra mnie wkurzyła niemiłosiernie, a jak jestem zła, to jem. Jak dodać jeszcze parę problemów, to nic tylko się zakopać w kołdrze i nie wychodzić
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:47
        U nas to samo co chwile snieg z deszczem i taka pogoda do konca tygodnia😫mnie chlop dzisiaj wkurzyl i go opieprzylam, a teraz mi glupio, bo w sumie to bzdura byla.
        • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:49
          U mnie zapowiadali ocieplenie na koniec tygodnia, weszłam teraz na prognozę pogody i szał, całe 7 stopni w sobotę
    • redwineiswhatilike Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:48
      Zimno, deszczowo i bardzo wietrznie. Od 3 czy 4 dni tak samo, mniej więcej plus 3 stopnie a jest połowa kwietnia. Pracuję cały czas zdalnie, jem ostatnio więcej i mam gruby brzuch, takie typowe skinny fat. Z różnych względów nie mogę nigdzie wyjechać przez mniej więcej 3 tygodnie a jeśli pojadę to w góry a w górach też jest zimno. Napaliłam dziś w kominku i po pracy siedzę i czytam. Niech już będzie ciepło.
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:52
        Co czytasz?
        • redwineiswhatilike Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:05
          Denzil sarah
          Trzecia część z serii. W sumie to średnio mi się podoba smile
    • bywalec.hoteli Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:49
      U nas w Poznaniu też zimno dziś i deszczowy. Wiosna pojawia się i znika, nie chce wejść z impetem na stałe.
      A u Was już się skończyła zima? Już śnieg stopniał?
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:50
        U nas juz bylo 26 stopni przez ponad tydzien, a teraz zima wrocila.
        • bywalec.hoteli Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:05
          26? Chyba na minusie??
    • marta.graca Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:49
      O mało mi się wczoraj olx-owy oszust nie włamał na konto sad poza tym jestem ospała i przytyta sad a nie zanosi się na poprawę.
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:51
        Jak to o malo sie nie wlamal?
        • marta.graca Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:19
          Wysłał mi link, w który kliknelam, ale na szczęście w porę się zorientowałam i nie uzyskał dostępu do telefonu i konta. Wszystko już poblokowane i pozastrzegane, ale mam nerwy od wczoraj sad
          • alina460 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:34
            W tym tygodniu dostalam już 2 smsy od oszustów. Jeden, że mam zapłacić mandat, a drugi, że paczka została zatrzymana przez urząd celny. Do tego oczywiście, odpowiednie linki.
            • eliksir_czarodziejski Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:48
              Ja też dostałam smsa że paczka została zatrzymana przez urząd celny. U mnie telefon sam wyłapał to i od razu przeniósł do folderu spam i inne.
              • alina460 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:47
                Ja nie mam folderów w sms-ach.
            • mikams75 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 01:00
              A ja nawet "lubie" takie fejki, wykorzystuje do celow edukacyjnych, zeby dziecko bylo obyte i nie klikalo gdzie popadnie.
              • fifiriffi Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:18
                Ja dostałam, ze proszą o opcje wysyłki.
                Z linkiem....
                Od razu usunełam.
    • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:54
      A ja nie mam na co narzekac bo jutro piatek, w przerwie ide do fryzjera, po pracy idziemy out do pubs spotkac sie z przyjaciolmi. Pogoda jest sloneczna od tygodnia, w sloncu bardzo cieplo, dzis bylam z kolezanka na kawie w kawiarni w parku. Bylam tez u dentysty we wtorek i wszystko jest ok a w niedziele mam szczepienie na covid. Dzieciak tez mial szczepienie w szkole (nie na covid). Robi sie coraz fajniej.
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:56
        Wiem, ze Ty zawsze musisz byc na opak ritual, idz zaloz sobie swoj szczesliwy watek, a ten moj zostaw do narzekania.
        • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:58
          Ale mam narzekac jesli nie mam na co? A tobie tez radze zrobic na opak swojemu narzekaniu bo szkoda zycia i zdrowia.
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:00
            Ale ja jestem z natury bardzo wesola i jestem optymistka, mam zly dzien i sobie chcialam ponarzekac.
            • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:09
              magdallenac napisała:

> Ale ja jestem z natury bardzo wesola i jestem optymistka, mam zly dzien i sobie
              > chcialam ponarzekac.

Ok. Czasem tak bywa. Ja jestem realistka z doza optymizmu i ostatnio jakos mi humor dopisuje od dluzszego czasu, nie wiem czemu.
            • bergamotka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:29
              magdallenac napisała:

> Ale ja jestem z natury bardzo wesola i jestem optymistka, mam zly dzien i sobie
              > chcialam ponarzekac.

To jak ja. Rzadko narzekam, ale dziś sobie z mamą ponarzekalyśmy na ten cały lockdown, czesc biznesu rodziców zamknięta przez obostrzenia, wujowa, dołującą pogodę. Bo nie dość że wszystko zamknięte to nawet na zewnątrz nie można nic robić. Ciągle zimno, kilka stopni, pada deszcz lub deszcz ze śniegiem, mokre wszystko, ciemno, brak słońca dobija. Powinnyśmy mieszkać w Kalifornii albo na Florydzie. Jeszcze komp mi zastrajkowal i straciłam dzis szkolenie online. Bylam na pogrzebie kilka dni temu i nadal mnie prześladuje okrutna śmierć w mękach tej osoby. Zamierzam żyć jakby kazdy dzień byl ostatnim. Nie odkładać na emeryturę itp. bo można jej nie doczekać jak ta osoba. Zostawiła samą młodą córkę, która nie ma już nikogo bliskiego - tylko dziecko, nie zyja jej mama, siostra a teraz ojciec. Znalam ich od dziecka i bardzo lubiłam, pelni życia i pogody ducha, a w ciągu dekady trzy osoby z tej 4-osobowej rodziny zmarly, wszystkie poniżej 60-tki a dwie poniżej 50-tki. Życie jest koorewsko niesprawiedliwe.
              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:30
                Kiedy czytam takie rzeczy, to za mi glupio, ze narzekam ☹️
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:46
                  magdallenac napisała:

> Kiedy czytam takie rzeczy, to za mi glupio, ze narzekam ☹️

Oj, wiesz co, też tak często myślę, ale może nie powinnam - spuścmy czasem parę, nikomu tym krzywdy nie robimy. Watek założony wlasnie po to, wylejmy i może będzie choć ciut lepiej.
                  • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:00
                    Juz mi lepiej! Godzine z Wami popisalam i troche energii mi wrocilo.
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:14
                      > Juz mi lepiej! Godzine z Wami popisalam i troche energii mi wrocilo.

Magdalena - WLASNIE mialam do CIEBIE to samo napisac - ze trafilas dzis idealnie z tym watkiem i mnie sie tez lepiej zrobilo od pogadania z Wami!!!
                      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:21
                        😊😘
                        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:26
                          wino zaczyna mi sie konczyc!
                          wstyd isc do piwnicy po druga butelke???
                          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:29
                            Nie wstyd. Jak nie pije, to na wieczor zaplanowalam kilka drinkow😊
                            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:41
                              > Nie wstyd. Jak nie pije, to na wieczor zaplanowalam kilka drinkow😊

jakie drinki lubisz?
                              ja wole czerwone wino i scotch.
                              z drinkow to odl fashioned i z sentymentu margherita smile
                              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:45
                                Lubie Cabernet i Merlot, uwielbiam tequile i dostaje po niej glupawki, wiec wszystkie margheritopodobne drinki bardzo lubie.
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:52
                                  tequila "pure" jest swietna (no z sola i limonka, ok).
                                  jak bedziesz w hamburgu, to Cie wezme do znanego (ponoc) na calym swiecie drink baru. margherity robia wyborne!
                                  • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:53
                                    Trzymam Cie za slowo!
                                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:00
                                      > Trzymam Cie za slowo!

kiss
                                      my planujemy wizyte w USA i kanadzie za rok (z dziecmi), moze nas zawieje do minesoty najpierw wink
                                      w hamburgu zawsze jest dla Ciebie pokoj goscinny!!!
                                      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:03
                                        To by bylo cos- Kura w Minnesocie! Spiesz sie, bo to moje ostatnie lata tutaj😊
                                        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:06
                                          > To by bylo cos- Kura w Minnesocie! Spiesz sie, bo to moje ostatnie lata tutaj😊

no ja wiem, Wy tam glownie mamuty macie ...

kiedy planujecie wracac?
                                          i czy do k-wa??? bo jesli tak, to sie na pewno spotkamy!
                                          • magdallenac Re: Watek do narzekania 16.04.21, 02:09
                                            5 lat i w Krakowie bedziemy miec baze.
                                  • hellen Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:46
                                    kura17 napisała:

> tequila "pure" jest swietna (no z sola i limonka, ok).
                                    > jak bedziesz w hamburgu, to Cie wezme do znanego (ponoc) na calym swiecie drink
                                    > baru. margherity robia wyborne!
                                    >
                                    >

"The Lion" czy jakiś inny masz na myśli? Jeśli ten, to fakt, wspaniałe miejsce.
                                    • kura17 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:16
                                      > "The Lion" czy jakiś inny masz na myśli? Jeśli ten, to fakt, wspaniałe miejsce.

akurat myslalam o Christiansens Fine Drinks & Cocktails przy reeperbahnie, ale lion tez fajny.
                          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:29
                            Co pijesz kura?
                            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:39
                              > Co pijesz kura?

francuskie czerwone wino z bardzo zlym kotem na okladce
                              dobre. https://www.weinfreunde.de/media/image/1f/95/25/2000011097_900v-Gy82z1eA5ff2dfbae94f7.png
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:48
                                kura17 napisała:

> > Co pijesz kura?
                                >
                                > francuskie czerwone wino z bardzo zlym kotem na okladce
                                > dobre. https://www.weinfreunde.de/media/image/1f/95/25/2000011097_900v-Gy8
> 2z1eA5ff2dfbae94f7.png

Jakie cudo smile W sam raz na dziś smile
                                >
                                >
                                >
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:50
                                  > Jakie cudo smile W sam raz na dziś smile

wlasnie dlatego je na dzis wybralam smile
                                  nie chce zabrzmiec jak ematka (i alkoholiczka), ale mamy piwniczke winna LOL
                                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:09
                                    kura17 napisała:

> > Jakie cudo smile W sam raz na dziś smile
                                    >
                                    > wlasnie dlatego je na dzis wybralam smile
                                    > nie chce zabrzmiec jak ematka (i alkoholiczka), ale mamy piwniczke winna LOL

Alkoholizm to jest do butelki dziennie, od calej piwniczki to już koneserka!
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:11
                                      > Alkoholizm to jest do butelki dziennie, od calej piwniczki to już koneserka!

bardzo mi sie podoba Twoja definicja!!!
                                      podstawa dobrej teorii sa dobre definicje.
                                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:17
                                        kura17 napisała:

> > Alkoholizm to jest do butelki dziennie, od calej piwniczki to już koneser
                                        > ka!
                                        >
                                        > bardzo mi sie podoba Twoja definicja!!!
                                        > podstawa dobrej teorii sa dobre definicje.

Ja w ogóle uważam, że podstawą dobrego samopoczucia jest umiejętne dorobienie teorii do faktów, a do teorii, jak słusznie zauważasz - pasuje smakiem definicja smile)
                                        >
                                        >
                                        >
                                        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:38
                                          > Ja w ogóle uważam, że podstawą dobrego samopoczucia jest umiejętne dorobienie
                                          > teorii do faktów, a do teorii, jak słusznie zauważasz - pasuje smakiem definicja
                                          > smile)

ja jestem fizyk-doswiadczalnik, a doktorat robilam z dzialu, gdzie jest wiecej teori niz wynikow doswiadczalnych - nawet do moich niszowych wynikow dwie sie znalazly (frakcja rosyjska i skandynawsko-brytyjska). zadna nie opisywala moich wynikow, ale wszyscy byli dumni ze wszystkich LOL
                              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:52
                                Zaintrygowalo mnie to wino, ma to jakas nazwe?
                                • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:54
                                  magdallenac napisała:

> Zaintrygowalo mnie to wino, ma to jakas nazwe?

Kocikłak?
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:01
                                  > Zaintrygowalo mnie to wino, ma to jakas nazwe?

www.weinfreunde.de/vilain-syrah-grenache-les-producteurs-reunis.html
                                  jest jeszcze rozowe!
                              • memphis90 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:14
                                Jako że wątek narzekalny i podcast o winie: dostałam od kogoś ach, och, wytrawne. Czerwone. Super duper. I tak sobie pomyślałam, że otworzę i pobawię się w sommeliera. Otworzyłam. Odstało i pooddychalo. Temp sprawdzona. Wącham. Kręcę kieliszkiem. Biorę łyk i płuczę zęby, jak przystało na znawcę. Tak jakoś nie do końca mi podchodzi. No to drugi łyk i robimy bąbelki. I wtedy to poczułam dokładnie. Aromat zatęchłej beczki z pleśnią, z dyskretnym finiszem korka.

To ja już wolę jeżynowe carlo rossi...
                                • chococaffe Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:59
                                  Ja nie potrafię kupowac wina, nie znam się , dlatego trzymam się pewniaka Saint-Émilion AOC
                                  • kura17 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 10:07
                                    > Ja nie potrafię kupowac wina, nie znam się , dlatego trzymam się pewniaka Saint
                                    > -Émilion AOC

a ja lubie probowac, nawet jak czasem trafi sie niewypal.
                                    mam swoj ulubiony sklep "winny", jest stacjnarnie "po drodze z pracy" i w necie - lubie podpytac o wina (wiem, co mi smakuje), albo o propozycje do konkretnego dania.
                                    • chococaffe Re: Watek do narzekania 16.04.21, 11:49
                                      Wiesz, ja praktycznie ekstremalnie rzadko kupuję wino w PL, zwykle wtedy kiedy mam przynieść do 'dzielenia" się. Wino kojarzy mi się z wyjazdami. Ale co jest z wyjazdami pisać nie muszę, więc kupuję teraz też do domu (ale i tak rzadko)

• chatgris01 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:36
                                        Dobre francuskie wina widywałam w polskim Lidlu-te same, co w Lidlu francuskim. Sama byłam zaskoczona big_grin
                                        A w sumie proste wytłumaczenie, przy ich sile nabywczej wykupują calutką produkcję z niektórych winnic, więc mogą osiągnąć dobre ceny.
                                        BTW, Saint-Émilion AOC też miewają, zwłaszcza przed świętami (i o parę € taniej, niż inne markety).
                                        • chatgris01 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:39
                                          A, i jeszcze, dobre wina w dobrej cenie ma sieć Intermarché, mają własnych dostawców i w sumie od tego zaczynali (żeby się wyróżnić wśród innych sieci).
                                        • chococaffe Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:59
                                          Ja na tyle mało piję, że cena nie gra aż takiej roli (zakładam, że nie mówimy o winach wartości samochodu! smile )
                                          • chatgris01 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 13:43
                                            No one przede wszystkim są dobre smile
                                            • chococaffe Re: Watek do narzekania 17.04.21, 14:23
                                              Nie wątpię. Ale , co prawda z różnych przyczyn przed i w trakcie pandemii, kupuję naprawdę mało wina, to ograniczam ryzyko i bardzo zawężam sobie wybór. Eksperymenty zostawiam na podróże i wizyty towarzyskie

p.s Saint Emillion w Lidlu to tylko jeden rodzaj a 199 butelka, w sklepach z winami od 50 do chyba 800. Stan na szybki przegląd dzisiaj.
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:03
                  > Kiedy czytam takie rzeczy, to za mi glupio, ze narzekam ☹️

Magdalena, nie mysl tak.
                  masz prawo do swojego "malutkiego zalu" i jest to jak najbardziej ok przy zlym dniu.
                  przyjdz tutaj, przytulimy kiss
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:05
        idź stąd, nikt cię tu nie lubi.
        • gaskama Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:22
          E kza ktli!
      • gaskama Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:22
        Wątki ci się pomyliły.
      • alina460 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:49
        Ritual ma zero empatii. Po prostu.
        • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:54
          😀 dwie godziny, moze mniej a tu ponad 250 narzekajacych wpisow. Polacy jednak lubia narzekac 😀
          • chatgris01 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:00
            A ty lubisz narzekać na Polaków.
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:07
              chatgris01 napisała:

> A ty lubisz narzekać na Polaków.

Myślę, że to zazdrość, pewnie by też chciała mieć takie kółko, w którym można ponarzekać i dostać nieco przyjemnej energii, ale się nie zanosi, ups.
              >
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:02
            Rzeczywiscie, czasownik narzekac nie wystepuje nawet w brytjskim slowniku i nie bez powodu na calym swiecie uzywa sie porownania- radosny jak Anglik.
            • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:09
              Always look on the bright side of life...lala..
            • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:32
              magdallenac napisała:

> Rzeczywiscie, czasownik narzekac nie wystepuje nawet w brytjskim slowniku i nie
              > bez powodu na calym swiecie uzywa sie porownania- radosny jak Anglik.

I takie wlasnie komentarze swiadcza o ponurosci i pozbawieniu humoru, nawet nie rozumiesz zartu. To jest smutne.
              • alina460 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:49
                Aż się chce przytoczyć forumową przypowieść o koniu smile
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:52
                  alina460 napisała:

> Aż się chce przytoczyć forumową przypowieść o koniu smile

Przytocz, proszę, nie znam!
                  • alina460 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 00:07
                    Przypowieść: jak jedna osoba mówi ci, że jesteś koniem to się tym nie przejmuj. Ale jak całe forum ci to powtarza to odwróć się i sprawdź, czy nie masz ogona.
                    • daniela34 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 00:10
                      Albo idź się podkuć
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 16.04.21, 00:33
                        daniela34 napisała:

> Albo idź się podkuć

Już ja bym ją podkuła
                      • rosapulchra-0 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 02:19
                        Albo spraw sobie siodło.
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 16.04.21, 00:32
                      alina460 napisała:

> Przypowieść: jak jedna osoba mówi ci, że jesteś koniem to się tym nie przejmuj.
                      > Ale jak całe forum ci to powtarza to odwróć się i sprawdź, czy nie masz ogona

Ach, znam jako powiastkę o ośle i siodle smile
                      • memphis90 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:18
                        A ja znam jeszcze "przydatne jak siodłoo na wieprzu"... 😜
              • magdallenac Re: Watek do narzekania 16.04.21, 01:37
                ritual2019 napisał(a):

>
                > I takie wlasnie komentarze swiadcza o ponurosci i pozbawieniu humoru, nawet nie
                > rozumiesz zartu. To jest smutne.

A, bo ja mam takie polskie, ponure poczucie humoru, nie takie smieszne i zabawne jak angielskie. Na szczescie Ty ritual nadrabiasz poczuciem humoru za wszystkich, za kazdym razem, kiedy Cie czytam placze ze smiechu😂😂😂
                • ritual2019 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 07:54
                  magdallenac napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > I takie wlasnie komentarze swiadcza o ponurosci i pozbawieniu humoru, naw
                  > et nie
                  > > rozumiesz zartu. To jest smutne.
                  >
                  > A, bo ja mam takie polskie, ponure poczucie humoru, nie takie smieszne i zabawn
                  > e jak angielskie. Na szczescie Ty ritual nadrabiasz poczuciem humoru za wszystk
                  > ich, za kazdym razem, kiedy Cie czytam placze ze smiechu😂😂😂

Ciesze sie, zmiech to zdrowie, moze jest jeszcze szansa dla ciebie, choc to watpliwe.
                  Minnesota napewno nie bedzie za toba tesknic, Krakow nie moze sie doczekac. Dobrze ze mialas duzo dnIa przed soba do narzekania, ematki dotrzymaly ci towarzystwa perfekcyjnie.
                  Ja spalam bardzo dobrze, slonce swieci, piatek...nadal brak powodu do narzekania 😀😀😀
                  • chococaffe Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:41
                    Cieszymy się razem z tobą - twoim nieustannym optymizmem, radoscią i życzliwościąsmile Twoje szczęście bije po oczach , aućsmile
                    • ritual2019 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:07
                      chococaffe napisała:

> Cieszymy się razem z tobą - twoim nieustannym optymizmem, radoscią i życzliwośc
                      > iąsmile Twoje szczęście bije po oczach , aućsmile

Zaloz okukary ochronne.😀
                      • chococaffe Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:09
                        Nie, wolę się ponapawać blaskiem twego szczęścia!

pa
                        • ritual2019 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:20
                          chococaffe napisała:

> Nie, wolę się ponapawać blaskiem twego szczęścia!
                          >
                          >
                          > pa

A widzisz, pomimo auć. To cierp i sie napawaj, niektorym bol sprawia przyjemnosc, tobie najwyrazniej 😀
                          • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:33
                            ritual2019 napisał(a):

>
                            > A widzisz, pomimo auć. To cierp i sie napawaj, niektorym bol sprawia przyjemno
                            > sc, tobie najwyrazniej 😀

Czy próbowałaś nie być głupia?
                            • chatgris01 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:40
                              W jej przypadku żadne próby nie pomogą big_grin
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:47
                                chatgris01 napisała:

> W jej przypadku żadne próby nie pomogą big_grin

Na to wygląda, ale ja mam czułe serduszko zawsze się jakoś tam pochylę nad cudzymi brakami...
                                >
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:06
          alina460 napisała:

> Ritual ma zero empatii. Po prostu.

Ludzie z zerową empatią bywają czasem interesujący. Ona ma przyzerowe IQ. Po prostu.
    • kkalipso Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:54
      Martwię się o moją przyjaciółkę. Wczoraj dowiedziałam się że zmarła jej młodsza siostra. Leci właśnie do Polski. Jedyne co mogłam zrobić to zaproponować jej pobyt u mnie mieszkaniu, kolega da jej klucze i zadba o Nią jak może, na ten czas żeby miała święty spokój. Coraz częściej mam wrażenie że dobrych ludzi zło spotyka. Bardzo Jej współczuję.
    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:55
      wczoraj dowiedzialam sie, ze mam (bardzo) zle wyniki badan (a kolejne badania diagnostyczne dopiero w lipcu).
      w tym samym czasie prowdze duza miedzynarodowa konferencje, w czasie amerykanskim (czyli do pozna w nocy u nas) i musze byc zwarta i gotowa i usmiechac sie do kamery. wczoraj pomalowalam sobie rzesy tuszem nie-wodoodpornym, zeby sie przypadkiem nie rozryczec, ale dzis, po nieprzespanej nocy, po prostu wylaczylam kamere (a dzieci mi wstawily balwanka jako avatara).
      • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:57
        uuu, a co sie dzieje?
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:58
        Trzymaj sie kura niedawno przechodzilismy przez fatalne wyniki z bledna diagnoza- miesiac wyjety z zycia. Na pewno wszystko bedzie dobrze😘
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:02
          u mnie prawie 3 miesiace uncertain
          nie chce pisac wiecej, Mysiulek, przepraszam.
          musze to sobie sama przemyslec, a przez robote nawet na to czasu nie mam.
          • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:03
            Kura trzymaj się!
          • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
            rozumiem, trzymaj sie!
        • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:34
          magdallenac napisała:

> Trzymaj sie kura niedawno przechodzilismy przez fatalne wyniki z bledna diagnoz
          > a- miesiac wyjety z zycia. Na pewno wszystko bedzie dobrze😘

U mnie wśród najbliższych też była diagnoza, że zostało tylko 6 miesięcy życia. Błędna. Wspaniała wiadomość, ale wyszło to dopiero po dwóch miesiącach. 🤦
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:39
            > U mnie wśród najbliższych też była diagnoza, że zostało tylko 6 miesięcy życia.
            > Błędna. Wspaniała wiadomość, ale wyszło to dopiero po dwóch miesiącach. 🤦

troche tez sie tak czuje.
            a jesli diagnoza bedzie w koncu zla, to calkiem mozliwe, ze to akurat moja wina (choc na pewno wiedziec nigdy nie bede).
            fucik.
            • bergamotka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:44
              Kuro spokojnie, trzymam kciuki aby było dobrze. A jak coś to ciachaj.
              • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:47
                ciachne wszystko i zrobie sobie piersi takie, jak ma Ania Rubik!
                • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:59
                  no! i to jest sluszne podejscie!
      • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:02
        O nie, co jest?

Przytulam i przesyłam dużo wiedzmińskiej siły.
        • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:06
          Ja też, Kuro! Wysylam całą moc czarownicy!
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:05
        Bardzo trzymam kciuki za lepszy obrót wszystkiego, ze szczególnym uwzględnieniem wyników, niech tylko chwilowo będą takie, jak są.
      • alexis1121 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:06
        Kuro, trzymaj się. Skoro badania dopiero w lipcu mimo złych wyników, to domyślam się że lekarz prowadzący wie co robi.
      • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
        Przytulam Kurko, trzymam kciuki by wszystko było dobrze mimo wszystko 😘
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:11
          dzieki wszystkim.
          trzymam sie kiepsko, ale wiedzminstwo i mile slowo na pewno pomoga kiss

u mnie, jesli sa powazne klopoty zdrowotne, to zawsze (zawsze) ginekologiczne.
          jedyne, co mi sie udalo, to ciaze (zero klopotow), ale juz porody - masakra i na granicy utraty zycia przez dzieci i mnie. zapisuje tutaj dla potomnych - jesli umre na problemy zdrowotne (a nie, ze kochanek mnie zaciuka z zazdrosci), to na pewno na sprawy kobiece. obecnie monitoruje (1-2 razy do roku, od lat) 3 problemy, teraz dochodzi kolejny (o ile nie okaze sie grozniejszy sam w sobie)
          • alexis1121 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:17
            Oj, rozumiem cię. Pacjentka z endometriozą od 2008. W 2019 świat mi się zatrzymał, bo były dalsze podejrzenia. Plus torbiele w piersiach i kontrola co pół roku.
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:18
              buziak, u mnie we wszystkich mozliwych miejscach ...
            • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:19
              To ja, zaczelam moje nowe zycie po histerektomii.
              • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:21
                Magdalena, to ja musialabym sobie wszytko wyciac, zeby miec spokoj.
                calus, cholerna "kobiecosc" ...
                • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:23
                  U mnie tylko jeden jajnik sie ostal😀. Mowie o tym otwarcie, zeby odczarowac histerektomie. Jestem 5 lat po i czuje sie znakomicie.
                  • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:31
                    u mnie piersi (ok, jedna), jajnik, macica, szyjka macicy ...

bardzo dobrze, ze o tym mowisz. mnie chyba jedynie piersi byloby zal, choc na razie te niby maja sie najlepiej (choc mam w nich dwa guzy, ktore rosna bardzo wolno, ale jednak rosna). reszte moga se wyciac - o ile seks moglabym nadal uprawiac z podobna przyjemnoscia ...
                    • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:33
                      Jakbys chciala o szczegoly pytac, to pisz na gazetowa!
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:37
                        na razie nikt mi wycinania nie proponuje (nie wiem czemu), a to ciagle sprawdzanie (piersi od prawie 10 lat) zaczyna mnie doprowadzac do szalu ... zwlaszcza, ze co 2-3 lata dochodzi nowa rzecz ...

jakby co, na pewno napisze. mocno Cie sciskam, czasami te kobiece sprawy bym przez okno z rozpedzonego pociagu wywalil!

dziekuje kiss
                        • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:40
                          Mnie w Polsce meczyli przez 5 lat hormonami, jakos to bedzie, trzeba kontrolowac, zobaczymy za rok i tego typu brednie. Kiedy przyjechalam do USA ginekolog na cito skierowal mnie na zabieg.
                    • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:39
                      piersi można zrekonstruować - a z racji, że z wiekiem opadają, to ten... ;P
                      tak się pocieszam przed każdym usg, których to się panicznie boję (genetyczne skłonności do raka piersi, mastektomia w rodzinie)
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:46
                        > piersi można zrekonstruować - a z racji, że z wiekiem opadają, to ten... ;P

no wlasie napisalam gdzies nizej, ze sobie najwyzej zrobie takie, jak mi sie podobaja na niemiecki nzf!!!

> tak się pocieszam przed każdym usg, których to się panicznie boję (genetyczne
                        > skłonności do raka piersi, mastektomia w rodzinie)

trzymaj sie Ziuta, rozumiem. ja mam 4 (rozne) ginekologiczne rzeczy do kontrolowania co roku, czasem nerwowo nie wydalam. w piersiach mam dwa guzy, jeden z nich nowy ... mam "piekne" fotki z mammografii, jak sie kiedys upije, to je tutaj wstawie ...
                        • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:17
                          trzymaj się kurko kiss

moja matka miała kiedyś guza macicy wielkości pomarańczy i chcieli jej usunąć wszystko

ktoś się jednak ulitował i jej tylko guza wyciął - całkiem miło z jego strony, bo gdyby nie to, to byśmy dzisiaj sobie nie gadały ;P

• kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:19
                            dzieki Ziuta!
                            ja naszczescie mam juz te ukochane dzieci, wiec moga wycinac (i juz mi wycinali, i to nie raz).
                            po prostu czasem mam dosc zycia na wciaz tykajacej bombie (a raczej kilku), ale nie chce sie skarzyc, bo i tak (na razie) zle nie mam. ta nowa rzecz moze byc, niestety, przelomowa w zla strone ...

na razie jestem jeszcze w szoku, nie googlalam (ale na pewno zaczne, jak sie ta cholerna konferencja skonczy!)
                            • boogiecat Re: Watek do narzekania 16.04.21, 12:32
                              kura17 napisała:

> ja naszczescie mam juz te ukochane dzieci,

ehe, dzieci sie jedynie wydaja takie ukochane; strzez sie ich- ogladam wczoraj z moja mala blondynom i jej ojcem Wonder Woman 2 (zmusili mnie), w ktorym kazdy czlowiek moze zrobic zyczenie; wielu ludzi rzecz jasna robi zue, megalo, zachlanno, wstretne zyczonka i na Ziemi nastaje zayebisty chaos, w punkcie kulminacyjnym tego bordello nagle slysze cichy glosik z kanapy- "ja bym chciala miec kotka"- juz sie prawie z facetem rozczulilismy, ale zostalo dodane -"z ktorym zniszczylibysmy te Planete"...

> po prostu czasem mam dosc zycia na wciaz tykajacej bombie (a raczej kilku), ale
                              > nie chce sie skarzyc, bo i tak (na razie) zle nie mam. ta nowa rzecz moze byc,
                              > niestety, przelomowa w zla strone ...
                              >

kochana Kuro, juz wszystko zostalo napisane, dodam tylko- aleeee sie straaaaaasznie skarzysz, no po prostu meczybulatongue_out trzymam kciuki jak nie wiem i przede wszystkim- nie dawaj sie- nie wolno sie dawac (alez mnie wkurwia, ze dobrych ludzi dotykaja takie syfy, puta mierda szajze de merdeeeee!!!), tak czy inaczej- sile w sobie masz, to widac

zawsze jak slysze te piosenke w radio (lubie ja!), to mysle, ze ona jest o tobie :p (Francja przeprasza za dicho, jak Kanada za Bryana big_grin)

• alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:50
                      kura17 napisała:

> u mnie piersi (ok, jedna),

popatrz na Angelinę!

> o ile seks moglabym nadal uprawiac z podobna przyjemnoscia ...

jeśli chodzi o stronę fizyczną, że tak powiem, to chirurgia rekonstrukcyjna w tym zakresie w ostatnich latach poszła mocno do przodu. A Ty żyjesz w kraju, w którym dba się nie tylko o samo życie pacjenta ale i jego dalszy komfort po koniecznych zabiegach, więc jak już wycinać organy to w Niemczech!. Na stronę hormonalną też są środki. Nie znaczy to, że będzie tak samo ale niekoniecznie musi być gorzej.
                      O ile w ogóle operacje będą konieczne.
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:57
                        tak, wiem. o opieke medyczna sie tutaj raczej nie boje.
                        mam dobre doswiadczenia (choc nikt z nas nie jest przewlekle chory).
                        mnie przy porodzie wylapali takie rzeczy (blyskawicznie), ze szok, tak samo szwagrowi meza (nie przy porodzie ...)

na razie oswajam mysl, ze byc moze jestem powaznie chora.
                        troche straszno.
                • alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:38
                  kura17 napisała:

> Magdalena, to ja musialabym sobie wszytko wyciac, zeby miec spokoj.

to najwyżej zdecydujesz się na wycięcie.
                  To na pewno nie jest łatwe psychicznie, fizycznie czasem też ALE skoro może Ci to uratować życie to to jest bardzo dobra wiadomość!
                  • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:40
                    wiem. jesli to bedzie taki wybor, to nie zawaham sie ani przez chwile.
                    a teraz powoli zaczynam sie do tego przyzwyczajac ...
                    ... moze wrescie zrobi sobie odpowiednie (tzn mnie sie podobajace) piersi na niemiecki nfz ...
                    • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:41
                      U mnie piersi ok, ale nie zastanawialabym sie nawet minuty, gdyby trzeba bylo ciac.
          • alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:20
            Kura!
            Trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na tym strachu z wielkimi oczami.
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:23
              > Trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na tym strachu z wielkimi oczami

dzieki ...
              ja juz tych strachow mam 3 ... teraz albo strach (czyli czeste testy do konca zycia), albo wyrok.
              cholera.
              dobrze, ze dzieci mam fantastyczne.
              slowo daje, klopoty mi sie zaczely od pierwszej miesiaczki (mama mnie upila wisniowka domowej roboty, bo takie bole mialam) - i konca nie widac.

nie bede narzekac, moi chlopcy sa fantastyczni, ale czasem czuje sie zmeczona, tak po ludzku, tym baniem sie.
              • pade Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:08
                Jak ja Cię rozumiem...
                Przytulam mocnosmile
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:13
                  dzieki Pade.
                  to taki "krzyz", ktorego wlasciwie nie mozna sie pozbyc, nawet jakby sie chcialo.
                  ot, los jak wicher ...
                  • pade Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:22
                    wiem o czym mówisz, naprawdę
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:39
                      Pade, sciskam.
                      no cholera jasna, mogloby nam odpuscic!
          • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:21
            Pomogą, pomogą, masz baobabowe wiedźmy za sobą kiss Tyle razy jak widzisz dałaś radę, to i tym razem dasz!
          • balbina123 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:52
            Mam w zasadzie tak samo jak Ty. Ogolnie to jestem chyba najzdrowszym czlowiekiem, ze wszyskich ludzi, jakich znam. Nawet kataru prawie nie miewam. Za to ile razy pojde do ginekologa, to znowu cos... Pol roku temu mialam tez fatalne wyniki. Po trzech miesiacach znowu badania i bylo troche lepiej. Dzisiaj odebralam wczorajsze wyniki, czyli zrobione po nastepnych trzech miesiacach - jest jeszcze lepiej, chociaz nie idealnie. U Ciebie tez bedzie dobrze - ja to wiem! Od wczoraj podazam Twoja sciezka wlosowo-pielegnacyjna, krok w krok, i za miesiac mam zamiar Cie przepytac, na ile Cie jeszcze uladnily kosmetyki z Hairy Tale. Wiec zycze sobie, zebys do tej pory byla zdrowa, zadowolona z zycia i piekna! wink
      • mashcaron Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:12
        Kureńko kochana, przytulam 😘
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:20
          wczoraj, doslownie minuty przed telefonem od mojej lekarki, zrobilam to zdjecie (poszlam pobiegac). i teraz sie zastanawiam, czy do tobry znak (jeszcze bedzie lepiej), czy wrecz przeciwnie - to byl ostatni sloneczny dzien w moim zyciu ... z natury jestem pesymistka, wiec ...
          • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:29
            pewnie, ze dobry! tego sie trzymaj! a jak cos trzeba wyciac, to wycinaj
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:32
              dam sobie wyciac wszystko, niech biora!
              ... choc najbardziej to bym chciala, zeby mi do sloika z formalina spakowali - postawilabym sobie na stoliku nocnym ...
              • snakelilith Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:30
                Kura, jak masz te problemy od dawna, to paradoksalnie jest to dobra wiadomość. Złośliwe raczysko spada zwykle jak grom z jasnego nieba na "zdrowe" osoby, a nie na kogoś, kto ma jakieś upierdliwości od lat i stale je monitoruje. Ja też kiedyś miałam skaczące wyniki cytologii i lekarka powiedziała, że gdyby było coś poważnego, to od razu posłałaby mnie do kliniki, ale nie każdy zły wynik, to o razu powód do zmartwień, więc u ciebie też na pewno jest tak, że gdyby było COŚ, to już dawno by cię skierowano do szpitala, a nie kazano czekać do lipca. Będzie dobrze.
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:42
                  Snake, dzieki.
                  moze nie jest tragicznie, ale jak lekarce powiedzialam, ze sie umowie do kliniki na wizyte w przyszlym tygodniu (bo mam teraz konferencje i zero czasu), to bardzo powaznym glosem powiedziala "zadzwoni pani od razu po naszej rozmowie!". no i tak zrobilam ... ale diagnstyka zajmuje czas.
                  ja mam te problemy od dawna, ciagle cos nowego mi wystakuje do monitorowania (aktualnie 4 rozne rzeczy), mogloby juz dac spokoj!
                  • kobietazpolnocy Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:57
                    Kura,bardzo mi przykro sad co tu można powiedzieć, życzę ci jak najlepszych wiadomości. Widać, że jesteś dobrze zaopiekowana medycznie, to naprawdę świetnie.
                    Oby udało się tobie i lekarzom wreszcie rozbroić tę bombę - w najlepszy sposób - żebyś wreszcie mogła swobodniej oddychać!
              • wapaha Re: Watek do narzekania 16.04.21, 10:02
                kura17 napisała:

> dam sobie wyciac wszystko, niech biora!
                > ... choc najbardziej to bym chciala, zeby mi do sloika z formalina spakowali -
                > postawilabym sobie na stoliku nocnym ...
                >
                >
                Kura, ja się umówiłam do koleżanki na botoks ( bruzdy)- ja wielka przeciwniczka wszelakich ingerencji, piewczyni naturalności , abnegatka nowinek kosmetycznych. I cycki moze tez sobie kiedys zrobię, jak dojrzeję. A co ! Mam koleżankę po obustronnej mastektomii z nowymi cyckami, bardzo je sobie chwali . Zwłaszcza że całość robiona nie w PL
                Oczywiscie to drastyczne posunięcie -bo ja wiem ze wszystko będzie dobrze i na strachu sie skończy- no taka juz czarownica jestem. Plus reszta wiedźm jak widzę też sie odezwała
                Ściskam Merrido
          • ajr27 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:31
            To dobry znak! Głowa do góry, wszystko się wyjaśni. Jesteś najmilszą forumką, a od czasu, gdy zobaczyłam Twoje lampy i krzesła uważam, że również najbardziej wyrobioną estetycznie😀
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:59
              Ajr27 - chyba mnie z kims pomylilas wink
              ja wprawdzie swoj dom bardzo lubie, ale "wyrobiona estetycznie" nie mozna mnie nazwac!
              (ale lampy w kuchni i w duzym pokoju mam mega cool LOL, jedna nawet "z ameryki" przywieziona w bagazu podrecznym)
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:00
                kura17 napisała:

> Ajr27 - chyba mnie z kims pomylilas wink
                > ja wprawdzie swoj dom bardzo lubie, ale "wyrobiona estetycznie" nie mozna mnie
                > nazwac!
                > (ale lampy w kuchni i w duzym pokoju mam mega cool LOL, jedna nawet "z ameryki"
                > przywieziona w bagazu podrecznym)

Kuro, pokaż krzesła, jeżeli Ci się chce. Mam straszną potrzebę obejrzenia czegoś ładnego.
                >
                >
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:05
                  > Kuro, pokaż krzesła, jeżeli Ci się chce. Mam straszną potrzebę obejrzenia
                  > czegoś ładnego.

ja chyba krzesel nigdy nie pokazywalam? co najwyzej sofy.

krzesla w kuchni mam takie (nazywaja sie mrowki), lubie je.

https://njmodern.com/media/catalog/product/a/n/angelica-chair.jpg
                  • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:08
                    Nie wiedziałam, że nazywają się mrówki. Ładnie.
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:11
                      no ladnie. najcenniejsze mrowki (ant chair) sa z 3 nogami - najstabilniejsze. na takie mnie nie stac.

te nazywaja sie delfiny smile

https://www.einrichten-design.com/thumbnail/24/64/71/1597944543/Fritz%20Hansen%20Fussstopfen%20Gleiter%20fuer%203107%20und%20Ameise%202_1920x1920.jpg
                      • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:15
                        Hi, na początku nie zauważyłam różnicy.
                        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:17
                          > Hi, na początku nie zauważyłam różnicy.

och ladacznico!

(ja juz po butelce terapeutycznego wina ...)
                          a czy moge zapytac, czy jest postep w wiesz czym?
                          ... u nas jest - dwa nowe odtwarzacze i dwa nowe "inne sprzety" (juz nie ogarnam, co ...)
                          • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:29
                            Nie. Nieoczekiwana zmiana podejścia. Dostanę w prezencie jaki chcę (ale oczywiście bez przesady) ..jak tylko zrobię porządek i miejsce! Nie mogę się zebrać. Porządek. Kupno krzesła mnie wykończyło aranżacyjnie.
                            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:30
                              pokaz krzeslo!

zapytam R o jego marzenie "w prezencie" haha
                              • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:59
                                EEE nuda, zwykłe , biurowe, po roku pracy w pozycji śrubokręta na kanapie jeżeli praca z domu. Mniej więcej takie z wyglądu (już zapomniałam jak moje się nazywa, więc obrazek przybliżony :d) kupkrzeslo.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_12050/2586.jpg

Co ciekawe, próbowałam parę niemal identycznych z wyglądu a różnica w wygodzie ogromna. Trzeba wypróbować przed kupnem.

p.s. mój problem polega na tym, że mam miejsce na dwa "stanowiska" a trzy potrzeby. Chyba, że całkowicie przearanżuje mieszkanie sad
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:04
                                  w takim razie trzeba absolutnie przearanzowac mieszkanie!
                                  ja sie w swoim juz na wszystko zgadzam (udaje, ze trzeba mnie przeblagac, ale tak naprawde bardzo mi sie ta "stylowka" podoba hehe)

rozumiem, jesli chodzi o krzeslo. ja uzywam staaaarego z ikeai, nie chce innego!
                  • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:10
                    Naprawdę wygląda jak mrówka!
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:12
                      > Naprawdę wygląda jak mrówka!

i dlatego sie tak nazywa!!
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:13
                        delfinka widzialas??
                        • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:03
                          A delfin jest mniej delfiniasty, niż mrówka mrówczasta chyba 🤔 Musiałam użyć więcej wyobraźni by go zobaczyć 😄
                          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:04
                            > A delfin jest mniej delfiniasty, niż mrówka mrówczasta chyba 🤔 Musiałam użyć
                            > więcej wyobraźni by go zobaczyć 😄

to ma byc ogon delfina wystajacy z wody smile
                            ja to widze ...
                            ... no ale ja po flaszcze wscieklego kota jestem ...
                            • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:15
                              kura17 napisała:

>
                              > to ma byc ogon delfina wystajacy z wody smile
                              > ja to widze ...
                              > ... no ale ja po flaszcze wscieklego kota jestem ...
                              >
                              >
                              Aaaa, dobra, jak ogon to widzę bez problemu 🙂 Z pewnym wysiłkiem, ale widzę też całego delfina albo delfini pyszczek. Fajne te krzesła!
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:19
                    kura17 napisała:

> ja chyba krzesel nigdy nie pokazywalam? co najwyzej sofy.
                    >
                    > krzesla w kuchni mam takie (nazywaja sie mrowki), lubie je.
                    >
                    BARDZO mi się podoba smile
                    • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:22
                      Bardzo fajne te mrowki!
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:25
                        > Bardzo fajne te mrowki!

zaprojektowal je arne jakobsen.
                        jak rowniez wiele budynkow w chicago!
                        jesli ktos kiedys bedzie w chicago, to bardzo polecam wycieczke po rzecze z towarzystwa architektonicznego - swietna spraw! chicago bardzo bardzo lubie (NYC nie)
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:24
                      a to moje ukochane lampy (a co mi tam, wystawiam sie!)

duzy pokoj:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/KAtPVHS2kC1Sl1qHjB.jpg

kuchnia:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/be/bd/eyza/87ojjyLyGc3br98bZB.jpg
          • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:46
            Takie niebo i drzewa nie mogą być złym znakiem, wszystko będzie dobrze
      • szeera Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:24
        Kuro, dużo zdrowia życzę!

A co do konferencji w czasie amerykańskim, to mam wrażenie, że gdy wszystko dzieje się przez Zooma, to niektórym się wydaje, że da się pracować we wszystkich strefach czasowych na raz, bez zbędnych przerw na sen.
      • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:28
        kuro, istnieje pogląd, że dobre wyniki wszystkich badań świadczą o tym, że zostały źle wykonane wink

Wszystko będzie dobrze!smile
      • kalafiorowa.es Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:42
        Kuro, trzymaj się mocno, kciuki zaciśnięte.
      • chatgris01 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:49
        Kuro, życzę dużo zdrowia, trzymaj się!
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:12
          wielki buziak dla wszystkich.
          bardzo dziekuje za mile slowa kiss
          • rosapulchra-0 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:21
            I ja ci zdrowia życzę!
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:31
              cholera. wiecie, ze nikomu oprocz meza jeszcze nie powiedzialam?
              nie przeszlo mi przez gardlo.
              a dzis Wam tutaj - wylacznie przez watek Magdaleny.

Magdalena, calus
              wszystkie inne - tez, oczywiscie!
              • panna_meganna Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:57
                Kuro, będzie dobrze. Musi być, nie ma innej możliwości przecież! Też trzymam kciuki mocno. I przesyłam całą wściekłą, rudą, wiedźmowatą energię w kierunku tego czegoś, co Cię dręczy. A kysz! Niech przepadnie i nie wraca więcej.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:37
                kura17 napisała:

> cholera. wiecie, ze nikomu oprocz meza jeszcze nie powiedzialam?
                > nie przeszlo mi przez gardlo.
                > a dzis Wam tutaj - wylacznie przez watek Magdaleny.
                To dobrze, że powiedziałaś, tak wyrzucić z siebie do osób, które może trochę znasz, ale nie widujesz ich co chwilę - to jest świetny pomysł, naprawdę.
                I wyciągnąć problem z szafy, obgadać i może nawet trochę obżartować -to jeszcze lepszy pomysł.
                Trzymam za Ciebie kciuki, jesteś bardzo fajnym człowiekiem smile
                • kura17 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:12
                  > I wyciągnąć problem z szafy, obgadać i może nawet trochę obżartować -to jeszcze
                  > lepszy pomysł.

no, jak sobie pomyslalam, ze byc more zrobie sobie piersi "jak Anya Rubik" za pieniadze niemieckiego podatnika, to od razu spalam lepiej wink

dziekuje!
                  • lilia.z.doliny Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:37
                    moc fluidow kuro!
                  • boogiecat Re: Watek do narzekania 16.04.21, 13:30
                    kura17 napisała:

> no, jak sobie pomyslalam, ze byc more zrobie sobie piersi "jak Anya Rubik" za p
                    > ieniadze niemieckiego podatnika, to od razu spalam lepiej wink
                    >

big_grin ty to kuro potrafisz wlac miut na serce nawet forumowym szowinistom http://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif
      • krwawy.lolo Re: Watek do narzekania 16.04.21, 13:51
        Kuro, nic nie będzie. Dopóki nie zdradzisz tajemnicy, dlaczego przeszłaś przez jezdnię, nic złego Cię nie spotka. A jeśli nawet rozwiążesz tę egzystencjalną zagadkę, jesteś niezbędna w tylu wyrazach ... kuratela, prokuratura, akurat ... Będzie dobrze. smile
        • daniela34 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 13:59
          krwawy.lolo napisał:

> kuratela, prokuratura,

I PROKURA! Jest jeszcze Prokuratoria (i to nawet Generalna, nie mylić z Prokuraturą)
          • krwawy.lolo Re: Watek do narzekania 16.04.21, 14:06
            Taaa ... i akupunkkura, makulakura, i Josekura ...
    • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:56
      u nas pogoda zwariowala, wczoraj piekna deszczowa patagonska a dzisiaj znowu ato wrocilo, ja sie tak nie bawie, buuu

uderzylam sie w kolano, siniak maly a boli bardzo

koty sa nieszczesliwe, Chester w szczegolnosci sad nie chca juz przysmakow z orijena ani acany a poczta polska nadal nie moze sie zebrac zeby zaczac do nas wysylac (ale przyjmowac przesylki od nas to potrafi jakims cudem)
      • chatgris01 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:04
        Mysiulku, a inne poczty? Nie da się zamówić z innego kraju? Choćby za pośrednictwem amazona? www.amazon.fr/Orijen-Cat-Treat-Freeze-Dried/dp/B0727PPPFY/ref=sr_1_9?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1OYCJFIQVB4IE&dchild=1&keywords=orijen+cat+%26+kitten&qid=1618513294&sprefix=orijen%2Caps%2C175&sr=8-9
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:16
          Mysiulek, ja Ci cokolwiek z niemiec wysle!!!
          z Polski do mnie przychodza listy/paczki - moze nadasz do mnie, a ja pchne do Ciebie???
          nie mozemy sie dac na ematce poczcie polskiej!!!
          • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:47
            z Niemiec do nas mozna wyslac tylko list polecony, nie wiem dokladanie do jakiej wagi

przesylac z PL nie ma potrzeby, wszystko co Chester lubi jest w zooplusiesmile

dzisiaj na fejsie napisali: 'nie wznawiamy jeszcze usług pocztowych do Chile, ale pracujemy nad tym' wiec moze jest nadzieja

no i nie bede Ci teraz glowy zawracac, niech zra co maja, w dupach sie poprzewracalo! orijenem gardza i acana (liofilizowane przysmaki tych firm moge tu kupic) no i wybieram kosteczki 'lizofili' z zarcia nutriensa i susze miecho, no jakos sobie radzimy ale Chester jest coraz bardziej zawiedziony sad
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:49
              jesli chcesz, to zawracaj glowe - zawsze to oderwanie sie od swoich klopotow.
              mowie powaznie, po prostu napisz maila, gdybyc cos potrzebowala kiss
        • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:42
          z amazona ceny sa zabojcze niestety sad

tylko poczta wchodzi w rachube, ale to tez trzeba sprawdzac, wiem Wlochy wysylaja ale to trudny kierunek, Szwajcaria, Holandia (wlasnie doszla mala paczuszka wyslana ze sklepu w Hiszpani tongue_out ) i i tam gdzie jest zoooplus smile
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:56
            a amazon niemiecki - do mnie na ogol za darmo - a potem do Ciebie?
            naprawde - jakby byla jakas szansa, to koniecznie daj znac!
            • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:17
              jak juz to zooplus niemiecki, bo ulubione przysmaki sa wlasnie zooplusowe

tylko nie wiem do jakiej wagi mozna slac, ale na poczatek jakbys pchnela do mnie jakas pocztowke smile to bysmy wiedzialy ile wedruje, adres w mailu moge podrzucic smile
              • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:19
                dobrze, niech bedzie pocztowka smile
                daj adres, ale wysle najwczesniej w poniedzialek, bo jutro jeszcze konferencja caly dzien, w sobote planuje pic, a w niedziele, jak w dobrym lewackim kraju, wszystko pozamykane ...
                • mysiulek08 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 00:00
                  pospiechu nie ma przeciez, masz wazniejsze sprawy na glowie, no a wino wypic musisz 🤣
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:57
      Jest mi zimno, mój balkon nie wygląda, w mojej ukochanej pracy jakieś piekło z zasmażką, kot wykonał kłaczka na pokrycie kanapy, które okropnie ciężko zdejmuje się do prania, a jeszcze gorzej nakłada, jedno z dzieci prezentuje obraze na cały świat, drugie na pewno coś knuje, zaczęłam czytać bardzo polecaną książkę Kristin Hannah i szlag mnie trafił, po siedemnastym motywie zerżniętym z "Błękitnego zamku" LMM na przestrzeni dziesięciu stron wywaliłam ją z czytnika i jest mi przykro z powodu RPO.

To całkiem dużo narzekań, prawda?
      • swiezynka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:02
        Hanna to grafomanka, niestety przeczytałam że 2 czy 3 książki zanim to ostatecznie stwierdziłam
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
          swiezynka77 napisał:

> Hanna to grafomanka, niestety przeczytałam że 2 czy 3 książki zanim to ostatecz
          > nie stwierdziłam
          >
          Ja tylko tę jedną, przepraszam, te dwadzieścia pierwszych stron i zupełnie nic mnie nie ciągnie w tym, a szkoda. NARZEKAM!
          • swiezynka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:09
            A która to z******ta z błękitnego zamku?
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:12
              swiezynka77 napisał:

> A która to z******ta z błękitnego zamku?

"Gdzie poniesie wiatr"
              >
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:08
        Kupilam wszystkie ksiazki KH w jakims pakiecie promocyjnym😫😫😫
        • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
          Przynajmniej masz kolejny powód do narzekania
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:12
            Twoj komentarz wywolal usmiech na mojej twarzy😂
            • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:13
              magdallenac napisała:

> Twoj komentarz wywolal usmiech na mojej twarzy😂

Na mojej też, Danielo, dlaczego psujesz mi ponury nastrój? A co do KH to może ja mam zły gust i Tobie sie, Magdaleno, spodoba?
              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:15
                Ja juz nigdy takiego bledu nie popelnie, tak samo kupilam pakiet ksiazek polecanej wszedzie Lucindy Riley- co za gnioty🤢
                • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:16
                  Riley i jej cholerne harlequiny!
                  • swiezynka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:19
                    Harlequiny Ale przynajmniej można się czegoś dowiedzieć. lubiłam te wątki historyczne
              • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:18
                doubledoublejoyandtrouble napisała:

>
                > Na mojej też, Danielo, dlaczego psujesz mi ponury nastrój?

Bo jestem wredna z natury smile
                • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:25
                  daniela34 napisała:

> doubledoublejoyandtrouble napisała:
                  >
                  > >
                  > > Na mojej też, Danielo, dlaczego psujesz mi ponury nastrój?
                  >
                  > Bo jestem wredna z natury smile

AKURAT. Zatem się odwdzięczę. Zajrzyj do wątku o ghostingu, bywalec kaszteli się tam wypowiedział. Ryknęłam, przeczytawszy. .
                  • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:28
                    ajrzyj do wątku o ghostingu, bywalec kaszteli si
                    > ę tam wypowiedział. Ryknęłam, przeczytawszy. .

Przybyłam-Zobaczyłam-Załkałam
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:28
                      daniela34 napisała:

> ajrzyj do wątku o ghostingu, bywalec kaszteli si
                      > > ę tam wypowiedział. Ryknęłam, przeczytawszy. .
                      >
                      >
                      > Przybyłam-Zobaczyłam-Załkałam

Robię nacięcie na pasku!
            • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:17
              Mission accomplished
              W wolnym tlumaczeniu: panie prezesie, melduję wykonanie zadania!
              • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:18
                To do magdallecy i jej uśmiechu było
                • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:21
                  Wiedzialam, ze mi sie polepszy, kiedy stworze watek narzekajacy😊
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:24
                  > To do magdallecy i jej uśmiechu było

no u mnie usmiech tez wywolalo - Danielo, jak ja bym Cie chciala w krakowie zobaczyc (przy kremowce i wodce!).
                  niemcy zbrodnicze mnie zaszczepia nie wczesniej pewnie, niz jesienia, ale zaraz potem przyjezdzam!!!
                  • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:29
                    Kuro, z rozkoszą w Twym towarzystwie wprowadzę do organizmu element magiczny. Może być wódka!
                    • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:36
                      Danielo, z Toba to nawet jedna mineralna z dwoch szklanek bede pila!!!
                      • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:49
                        😘
                    • hellen Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:42
                      Nie pasuje do Was wódka. Prawdziwe damy piją tylko czysty spirytus smile
                      • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:44
                        A chodził mi po głowie ten cytat 😃
                      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:45
                        > Nie pasuje do Was wódka. Prawdziwe damy piją tylko czysty spirytus smile

hehe. moja siostra przez lata robila domowa wisniowke w takim wielkim baniaku w piwnicy.
                        kiedys jej sie ten baniak robil - mowila mi, ze nie miala pojecia, co robic - ubolewac, czy rzucac sie na podloge wylizywac ...

mnie polska rodzina zawsze w prezencie przywozila prawdziwa lacka sliwowice (pochodze z okolic) - a niemiecka rodzina meza ja uwielbiala pic smile chyba najbardziej tesciowa! (choc ona pol-polka byla, to nie dziwota ...)
                        • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:49
                          Śliwowica łącka ma moc. Ja jeszcze na Ukrainie piłam jakąś taką na owocach. Nie wiem, ile miała %, ale na pewno dużo 😃
                          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:55
                            mnie sie strasznie podoba, ze w Lacku po prostu idzie sie do "znajomego czlowieka" ze swoja butelka (lub kilkoma), on nalewa, a potem etykietki mozna kupic w kiosku ...
                            ... tzn tak bylo jakies 15 lat temu, kiedy to ostatni raz robilam LOL
                          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:55
                            Sliwowica lacka moi znajomi uraczyli Amerykanow- znajomych i rodzine meza na naszym slubie. Do tej pory tuszujemy skandale 😂
                            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:57
                              ja bylam jeszcze "miedzynarodowa studentka doktorancka" to na imprezy zawsze nosilam flaszke zmrozonej sliwowicy - ofiarami najczesciej padali brytyjczycy ... do dzis niektorych z nich mialabym czym szantazowac ...
                              • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:02
                                Ach, te piękne czasy wyjazdów katedralnych. Miałabym czym parę osób szantażować przez lata. Do tej pory jak widzę jednego kolegę to przypomina mi się opowiesc jego zbolałych współlokatorów o tym, jak uparcie mylił drzwi do szafy i drzwi do łazienki. A oni czuwali i to bynajmniej nie w nadziei że odkryje Narnię
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:10
                                  ja spotkalam takiego jednego po wieeeeelu latach, z nowa narzeczona w typie "english rose" i musialam sie na sile powstrzymywac od gromkiego smiechu, gdy on roztaczal obraz swojej nobliwej osoby wink
                                  bylam dzielna, nic nie powiedzialam! troche dumna sie z tego powodu czuje!
                              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:06
                                kura17 napisała:

> ofiarami najczesciej padali brytyjczycy ...
                                > do dzis niektorych z nich mialabym czym szantazowac ...
                                >
                                Uwazaj, bo zaraz przyjdzie ritual i Ci powie, ze Brytyjczycy, to butelke sliwowicy do sniadania zamiast kawy...
                                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:08
                                  > Uwazaj, bo zaraz przyjdzie ritual i Ci powie, ze Brytyjczycy, to butelke
                                  > sliwowicy do sniadania zamiast kawy...

nie ma sprawy - wyzwe ich na pojedynek!
                                  robilam to (jako studentka) nie raz - trzeba bylo widziec te miny, ze sie moge napic sliwowicy i nie zaczynam od razu chodzic na czworakach lub dopraszac sie o pocalunki ...
                          • rosapulchra-0 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:23
                            Po śliwowicy i nie żebym od razu całą wypiła sama suspicious miałam zapalenie żołądka. Z imprezy, która skończyła się późnym rankiem od razu pojechałam na pogotowie. Doktor, gdy się dowiedział jaki trunek spożywałam w nocy, pokiwał tylko głową i od razu recepty wypisał.
                            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:40
                              Rosa, widac, ze za dlugo w tym UK siedzisz, skoro juz jak typowy anglik reagujesz na sliwowice smile
                              • rosapulchra-0 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:39
                                Ach nie! To było jeszcze w czasach, kiedy byłam piękna i młoda big_grin Imprezę zaczęliśmy w ogródku knajpy przy moście Łazienkowskim, a skończyliśmy na ławeczce przy Łazienkach. To były te czasy, gdy po całonocnym balowaniu spokojnie funkcjonowałam jeszcze cały dzień. W tym przypadku śliwowica mnie pokonała, choć i wcześniej i później piłam czysty bimber i nic mi nie było. Poza kacem gigantem ofkors wink
    • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:58
      Przykro mi, nie mam dziś szczególnych powodów do narzekań (poza ogólną xujnią, oczywiście).
      Dobre wieści od ortodonty córki, risotto ze szparagami prima sort. A, i mostek zrobiłamwink
      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:13
        > A, i mostek zrobiłamwink

Primula, ja jestem zupelnie niewysprtowana - i nigdy nie bylam - a mostek ze stania zawsze robilam bez problemu (rowniez zakladalam sobie nogi za szyje). jak pokazalam kiedys dzieciom wlasnym, to wlasnym oczom nie chcialy wierzyc.

... i to tyle z moich osiagniec sportowych ...
        • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:19
          Ja mam raczej problem z byciem w pozycji z głową w dółsad Świat mi się wtedy wywraca do góry nogami i mam wrażenie, że tracę orientację.
          Staję na głowie tylko i wyłącznie z asekuracją zaufanej osoby. Więc ten mostek samodzielny to taki mały sukces.
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:25
            wiadomo - gratuluje kiss
            ta glowa w dol to akurat zupelnie nie moj problem, ale rozumiem (mam swoje problemy)

super, ze pokonalas "demona" wink
        • kasiaabing Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:17
          mostek ze st
          > ania zawsze robilam bez problemu (rowniez zakladalam sobie nogi za szyje). jak
          > pokazalam kiedys dzieciom wlasnym, to wlasnym oczom nie chcialy wierzyc.

O matko, to moje dwa popisowe numery. Grubą jestem a potrafię mostek że stania i zakładam nogi za szyję.
          Ileż ja zakładów wygrałam( w latach młodzieńczych ofc)
          Nikt mi nie wierzył. Zawsze było " to pokaż" i pokazywałam😅
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:23
            Jezu niezle jestescie...zaczne sie od jutra rozciagac.
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:29
              Magdalena, ale ja nie jestem rozciagnieta.
              to po prostu moja super-power wink

kolejna jest zobaczenie (od razu) bledu na stronie pelnej tekstu lub (!!) liczb - rzuce okiem i widze blad.
              ludzie mi nie chca wierzyc. ostatnio ze studentem ogladalam jego publikacje - i 3 razy tak wlasnie rzucilam: linijka 302 - brakuje kropki na koncu zdania (nie czytalam tej publikacji, ogladalam ja przez zooma) itp ... trzeba bylo widziec jego mine wink

... jak trzeba sprawdzac do publikacji tabele z tysiacem liczb, to zawsze ja to robie ...
              • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:34
                Jestes gibka, ja pomimo, ze cwicze od lat jestem hmm strasznie nierozciagliwa, nie mam szans na noge za glowe, czy szpagat. Mostek sprobuje jutro.
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:35
                  > Jestes gibka

LOL
                  bede to potencjalnym kochankom powtarzac!!
                • primula.alpicola Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:38
                  Nie zrób sobie krzywdy. Wbrew pozorom, nie wszystko można wypracować; mamy różne ograniczenia i predyspozycje.
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:27
            haha, podobnie u mnie - mina wysportowanych dzieci nastoletnich niezapomniana!!
            przybij piatke, Kasia!
            • kasiaabing Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:57
              Piona Kuro!
              Mama mnie zawsze o to opierdziela bo się boi, że nie zdejmę tych nóg i będzie musiała dzwonić po pogotowie 😉
    • paola.brunetti Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:58
      Mam kompletny dół motywacyjny, mam już dosyć zdalnej roboty i gadania do ekranu zamiast do żywych ludzi. W ogrodzie nic nie można zrobić, bo zimno i pada, nawet koty nie chcą wyjść na swój wybieg. Drzewka owocowe zaczęły kwitnąć o dwa tygodnie później niz w zeszłym roku i pewnie szlag już je trafił. Mam tak dość, że nawet czytać mi się nie chce, więc siedzę, słucham muzyki i przeglądam ematkę, ale dziś jakoś mało ciekawych tematów.
      • paola.brunetti Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
        I do tego mam permanentny bad hair day, a fryzjer zamknięty. Nie mam siły szukać jakiegoś, który mnie przyjmie pokątnie.
        • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:14
          Paola, a pomoze Ci, ze uwielbiam i komisarza brunettiego i jego zone??? wink
          • paola.brunetti Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:16
            Kuro kochana, od razu mi lepiej 😘
            • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:29
              ja donne leon kupuje zawsze na lotniskach - a teraz nie lecialam nigdzie od pazdziernika 2019 (na 91 urodziny mojej babci) i nie mam zadnego nowego brunettiego ...

... czy potrafisz tak samo dobrze gotowac, jak Paula??? mnie zawsze slinka cieknie na te opisy ich posilkow ...
              • paola.brunetti Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:58
                Gdybym mieszkała w Wenecji i wszędzie chodziła pieszo i tak jak Guido Brunetti wspinała się codziennie kilka razy na ostatnie piętro kamienicy, to pewnie i miałabym miejsce na takie posiłki 😉 Niestety tak wykwintnie to u nas tylko od święta, a na co dzień bardziej dietetycznie. Niemniej jednak gotować uwielbiam i mam pewne włoskie koneksje, więc myślę, że nie ustępuję książkowej Paoli 🙂
                Nowa książka wyszła bodajże w ubiegłym roku, kupiłam od razu i przeczytałam w oryginale, ale niestety z przykrością stwierdziłam, że autorka obniża loty, no cóż, ma już swoje lata. Kuro a czy widziałaś serial wyprodukowany przez niemiecką telewizję na podstawie powieści? Dziwnie trochę słyszeć Guido mówiącego po niemiecku, ale serial kręcono w Wenecji, na którą zawsze miło popatrzeć 😉
                Wyżej czytałam, że masz aktualnie problemy zdrowotne, oby wszystko pomyślnie się ułożyło!
                • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:09
                  wiem o tym serialu i nawet glowny aktor mi sie podoba, ale jakos nie mam serca ogladac (choc niemcy robia niezle seriale kryminalne).

rozumiem, ze mieszkasz we wloszech?? chyba zazdroszcze (jedzenie i wino i sztuka), ale mnie w lecie byloby raczej za cieplo ... ja sie od brunettiego ucze o jedzeniu i piciu - miedzy innymi dzieki niemu wiedzialam, ze koniecznie musze sprobowac w wenecji fragolino (uwielbiam!)

... a on brzuszek przeciez choduje - skarzy sie na to co chwile ...

dzieki za zyczenia zdrowotne.
    • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:58
      nienawidzę dzisiejszego dnia
      nie udało mi się pójść na trening który kocham, jestem niewyżyta i nabuzowana, chyba kurła posprzątam ze złości, jak ja nienawidzę sprzątać
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
        Jezu, ten dzień jest z piekła rodem, przysięgam.
        • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:13
          No dokladnie! U Was przynajmniej zbliza sie do konca a u mnie dopiero po 13.
        • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:42
          doubledoublejoyandtrouble napisała:

> Jezu, ten dzień jest z piekła rodem, przysięgam.

Jutro będzie lepszy. (Kropka nienawiści.)
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:48
            piataziuta napisała:

> doubledoublejoyandtrouble napisała:
            >
            > > Jezu, ten dzień jest z piekła rodem, przysięgam.
            >
            > Jutro będzie lepszy. (Kropka nienawiści.)

Przepraszam, okropnie mnie to rozśmieszyło big_grin
            • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:51
              Mnie tez. (Kropka nienawisci)
              • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:55
                i mnie, choc o to ostatnio trudno.

daje kropke nienawisci poim ginekologicznym syfom! (kropka nienawisci)
            • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:03
              > > Jutro będzie lepszy. (Kropka nienawiści.)
              >
              > Przepraszam, okropnie mnie to rozśmieszyło big_grin

bardzo mnie to cieszy big_grin
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:04
                piataziuta napisała:

> > > Jutro będzie lepszy. (Kropka nienawiści.)
                > >
                > > Przepraszam, okropnie mnie to rozśmieszyło big_grin
                >
                > bardzo mnie to cieszy big_grin

Zaraz wszystkim nam się zrobi lepiej i szlag trafi taki obiecujący wątek, co za złoooo
                • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:06
                  Mnie sie juz zrobilo😀ale udalo nam sie smucic przez prawie 200 postow!!
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:40
                    magdallenac napisała:

> Mnie sie juz zrobilo😀ale udalo nam sie smucic przez prawie 200 postow!!

To prawda, narzekałyśmy, jak złe big_grin I dobrze wink
    • pani_tau Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:59
      Zastanawiam się czy poszukac psychologa, ale jak sobie przypomnę rozmowę z października, to nie wiem czy to jest dobry pomysł.
      Mianowicie pani psycholog uznała, że mam przerąbane smile. No wiem o tym, nikt, na czele z psychologiem, nie musi mi tego uświadamiać 😀.
      • andace Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:30
        Polecam szukać dalej, pierwsza pani psycholog na chyba 2 sesji tak się przejęła i zmartwiła moją opowieścią że miałam wrażenie że to ja muszę ją pocieszyć 😂😂 i po spotkaniu stwierdziłam że może jest gorzej niż mi się wydawało i może powinnam być bardziej załamana 😂😂 trafiłam potem na genialną kobietę i nie dziwię się teraz że pierwsza terapeutka miała terminy wolne na następny dzień, na obecną czekałam 4 miesiące.
        • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:37
          erwsza pani psycholog na chyba 2 sesji tak się przejęła i zmartwiła moją opowieścią że miałam wrażenie że to ja muszę ją pocieszyć

Psycholog mojej koleżanki zasnęła na sesji big_grin
          • andace Re: Watek do narzekania 15.04.21, 23:47
            Nie wiem co lepsze, budzić psychologa czy przez tydzień martwić się że terapeuta się przejął bardziej ode mnie 😂 ale przynajmniej usankcjonowała moje lenistwo mówiąc że jestem taka biedna i mam o siebie dbać i jak mam ochotę leżeć to powinnam leżeć bez wyrzutów sumienia 😀 Mąż nie był zachwycony jej metodami 😂😂
            • pani_tau Re: Watek do narzekania 16.04.21, 08:35
              No przyznam, że mnie rozbawiła tamta konstatacja.

Z dwojga złego wolałabym psychologa, który przysypia 😀.
    • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 19:59
      Zimno i deszczowo, noga mnie boli, nie wiem w sumie, dlaczego. Kwiatki mi się w domu męczą zamiast ozdabiać balkon. I nic mi się nie chce.
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:16
        daniela34 napisała:

> Zimno i deszczowo, noga mnie boli, nie wiem w sumie, dlaczego. Kwiatki mi się w
        > domu męczą zamiast ozdabiać balkon. I nic mi się nie chce.

Noga boli od kicania przez doniczki!
        • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:21
          To jest możliwe. Ja się uszkadzam nawet przez kontakt z powietrzem.
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:26
            daniela34 napisała:

> To jest możliwe. Ja się uszkadzam nawet przez kontakt z powietrzem.

O, jaka księżniczka, może przez pięć kodeksów z komentarzem ziarnko grochu wyczujesz???!!!!
            • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:31
              To dziedziczne. Moja mamusia opowiadała, że jest księżniczką na ziarnku grochu. I pewnego dnia rano odkryła na prześcieradle rozsypany zielony groszek (taki z puszki). Tatuś miał, rzadki u niego, przypływ dowcipu.
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:32
                daniela34 napisała:

> To dziedziczne. Moja mamusia opowiadała, że jest księżniczką na ziarnku grochu.
                > I pewnego dnia rano odkryła na prześcieradle rozsypany zielony groszek (taki z
                > puszki). Tatuś miał, rzadki u niego, przypływ dowcipu.

To jest prześliczna historia, ale w sumie zawsze jak piszesz o rodzicach, to są prześliczne historie smile)
                • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:38
                  Tak, to jest akurat w moim życiu sfera, która zupełnie nie nadaje się do tego wątku. Ni ma na co narzekać, panie tego...
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:48
                    daniela34 napisała:

> Tak, to jest akurat w moim życiu sfera, która zupełnie nie nadaje się do tego w
                    > ątku. Ni ma na co narzekać, panie tego...

Narzekaj za to, że Ci zaszczepili nierealne oczekiwania co do związków!!!!
                    • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:52
                      O, cholera, masz rację!
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:56
                        daniela34 napisała:

> O, cholera, masz rację!

Ha. Najgorzej, co?
                        • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:59
                          Świnie łaciate! Jak można coś takiego zrobić dziecku?
                          • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:02
                            daniela34 napisała:

> Świnie łaciate! Jak można coś takiego zrobić dziecku?

Nie wiem! www.youtube.com/watch?v=PTjIRQU_HdM
                            • daniela34 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:04
                              😃😃😃
    • alpepe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:00
      Mam zapalenie gardła gdzieś od pięciu dni, niby nic, ale jestem strasznie słaba i pojawiła mi się chrypa. Wątpię, by to była korona. Poza tym też jestem w marazmie, nieco kręcę się w kółko w pewnych sprawach.
      • paskap Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:06
        Ja w sumie też miałam, mam chrype , pewno słaba jo ale ktoś musi wsyztsko ogarniać, ból gardła i latarek i myślę że to covid. Moi w domu chorzy - testowani, mama podobnie jak ja, a się widzieliśmy przed. Także ten ..
      • ritual2019 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:27
        alpepe napisała:

> Mam zapalenie gardła gdzieś od pięciu dni, niby nic, ale jestem strasznie słaba
        > i pojawiła mi się chrypa. Wątpię, by to była korona.

Dlaczego nie zrobisz testu?
        • alpepe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:06
          Nie spotykam się z ludźmi i ostatnio była zmiana pogody. To tylko ból gardła.
          • ritual2019 Re: Watek do narzekania 16.04.21, 09:19
            Pewnie tak, ale na 100% nie wiesz. Rozni ludzie maja rozne objawy. Moja mama miala tylko bol brzucha wskazujacy na niestrawnosc, nic wiecej a okazalo sie ze byl covid.
            • alpepe Re: Watek do narzekania 17.04.21, 14:59
              Zrobiłam dziś test, negatywny.
    • mia_mia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:00
      Ja głównie na pogodę mogę ponarzekać, nie dość że czasy są jakie są to nawet wiosna nas olałauncertain
    • beata985 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:02
      Przedawkowałam wątki włosingowe...efekt...przy myciu włosów wyciągnęłam ich dość sporo...mam nadzieję, że to tylko przedwiośnie i za chwilę wszystko wróci do normy...No jeszcze trochę stresu mam...😳
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:04
        Ja tez! Po dzisiejszym myciu i wszystkich zajzajerach, ktore nalozylam, mam smetny wiechec na glowie.
        • paskap Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:07
          O i ja dziś coś włosów podzialalamsmile
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
        Biotynę polecam.
      • nuclearwinter Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:39
        Ja mam dziś włosy jak wata cukrowa na patyku, tak dokładnie moja głowa wygląda. Puch na puchu, puchem pogania.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:49
          nuclearwinter napisała:

> Ja mam dziś włosy jak wata cukrowa na patyku, tak dokładnie moja głowa wygląda.
          > Puch na puchu, puchem pogania.

No a jakie można mieć w taką pogodę. Ja mam szalenie nietwarzowe afro.
    • alexis1121 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:03
      U mnie tak 😜 Ale nie jestem zdenerwowana, wszystko załatwiłam.
    • swiezynka77 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:04
      Dzisiaj nie narzekam, zupełnie jak nie ja. Pogodziłam się z pogodą, od 3 dni noszę zimowy płaszcz, czapkę i rękawiczki oraz parasol i mam komfort termiczny.
    • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:04
      Nie rozumiem.
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:05
        Czego?
        • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:24
          Ludzi. Dzisiaj przelotem wyjątkowo obrzydliwego spotkałam.
          • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:28
            Opowiadaj, to watek idealny do obgadania takich obrzydliwcow.
            • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:32
              Teoretycznie nic strasznego. Ulizany (przyklap) twardogłowy lizus. Młody. I chyba to mnie lekko załamało.... młodzi ludzie z fabryki lizusów. Wzorzec lizusa z Sevres, bo nawet to już było w jego rysach twarzy.
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:33
            > Ludzi. Dzisiaj przelotem wyjątkowo obrzydliwego spotkałam.

opowiedz Choco, moze Ci pomoze?

u mnie na konferencji dzis akurat wszystko sie uklada dobrze, choc juz bardzo zmeczona jestem.
            jutro ostatni dzien!
            • chococaffe Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:53
              ja na zoomie człowieka wyżej miałam, nawet bez specjalnej bezpośredniej interakcji. Ale zrobiło mi sie jakoś tak strasznie smutno.

Powodzenia z konferencją.

• kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:34
                no rozumiem.
                u mnie wlasnie wyjatkowo optymistycznie - mnostwo przystojnych facetow fajnie mowiacych o fizyce (dwa poprzednie dni to glownie panie).
                jednak Cie rozumiem, jakis zly konktak personalny tez mnie potrafi przygnebic.
      • alicia033 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:12
        chococaffe napisała:

> Nie rozumiem.

Nie dziwi nic.
    • ida_listopadowa Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:04
      uwaga narzekam: po szczepieniu (Pfizer) złapałam nopa w postaci strasznych mdłości... pomóżcie sad juz nie wiem co robić. Idzie zwariować, mdli mnie falami, w sklepie omal się nie shaftowałam. Macie jakiś pomysł?
      • magdallenac Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:06
        Przeczekac, moja mama miala tak przez 2 dni.
        • ida_listopadowa Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:09
          u mnie trzeci i jest gorzej sad zyc sie odechciewa.
          Szczepie sie na wszystko hurtowo, na grype tez, od lat, ale tak jeszcze nie mialamsad
      • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
        coca cola w dużej ilości, odgazowana. Mnie pomogła po mdłościach po szczepieniu
        • ida_listopadowa Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:13
          o matko, dziekuje, mam akurat colę, ale typu zero. Obleci?
          • malia Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:27
            Nie wiem, ale pij. Mnie tak mdliło, że wypiłabym wszystko
          • doubledoublejoyandtrouble Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:33
            ida_listopadowa napisała:

> o matko, dziekuje, mam akurat colę, ale typu zero. Obleci?

Spróbuj z tym zero, ale jednak lepsza normalna. Słodzik podrażnia żołądek też. I moim zdaniem lepsza niewielka ilosć, rzeczywiście odgazowanej.
          • pade Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:16
            I krakersy!
    • krwawy.lolo Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:10
      Przyszedł nowy rower. I przedni błotnik kupiony wcześniej, gdzie indziej, nie dość, że nie pasował, to zamocowanie wziąłem i połamałem. "Musiałem" zamówić inny, na przednie koło. Tzw. "mud guard". Liczę na współczucie całego forumowego siostrzeństwa.
      • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:35
        > Przyszedł nowy rower.

do mojego syna (16 lat) przyszla dzis imienna paczka.
        on wielkie oczy na to, bo nic nie zamawial!
        bylam pewna, ze w jakiesc grze zle naklikal i cos zamowil (byl precedens ...), ale okazalo sie, ze to jedynie niewinny pokrowiec przeciw-roztoczowy na jego materac ...
        • krwawy.lolo Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:46
          Ja tam nie wiem. Brzmi cokolwiek zbyt kul. Na Twoim miejscu nie zaglądałbym do pokoju synka. wink
          • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:49
            przed weekendem na pewno nie zagladne wink
            ... i wyciag z konta dobrze sprawdze - jakies 2 tygodnie temu zostawilam im moja karte, zeby sobie zamowili "pizze", jak ja sie szlajalam poza domem ...
            • krwawy.lolo Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:02
              Jakby nie było, pokrowiec przeciwroztoczowy bije na łeb wszystkie znane mi zamówienia. smile
              • kura17 Re: Watek do narzekania 15.04.21, 21:35
                nie zapomnij, ze to niemcy i byl na recepte!!!
      • piataziuta Re: Watek do narzekania 15.04.21, 22:35
        o nej...
        współczuję!
    • bialeem Re: Watek do narzekania 15.04.21, 20:13
      To jest cudowna pogoda na leżenie pod kołdra i to też uskuteczniamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka